Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 853 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 43  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 aug. 16, 21:25 
Nos a teljes sztori az, hogy a készülődést megkezdtem Monorra már reggel fél 6kor, így kissé hulla voltam. Este fogtam ki a madarakat, 3 idei nagysanyim van még, már ezer éve önállóak. Bepakoltam őket a szállítóba, viszont a szokásostól eltérően nem tettem egy plussz drótot a zár mellé a biztonság kedvéért, ráadásul nem is vittem be őket a garázsba, hanem kint hagytam a madárház előtt, amíg visszamentem a törpefürjek ketrecéért. Ahogy beértem a volierbe egy fura kattanást hallottam. Nem tudtam mi az. Mikor kiléptem a fürjekkel akkor a szemem láttára vágódott ki az ajtó, amin még plusszba rugó is van, így ismét nagy kattanással visszavágódott, a nagysanyi pedig szépen repült a Hold felé.....Érdekes látvány volt, a szám tátva maradt. Gyorsan rávetettem magam a szállítóra, hogy megfogjam az ajtót, ekkor esett le az állam és jöttem rá, hogy mi volt a korábbi kattanás. Már csak egy sanyi volt benne. Gyorsan bevittem a garázsba a szállítót és nézgelődtem, hátha visszajönnek, de hát esély se volt. Mikor visszamentem a garázsba a harmadik nagysanyi már kint körözött a garázsban. Szerencse, hogy bevittem........Rá egy fél órára, órára? Szóval nekikezdtek a szomszédban tüzijátékozni....... Örültem is nagyon a fene nagy ünneplésnek. Na ekkor végleg eltemettem a sanyijaimat...... Anyám elkezdett basztatni, hogy mennyi a károm,stb. A fenét érdekelte akkor, megtanultam már az ilyesmit kezelni, csak baromira sajnáltam szegényeket, biztos voltam a pusztulásukban. No ezek után még hajnal egyig pakoltam Monorra, majd alvás nélkül indulás Monor.....19 és fél óra munka után:) Szuper! Kedvem az egekben volt.... Monort nem írnám le:D Hazaérve elkezdtem kipakolni és meglepődve hallottam egy kajakérő hangot a szomszéd telke végén álló akácfákról. Aztán körözött párat felettünk az egyik sanyim:) De iszonyatosan magasan és meglepően jól repült, szerintem tátott szájjal bámultam, lenyűgöző látvány! Ez az, amit mi a nagyobb röpdéinkben sem fogunk soha látni!!!!! Szóval a többi nagysándorom hangjára hazajött. Pár órával később vettem észre, hogy már ketten köröznek:) 4 pihenőhelyet használtak. Az egyik a szomszéd akácfái, a másik egy 2 telekre lévő közepes méretű diófa, a harmadik egy 4 telekre álló fenyőfa, a negyedik a Srégen szembe szomszédunk előtt álló 5 nyírfa. Nagyon magasan voltak. Viszont itt már elkezdtem bizakodni:) Hétfő délelőtt is itt köröztek, ekkor már az utcai villanypóznákat és a vezetéket is igénybe vették pihenőként. Mondanom se kell, hogy a hírük szájról szájra járt és anyukák a picibabákkal jöttek a szomszédos utcákból nézni a madarakat. Na meg hányan csengettek be,hogy a mieink a madarak? Miért nem fogjuk be őket? PFffffffff......... Na estére kitaláltam, hogy teszek ki a madárház tetejére csalimadarat. Illetve egy kalitkát is kajával, amibe belemehetnek. Le- le csaptak, már 4-5 m-rel a röpde fölé, de azért ez még messze volt a befogástól:) Éjszakára a nagy diófára ültek el, behúzódtak a fa törzséhez, pedig napközben mindig a fák hegyén ültek. Gondolom a baglyok, vihar, stb miatt lehet ez ösztönösen, nemde? Ma(kedd) délelőtt nem voltam itthon. Mikor hazaértem a házunk előtt ültek a villanyvezetékeken. MEgláttak és elkezdte a kaja kérő hangjukon dumálni, pedig hát nem kézzel neveltek, de felismertek. Az is érdekes, hogy ezt a hangot már hetekkel, hónapokkal ezelőtt óta nem hallottam tőlük. Szóval elkezdtem dumálni nekik, hogy jöjjenek lefele :D A szokásos módon. Nem hiszem azt,hogy a madár értené amit mondok, viszont hiszem azt, hogy érzi a szándékot, a hozzáállásomat a dolgokhoz, bizalmat keltek benne. Na nem volt semmi röpködés, csak néztek le rám..... Nameg kiabáltak. De ekkor már látszott rajtuk, hogy borzolják magukat, nagyon éhesek és szomjasak lehettek. Ahogy mentem befele, hátra a kertbe a madaraimhoz, megindultak utánam, leszálltak a szomszéd tetejére. Ilyet se csináltak előtte.... Bementem a madarakhoz, gondoltam hozok ki nekik ismét csalit,stb. Kijöttem a madárházból, nagy hévvel, jöttem előrefele sietve, erre előttem a gyümölcsfák alól a fűről rebbent fel a két sanyim! Fel a szomszéd kb 4m-es tujájának tetejére. Ez már elérhetőnek tűnt. Tettem ki csalit,stb, nade ők rájöttek, hogy a tuján is van mit enni........ Azzal foglalatoskodtak. Mikor elfogyott, jöttek át a mi tujáinkra. Azok is hasonló méretűek. Befogásukon agyaltam, de ha megijesztem őket és nem fogom meg, még rosszabb a helyzet. Inkább kiraktam a csalimadarat egy másik nyitott ajtajú kajával teli és vizzel ellátott kalittal a füves terület közepére. Apával ültünk kint a teraszon, jól elvoltak a tuja tetején.......Ezek után apa elment itthonról kocsival, így ki kellett állnia kocsival. Ennek során hátra kell tolatnia a tuja alá.....Hát ezek nagy ívben tojtak a dologra, nem ijedtek meg. Ahogy apa elment, visszatettem a csalimadarat + kalitot a helyére (merthogy ezen keresztül megy át a kocsival). Visszamentem a teraszra, ami ettől kb 3-4m-re van. Ekkor már láttam, hogy a sanyik erősen nyújtogatják a nyakukat....Érdeklődtek. 2-3 perc telt el és a fiatal hím lecsapott. Lerepült a kalitkától kb 1m-re. Odament mellé és rágta a rácsot, de nem azt amibe a kaja volt, hanem a csalimadárét, amiben szintén volt víz és kaja is....Ekkor levetődött a fiatal tojó is, de kissé távolabb, a virágoskert mellé, ami mögött egy nagy trombitafoloyndár bokor van, ami ráhajlik a virágoskertre. Na azt láttam, hogy a kalitba nem fognak bemenni, így pár pillanat töprengés után elindultam lassan és megfontoltan a tojó felé, hiába volt távolabb, a mögötte lévő akadály miatt nagyobb esély láttam a megfogására. Szépen dumáltam hozzá, a madár figyelt rám.....Aztán rávetettem magam a hálóval:) MEglett!!!!!!!!! Ezek után a madár ordított, én meg hüppögtem:) Ekkor jöttem rá mennyire aggódtam értük....... A fiatal hím végig minket nézett, mikor a tojó elkezdett üvölteni, akkor röppent fel, de nem messzire, csak a kb 3-4 fával arrébb lévő borókára. a tojót betettem a csalimadár mellé. Gondolkodtam, hogy megfogom a hímet is a hálóval a fáról, de végül elvetettem az ötletet. Később meg is bántam, mert kb fél óra nézgelődés után gondolt egyet és elrepült.

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 aug. 16, 19:57 
madaras86 írta:
Egy megvan :)))))
Ügyesek vagytok! :) Hogy sikerült. A csapda segített? Esetleg vissza hozta az éhség a röpdékhez?

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 aug. 16, 19:35 
madaras86 írta:

Többen is elrepültek? :shock:

Hozzászólás 2011 aug. 16, 19:07 
madaras86 írta:

Szia Jancsi ! :D
Ez fantasztikus !!!
Remélem a másikat is sikerül a közelben tartani és hamarosan be is tudjátok fogni .
Sok sikert kívánok ! :wink:

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólás 2011 aug. 16, 17:45 
Szia, olvastam, mi történt, de jó, hogy meg tudták fogni, de HOGYAN??? Az én kicsim továbbra sem jön lejjebb, mint a fa teteje, látták nemrégen egy meggyfán , jól érzi magát, de egy nagysándort persze könnyebb észrevenni, és követni is talán, de mégis HOGYAN TUDTÁK MEGFOGNI??

Hozzászólás 2011 aug. 16, 16:59 

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 aug. 14, 21:45 
Tompe73 írta:
madaras86 írta:
A röpdén van zsilip, csak a szállítón nincs, de majd építek rá :D

Vajon van esélyük a túlélésre itt Magyarországon? Jó lenne itt az országban is látni repülni őket akár csapatokban is.
Biztos szép látvány lenne, leszállnának a kertbe magolni és stb. na jó kezdek felébredni mert mindjárt megyek dolgozni. :D

Akkor barátpapagájokat röptessünk inkább. Összebeszélünk páran és vhova kiengedjük őket. Ha jól tudom élnek vadon már Egyesült Államokban, Egyesült Királyságban, Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában és persze több melegebb országban is. Szóval nálunk is megmaradnának szerintem. Beruházunk rá? :D

Hozzászólás 2011 aug. 14, 21:33 
Szervusz Jancsi!
Nagyon sajnálom ami történt,szurkolok,hogy betudjátok fogni.
Nyugodj meg és várom az ígért beszámolót.

Dinó! Ebben reménykedtem,hogy kocsival.Melyik útvonalon az M1-en,vagy a 10-es úton.Egy későbbi madárvétel miatt érdekelne.

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 aug. 14, 21:30 
madaras86 írta:

Vajon van esélyük a túlélésre itt Magyarországon? Jó lenne itt az országban is látni repülni őket akár csapatokban is.
Biztos szép látvány lenne, leszállnának a kertbe magolni és stb. na jó kezdek felébredni mert mindjárt megyek dolgozni. :D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 14, 21:26 
Amikor vettem tavaly a kis sándoraimat akkor ott is az egyik kirepült a muksó keze mellett. Az volt a szerencséje, hogy a földön volt a szállító és ahogy repült felfelé levegőben pont elkapta még a másik kezével. Valami díjat is megérdemelt volna szerintem. :D

Hozzászólás 2011 aug. 14, 21:14 

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2011 aug. 14, 21:05 
Hát sajnálom, tudom milyen érzés, egy óriás fiatal pennantomtól búcsúztam így..A börzén is történt fácán és tyúkkergetés.A fácán szépen szált az asztalok felett, a tyúknak meg jó volt a részideje az asztalok alatt.. :)

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 aug. 14, 21:01 
madaras86 írta:
Fiatal. Most megy a befogási projekt. De nem is idegelem magam rajta. Rossz volt a zár :( Egyébként hatalmas élmény repülni látni ezeket a madarakat. Bár kicsit drága élmény. Nade ilyet még úgy se nagyon csináltam....

Szia Jancsi!

Honosítasz a multkor SzB.Sanyi is megreptetett egyet, ha egymásra találnak kezdődhet a projekt főleg, ha ellenkező neműek.

Bocs. De pont te írtad nekem ,hogy zsiliprész nincs a röpdén?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 14, 20:57 
Hát remélem sikerül befogni azért.

Hozzászólás 2011 aug. 14, 20:52 
Fiatal. Most megy a befogási projekt. De nem is idegelem magam rajta. Rossz volt a zár :( Egyébként hatalmas élmény repülni látni ezeket a madarakat. Bár kicsit drága élmény. Nade ilyet még úgy se nagyon csináltam....

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 14, 20:37 
madaras86 írta:
adam92 írta:
madaras86 írta:
Nekem rémesen kezdődött a börze, éjszaka madarat reptettem... a nagyokból..... Ezek után nem sokmindenre tudtam koncentrálni, ill az időből is kicsúsztam így az egyik csapatból, amikből fórumosoknak ígértem szépen itthon hagytam:( Bocs mindenkitől.........

Mármint nagy papagájt vagy nagy méretű kecskét reptettél?

Nagy volt és sándornak hívják......

Az nagyon kellemetlen. Idiótán hangzik, de remélem legalább nem a párodból vmelyiket hanem fiatalt.

Hozzászólás 2011 aug. 14, 20:19 
adam92 írta:
madaras86 írta:
Nekem rémesen kezdődött a börze, éjszaka madarat reptettem... a nagyokból..... Ezek után nem sokmindenre tudtam koncentrálni, ill az időből is kicsúsztam így az egyik csapatból, amikből fórumosoknak ígértem szépen itthon hagytam:( Bocs mindenkitől.........

Nagy volt és sándornak hívják......

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 14, 20:14 
madaras86 írta:

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 aug. 14, 19:57 
Ezt a félholt párost azt hiszem én is láttam, jó nagy zöld hím volt. Amúgy elég sok félholtnak tűnő kecske volt, meg tudom, hogy vedlenek, de ennyire? Némelyik totál kopasz volt. Nem tudom a gazdájuk is miben reménykedett.

Hozzászólás 2011 aug. 14, 19:45 
Számomra nagyon jól alakult a börze, vette, egy elfogadhatónak mondható sárga fiatal tojót, láttam egy szép zöld hímet, csak egy féldög tojóval volt párban és csak egybe adták. Még meg is vettem volna, ha a zöld lett volna a tojó, az kéne nagyon. Na és vettem két olyan sárga hímet, hogy fotót érdemelnek:) Remélem hamarosan erőt is tudok majd venni magamon és csinálok:)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 853 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 43  Következő