Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 853 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 43  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 szept. 25, 9:08 
Köszi Frici :)
Itt egy mai fotó a kirepült kis tollasról és apukáról :)
Azért picit belém csípett mikor megsimogattam ma reggel, pedig szokattam a közelségemhez (minden nap kapott egy-két puszit, simogatást) :D
A nemét mikor lehet megállapítani? Remélem hím lesz, mert nagyon kéne hím kecske :)
KépKép

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 szept. 21, 21:07 
Betty írta:
:mrgreen: Ma 5. hetes a kicsi. Lassan ki fog repülni igaz?
Kép

Hát nem is tudom, annyira nekem nem tetszik... :18: :mrgreen: . Na jó, nagyon tetszik :49: :47: . Szép szabályos a mintája is. Szép madár lesz.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 21, 19:48 
:mrgreen: Ma 5. hetes a kicsi. Lassan ki fog repülni igaz?
Kép

Hozzászólás 2011 szept. 15, 21:22 
Szia Frici!

Hát ez nehéz kérdés. Én inkább a tojó fele hajlok, de nehéz ügy... Nekem is egyik képen inkább tojónak tűnik a másikon meg inkább hímnek. Ha tojó, akkor nagyon szép! Jó lett volna élőben látni, akkor megmondtam volna tutira.

Hozzászólás 2011 szept. 15, 21:18 
Szia Betty!
Szépen fejlődik! A kecske fióka viszont nem énekel, esetleg nyekereg, sír ha kaját kér de azt se nagyon.
Azért keresettebb a nagytestű madár, mert egyrészt szebb, másrészt sokkal ritkább, harmadrészt nagy madarakból 2 év alatt "megfelelő hozzáértéssel és felelősségtudattal" sikerül létrehozni a minikecskét, egy kis lerombolással.....de kis pici madarakból nagyot kihozni elég nehéz.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 15, 18:05 
Nálunk így néz ki a kis kecskefióka :) Tündéri kis tollas. A minap hallottam, hogy valamelyik madaram olyan szépen énekel, de nem tudtam, hogy melyik. Rájöttem, hogy ez a kis fióka :D Rendesen gyönyörű dallamot fújt. Nálatok is csinálnak ilyen a fiókák, vagy az enyém valami félrecsúszott kis énekes kecske lesz :mrgreen:
Kép

Egyébként nem értem, hogy sokan miért csak a nagy testű kecskéket szeretik :? Nekem tetszenek nagyon a kisebbek is. Bezzeg ha kanári nagyságút tenyésztenének ki, lenne utánuk kapkodás biztos :D

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2011 szept. 14, 21:41 
Hali!
Szép madár!!!!!!!
Nekem az 1.2. képen tuti hímnek tünik a 3.4. viszont inkább tojó :roll:

Hozzászólás 2011 szept. 14, 21:18 
Köszönöm, de ebben az érzékben én még egyáltalán nem vagyok biztos, szinte semmi tapasztalatom nincs velük, megveszem ami szépnek tűnik :lol: . Bár az állomány nagyon heterogén, tényleg nehéz találni megfelelőt. Most heten vannak, ebből öttel elégedett vagyok, egy zöld tojóval kevésbé, egyel meg egyáltalán nem, ő volt az első, meg is látszik, bár nem adnám el őt sem semmi pénzért, a legaranyosabb madaram, ha nem figyel puszit lehet nyomni a hátára :mrgreen: , nagy kedvencem, úgyhogy marad, csak lehet nem költetek vele, hacsak nem találok mellé egy elefánt méretű hímet :lol: .

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 szept. 14, 20:42 
Gratulálok Frici, nagyon jó érzékkel válogatod össze a kecskéidet! Úgy tűnik szerencséd is van (a röptetéstől eltekintve :twisted: ), én az utóbbi időben csak kistestű és csúnya madarakat találtam.

Hozzászólás 2011 szept. 14, 20:17 
Akkor remélhetőleg tojó. A hímeket egész jól felismerem, a tojókkal még bajban vagyok :lol: .

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 szept. 14, 19:59 
Frici én is tojónak látom így képről.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 14, 19:45 
Frici, akár tojó, akár hím...nagyon szép kis dög :mrgreen: Szerintem tojó.

Hozzászólás 2011 szept. 14, 18:11 
Sziasztok!
Segítenétek megtippelni az új madaram? Én 80%-ra tojónak nézem, de nem vagyok biztos benne. Csináltam élesebb képeket.

KépKépKépKép

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 12, 20:45 
Köszi kanike. Ha egy kikelne már annak is nagyon fogok örülni :)

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 szept. 12, 20:16 
Betty írta:
Hogy, hogy tudja mindegyiket melegíteni ilyen kör alakban :? :) Hány naponta tojik a kecske? 2-3? Azért kérdezem, hogy kb. tudjam kiszámolni a kelés időpontját.(persze ha lesz bennük lakó. a hím ugyanis mintha vedlene :? )
Szia Betty.
Beül középre és betakarja a szárnyaival. Két naponta tojik de néha előfordulhat másnapra is. Ennyiből csak lesz fias is. :wink:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 12, 19:59 
Már hét tojásnál tartanak a kis kecskéim :)
Kép

Hogy, hogy tudja mindegyiket melegíteni ilyen kör alakban :? :) Hány naponta tojik a kecske? 2-3? Azért kérdezem, hogy kb. tudjam kiszámolni a kelés időpontját.(persze ha lesz bennük lakó. a hím ugyanis mintha vedlene :? )

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2011 szept. 11, 20:23 
madaras86 írta:
Ilona írta:
Szervusz Jancsi!
Most vedlik és nem oduzik. Szeptember 2-án,vagy 4-én tettem fel a fiatalokról képeket megnézted?Remélem most szerencsés volt a börzei előkészületed,vettél valami szépet?

Frici! Majd októberre valahogy megoldjuk,ha még akkor is érdekel.

Hmmm, még egy késő őszi költés elképzelhető nála. Te télire leveszed az odúkat, igaz? Jól elhúzódott nála a vedlés, nekem a többség már átesett rajta. A börze viszonylag jó volt, vagy hát fene tudja, amiket a legjobban szerettem volna eladni( törpefürjek), azokból elég sokat hazahoztam de azért kelt el madaram bőven. Elég alacsony árak voltak most! A kecskékkel se volt szerencsém mert pár darabot haza hoztam és volt ami nem bírta a hőséget és elpusztult:( Pedig kaptak almát, vizet, de a vissza út elég hosszú volt. Én nem nagyon vásároltam, Gyuritól érkeztek meg hozzám a brillant gyémántok. Hát ha te még láttál szépet......Na ezek azok!:) Még sokkal szebbek, mint a fotókon!

Jancsi, várjuk a képeket a szép brillantokról :)

Hozzászólás 2011 szept. 11, 20:12 
Ja és még valami, a börze szervezése valami brutális volt! Nekünk bent helyet foglaltak, de már csak a parkolóba engedtek be minket. Apa magyarázta nekik,hogy tuti foglalt helyünk van, erre közölték nem érdeklik őket, ők rendőrt hívnak. SZUPER! Nem tudom mire gondolt, hogy bemegyek a börzére és keringek mert nincs hely,vagy mit? Ezek után behajtottak a parkoló legvégébe, ahol valami árkon kellett átdöcögni kocsival bele a gaz közepébe. A szervezés enyhén rémes. Pedig szerintem milliókat zsebelnek be. De annyira primitív emberek állítják sorba a kocsikat, szerintem nyolc általánossal se rendelkezik többségük. Átmentünk a börze fő részére, az meg tele volt üres helyekkel. Végülis egy órával később hosszú győzködés után átengedtek. Szóval még mondhatni mázlim volt..... De mögöttünk pl egy üres hely volt. Ha meg nem enged be utólag, akkor ne engedélyezzen helyfoglalást és akkor befér a kocsik nagy része a normális piacra. Amúgy ahogy figyeltem ez a rendőrt hívok szöveg általános volt náluk. Mellettünk tényleg majdnem sor került rá, a srácok közölték, hogy hívjanak, de sokat mert ők is sokan vannak:D

Hozzászólás 2011 szept. 11, 20:00 
Ilona írta:
Szervusz Jancsi!
Most vedlik és nem oduzik. Szeptember 2-án,vagy 4-én tettem fel a fiatalokról képeket megnézted?Remélem most szerencsés volt a börzei előkészületed,vettél valami szépet?

Frici! Majd októberre valahogy megoldjuk,ha még akkor is érdekel.

Hmmm, még egy késő őszi költés elképzelhető nála. Te télire leveszed az odúkat, igaz? Jól elhúzódott nála a vedlés, nekem a többség már átesett rajta. A börze viszonylag jó volt, vagy hát fene tudja, amiket a legjobban szerettem volna eladni( törpefürjek), azokból elég sokat hazahoztam de azért kelt el madaram bőven. Elég alacsony árak voltak most! A kecskékkel se volt szerencsém mert pár darabot haza hoztam és volt ami nem bírta a hőséget és elpusztult:( Pedig kaptak almát, vizet, de a vissza út elég hosszú volt. Én nem nagyon vásároltam, Gyuritól érkeztek meg hozzám a brillant gyémántok. Hát ha te még láttál szépet......Na ezek azok!:) Még sokkal szebbek, mint a fotókon!

Hozzászólás 2011 szept. 11, 19:47 
Ha sikerül megoldani érdekelne.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 853 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 43  Következő