Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 4, 18:38 
Sziasztok! Iged, kicsit meghűtötteb bagab... de bajd csak beggyógyulok :lol:

Kedves Imola, olyan nincs, hogy valaki egyik napról a másikra tollallergiás lesz!!! Ezt nekünk ne akard beadni! Te bepánikoltál, hogy nem fogsz megfelelni a madárkáidnak, pedig nagyon szereted őket! És mi is segítünk neked! Még nem késő meggondolnod magad! Hisz annyira akartad és szereted őket... Legfennebb majd nem mesélsz el minden bakit, amit elművelsz velük, csak priviben, kidumáljuk és minden megy tovább :wink: . Azt hiszed, én nem csinálok hülyeséget? Biztos igen, csak magam sem veszem észre :oops:... Csak utólag derül ki, mikor már a madár ordibálja utánam!

Roland, köszönöm szépen, nő-nőddögél! Már kinézett a fészekből, a buta nagy fejével és csőrével tollászkodott is több sort, szépen megtollasodott. Vannak antennái. Megpróbálom lefotózni, de ilyenkor még csak lapítanak kegyetlenül. És mert csak egyedül ő kapta a kaját a mamitól kövér lett a drágám, láthatóan a popsira rakta, pedig igyekszem mostmár több csíráztatott magot diktálni nekik, mint lágyeleséget. Erről mi a véleményetek? Mármint a hájas fiókákról...

Ilusom és Fruzsi alatt az összes tojásban lakik valaki. Csak tudjanak kibújni... :?

Puszi nektek: Gabesz

Ui: Szép Fiónám ma reggel elment... Megváltás volt neki.

Hozzászólás 2008 márc. 4, 15:30 
Kedves Amaryl! Örülök a tető-fedőnek!!! Rmélem nem mesterember-fazon, és tényleg oda is ér meg is csinálja rendesen, elfogadható áron!
KEdves Gabesz! Hová tűntél? Beteg vagy Te is? Roland? Mikor lesz új fotó róla?

Hozzászólás 2008 márc. 4, 15:16 
Kedves Móna!
Csendben drukkolok. Szólni roller ügyben nem merek. Mindíg az nincs benne a meglévő "tananyagban", ami épp kellene. Valaki majd össze-rendezi a sok okosságot!
Fifo-Lifo gazdát cserél, mert nekem toll-allergiám van.
Azért maradnék a tyúkudvarban. Jó köztetek madárral vagy anélkül!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 4, 14:49 
Ne aggódj Szöszikém ! Lesz itt egy buszravaló kiskakas, meg azért 'tik' is biztosan akik szívesen segítenek a jó hangok kiválasztásában... :09:

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 márc. 4, 12:29 
Szia Doromboló!

Nem tüntem el egy percre sem, csendesen, de lelkesen olvasgatom a topikot és próbálom magamba szívni az okosságokat!
Köszönöm a választ, most már ez is világos :lol: !
Hát persze, hogy komolyan gondolom a rollert!
Egy ujabb kihívás, remélem sikerülni fog! Bár az "énekes" részétől tartok egy kicsit, ezekkel a bot fülekkel, amik nekem vannak, énekversenyre választani madarat, háát, nem is tudom :roll: ! Majd meglátjuk, nem temetem a dolgokat még mielött beindulnának :D

További sok sikert és jó munkát mindenkinek!

Moncsi

Hozzászólás 2008 márc. 4, 10:48 
Gáborom ! Király vagy !.....

Hozzászólás 2008 márc. 4, 10:46 
Helló Monakó ! Már azt hittem elröppentél...?!....Húztál egy szőke csóvát a monitorra amit csak napszemüvegben lehetett károsodás nélkül követni aztán sitty-sutty .... legott, elvágtatott.. :lol:
Szóval az elhatározásod komolyan megmaradt roller ügyben...?!
Akkor beszéljünk !....Nem kell a rollereket hidegben tartani, csupán ez egy módszer annak érdekében hogy a tojásrakás akkor induljon el amikor mi akarjuk. Ezt hívják STIMULÁLT tojatásnak. Amikor mi vetünk be különféle stimulációkat a magasabb tenyésztési célok elérése érdekében.
Tehát ha a tojókat 0 és 10 C' között tartjuk fokozatosan ősztől tavaszig akkor a tojók egy kis zsirréteget felrakva, kitűnő egészségben várják azt a mesterséges tavaszt, amit mi kissé előrehozva, fokozatosan de gyorsabb ütemben felmelegített tenyészhelyiség formájában produkálunk nekik. Ha még egy kis napszak hosszabbítást is sikerül elérnünk az esti lámpák tovább nyithahagyásával...minden bizonnyal 5-10 napon belül szerelembe esnek a lányok. A jó megtermékenyítés feltétele még, hogy a srácok melegben legyenek mindaddig amíg a lányok el nem foglalják a helyüket a tojató kalitkákban. A hímek tulajdonképpen végig éneklik a telet és tüzesen várják a szibériából jött csajokat majd különösebb cirkusz nélkül be is fognak szeretkezni azoknak a csajsziknak akik már megfúrták a fészket. Ha a hímeket csak átmenetileg is - akár fél napra is - hidegebbre teszed a megszokottnál, azonnal beindul náluk egy részleges vedlés minek eredménye képpen nem fognak pározni, vagy ha igen akkor sem lesz a sperma megfelelő sűrűségű ! Én a helyedben azt tenném, hogy mindegyik nagyobb röpdédbe, ahová egyáltalán belefér, berax egy hímet és 2 tojót. A hím el fogja szórakoztatni a 2 csajszit (hallottunk már ilyent :shock: ) és lehet 2-3 törzsed is ilyen formán, mivel mindenhol csak egy hím van tehát ellenőrzötten tisztán tözskönyvezhetőek a madarak... A szaporulatnak kell mejd egy röpi, mert azoktól már valszeg sokan lennének a születési helyen... Aztán a hímeknek a közeljövőben hoznak Necóék füttykalitokat a COM-tól (olaszból), amit fillérekért szét tudunk osztani...
Hát ennyi lenne művésznő !..... :roll:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 4, 10:17 
Tegnap megygyűrűztem 4 kisrollert. Ma reggelre sajnos elpusztult az egyik. A gyűrűjét a kalitka alján találtam meg. A többit ellenőriztem, mindegyiken rajta van. Érdekes, hogy amelyik elpusztult, az két másik kicsivel volt egy fészekben, és a háromból ő volt a legkisebb. Neki volt a legvékonyabb lába, rá ment fel legkönnyebben a gyűrű.
Holnap fogom a másik négyet meggyűrűzni.
És ha minden igaz, pénteken kezd kelni a negyedik fészekalj.

Hozzászólás 2008 márc. 3, 22:57 
doromboló írta:
Hol láttad a rollereket ?...

Halásztelken egy dísznövény nagykereskedésben. :wink:

Olyan volt, mint ha nem is a csőrükkel hanem a torkukkal daloltak volna! :)

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 márc. 3, 22:43 
"[quote="Mona"]

"Érdeklődnék még, hogy a tananyag merre tart? Mikor lesz olvasható? Mert szerintem az is a baj, hogy nem olvas vissza senki ebben a 140 oldalban már, és az elejére nem emlékszünk. Legalább a költés, fiókanevelés felkerülhetne belőle? "

Sziasztok!
Én visszaolvastam, legalábbis megpróbáltam, de nem is olyan egyszerű! (biztos bennem van a hiba :oops:) Szóval, nagyon jó lenne a fontos dolgokat egy helyen olvasni!

Egy kérdésem máris lenne! Mindenképpen hidegen kell a roller tojókat teleltetni? ( mert ha igen, akkor a nyáron gondoskodnom kell megfelelő helyről, mivel jelenleg minden madaram a lakásban él melegben :D)

Szívesen vennék néhány tanácsot, hogyan és mivel készüljek a rollerok fogadására!

Kedves Lepke!
Köszönöm a dicséretet, én is remélem, hogy hamarosan ismét vendégül láthatlak Titeket!

Moncsi

Hozzászólás 2008 márc. 3, 22:20 
Igen ! Várj még egy napot, akkor még lehet hogy tojik hozzá, de többet már semmiképp se, mert a régi tojás megbuggyan már....

Hozzászólás 2008 márc. 3, 22:17 
Hol láttad a rollereket ?...

Hozzászólás 2008 márc. 3, 20:25 
Sziasztok!

A múlt héten egy repdében láttam-hallottam sárga rollereket dalolni. Volt, hogy egyszerre 3 is fújta a magáét. 8) Kb 5 pár lehet együtt más madarakkal vegyesen. Nagyon tetszettek! :)

Üdv, Balance

lehet, hogy a lappangási idő végefelé járok és nemsokára kitör rajtam is? :roll: :lol:

Hozzászólás 2008 márc. 3, 19:44 
Most naponta kétszer berakom a hímeket kora délután meg most este aztán lesz valami vagyis inkább nem lesz mert egymásra se hederítenek a madarak csak vannak mint a befőtt! Pár centire egymástól elácsorognak ennyire mehyek velük! Az egyik párnál láttam ma egy kis erőszakot és kész de ez a tojó már a második tojit tojta! Amúgy fél órára vagy egy órára hagyom benn a hímeket! Talán nemsokára beindulnak ilyenkor heti két lágyeleség elég nekik? :oops:

Hozzászólás 2008 márc. 3, 18:35 
Sziasztok!

Én viszont kérdezek, Doromboló, ha nem bánod, és most kifejezetten tőled, mert a "nem könnyű eset" tojómmal kapcsolatos a kérdésem. Telefonban azt mondtad, tegyek be neki 3 műtojást (ahány tojást tojt eddig), és meglátjuk mit fog csinálni, ha esetleg megkotolna rajtuk, akkor költse ki az igazi tojását + 2 műtojást tegyek mellé. Nos, úgy tűnik, igazad lesz, ma délután ülve találtam a műtojásokon, és elég sokat rajt ül azóta is. Nem folyamatosan, kissé ideges, meg rendezgeti is. Most akkor várjak még 1-2 napot, és ha már folyamatosan üli menjen alá az igazi? Fiút most ne tegyek be hozzá ugye?
Mielőtt kevernéd, ez a tojó az, aki egy hónapja "kifosta" a tojását, most egyet tojt + 2 "bennmaradásos" módszerrel jött ki belőle. Köszi!

Érdeklődnék még, hogy a tananyag merre tart? Mikor lesz olvasható? Mert szerintem az is a baj, hogy nem olvas vissza senki ebben a 140 oldalban már, és az elejére nem emlékszünk. Legalább a költés, fiókanevelés felkerülhetne belőle?
Plusz még, ha nem lenne gond, tegyük bele, amit szintén Doromboló mondott, csak telefonon nekem, hogy ha kivesszük az igazi tojást a tojótól, és betesszük dobozba, akkor azt, amíg a tojó alá vissza nem kerül mind, minden nap meg kell forgatni (mindegyiket, amelyiket elvesszük), és nem szabad "élére" állítva betenni a dobozba (vagy ahova addig megy), hanem laposan kell, az oldalára fektetni.

Örülök, Amaryl, hogy megoldódik a tető gondod, nagyon szurkoltam ám neked!

Végre Imola is bejelentkezett, már azt hittem, itthagysz bennünket. Ne tedd! Mi hír Fifo-val és Lifoval???

Hozzászólás 2008 márc. 3, 17:38 
Szerintem a szakkönyvek sem írhatnak mást mint azt hogy a természetes ciklusokat nem szabad megzavarni...ha üres hát üres...meg kell várni a 14-15 napot míg kikotolja és csak azután szabad elvenni a fészket majd 6 nap -egy hét pihenő és vissza fészek egy nap fészekrendezés és mehet be a kakas. Az első tojást dobjad el mert ha a 4. véletlenül fias lenne több hőt kap a mamától mintha 5 tojáson ülne ! Így max. 4 lesz, s akkor tuti hogy tud a fias is érintkezni az anyja testével !...Remélem érthető !!!!...Nehogy megkérdezd egy hét múlva hogy mit csinálj !... :shock:

Hozzászólás 2008 márc. 3, 15:22 
Sziasztok!

Képzeljétek, tegnap volt szerencsénk megnézni Moncsi földi paradicsomát.
Moncsi, Elmo és a család többi tagja nagyon kedvesek. :wink:

A kutyáknak, macskának, nyuszinak, teknősöknek, halaknak, és persze a sok-sok gyönyörű madárkának remek helye van!

Kenny, a kanári pedig szépen cifrázza énekét. :D

Egy élmény volt, remélem hamarosan újra találkozunk. 8)

Hozzászólás 2008 márc. 3, 14:21 
A www.ndh.net/home/velleur/roller/homepage.html oldalon lehet német rollert énekelni hallani, de a minőségről nem tudok nyilatkozni... :roll:

Hozzászólás 2008 márc. 3, 10:47 
Sziasztok! Marcsi hathatós segítségével van tetőfedőm,a héten meg is ejtik a javítást!!!!
Kanári ügyben ennyire nem rózsás a helyzet,az egyik tojó ugyan gyönyörűen üli a 4 tojást,de hogy lesz-e belőlük valami,azt nem tartom valószínűnek,a másik tojt összvissz 2-őt,már vagy 3-4 napja,ott vannak a fészekben,de esze ágában sincs ráülni...pedig ezt a tojót láttam párosodni is!!! Jaaa és a hím sem próbálja meg rábeszélni hogy a fészekre menjen.....a másik 2 meg semmi hajlandóságot nem mutat,viszont szépek!!!! :24: nem baj,viszont azon gondolkodom,hogy mégis csak behozom a 2 lustát ide hozzám,itt vagy 6 fokkal melegebb van,hátha....csak ott sokkal nyugisabb az életük,mert ha unokák itt vannak,hááááát,ők is imádják a madarakat!!)))) :D

Hozzászólás 2008 márc. 3, 10:25 
Köszi a választ Neco!
Én is várom a további ötletet vagy tapasztalatot! Valójában ki akarom ültetni én is mert ha most elveszem tőle a tojásokat akkor egy hét múlva kb újra tojik és az nem a legjobb szerintem! A fészek elvételt nem szoktam alkalmazni addig hagyom a tojásokat amíg ott nem hagyja azokat és utána kezdem adni újra a lágyeleséget! Most is ezt tervezem!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 261  Következő