Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Domokosné Nagy Tünde

Hozzászólás 2011 szept. 8, 10:20 
Sziasztok, azt szeretném kérdezni tőletek, hogy van nekem 2 csomag orlux lágyelesség felbontatlan, és észrevettem, hogy már le járt a szavatossága, ilyenkor mit lehet vele kezdeni?

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 szept. 5, 17:13 
Zebrapintynek lehet nem a legjobb. Múltkor már volt itt róla szó a fórumon, hogy a papagájok tolla nem tesz jót a pintyféléknek.

Hozzászólás 2011 szept. 5, 15:32 
Akkor ide is le írom már hátha több esélyem lesz a válasz kapásra..:D
Tegnap lett véve két kézzel nevelt Nimfa papagáj és bent vannak 1 pár zebrapinty mellet ez nem okozhat semmi problémát,bajuk lehet egymástól ? Ketrec mérete: magasság : 65cm fölött pár centivel,hosszúság 100 cm ,szélesség 51 cm ..:) És ha tudtok valamit mondani a Nimfa papagájokról akkor ne titkoljátok..:D Olvasgattam,hogy meg vannak együtt meg mit hogyan kell de azért jobb ha segítetek ..:)

Hozzászólás 2011 szept. 3, 18:28 
Értem, mondjuk az alma magról én is tudtam, hogy mérgező egy bizonyos szinten. Adtam a nimfáknak szőlőt úgy ahogy fogy.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 szept. 3, 18:18 
Igen, a szőlő magját kiszedem mielőtt odaadom nekik. Félbevágom a szemet és egy késsel kiemelem a magot. Nem mérgező, sőt a gyógyászatban, sokféle terméknél alapanyag...én mégis kiszedem :) Sokan nem is gondolnák, hogy az alma magja nagyobb mennyiségben mérgező... ebből eredendően van ez az óvatosságom. :wink:

Hozzászólás 2011 szept. 3, 15:54 
Mármint a magját hogy szeded?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 2, 19:20 
kiralylany84 írta:
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy a hullámos és a nimfa papagájok ehetnek e szőlőt ? Ha igen milyent? A válaszokat előre is köszönöm.

Nálam imádják mindannyian a szőlőt. Én a magját ki szoktam szedni.

Hozzászólás 2011 szept. 2, 12:47 
Köszi a választ, az eredetét tudom, mert a mi kertünkből van és ebben bízom is. Még egyszer köszi a választ. :)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 szept. 2, 9:45 
kiralylany84 írta:
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy a hullámos és a nimfa papagájok ehetnek e szőlőt ? Ha igen milyent? A válaszokat előre is köszönöm.

Ehetnek. Ha bolti, akkor alaposan mosd meg. De legjobb ha tudod, hogy honnan származik és biztos vagy benne, hogy nem permetezett vagy ha igen, akkor bőven túl van az egészségügyi várakozási időn. És persze alaposan meg kell mosni. ;)

Hozzászólás 2011 szept. 2, 6:46 

Valódi név: Klári

Hozzászólás 2011 aug. 31, 14:31 
Köszi Betty! Imádjuk is rendesen! :lol: De ami még ennél is sokkal de sokkal fontosabb úgy néz ki, nagyon jól érzi magát...

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 31, 13:53 
Szép és okos kis madárka ez a Pötyike :D

Hozzászólás 2011 aug. 31, 11:28 
chiara111 írta:
Kép

http://postimage.org/image/nraak938/
Hát ő lenne Pötyike. Nagyon köszönöm a segítséget!

„Az Úr esztétikai érzéke a különféle színpompás madarak, a páva, a papagáj és a kakukk teremtésében nyilvánul meg.”

Hozzászólás 2011 aug. 31, 11:25 
Kép
Pötyike közelről. Tegnap délután a "Kacsatáncot" fütyülte. Kb. 2 hete nap mint nap hallotta ezt a zenét, mi már el is felejtettük, hogy hallgattattuk vele. Tegnap meg.... :D :lol:

Hozzászólás 2011 aug. 31, 9:52 
Kép

http://postimage.org/image/nraak938/
Hát ő lenne Pötyike. Nagyon köszönöm a segítséget!

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 aug. 31, 9:34 
chiara111 írta:
igen, értem, de sajnos nem tudtam feltölteni a képet. Most megint megpróbálom.... De sajnos nem megy.... .

http://postimage.org/
1. tallózás (a kiválasztott képet megkeresed a gépeden),
2. töltsd fel,
3. következő lépésben klikkelj a Thumbnail fórumra (1) melletti másolás a vágólapra,
4. majd a fórum hozzászólásban klikk a jobb egérgomb és beillesztés.

A leírásod alapján a nimfád tarka. A tarkák nemét nem lehet a külsejük alapján megtippelni.

Hozzászólás 2011 aug. 31, 8:30 
igen, értem, de sajnos nem tudtam feltölteni a képet. Most megint megpróbálom.... De sajnos nem megy.... Így hát próbálom leírni. Pötyike alapvetően sárgás színű, a feje és a melle sárga. A szárnyai szürkések, a szárnyak végén fehér. Farktolla szürke és sárga. Kb. ennyi.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 aug. 30, 18:31 
chiara111 írta:
Sziasztok!
Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot. Nekünk is vagy egy kis csodálatos nimfánk, Pötyike a neve. Mondja már, hogy "hát cijja pötyike", és különféle dallamokat is megtanult már fütyülni. Tavasszal született (a kereskedő szerint). Mostmár tudom (Tőletek), hogy mindig csak tenyésztőtől szabad venni papagájt, bár Pötyike igazán szép, okos, egészséges kisfiú... azt hisszük, hogy kisfiú... Segítsetek légyszi, tényleg fiú? :shock:

Szia!
Biztosan meg tudnánk mondani, csak ehhez kellene egy kis segítség, egy kép vagy személyleírás :D . Bár ha dallamokat fütyül lehet, hogy hím.

Hozzászólás 2011 aug. 30, 16:10 
Sziasztok!
Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot. Nekünk is vagy egy kis csodálatos nimfánk, Pötyike a neve. Mondja már, hogy "hát cijja pötyike", és különféle dallamokat is megtanult már fütyülni. Tavasszal született (a kereskedő szerint). Mostmár tudom (Tőletek), hogy mindig csak tenyésztőtől szabad venni papagájt, bár Pötyike igazán szép, okos, egészséges kisfiú... azt hisszük, hogy kisfiú... Segítsetek légyszi, tényleg fiú? :shock:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 28, 13:00 
Köszi Ádám :)
Laci, a nimfák nagyon okos kis "dögök" :) Nekünk egy szelíd madarunk repült el úgy, hogy kinyitotta a kalitka biztonsági zárát :( Kint volt a kalitka a teraszon egy védett helyen, rajta egy biztonsági zár és valahogy leszedte. A társa csak úgy üvöltözött, fel akarta hívni a figyelmünket arra, hogy siessünk mert elszökött a kis lakótársa, de mire észrevettük már a magas nyárfák tetjén filózott. Sajnos nem tudtunk visszahívni...nagyon szerettük.

Egyébként a mostani kis nimfám riasztót utánzó hangját már a jákóim is kezdik tanulni csak ők + 20szoros voluméval :) Még a végén azt hiszik a szomszédok, hogy riasztó szervíz működik nálunk :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 232  Következő