Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 márc. 2, 7:12 
Amaryl, tudom hogy nem sokat segít ilyenkor az együttérzés, de nem irigyellek. Remélem mihamarabb túl leszel a gondon!

Laci! Egy kis vízpermet mindennap a 10. naptól lehet tényleg segített volna..... :roll:

A "késlekedésről" és a "türelmetlenségről" egy gondolat....
Tavaly nov. közepétől vert a víz, hogy mi lesz a versenyre a madaraimmal, mert olyan érett hangokat produkáltak az említett időszakban (tavaly ilyenkor már nálam is fiókák voltak!). Piszokul oda kellett figyelnem, hogy ne öregedjenek ki a versenykondiból.
Szóval egy kicsit tudatosan húzom az időt :wink: (és szerintem Doromboló is!)
Viszont ha elindultak a tojók, muszáj kezdeni, mert egy rakat üres tojásnak sincs értelme. Úgyhogy akinek muszáj volt kezdeni annak hajrá! Esetleg nekik lesz idejük három költésre!

(na megyek etetni :lol: )

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 1, 23:11 
Na most megnyugodtatok ?!...Ugyanezt írtam és az öngyógyulás miatt mondtam hogy hagyd benn a fészket mert a madár viselkedése lesz aválasz arra hogy a betegség mennyire károsított ill. nem ::: :shock:

Hozzászólás 2008 márc. 1, 21:41 
Szia Mona !
Visszalapoztam a 19. oldalra,Gabesz tett fel kicsi tojás-irodalom címmel
egy tudományos cikket. Képpel illusztrált a madarak petefészke,peteveze-
tője és méhe. A méhben rakódik a lágy héjra a meszes héj,ott lehet sze-
rintem,akár gyulladás a madaradnál. Szerintem is pihentetni kellene,jövő-
re újra meg lehet próbálni tenyésztésbe állítani. Ha nyugalmi állapotba ke-
rül a méh,öngyógyulásra is van esély.
Üdv: Laci

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 1, 21:40 
Perényi László írta:
Gabesz kérésére,Mona kérdésére a rácsrágást illetően kotlási idegfeszültség levezetése a válaszom.

Látod, Mona?! Itt a diagnózis, Nagygabenál az orvoslás! :72:
Köszönjük László a választ, :24: csakhogy Gabesz nem ezt kérdezte.
Egyébként nagyon tetszik, ahogy zajlik nálatok a madártartás, és ahogyan erről írsz! :D

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 1, 21:13 
Gabesz írta:
Nagygabe, te pedig mindent gyönyörű szépen leírtál, mintha csak a Nagykönyvből olvasnánk :wink: !!! Azt azért titkolod, de kivettem én soraidból, hogy te szépen előfütyülsz itt a tojókáknak :lol: , előkészíted a terepet a nászra, megfelelő hangulatvilágítást csinálsz nekik a luxusketrecben :wink: , a kajába afrodizét lopsz és a költés alatt is gondoskodsz a kellemes zenei aláfestésről, csak ezt is eltitkolod! :57:

Természetesen! És pezsgőt szolgálok fel jégen, kaviárral. Aztán csendben elhagyjuk a lakást, hadd végezzék a dolgukat.... :06:

Hozzászólás 2008 márc. 1, 20:45 
Sziasztok!

Köszönöm, Laci a válaszod, megnyugtattál, hogy nem valami tartási hiba ez a rácsrágás. Én is gondoltam ilyesmire, hiszen 24 órán át ülni a tojásokon...igaz én ember vagyok, de nem hiszem, hogy könnyű lehet kibírnia.

Még ha megkérhetlek a másik kérdésünkre is tudnál válaszolni? Biztos olvastad, hogy az egyik tojómmal mi a helyzet. Az érdekelne, hogy lehetséges-e, hogy mindkettő esemény nála kálciumfelhasználási zavar miatt van?

Hozzászólás 2008 márc. 1, 20:20 
Sziasztok !
Gabesz kérésére,Mona kérdésére a rácsrágást illetően kotlási idegfeszült-
ség levezetése a válaszom. Szerdán kibújt az első rollerpalánta a tojásból!
A másik 3 tojásból hiába vártuk,csak nem kelt semmi. Kettőt benn hagy-
tam támasztéknak,egyet felbontottam,fejlett fióka volt benne.Talán a szá-
mított kelés előtt be kellett volna vizeznem a tojásokat,mert nálunk elég
száraz a levegő ? Két tojó kotlik 5-5 saját és 1-2 idegen tojáson,mert a
mama nem tűnik kotló típusnak. Megjegyzem,nálunk komoly technológia
tűrő képességről/állattenyésztési szakkifejezéssel élve/kell tanúbizonysá-
got tenniük a madaraknak,állandó hang és fényeffektekkel kénytelenek
együtt élni,de elvégre igazi szobamadár a roller! :D Etetéskor a polc tetejé
ről le kell vennem őket,a gyerekeim is állandóan segédkeznek.Azt vettem
észre,hogy a mozgatást nem veszik zokon,csak a polc ugyanarra a helyé-
re kell visszaraknom őket. A lágyeleséget magam kotyvasztom/reszelt sár
garépa,darált háztartási keksz,főtt tojás,méz/a gyerekek ovi és suli előtt
ezt reggelizik,valamennyit sikerül azért a madarak számára kimenekíte-
nem! Örülünk az egy szál fiókánknak,ha csak ő lesz egyedül és tán még
fiú is,a szóló kategóriában tuti hogy nevezem a versenyen ! Azért nem
titkolt cél a kollekcióban indulás is!
Laci

Hozzászólás 2008 márc. 1, 20:02 
Ha van valakinek Budapesten tetőfedő ismerőse,vagy olyan aki ért hozzá....az írja meg priviben,ma a vihar megbontotta a házam tetejét,az egész felső 2-3 sor cserepet,,teljes hosszában....lehet hogy a kémény melletti bádogot is,mert nagyon úgy néz ki! és holnapra ismét jeleznek szélvihart,ha tényleg lesz,akkor nem hiszem hogy marad rajta cserép :26: Próbáltam pár szakit megkaparintani,de nem jött össze!!! jó nagy sz@rban vagyok!

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 márc. 1, 19:41 
Na ... azért.... :08:

én is, egy párat ismerek is...

Hozzászólás 2008 márc. 1, 19:39 
eszterolajos írta:
neco...neco.. :38:

Tudod hogy nem csinálnék ilyet soha :idea: !

Viszont hallottam már furcsaságokat sajnos.... Főleg nagypapeszosoknál.... :evil: Természetesen nem általánosságban, de nem zörög a haraszt... :idea:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 márc. 1, 18:18 
neco...neco.. :38:

Hozzászólás 2008 márc. 1, 17:50 
Gabesz írta:

Neco, hát hol van még március 8. ? Azt mondtad, hogy akkor teszed be a pasikat, és máris türelmetlen vagy :lol: ?

Dehogy vagyok türelmetlen, áprilisig bőven van idő, majd akkor ráérek aggódni, ennek a két csajnak meg muszáj volt vőlegényt adni, mert üresen tojtak volna le az etetőbe. :lol:

Ha nagy szarba leszünk Dorombolóval, postázunk néhány gyűrűt a miénkből Gabenak, hogy összejöjjön egy kollekciónyi madarunk a versenyre :lol: .

Gabe tényleg gratulálok, és örülök hogy ilyen simán megy a dolog! Csak így továbbb! :08:

(ui: látom Perényi Laci itt vagy. Nálad mi a helyzet?)

Hozzászólás 2008 márc. 1, 16:53 
Ejj ezek a nők... :24: Tűrni kell uraim. tűrni....
Amúgy helyzetjelentés: nálunk lassan alakul a rend, a madarak költözése nagyjából lezajlott, szóval most már talán minden körülmény adott a rollereknek hogy egymásnak essnek, és valami jo is kisüljön belőle.... Tessék drukkolni!!!!

Hozzászólás 2008 márc. 1, 15:10 
...Sajnos elszakadt a fonalam és nem tudom már hogy melyik a melyik...szóval ha egy madárnak van egy kis zsírréteg a hasinkóján az komoly betegségben nem szenved. A tojásvisszamaradás legtöbbször belső sérüléseket bélgyulladást okozhat ezért kell a pihentetés...s mivel Mona múltkori kétségbeesett de szerintem kissé eltúlzott vészsiámja miatt már fel adtam neki az utolsó kenetet gondolom most sem olyan tragikus a helyzet...szóval fészek maradhat,...kinek van útban ? De pasi nix addig míg nem történik valami...mint pl. elkezd ülni a tojó a műtojikra akkor be azt a két szem rendeset. Aztán ha nem ül meg hanem megint fészket rendez néhány nap múlva akkor megint lehet pasizni...de változatlanúl ne hagyd benn a hímet !...Mert nem lesz elég a pasi a végéig...
Gabe ezt úgy csináltad ahogy megbeszéltük és ahogy szerintem kell ! Sajnos nálam nagy bajok vannak....Kedvenc feleségem két éjjszaka levette a fűtést mert meleg rohama volt éppen és kihült a madárszoba ahová csak bizonyos belső hőmérséklet után megy ki a forróvíznyomás.
Ennek eredményeképpen megvedlettek a madaraim 70 %-ban..... :?

Hozzászólás 2008 márc. 1, 13:09 
Sziasztok!

Ezt a rácsrágást mindegyik madaram csinálja, szerintem valami unaloműző dolog, mert időnként a rácsra rárepülnek és fel-le huzkodják rajta a csőrüket.
Van szépia minenkinél, meg spéci homok, amiben mindenféle kagylóhéj meg egyéb kálcium tartalmú finomság van és ezt megszórom naponta tojáshéjjal is.

Viszont megint eléri a bajság ezt a kis tojót (akiről már annyit értekeztem kálcium ügyben), már láthatóan (!) kiáll a mellcsontja, megfogtam, tiszta meleg, biztosan lázas. Megnéztem, a hasi lila duzzanata eltűnt, helyette pici sárga zsírréteg van. Adjak neki gyorsan antibiotikumot, vagy csak fürdés, kondisabb kaja elég lesz? A fészket szerintem már le is lehet venni tőle, vagy még hagyjam?

Gratulálok a tojásokhoz Ilusnál is, Gabesz, és örülök, hogy a kis lurkó is ilyen szépen nől!!! :D

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 1, 12:46 
Hogy milyen szerények és visszafogottak ezek a fiúk :shock: !!!
Nahát! :77:

Neco, hát hol van még március 8. ? Azt mondtad, hogy akkor teszed be a pasikat, és máris türelmetlen vagy :lol: ?

Nagygabe, te pedig mindent gyönyörű szépen leírtál, mintha csak a Nagykönyvből olvasnánk :wink: !!! Azt azért titkolod, de kivettem én soraidból, hogy te szépen előfütyülsz itt a tojókáknak :lol: , előkészíted a terepet a nászra, megfelelő hangulatvilágítást csinálsz nekik a luxusketrecben :wink: , a kajába afrodizét lopsz és a költés alatt is gondoskodsz a kellemes zenei aláfestésről, csak ezt is eltitkolod! :57:

Mona, gyanús nekem ez a "megrágja a rácsokat"... Nem hiányzik annak a tojónak valami??? Van bent neki egészben szépia? (És ha Perényi László itt lenne, ő már biztosan válaszolt volna előbbi kérdésünkre. így azt gondolom, hogy túl nagy marhaságot kérdeztem... :oops: bocsi.)

Ilusom kitartóan és fegyelmezetten kotol 4 tojáson. A tegnapelőtt lámpáztam meg, fiasnak tűnik mind. Igazság szerint március 8-án kellene keljenek :roll: . Drukkolok nagyon! És meglepetésemre- mit nem meséltem- Ilusom a kotlás második vagy harmadik napján, már nem is tudom, tojt még egy tojit a többi négy mellé... Azt az egy tojit betettem Fruzsinám alá, kit párhuzamosan "előkészítettem". Most kiderül, hogy volt-e értelme. Fogalmam sincs, hogy az a tojás fias lehet-e :roll: ...

Roland már alig fér a fészekben :D !

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 márc. 1, 10:48 
Sziasztok!

Köszi szépen a leírásokat fiúk, ilyesmire gondoltam. Okoskodjatok csak sokat, mi abból tanulunk! :wink: :D
Viszont megnyugodtam, én sem csinálok másképpen, mint ti, sőt, én is rájöttem, hogy ha bent marad a fiú (akivel nem bántják egymást), nyugodtabb a tojóm, nincs a napi 4x-i ki-be nyúlkálás a fiúért. Mivel most már csak egy tojóm aktív, azért mertem ezt megtenni.
A másik szépen kotlik, időnként leszáll "megrágni" a rácsokat, meg eszik és megy vissza.
A fiatal tojóm ma sem tojt, szerintem ennyi nála a tojásrakás, úgyhogy várok pár napot, elveszem a fészket tőle, és idén nem is kapja már meg.

Gabesz, jól látod, én is erre a kérdésre vagyok kíváncsi: összefüggés lehet-e a 2 esemény között ennél a madárnál? 8)

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 1, 10:33 
Amikor hazahoztam őket, a tojókat egy kalitkába raktam, a hímeket külön-külön. Csak magot kaptak, a hímeknek adtam 3-4 naponta egy-egy csipetnyi lágyeleséget. A lágyeleség gyári Orlux, nem házigyártású. Hetente 1-2-szer adtam almát mindegyiknek.
Mikor elkészült az új szekrény, akkor raktam szét a tojókat. Rögtön első nap észrevettem, hogy az egyik tojó, ha fütyülök, göbíti magát. Na, gondoltam, ennek a fele sem tréfa, kapott fészket, fészekanyagot, lágyeleséget. Hímet is raktam hozzá. Mivel nem verekedtek, benn is hagytam a 4. tojásig. Másnap már egy másik tojó kezdett görbülni. Ahhoz ment a másik hím, ugyanúgy, mint az elsőhöz. Négy nappal a hímek berakása után el is kezdtek tojni. Közben a harmadik tojó is beérett, így az elsőhöz berakott hímet kezdtem el naponta átrakosgatni. Délután volt mindig a csere, egy napot az egyiknél, egy napot a másiknál töltött. A negyedik tojó később indult, mint a többi, így az ő híme pár nappal hamarabb már befejezte a munkáját az előző tojóján.
A 4. tojás után mindegyiktől elvettem a hímet, és lágyeleséget sem adtam tovább. Az első három tojást elvettem, a negyedik után visszaraktam mindet. Ekkor el is kezdtek ülni a tojásokon. Nagyon rendesen ültek rajta, én nem is bántottam őket, egyszer ellenőriztem csak mindegyiket, amikor leszálltak kajázni.
A negyedik tojástól számított 13. napon kaptak lágyeleséget, délutánra már ki is kelt az első kismadár mindegyik fészekben.

Hát így történt. Nekem is elég meseszerűnek tűnik, gondolom lesz ez még rosszabb is ;) Próbálom minél egyszerűbben csinálni, semmit extra. Ahogy Doromboló tanítja ;)
Egy nagy különbséget látok hozzátok képest: mióta nálam vannak a madarak, melegben vannak. Kb. 25 C állandóan. Még azt a trükköt javasolta Doromboló, hogy a hímeket rakjam felülre, a tojókat meg lejjebb, így a hímek egy hajszálnyit melegebben vannak a tojóknál.

Időközben annyi a fejlemény, hogy a harmadik fészekaljból 4 madár kikelt, 1 tojás üres volt.

Hozzászólás 2008 márc. 1, 9:24 
Nocóka ! Nem is értem mit marcangolod magad ...?! Én ezelőtt sokat sopánkodtam hogy mekkora okosságokat írtok, írnak itt a társak s még belőlem is ki kényszerítettek olyanokat amik bizony nem általánosságban használható szentírás....Az egészen biztos, hogy a kevesebb gondosság, az egyszerű élet sokkal gyümölcsözőbb a rollereknél.
Nálam pont azok a simptómák mint nálad....a hímek nem érettek, vagy túlérettek és ha a tojó a kézfogás után 3 másodpercel nem rakja szét a lábait már megy is neki mint állat és veri a falhoz a művésznőt...Aztán a bunyó közben felülkerekedik a csajszi és még véresebb rohamot indít...aztán úgy összevesznek, hogy inkább eltojja üresen a tojásokat mint hogy megfaralna ennek a bunkónak...
Szóval nehezen indul ez az év....
De azért arra kérlek Gabe, mivel neked meseszerűen indult be a sex program, hogy te mit csináltál velük attól a pillanattól, hogy elvitted tőlem őket......

Hozzászólás 2008 márc. 1, 6:29 
Most meg hazaérve látom :shock: lehet megint demagóg voltam :? mindegy :roll: ne foglalkozzatok vele :wink:

A francba :evil: most meg cinikus :oops:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 261  Következő