columba írta:
Már az opalint is értem,de a II. tipusban kételkedem.
Az ugyanis élénk sárga pofával születik.
A kremino szülő mennyire sárga?
Dom. (rejteve) hordozó nincs, mert az maga dom. tarka, így biztosan az ino dom.tarka.
Az ugyanis élénk sárga pofával születik.
A kremino szülő mennyire sárga?
Dom. (rejteve) hordozó nincs, mert az maga dom. tarka, így biztosan az ino dom.tarka.
Nem értem miért kételkedsz abban, hogy ez a hullámos II. típusú sárgaarcú? Tisztán látható, hogy az egész teste, a szárnyai sárgás árnyalatúak. Fiatal korukban így néznek ki, később jobban kiszíneződnek és ennek következtében a test kék színe ennél a madárnál is "besárgul", vagyis zöldes kék lesz.
Megmutatom, hogy néznek ki a júniusban szerzett madaraim. Az első két képen egy kék, a második kettőn egy D kék II. típusú sárgaarcú-opalin spang, végül az 5. képen egy DD kék II. típusú sárgaarcú-spang látható. A legfeltűnőbb a sötétfaktor nélküli kék alapszínű átváltozása. A DD kéken fiatal korában szinte alig volt látható a sárgás árnyalat.
2011 június

augusztus

Ő a legutóbbi szerzeményem, szürke II. típusú sárgaarcú-opalin-spangl. Augusztusban vettem Monoron.

Ez itt saját kelésű fiatal, II. típusú sárgaarcú-DF spangl. Inkább érdekes, mint szép a színe.