Betty írta:
Én csak azért sajnálom szegényt mert lefogták

Látszik, hogy nagyon nem tetszik neki, na meg egyik jákó sem szereti ha húzzák a szárnyát és lefogják a fejét. Nekem mindenesetre a szürke a legszebb. Gyurikámnak a két szárnya felső részén vag egy-egy piros toll. Nekünk ennyi is elég. Kincsőnek meg a hasa oldalán van jópár halványpiros.
Molnár doktor mindig azt mondja, hogy ezek a külső "másságok" belső másságokat is hordozhatnak, úgyhogy nem biztos, hogy olyan nagy öröm ez! Legyen a mi madarunk olyan, mint minden más jákó, abból baj nem lehet, ha jól tartja az ember.
Nekem ilyen kajás kiscsajom, mint Merlin még nem volt. Inkább emlékeztet evéskor egy törpemalacra, mint egy intelligens papagájra, ahogy röfögve tolja befelé a kaját és mennyit..... te jó szagú rezeda! Tegnap megette a zöldek maradék csíráztatott magját is no meg a sajátját, aztán nehezéknek még egy kis banános quinoat is benyomott.
A múlt héten itt volt a barátnőm, aki tenyészette és nevelte nekem. Azt mondta, gyönyörű, nem kövér és nem sovány. Merlin megismerte, senki nem nyúlhat be hozzá a kalitba rajtam kívül, de mikor őt meglátta nyargalt azonnal oda hozzá és kenődött fel a rácsra hogy simogassa.