Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 534 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 27  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 okt. 8, 17:31 
Nagy Tamás írta:
Szerintem egy 120xm(hosszú) 60cm (széles) és 80-100cm (magas) kalitka már megfelelő!

Szia/sziasztok!

1 m hosszú, 60 cm széles és 1 m magas kalitkát tudnánk csinálni! Remélem ez megfelelő lesz neki/nekik! Nem sokban tér el attól amit írtál!
Az ajtaját hogy tudnánk megcsinálni? Valami javaslat? Ötlet?

Ha vennék mellé egy párt akkor hangosabb, vagy halkabb lenne? Most egész nap szinte, beszélget és néha fülsiketítő éles hangokat ad ki! :)
Nem csak ezért gondoltam, hiszen párban biztos jobb lenne neki, de ha 2x ennyire sikítoznak rosszul is leszünk! :D
Illetve szeretném én is megtapasztalni a fiókák örömeit! 1 évesen már ivarérettek, igaz? Olvasgattam vissza és annyira jó lehet látni ahogy cseperednek! :D

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 okt. 3, 23:46 
Kyra csak így tovább,ha elnyered a madarad bizalmát lesznek még szép pillanatok.

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 okt. 3, 23:43 
Norbi grat szépek.

Hozzászólás 2011 okt. 3, 20:07 
Sziasztok!
Írtam a szelídítős topikba kérdéseket, de úgy érzem itt kell megosztanom ami történt!
Ma este adtam neki vizet és magot és már nem repdesett össze-vissza, csak ült és nézett. Aztán mikor a vizet is beraktam neki kipróbáltam, hogy a kezemmel közeledek felé, közben beszélgettem hozzá. Nem ijedt meg nagyon, mászkált a kalitka oldalán és sikerült párszor megsimogatnom a szárnyát. Mikor jobban megijedt felrepült és rászállt a karomra, szétnézett és gyorsan le. :D Végül a rúdon ülve megsimiztem a pocakját is egy kicsit! :D
Most annyira örülök!!! :D Még csak két napja van nálam, erre aztán nem számítottam! :D

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 okt. 2, 19:15 
Énekes fiataljaim, szinte lehetetlen normális képet készíteni róluk. :eye:
Kép Kép Kép Kép

Hozzászólás 2011 okt. 2, 17:27 
Köszi mindenki!

Fénymag tényleg nincs benne. :)
A nimfás magkeverékben akkor ezek szerint minden benne van?
Panaszkodtam, hogy nem eszik, hát ahogy leírtam elkezdett! Viszont az almához és a répához hozzá sem ért!
Történt egy érdekes dolog is. Az előbb rendet pakoltam a szobában és közben beszélgettem hozzá. Csak úgy, semmi extra, rámoltam és beszéltem minden félét! :D De mikor kimentem a másik szobába olyan volt mintha keresne. Halkan motyogott valamit. Aranyos volt! Visszatérve, mondtam "itt vagyok, nem megyek messzire" :) és csönd lett. De ezt eljátszottuk akár hányszor kiléptem a látótávolságán kívül. :D :D
Érdekes!

Hozzászólás 2011 okt. 2, 16:52 
Fénymagot is adj neki, gyanítom a hullámos magkeverékben nincs. És napraforgót ha adsz neki, akkor ne feketét, hanem csíkosat!

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 okt. 2, 13:15 
Ez egy kék hím.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 2, 13:14 
Szerintem egy 120xm(hosszú) 60cm (széles) és 80-100cm (magas) kalitka már megfelelő!

A nem/szín meghatározást másra bíznám :lol:

Hozzászólás 2011 okt. 2, 13:01 
Köszi, holnap elmegyek a kereskedésbe beszerzek neki pár cuccot, főleg megrendelem a kalitkát. Mekkora is kellene neki, ha később esetleg párja is lesz?
Egyébként a képekről ítélve el tudjátok dönteni, hogy hím vagy tojó? És pontosan milyen színű? Simán csak kéknek hívják ezt a színt?

Hozzászólás 2011 okt. 2, 12:54 
Szia Kyra!

A hullámosnak való magkeverék, az nem teljesen jó az énekesnek, mert nincs benne napraforgó! Vegyetek neki nimfának való magkeveréket!

Fürdési lehetőségnek pedig egy virágcserép alátét, feltöltve vízzel nagyon megfelel.
(nem mindegyik madár szeret fürdeni)

Hozzászólás 2011 okt. 2, 9:02 
Warhawk írta:
Kyra írta:
Eddig még nem evett, hullámos magkeveréket vett neki a párom, akitől vette azt mondta teljesen tökéletes. Szerintetek? Kicsit kételkedek.

Azért mert még nem evett nem kell megijedni. Ez a szállítás, helyváltoztatás okozta "sokk" miatt előfordul. A hullámos keverék mellé adj nekik gyümölcsöt is (próbálkozz és kiderül mit szeret és mit nem). Vegyél neki fürtös kölest, azt biztosan szeretni fogja.

(Persze legyen előtte mindig friss ivóvíz, fürdési lehetőség... ezeket le sem írom annyira magától értődnek ;))

Fürtös köles van bent neki, hozzá se nyúlt.
Az ivóvíz egyértelmű, a fürdési lehetőséget kifejtenéd?
Eddig még nem volt madaram, nagybátyámnak voltak hullámosai, tőle örököltem a kalitkát, ami túl kicsinek bizonyul. :)

Csináltam is pár képet (buzgó vagyok)!
Egyébként be nem áll a csőrikéje! Reggel szép halkan jelezte, hogy ő is fent van, de most beszélget a kinti madarakkal!
Csatolmány:
HPIM0029_4.JPG
HPIM0029_4.JPG [ 124.54 KiB | Megtekintve 3924 alkalommal. ]

Csatolmány:
HPIM0028_3.JPG
HPIM0028_3.JPG [ 110.84 KiB | Megtekintve 3924 alkalommal. ]

Csatolmány:
HPIM0025_2.JPG
HPIM0025_2.JPG [ 77 KiB | Megtekintve 3924 alkalommal. ]

Csatolmány:
HPIM0024_1.JPG
HPIM0024_1.JPG [ 68.37 KiB | Megtekintve 3924 alkalommal. ]

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 2, 8:46 
Kyra írta:
Eddig még nem evett, hullámos magkeveréket vett neki a párom, akitől vette azt mondta teljesen tökéletes. Szerintetek? Kicsit kételkedek.

Azért mert még nem evett nem kell megijedni. Ez a szállítás, helyváltoztatás okozta "sokk" miatt előfordul. A hullámos keverék mellé adj nekik gyümölcsöt is (próbálkozz és kiderül mit szeret és mit nem). Vegyél neki fürtös kölest, azt biztosan szeretni fogja.

(Persze legyen előtte mindig friss ivóvíz, fürdési lehetőség... ezeket le sem írom annyira magától értődnek ;))

Hozzászólás 2011 okt. 2, 8:36 
Sziasztok!

Én is csatlakoznék az énekes tartók táborába!
Már régóta fontolgatom, hogy papagájt tartsak és tegnap délután a párom hirtelen meglepett egy kék állítólag hím énekessel. Azért írom, hogy állítólag mert, azt hallottam, hogy a hátán a farok tövében erőteljes színűnek kellene lennie, neki pedig világos. 3 vagy 4 hónapos, fiatalka.
Majd teszek fel róla fényképet.
Miket lehet még neki enni adni? Tartásával kapcsolatban pár tanács?
Ráadásul a kalitkám is kicsi hozzá, holnap mehetek a kereskedésbe rendelni neki.

Hozzászólás 2011 okt. 1, 15:40 
Szia _Mona_!

Janinak teljesen igaza van!

(én már 2-szer leírtam neked, hogy...)

Hozzászólás 2011 okt. 1, 12:35 
_Mona_ írta:
madaras86 írta:
Na a nyár eleji az nagyon távol áll a frissen leválasztottól, szelídséget ne nagyon várj tőle!

Na most lelomboztál! :)
Az énekesek általában mikor költenek? Mikor lehet frissen leválasztott madárral találkozni?

Tavasztól őszig, de láttam már olyat ahol fűtött helyen télen is. Ha visszaolvasol, pl Dinonak szerintem most lesznek frissen leválasztott kölykei.

Hozzászólás 2011 okt. 1, 9:16 
madaras86 írta:
Na a nyár eleji az nagyon távol áll a frissen leválasztottól, szelídséget ne nagyon várj tőle!

Na most lelomboztál! :)
Az énekesek általában mikor költenek? Mikor lehet frissen leválasztott madárral találkozni?

Hozzászólás 2011 okt. 1, 9:04 

Hozzászólás 2011 okt. 1, 8:30 
Köszönöm! Hát majd meglátom! :)
Tegnap felhívtam Molnár Zoltánt derecskén és ő már nem tart énekeseket, viszont ajánlott egy másik tenyésztőt itt a közelben. Neki van nyár elején született hím kék énekese. Azt hiszem délután megyünk érte! :D
Hát kíváncsi leszek! Várom már nagyon!
Ideiglenesen van egy kisebb fajta kalitkám, azt hiszem a hétvégén bújom a netet kalit ügyben!

Hozzászólás 2011 szept. 28, 22:39 
_Mona_ írta:
Nem akartam kereskedésből hozni a madarat. Azt meg főleg amit írtam, szegény egy csomó hullámos között van és a farktolla is hiányos.
Ezért örültem meg hogy Mátraderecskén van egy tenyésztő! Szerintetek tenyészt még madarakat? Tudtok róla valamit? Vagy próbáljam meg felhívni azt a telefonszámot? Csak azért érdeklődöm ennyire mert 2009-es hozzászólásban olvastam, ami meg nem most volt! :)
A hangjával kapcsolatban főleg a párom problémázik a madaraknál, de ma azt mondta neki mind1, csak hagyja őt aludni, mert ha álmából felzavarja kivágja az ablakon! :D Kedves, mi? De azt gondolom akkor ilyen téren majdnem mind1, hiszen éjszaka a madarak is alszanak, nem?

Szia!

Igen, éjjel alszanak a madarak, de hajnalban, az első fénnyel ébrednek. :-D
Nem rikácsolnak, hanem szép, éneklő hangjuk van, de hangos. Nagyon.
És nem a legbarátságosabb fajta az énekes. De nem kizárt a kézhez szoktatás,
de szerencse és nagy kitartás kell hozzá.
Előnyük: tényleg szépek, és a hangjuk is szép.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 534 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 27  Következő