Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 feb. 27, 21:31 
Jut eszembe,van 1 facér iwiw meghívóm,ha kéri valaki!!!!! :)

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 27, 21:28 
Mona, itt a köröszfiad, Roland, az elefántbébi :lol:
Már kinyílt a szem, csak most éppen este van. Jól érzi magát Tamásom kezében :D . 8 napos.

Kép

Majd készítek róla pofásabb képet is, antennásat, amilyet szeretnél :lol: , csak ahhoz nőnie kell még kicsit :wink: .

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2008 feb. 27, 21:31-kor.

Hozzászólás 2008 feb. 27, 21:08 
:07:
Lenne még egy kérdésem!
Azt olvastam hogy azért kell kis helyen tartani a roller hímeket a tanulás alatt hogy csak az énekkel foglalkozzanak és ne a röpködéssel! Én amit találtam legkisebb kalitkát az 30*22*30as az is megfelel???

Hozzászólás 2008 feb. 27, 19:54 
Mona írta:
Sziasztok!

Hűha, ez már igen! Lett egy Lepkénk, egy Druszám is, gyarapodunk kérem, gyarapodunk! :D Mindenkit üdvözlök én is, és ha már erre jártok: kötelező a rollerrel való fertőződés. :wink:

Nálam nem a konyhaszekrény, hanem a ruhásszekrény lett átalakítva, szépen sorban költözik bele a jónép, mert még nincs teljesen kész.
Egyenlőre a világítás a gond, nincs benne, és nem is tudom, hogyan oldjam meg. Olvastam erről több topikban is, csak mivel nőből vagyok, nem bírom elképzelni rendesen. Lehet, hogy férfi segítséget kellen kérnem??? :shock:

Szia Mona!
Egyelőre ékfarkú amandinával fertőződtem :wink: de semmi sincs kizárva... Ha lenne elég hely, akkor szívesen tartanék mindenféle madárkából egy-egy párat. 8)

A ruhásszekrény is jó ötlet!
A világításnál azt nehéz megoldani, hogy hogyan hozod ki a vezetéket a szekrényből a konnektorig, úgy hogy ne rontsa el az összképet.
Szerintem a szekrény hátuljára kellene fúrni egy kis rést, ahol kifér a vezeték.
Magát a fénycsövet a foglalatával együtt fel tudod ragasztani a szekrény belsejébe. Nálunk legalábbis így van :wink:

Hozzászólás 2008 feb. 27, 19:46 
Ja és Dagit bedobom az ifjú rizsek táborába!

Hozzászólás 2008 feb. 27, 19:40 
Igenis értettem!
:salut:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 feb. 27, 19:37 
Nem számit 5-10 fok, tégy be hímet a fészket fúró tojókhoz!!!
(Remélem ezt most utoljára írtam le... :wink: )

A göthös tojóról...: minden évben járok így egy-két tojóval. A kialakult sorrend szerint kieszik a jobb(és kondisabb) falatokat a rangsorban elölrébb álló madarak, ráadásul a "bétákat" hajkurássza mindegyik. Ez föleg a költési szezon elött a beindult madarakra jellemző. Szinte biztos, hogy ez van nálad is! Néhány nap külön, és rendbe jön.

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 feb. 27, 19:12 
Mindenképpen figyelem most már két naponta! remélem nem lesz baja! A Gabesz teát meg nem ismerem! :42:

Hozzászólás 2008 feb. 27, 19:10 
Köszönöm Amaryl a kedvességed! Nem sokára remélem szükség is lesz rájuk!

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 feb. 27, 19:09 
Ez túl hirtelen fogyás, figyeld még a dusabb kaja után is, egy pár napig de adj közben neki egy kis Gabesz teát inni...

Hozzászólás 2008 feb. 27, 19:08 
Sziasztok!

Hűha, ez már igen! Lett egy Lepkénk, egy Druszám is, gyarapodunk kérem, gyarapodunk! :D Mindenkit üdvözlök én is, és ha már erre jártok: kötelező a rollerrel való fertőződés. :wink:

Hogy ne maradjak ki én se a sorból: egyik tojómnál 3, a másiknál 1 tojás van jelenleg, a harmadik ma fúrta meg a fészkét.
Egy hím látja el őket, most már belejött, ha meglátja valamelyik tojó, úgy homorít neki első szóra, hogy csuda! Öröm nézni!
Remélem a tojásrakási kedv nem lankad és lesz most már fias tojás is köztük!

Imolka, jól tetted, hogy fogyókúrára fogtad a madárkát, a zöld eleséget én is ajánlottam pluszba, de asszem Gabesz talán szebben írta le, ahogyan azt kell.

Nálam nem a konyhaszekrény, hanem a ruhásszekrény lett átalakítva, szépen sorban költözik bele a jónép, mert még nincs teljesen kész.
Egyenlőre a világítás a gond, nincs benne, és nem is tudom, hogyan oldjam meg. Olvastam erről több topikban is, csak mivel nőből vagyok, nem bírom elképzelni rendesen. Lehet, hogy férfi segítséget kellen kérnem??? :shock:

No, mára ennyi, örülök, hogy mindenki megvan, mindenki előkerült!

Hozzászólás 2008 feb. 27, 19:07 
Még egy ilyen zengő tyúkudvart!!! nem vagyok fél napot és nem győzöm visszaolvasni!!!
Azért beindul nálam is lassan,a fészkét fúró második tojó is megkezdte ma a tojástermelést!!!összejöhetne már gördülékenyebben!!!!
Mona,feladtam a csomagodat,és Kynoo tojásait is....Imola példájából tanulva,a boríték hátoldalára ezt írtam: Útközben felesleges felbontani,nem aranytojás,csak műanyag!!!! jót vihogott a postán a felvevő))))
kiváncsi leszek!!
Priviben megírom mindkettőtöknek hogy hova utáljátok a manit!!
Az új csirkéknek szívélyes üdvözlet,és érezzétek jól magatokat köztünk!

Hozzászólás 2008 feb. 27, 18:59 
Akkor sorban válaszolok!

Lajos bá!
Kb 4-5 napja vettem észre! hetente szoktam kézbe venni őket! Adom neki a lágyeleséget! Holnap esetleg adok neki pár szem négermagot is!

Üdv Neco!
Tegnap már adtam neki lágyeleséget nem nagyon akartam mert ugye láttam zyírt a hasán ezért nem is értettem az egészet mert mondjuk egy atkás vagy tetves madáron nincs zsír! hasa beesett éles mellkas! Ez oké! de nem szörcsög úgyhogy nincs torok atka! Valamint egy hete kb nagy takarítás volt mindent fertőtlenítettem spray-vel + porral! Ebből gondoltam hogy hátha valami veszélyesebb dolog lett vele! A hím bevetéssel kapcsolatban viszont merült fel egy újabb kérdésem! A hímek még 20 fok körüli helyen vannak a tojók még külön 15 fok minimum plussz amennyire napközben melegszik! Azt is írtam már hogy mivel kell még ketreceket pakolásznom érdemes-e megültetni a tojókat! Nem okoz-e stresszhelyzetet mert ha esetleg nem ülnek tovább akkor megette a fene!

Köszi Gabesz,hogy szurkolsz azért legalább rám is figyel néha valaki! :03:

Hozzászólás 2008 feb. 27, 18:35 
Ja!, és a dagi! Ha jól emléxem vannak díszpintyeid is. Gondolom azok vannak a röpdében, tényleg a legjobb ha hozzájuk csapod. A díszpintyek kajája (gonolom fénymag, kölesfélék, muhar, tehát lisztes magvak) tökéletes a diétához, főleg a nagy hellyel kombinálva. Egy hónap és helyrejön. A második eresztésre harcrakész lesz.

Sok sikert, és a fészket fúró tojókhoz tégy be hímeket!!!

Gabesz előre is köszönöm a képeket! :17:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 27, 18:16 
doromboló írta:
A szekrényátalakítás nincs még a topikon de amit a Gabesz válaszolt már többször is.

Jóvanna :wink: ! Az a négy sor tényleg már sokféle variációban szerepelt már, de Imolának ez most pont itt van 8) .

Lepke írta:
én jobb szeretek a háttérben meghúzódni, egyszerű lepkeként

Jah, kedves Lepke, az nem is kérdés, hogy te hogy szereted :lol: Mi sem jószántunkból szobrozunk :geek:

eszterolajos írta:
Azért nekem is van, de ez egy renegát...mert harsány...és nyitott csőrrel nótázik...

Kép

Az enyém is, csakhogy ez szebben énekel :lol: !!!

Hurrrrrá!!! Előkerült Neco is!!!! :D
Küldöm a régen beígért képeket.

Raina írta:
Szia Gabesz, gratulálok a gyűrűs fiókádhoz, nőjen nagyra! Alig várom, hogy nekem is legyen már ílyen feladat (gűrűzés).

Köszönöm! Már akkora, mint egy elefántbébi!!! :lol: A mamája csak terpeszállásban bír fölötte állni :D ! Étvágya is hatalmas :wink: !

Kynyoo, még kicsi próbálkozás! Itt valami válaszféle dereng a láthatáron :roll:

Puszi nektek!

Hozzászólás 2008 feb. 27, 17:55 
Halihó!

Tedd külön, és adj neki kondis kaját (+kendermag,napraforgó ha lehet roppantva), és mehet a lágyeleség is ha nincs hasmenése. Valószínüleg a domináns társai elnyomták, ezesetben hamar összeszedi magát. Két hét múlva mehet neki a fészek.
Amelyik tojó megfúrta a fészket annak azonnal adj hímet! Ülni tartósan akkor fognak benne, ha már van 3 tojás! Akkor meg már feleslegesen strapálja magát a legény....

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 feb. 27, 17:54 
Szia !

A rossz hírt nem szeretik közvetíteni...mióta ilyen késélű a melle??

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2008 feb. 27, 17:56-kor.

Hozzászólás 2008 feb. 27, 17:46 
Üdv Mindnekinek!

Először is köszönöm Csaba az idézetet! De sajnos nem jön a válasz! Mindegy adok neki egy kis lágyeleséget aztán majd kiderül! Igazából csak arra lettem volna kiváncsi hogy nem kell-e esetleg külön tennem a madarat hogy esetleg fertőzés vagy ilyesmi lehet a baj!
Két tojóm megfúrta a fészket de még nem üldögélnek bele! 3 tojóhoz ma raktam fel a fészket! Dagi drágám semmit nem fogyott bedobom majd egy röpibe ott kisportolhatja majd magát! Nem hinném hogy ilyen pufin képes lehet a szexre! 3 hím 6 tojóra így is megvan! Bár nem tudom hogy az éles mellkasú spinét befogjam-é! De már nem is nagyon merek kérdezni! :lol:

Hozzászólás 2008 feb. 27, 17:45 
Gabesz írta:
Lepke, én próbálkoztam még egy kitömetéssel is :lol: , de igazából az nem az én asztalom... Csak gondoltam, te is jól mutatnál majd a mutogatnivaló példányok között a szegedi téren :57: ,- mert hát ahogy olvasom ilyen-olyan madaras lapokban :wink: , Szeged roller fővárossá fejlődik :D !

Szia Gabesz!

Nem hinném, hogy engem mutogatni kellene :lol: én jobb szeretek a háttérben meghúzódni, egyszerű lepkeként :wink:

Hozzászólás 2008 feb. 27, 17:42 
raina írta:
Szia Gabesz, gratulálok a gyűrűs fiókádhoz, nőjen nagyra! Alig várom, hogy nekem is legyen már ílyen feladat (gűrűzés). Hu, de tetszik nekem ez a konyhaszekrényes dolog! Mivel most egyedül lakom, nem kell már annyi cucc, lenne űres felső konyhászekrény, de még ruhaszekrény is, inkább madár lakjon benne mint moly... De hogyan kell csinálni, le van az írva valahól a topicon? Mi kell a szekrényen kívűl?

Szia Raina!

Kell kivehető tálca a homoknak, világítás, előre rács és/vagy üveg.
Balance nagyon szépen megcsinálta, faágakat tett be. Olyan természetes hatású az egész. És a bambuszrács igazán feldobja!

Ezért is ajánlottam fel még két helyet a konyhaszekrényben. :wink:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158 ... 261  Következő