Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2664 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 okt. 12, 20:48 
Eléggé el van tolódve ez a képernyő és nem tudok válaszolni a kérdésedre ezért új hozzászólásban írok.
recesszív fehérXrecesszív fehér=recesszív fehér utódok
sárgaXrecesszív fehér=sárga utódok első nemzedékben
Amennyiben a sárga recesszív fehér hordózó úgy a recesszív fehérrel recesszív fehér utódok lesznek...

Hozzászólás 2011 okt. 12, 12:30 
Van egy recesszív fehér kanári kakasom (fekete szemek, tiszta hófehér toll, azaz nem albínó) és bár olvastam gutiz azon januári hsz-ét, amiben leírta, hogy recesszív fehér x intenzív piros, vagy sárga első generációs utódai 100%-ban sárgák, pirosak lesznek, de érdekelne, hogy lehetséges-e a recesszív fehér megtartása az első utódoknál.

Teszem azt, ha beszereznék egy recesszív fehér tojót a kakasomnak (ami nyilván elég nehéz és költséges vállalkozás lenne), akkor tud valaki arról infót mondani, hogy kb. mennyi lenne az első generációs utódokból recesszív fehér (ha egyáltalán várható belőle egy is)?

Azaz van értelme görcsölnöm azon, hogy recesszív fehér tojót keressek a szín "megőrzése" érdekében?

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2011 szept. 29, 10:00 
Hoztam néhány fotót a fiatalokról. Néhányan még szinesednek...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ckuzmos 2011 okt. 27, 18:30-kor.
Képek rendezése hogy huzza szét az oldalt.

IDRE tag
Valódi név: Nagy Andrea

Hozzászólás 2011 szept. 27, 19:05 
Kép

Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2011 szept. 27, 20:15-kor.
Képbeszúrás javítva

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 27, 19:04 
Hát nem tudom mit segít ez a szín meghatározásában de lefotóztam a hátát.
Szerintem nem sok látszik.
Kép
Kép

Ha segít azért elmondom, hogy szabályos barnás csíkok vannak a hátán kicsit elmosódva. A szárnya a vége felé világosodik.

Hozzászólás 2011 szept. 24, 10:02 
Egy idei sárga intenzív tojó:

Csatolmány:
P1100752.JPG
P1100752.JPG [ 113.49 KiB | Megtekintve 5223 alkalommal. ]

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 23, 18:23 
Kép
Na ő az.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 23, 7:07 
Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulok hozzátok.
Van 1 sárga alapon barna csíkozású idei tojóm.
A képfeltöltésre még nem jöttem rá ezért nem tudok róla feltenni.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen hím kéne hozzá, és tudtok e valakit akinek van eladó. Ja és ez milyen szín.

Előre is köszönöm

Hozzászólás 2011 szept. 22, 19:28 
Szia!

Köszönöm a válaszod, így fogok tenni, 10 fok körül beviszem őket. A telet nem merem megkockáztatni :))

Üdv. Minden jót.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2011 szept. 20, 20:02 
Chwaidumela írta:
Sziasztok!

Kanárijaim először töltötték a nyarat szabad ég alatt, szeretném megkérdezni tapasztaltabb kollégákat, meddig élvezhetik még a kint létet? Mennyi az a napi középhőmérséklet amit még jókedvvel, nem kínlódva elviselnek?

Válaszokat előre is köszönöm.

Szia!
Az én madaraim májustól októberig kint vannak a röpdében. Bizony, előfordult már a -4 is a végefelé, de nem lett semmi bajuk. Nem tudom hol laksz, de tuti, hogy melegebb van ott, mint itt a hegyekben és van még októberig :wink: . Azért ha már 10 fok alá megy a hőmérséklet, nem árt a becsomagolás. Viszont ismerek olyan tenyésztőt is (magyarországi), aki egész télen kint tartja a madarait, és makkegészségesek!

Üdv: Gabesz

Hozzászólás 2011 szept. 18, 17:22 
Sziasztok!

Kanárijaim először töltötték a nyarat szabad ég alatt, szeretném megkérdezni tapasztaltabb kollégákat, meddig élvezhetik még a kint létet? Mennyi az a napi középhőmérséklet amit még jókedvvel, nem kínlódva elviselnek?

Válaszokat előre is köszönöm.

Hozzászólás 2011 szept. 6, 20:42 
Na még egyszer a linkek vmiért nem jönnek be megfelelően ezért a helyes elérési út:
Termékek- MADÁR TERMÉKEK -MADÁR KEVERÉKEK
-LÁGYELESÉGEK (tojáseleségek)
-SZÍNEZŐK
szerint keress rá. :D

Hozzászólás 2011 szept. 6, 20:33 
Szia Tamás!

Nem a reklám helye de én a Galamb Hungária Kft-vel nagyon meg vagyok elégedve a boltba is meg a monori börzén is keresd André-t elmondja mindegyikről a véleményét és nálam eddig mindég bevált a tanácsa.Színezőből én próbáltam a WM piros lágyeleséget is használni a legkevesebb sikerrel se a kanárik se a pintyfélék nem kamálták.Most a lágyból a WM sárgát etetem és a pintyféléknél KING UNIVERSAL LÁGYELESÉG-et keverek hozzá 1:1 arányban,és ki-ki mit mond a száraz etetésre nálam már ötödik éve sikeressen nevelnek a madaraim(sajnos nem mindig vagyok otthon és ez így sztm biztonságosabb).
Színezni én csak lájtos módon szoktam ezért elég az INTENSIVE RED, de ha Tibi madarait megnézed akkor látod a különbséget,persze ezt csakis szakszerűen adagolva lehet nekik adni mert könnyen oda lehet a májuk tőle.A keverékre is dobtam linket de én még megfűszerezem egy kis gyommagkeverékkel meg szezonálisan tenyészidőszakba amiből jobban fogy.
http://www.galamb.hu/index.php?l=hu&p=termekek&s=termekek&category_id=3&type_id=41
http://www.galamb.hu/index.php?l=hu&p=termekek&s=termekek&category_id=3&type_id=38
http://www.galamb.hu/index.php?l=hu&p=termekek&s=termekek&category_id=3&type_id=40
A honlapon ha megnézed akkor most a színezők eléggé jó áron kaphatók és ha nem vagy Monori Börze ellenes ott kint lesznek, vagy ha neked másképp nem jó el is postázzák az árut.

Hozzászólás 2011 szept. 6, 7:50 
Szia Tamás!

A Béla által ajánlott oldalon találsz magkeveréktáblázatot is,amiből kiválaszthatod a neked legszínpatikusabbat,vagy az alapján megveheted külön a magokat és összekeverheted.
Én évek óta Cantax-ot használok piros színezőként,de van még több jó is,szerintem tök mindegy melyiket használod.

Hozzászólás 2011 szept. 5, 21:54 
Szia!
Én itt keresgélnék
http://www.versele-laga.com/nutri/Nutri ... =140&rac=0

Valódi név: Molnár Tamás

Hozzászólás 2011 szept. 5, 11:55 
Sziasztok némi segítségre lenne szükségem,pár dologban.

Pl:milyen vörös szinezőt vegyek ami tuti jó?
zacskós lágy kajából mi jó?
Na és mag keverékböl mi a tuti,vagy ha keveri mindenki magának akkor 1 tuti recept.

Köszönöm

Hozzászólás 2011 aug. 31, 19:46 
ckuzmos írta:
Igen, a képek csalókák szoktak lenni, azért vettem a bátorságot és kérdeztem rá. (Te meg élőben is láttad :) ) A "sárga nem intenzív 2.jpg" képen egyértelműen látszik a nem intenzív jelleg. Ehhez képest meg a "sárga nem intenzív 3.jpg" (az alatta lévő) képen lévő madár elefántcsontnak tűnik.

Szia!

a fényviszonyok egyértelműen befolyásolják a fotókat, de sajnos a bírálatokat is! Sokszor fordult már elő, hogy sárga nem intenzív madarat átsorolt a bíró intenzív madárrá (Ezek az AB-s madarak ahol nem kifejezett egyik faktor sem), de ha természetes fénynél látta volna normálisan akkor nem tett volna ilyet:) Egyébként ez a nem intenzív madár nem elefántcsont, nézd meg a pofáját és ott erősebb sárga látható, ami az elefántcsontnál fakó. Két dolog miatt miatt tűnik fakóbbnak, az egyik, hogy kifejezetten hosszú a tollazata ezért a tollak végé nagyobb hányadban maradt fehér és másrészt mert citrom faktoros a madár, kevésbé mély (okkeres) sárga a színe.

Hozzászólás 2011 aug. 31, 9:30 
Sziasztok tenyésztők!

Ti nem mentek véletlenül a hét végén a Szvári kiállításra? Gyönyörű madarakat hoztok képekben ide is...
Lehet, hogy mi is elnézünk a férjemmel, ha minden úgy alakúl körülnézni, de még az is lehet, hogy beleszeretek valami szép kis csajsziba a Pirkómnak, aki megözvegyült a nyár elején....

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2011 aug. 30, 21:49 
Igen, a képek csalókák szoktak lenni, azért vettem a bátorságot és kérdeztem rá. (Te meg élőben is láttad :) ) A "sárga nem intenzív 2.jpg" képen egyértelműen látszik a nem intenzív jelleg. Ehhez képest meg a "sárga nem intenzív 3.jpg" (az alatta lévő) képen lévő madár elefántcsontnak tűnik.

Hozzászólás 2011 aug. 30, 20:34 
Köszi.
Ez egy nem intenzív madár. Lehet a fényviszonyok miatt csalóka egy kicsit, de ha jól megnézed a nyakánál lehet látni, hogy a tollak végei fehérek...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2664 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 134  Következő