Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 feb. 29, 1:06 
Lepke ! Ne izélj !... Most már van kislepkénk, nem hagyom elszállni !...

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 feb. 28, 23:16 
Sziasztok!

Gabesz, kössz a tippet, megnéztem a videókat! Most legalább van némi fogalmam a különbségről! Hát, igen! Egész más ez az ének, mint amit jelenleg hallgatok itthon! Már alig várom, hogy élőben is élvezhessem a koncertet!

Hogy van a kicsikéd? Roland, ugye? Remélem, szépen fejlődik! :lol:

Tetszik, hogy elnevezitek a madárkákat! Ez is mutatja milyen nagy becsben vannak tartva!

Hozzászólás 2008 feb. 28, 22:36 
Szia ! Prüntyöm !...Tudod ez az egész topik arról szól hogy mi a külömbség a roller kanári éneke és a csapper kanári füttye között, csak miután mindezeket már oda vissza átbeszéltük azóta jópofizunk itt...
De a kedvedért elmondom, hogy a két kanári fajta hangzása össze sem hasonlítható... Míg a csapperrok (ilyen az összes színkanári ) erősen és magasan fütyülnek, adig a rollerek egészen halkan és lehetőleg minél mélyebben énekelnek. A lényeges különbség még, hogy a csapper mikor fütyül a csőrét gyakorta kinyítja, ezzel szemben a roller éneklés közben végig csukva tartja a csőrét ezért van a lágy finoman burkolt bársonyos ének...Sajnos a yutoublon nem hallottam még szép roller éneket, az enyémek sem jók ugyanis a roller hangját nem lehet technikai eszközökkel dokumentálni mert eléggé nyers hangok jönnek elő a hangszóróból...
Minden év végén az ezévben kelt rollereknek énekversenyeket rendeznek aztán a legjobbak az országos énekversenyre szereznek kvalifikációt végül a legnagyobb megmérettetés a világbajnokság. Magyarországot először 2004 ben képviselte három roller, de magas értékelést csak a saját tenyésztésű madaraim kaptak. Másik kolléga Domonkos Róbert a középmezőny vége felé végzett Kitulják Pál meg a hátsó negyedben...A lényeg az, ott tartunk, hogy világszínvonalú állományunk van és a tőlem vásárolt madarakkal megtelt a magyar bajnokság dobogója, Neubrand Gábor és Iker Ferenc személyében....Az idén már újabb vállalkozók vittek tőlem madarakat ezért a korábbiaknál sokkal nagyobb versenyre lehet számítani !...
Gondold át...de ez nem csak neked szól...aztán döntsél-döntsetek hogy túl nagy kihívás e velünk kézenfogva alányúlni ennek a csodálatos kis madárnak a jövőjének vagy csatlakozol 18-ezredikként a színkanárisok sorvégéhez... ?!... :shock:

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára doromboló 2008 feb. 29, 1:03-kor.

Hozzászólás 2008 feb. 28, 22:29 
doromboló írta:
:41:
:37:
Na most aztán Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ! :shock:
Vegyük sorra !...Balu barátom jól megleptél a hátizsáknyi hullámosoddal !..A víz kivert !.... Hogy lehet azt a ricsajt elviselni kis lakásban ? He ?...És ezzel kínozni egy aranyos kis pillangót is ! Teeeeeeeee !.... :23:
Nekem is volt hullámosom nem is egy ...a legutolsó több mondatot beszélt, még a TV is lejött ezért és egy jó műsort csináltak vele-lünk.. De voltak nagypapijaim is szintén beszéd vituózok voltak szintén TV-k stb...
De ha belépek a műrepülők klubjába, akkor nem beszélek a könnyübúváros múltamról...?! Hidd el Balu, hogy a papagájok egyedül a csodák, a fészekből még időben kivettek melyek még nem tanulták meg a saját ricsajukat igazán az acsoda, a többi gyötrelem a zsivaj miatt...
Még a színkanári, csapper hangjától is óvom az ittenieket, általában a kis lakásban élőket akik nem tudják hová vinni a csappert ha már dobhártyát rezegtetően fütyül mint ha felhúzták volna. De hol van ez egy kazal hullámoshoz ?...Jézusom ?! :lol:
Tehát ennek a topiknak az lenne a hivatása, hogy a világ összes táján nagy becsben tartott és nálunk mostohán eltüntetett speciálisan
szobaénekesnek otthont adjunk és megerősítsük azok táborát akik segítenek abban hogy a magyar nemes kanári (ez valójában a harzer roller) visszakerüljön méltó vezető kanárifajta helyére. Azért írok fajtát mert ez az alak már régen a domesztikált változata az eredeti cerynusnak....
Szóval az lenne a tiszteletteljes kérésem hogy ebben a tyúkudvarban rollerek körül forog a világ és szeretném ha ez így is maradna persze a megszokott pajzán vonalvezetésemmel nem felhagyva !...Mellékzöngék azért lehetnek de a fő és meghatározó profil a ROLLER kell hogy maradjon... Maradok tisztelettel : :13:

Épp pár órája mondtam Balance-nak, hogy ki lesz rakva a szűrünk innen, mert nem a rollerokról írunk.... :roll:
Elnézést kedves Doromboló!

Egyébként a hullámosok hangja még az elviselhető tartományon belül van, de ha jönnek a kicsik is... nos, valami megoldás kell majd... :wink:

Hozzászólás 2008 feb. 28, 21:53 
Sziasztok!
Ma meghallgathattam a rollerek énekét, és be kell hogy valjam, nagyon szép! Kicsit olyan fura a csapper után, de mégis magávalragadó :D Nagyon várom már hogy nap mint nap hallgathassam ezt a csodás éneket :47:

Hozzászólás 2008 feb. 28, 21:51 
:( Lehetne ilyenkor tojót szerezni????? tudom ,tudom szezon közepén.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára királymátyás 2008 feb. 28, 21:55-kor.

Hozzászólás 2008 feb. 28, 21:37 
Ha mint műrepülő lezuhanok a Dunába, akkor nem baj az a búvár iskola. :02: :02:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 28, 21:10 
Matyiiiii!!!! Elaluttá!!! Ébresztő! Inkább horkolj, mint a roller, dorombolj, csak szedd ki azt az irdatlan sok "k"-t, mert szétfut az oldal, aztán olvashatjuk a falon kedvenc olvasmányunk... :roll:

Köszi, Kuzmi! :wink:

Doromboló, köszi! :08:
Akkor mégsem hiába jártatom itt a cséphadarómat :wink: , a hegyen túlról...

Moncsi, a youtubra feltette Kuzmi a Doromboló két filmecskéjét, csak üsd be, hogy Maróti Béla, rögtön azt dobja ki. Ott egész koncertet is hallgathatsz! Mi itt már levéleményeztük vagy 10 oldallal lennebb...

Hozzászólás 2008 feb. 28, 20:55 
neco 2007.03.18án arrol írt ,hogy egy idős ismerőse félszál cigarettát morzsolt a fészek aljába és nincs élősködő. A nikotin mint rovarölő.

Hozzászólás 2008 feb. 28, 20:34 
Mivel a szobám szomszédságában vannak a kanári madarak és éjjel is van egy kis fény 02-kor rendszeresen rázendítenek a fiúk. Még álmomban is megy a hipnozis. azt hajtogatom álmomban "rollertakarokrollertakarokrollertakarokrollertakarok:lol:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára királymátyás 2008 feb. 28, 21:40-kor.

Hozzászólás 2008 feb. 28, 20:19 
:41:
:37:
Na most aztán Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ! :shock:
Vegyük sorra !...Balu barátom jól megleptél a hátizsáknyi hullámosoddal !..A víz kivert !.... Hogy lehet azt a ricsajt elviselni kis lakásban ? He ?...És ezzel kínozni egy aranyos kis pillangót is ! Teeeeeeeee !.... :23:
Nekem is volt hullámosom nem is egy ...a legutolsó több mondatot beszélt, még a TV is lejött ezért és egy jó műsort csináltak vele-lünk.. De voltak nagypapijaim is szintén beszéd vituózok voltak szintén TV-k stb...
De ha belépek a műrepülők klubjába, akkor nem beszélek a könnyübúváros múltamról...?! Hidd el Balu, hogy a papagájok egyedül a csodák, a fészekből még időben kivettek melyek még nem tanulták meg a saját ricsajukat igazán az acsoda, a többi gyötrelem a zsivaj miatt...
Még a színkanári, csapper hangjától is óvom az ittenieket, általában a kis lakásban élőket akik nem tudják hová vinni a csappert ha már dobhártyát rezegtetően fütyül mint ha felhúzták volna. De hol van ez egy kazal hullámoshoz ?...Jézusom ?! :lol:
Tehát ennek a topiknak az lenne a hivatása, hogy a világ összes táján nagy becsben tartott és nálunk mostohán eltüntetett speciálisan
szobaénekesnek otthont adjunk és megerősítsük azok táborát akik segítenek abban hogy a magyar nemes kanári (ez valójában a harzer roller) visszakerüljön méltó vezető kanárifajta helyére. Azért írok fajtát mert ez az alak már régen a domesztikált változata az eredeti cerynusnak....
Szóval az lenne a tiszteletteljes kérésem hogy ebben a tyúkudvarban rollerek körül forog a világ és szeretném ha ez így is maradna persze a megszokott pajzán vonalvezetésemmel nem felhagyva !...Mellékzöngék azért lehetnek de a fő és meghatározó profil a ROLLER kell hogy maradjon... Maradok tisztelettel : :13:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára doromboló 2008 feb. 28, 20:51-kor.

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 feb. 28, 19:45 
Sziasztok!

Kicsit lemaradtam a mai napról, nem lehet egész nap a gép elött ülni, (sajnos) a "nemmondomki" kikről is gondoskodni kell! :lol: Ma meg is volt a nagytakarítás, mindenki boldog és elégedett!

Nagylányom nem bírta szó nélkül olvasgatni a fórumot, (amit Ő is nagyon élvez) látom regisztrált! :lol: Felvillanyozta az új lehetőség, a roller! Talán az ő szobájába is kerül majd belőlük,mert remélem elöbb-utóbb többen lesznek! ( nem a lányok, a rollerek! :lol:)

Egy kérdésem lenne, hol lehetne hallani igazi roller éneket? Már olyan sokat olvastam róla, tőletek, de sajna nem hallottam még :cry: Ötlet?

Gratulálok mindenkinek a kicsikhez, és nőjenek nagyra!

Lepke! Engem nem nehéz "fertőzni" madarakkal, már krónikus vagyok és fogékony minden újra ami még nincs :wink:

Ez a szekrénykalit dolog nekem is tetszik, egy új lehetőség a terjeszkedésre, de hova tegyem a ruhákat, vagy csészéket? :scratch:
Na,majd kitalálom!
Sziasztok!

Hozzászólás 2008 feb. 28, 19:39 
királymátyás írta:
Öt éve egy munkám borravalójaként kaptam nimfát, aztán kerestem neki párt .Mivel külön költöztem családomtól és csak hétvégeken találkozhattam a lányaimmal igyekeztem minnél tartalmasabban tölteni velük az időt.Jártuk az országot,egyre töbször látogattuk a börzéket..... aztán lett énekes ,hullámos, nagysándor,ficher,törpefürj,és aztán hallottam egy úrnál énekelni KANÁRIT .Egy hónapja felszámoltam a papszikat csak 1 pár hullámos .1pár énekes maradt. DE van 5 KANÁRI fiúm és 4 KANÁRI lányom . 3 már saját 2007-es.Most 2 fészekben van 2-2 de még kelnek!!!!!! Röviden. :king:

Üdvözöllek Királymátyás! :wink:

Én ugyan nem vagyok rolleres (az ügyeletes Tyúkanyó szerint csak MÉG nem... :P ), de idejárok lebzselni, s ha a madarakkal kapcsolatos általános dologról van szó, akkor belekotnyeleskedem. 8)
Egyébiránt tetszik nekem is ez a rollerőrület, de hát kis helyen lakom, a hullámosokkal nehezen tudom összeegyeztetni. Nekem 14 felnőtt huligánom van, és arra most jön a szaporulat.
Bár, tervezem a hangszigetelt kalitot, repdét... :roll:

No mindegy, addig így élvezem a rollerezés szépségeit itt Veletek a fórumon. :D

Gabesz: látod-látod, a legnagyobb Királynál is maradtak a Huligánok! :08:

Üdv, Balance :)

Hozzászólás 2008 feb. 28, 19:38 
Szia Lepke!
Az jó lesz :wink: Köszi Mona!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Elmo 2008 feb. 28, 19:43-kor.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 feb. 28, 18:57 
Sziasztok! Szia neco!

Köszi a kérdésed, nagyjából simán mennek a dolgok. Két fészekalj kelt ki eddig, a harmadik most kezd kelni.
Az egyiknél 5 tojásból 4 kikelt. Tegnap az egyik kicsit az etetőben találtam meg. Mivel látszólag semmi baja nem volt, visszaraktam a fészkbe. Még bent van... Kicsit kisebbnek tűnt a többi háromnál, remélem megmarad.
A másik fészekaljban a 4 tojásból csak 1 kelt ki, szerintem későn raktam be a hímet. (Bár most nézem, hogy mégsem ez lehetett a probléma, 4 nappal az összerakás után tojta az elsőt.)
A harmadik fészekaljból épp' most kelt ki az első, és még van 4 tojás.
A negyedik várhatóan március 7-én fog kelni. Ott 4 tojás van.

Hát így állok most......

ui.:
Sajnos elpusztult a visszarakott kicsi...
Felnyitottam a kivett tojásokat. Amelyik fészekaljból csak egy nem kelt ki, abban is volt kismadár. A második fészekalj, ahol 3 nem kelt ki, ott a háromból egyet még bennhagytam, egyben volt madár, a harmadik üres volt.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nagygabe 2008 feb. 28, 20:15-kor.

Hozzászólás 2008 feb. 28, 18:57 
Öt éve egy munkám borravalójaként kaptam nimfát, aztán kerestem neki párt .Mivel külön költöztem családomtól és csak hétvégeken találkozhattam a lányaimmal igyekeztem minnél tartalmasabban tölteni velük az időt.Jártuk az országot,egyre töbször látogattuk a börzéket..... aztán lett énekes ,hullámos, nagysándor,ficher,törpefürj,és aztán hallottam egy úrnál énekelni KANÁRIT .Egy hónapja felszámoltam a papszikat csak 1 pár hullámos .1pár énekes maradt. DE van 5 KANÁRI fiúm és 4 KANÁRI lányom . 3 már saját 2007-es.Most 2 fészekben van 2-2 de még kelnek!!!!!! Röviden. :king:

Hozzászólás 2008 feb. 28, 18:16 
A dohánylevélnyél folytatása.... a fő levél ér. Ezt a módszert más madarászok alkalmazzák. Lehet , hogy tudok szerezni de nem igérek semmit. :roll: A tojóim tényleg megeszik a száraz "lágyeleséget" köszönöm Doromboló. :lol:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára királymátyás 2008 feb. 28, 21:38-kor.

Hozzászólás 2008 feb. 28, 18:14 
Gabesz írta:
Kedves Balance, ne hergeld a Tyúkanyót :24:

Még nem emlegettél egész huligángalerit amikor a rollerficsúrt ajánlottam zenehallgatás céljával egy újabb rekeszbe a konyhaszekrényben a csészék helyére. Akkor a "papesszal is lesz majd valami" megoldást ajánlottam :lol: . És akkor most jössz egész sereg rikácsoló banditával??? :shock:

VAGY ott a legkézenfekvőbb megoldás: a könyvespolc! Úgy hiszem, van azért külön szobátok, ahol a könyvespolcon vannak márrégenkiolvasott vagy csakkölcsönkapott könyvek is, amik abszolút fölöslegesen foglalják a helyet a roller kanári elől :lol: !!! (szekrénybe épített kalitka receptjét alább olvashatod bizonyos Balancetől :wink: ) Kérem, a konyhaajtót ha becsukjátok, a karosszékben szépen hátradőlve rollermuzsikával nyugtatjátok majd az "állandóancseverészőrikácsolódumáló" hangzavartól megfáradt fületeket. :D

Már elnézést, de most itt közbeszólok.

Kedves Gabesz, kérlek ne adj ötleteket Balance-nak, ha lehet. :68:

A konyhaszekrénybe a csészék helyére kalitka oké... de a könyvespolcot nem adom!
Én ugyanis a madárbolondságom mellett könyvbolond is vagyok, és célom egy kisebb könyvtár összehozása... és ezenkívül nagyon igyekszem, hogy ezzel Marcona Fickómat is megfertőzzem. :97:

Hozzászólás 2008 feb. 28, 18:07 
Elmo írta:
Köszi a szivélyes fogattatást :D Azt hittem h ezt a "becenevem" nem ismered Lepke :D na ne és képet is láttál? :oops: :oops: am a díszpintyeket is csípem, de az örökkedvencem a kis kanári, akit Kennynek hívunk anyuval...néha :wink: és neked Lepke télleg van (azthiszem) szakállas amandínád? anyum odáig van érte.

Szia Elmo!
Igen, láttam képet Rólad és a kishugodról is. :wink:
Ékfarkú amandináim vannak, és imádom őket nagyon... majd ha lesznek kicsik, anyudat is jóól megfertőzöm velük. 8)

A Kennyt meg hamarosan megnézem közelebbről is!

Hozzászólás 2008 feb. 28, 18:00 
Sziasztok!

Azta, micsoda élet zajlik itt kérem! :D
Kedves Tyúkudvar, kiscsibe (LÉGY ÜDVÖZÖLVE!), kakasok, tyúkok és tyúkanyók!
Tényleg csak halkan tessék a nem roller illetőségű madarkról szót ejteni errefelé, mert nagyon, de nagyon le leszünk dorombolva ám!!! :96:
Azért megsúgom, nekem gould amandinám van még, igaz, egy darabka, de az nagyon szép! És meglepő módon szépen is énekel, egyáltalán nem zavaró, nem hangos.
Egy kis egzotás kalitkát tervezek, amiben 3 vagy 4 kis egzota fiú fog röpdösni, mivel nem akarom őket szaporítani, a társ meg kell nekik mindenképpen.Teljesen távol a rollerektől, nehogy beszéd- és énekfejlődési zavaruk legyen a versenyre készülő fiatalkonak! Én is úgy vagyok vele, mint Pillangó kollegina, hogy ha lehetne, minden madárkából tartanék. Csak azért ez nálam se megy, így a rollerekre szakosodom, mert ők az igazi szerelem! A hangjuk, az egész lényük, komolyan, minden fáradtságot megér!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 261  Következő