Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 61  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2012 márc. 5, 22:04 
Bemegy valaki (elsőnek), lefoglal kellő helyet és a többiek oda állnak. Így egy kupacban van a banda, lehet dumálni, jobban figyelni egymás cuccaira stb. (Bejáratott helyünk van már, tavaly végig így jártunk.)
Persze ez nem azt jelenti hogy a végének 8-ra elég mennie!
Aki helyet foglaltat és nem megy azt meg kiheréljük :)

Uhrner Antallal meg van beszélve, mielőtt bárki is elkezdene "zsörtölődni".

Valódi név: László

Hozzászólás 2012 márc. 5, 20:35 
Sziasztok!!!
Szerintem úgy gondolja,hogy beáll egy jó helyre(1 sor)-és ha valami idegen jő-elküldi,mert oda a cimborák jönnek!! :61:

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2012 márc. 5, 20:22 
Hali!

Csaba ezt én sem értem, miért van ilyen lehetőség, hogy helyfoglalás?Szégyellem, de ezt nem tudtam, pedig már voltam többször.Vagy hogy működik ez?
Mert én csak bementem, és odaálltam, ahová akartam.(mondjuk éjjel 1-kor nem volt nehéz :) )

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 márc. 5, 17:22 
Bár nem mostanra akarok foglaltatni, mert sajnos nem tudok menni, de azért kérdésem lenne. Hogyan megy a foglalás? Kerül valami extra összegbe vagy csak kérni kell?

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2012 márc. 5, 12:14 
Sziasztok,

vasárnap Monoron börze!
Nem tudom mennyire van igény rá, kérdezném helyfoglalást intézünk?
Ki jönne ki nem?

Valódi név: Lehr György

Hozzászólás 2012 jan. 23, 14:06 
Estleg akit érdekel.

márciusi Monori kisállatbörzére utitársakat keresek.Így nekem is és neked/tek is jó.
összedobnánk az utiköltséget.Nekem 27-28ft/km-re jön ki kb.

2útvonal között gondolkozok meglátom honnan jönne össze max 2 ember,hogy pakolni is lehessen.

Harta-Solt-Kecskemét-Nagykőrös-Cegléd-Monor nekem így 132km
Harta-Solt-Dunavecse-Tass-Dömsöd-Kiskunlacháza-Bugyi-Monor nekem így 110km

Valódi név: Mészáros Gábor

Hozzászólás 2011 nov. 3, 18:05 
sziasztok!

2012. évi Monori börze időpontjai:

2012 Március 11.

2012 Április 15.

2012 Május 13 .

2012 Augusztus 12.

2012 Szeptember 9.

2012 Október 14 .

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 11, 18:40 
jojo írta:
Először 3 volt aztán tényleg 2000.Ft. volt.Szóval, a hullámos felesleget itt engeded el? Inkább adtad volna nekem! :mrgreen:

Én beszálltam a kocsiba és ott vettem ki a madarakat, inkább a kocsiba kergetem őket mint a szabad ég alatt.... :)

2000-t simán megérte akkor a pár. Majd legközelebb mindent végigkérdezek... :) Hullámost meg legközelebb akkor kocsidban pakolom én is át és ami véletlenül esetleg kijön a tiéd lehet. :D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 11, 12:55 
Ja, veszem észre.. :twisted:

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2011 okt. 11, 9:10 
jojo:

5e Ft feletti madarat tovább kell hirdetni mint egy házat, aztán ár alatt majd elmegy... :D

Vagyis nekem ez a tapasztalatom, meg a madarász ismerőseimnek is :cyclops:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 10, 22:33 
Először 3 volt aztán tényleg 2000.Ft. volt.Szóval, a hullámos felesleget itt engeded el? Inkább adtad volna nekem! :mrgreen:

Én beszálltam a kocsiba és ott vettem ki a madarakat, inkább a kocsiba kergetem őket mint a szabad ég alatt.... :)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 10, 21:52 
Ja meg én is röptettem a hullámost. Mellettem meg nimfát engedett el egy nő. Amúgy jojo ha én ezt tudom akkor hozok kék énekes párt is. Bár bevallom nem is kerestem kéket, de hoztam volna ha ott tudom ezt meg. :D 2000 volt a PÁR tényleg?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 10, 21:45 
Hali!

Nos biztos rosszul figyeltem meg de az alább leírt hullámosokon és nimfákon kívül talán galambokat és pár baromfin kívül mást madarat nemigen lehetett eladni.

Legalábbis azt láttam, hogy az emberek ezeket cipelik nagy szeretettel.
Ha legközelebb kimegyek akkor krumplit és hagymát fogok árulni ezeknek nagy keletje volt.Meg persze madárkaját és emberkaját-piát.

Olyan alacsony árakat láttam, hogy a guta ütött meg, bezzeg most eladni akartam nem venni.Mindig akkor van minden amikor nem kéne.Igen szép taranta törpepepagájok voltak (sajna csak hímek-de legalább volt!!) és nem is drágán.Bezzeg amikor kerestem akkor az országban senki nem akart eladni.

Délben már 2000-ért adták a kék énekesek párját.. 25-30-ért királyt, és 20-ért vörösszárnyút.Világos, hogy amikor keresek bármit is mindig a duplája....Azok a madarak amiket reggel láttam még délben is ott voltak a legtöbb árusnál.Persze biztos volt aki sok madarat tudott eladni de ilyet a környékemen nem láttam.

Éjjel egytől kint voltam, olyan hideg volt, hogy csak most sikerült felengednem...

De volt egy aranyos sztori...már 1 óra után jöttek a "szentjánosbogarak" vagyis a "lámpás emberek" és orrba szájba járkáltak, belevilágítva a pofámba, aludni se hagytak, állandóan külföldiül karattyoltak.A mellettem lévő árús már kipakolt a földre de volt egy kalitkája ami kilógott a sorból-ez fehér volt, a többi barna.Na ennél a kalitkánál, 5 percenként megállt egy -egy 5-6 tagú embercsoport és ott tanakodtak folyamatosan megvilágítva ezt a fehér kalitkát, és érthetetlenül beszéltek..Elmentek, erre jött egy másik, csoport és folytatták ahol az előzőek abbahagyták. És még így tovább...De senki nem vett belőle semmit.De ott álltak és vagy 5 percig karattyoltak.
A hideg miatt csak reggel mertem kimenni a kocsiból a ócsiny hóladna miatt, és akkor néztem meg, hogy mi a rossebet bámultak ezek órákig.A barnás kalitkában galambok voltak de ebben a fehérben meg egyszerű fiatal tengerimalacok-valószínűleg a furcsa nyelven beszélő emberek országában ilyenek sehol sincsenek.Vagy éjszaka valamilyen mutatványt mutattak be és azt bámulták, de fel nem foghatom ésszel, hogy mi a rossebet lehet bámulni egy egyszerű tengerimalacokon, és beszélni róluk egy embercsoportnak izgatottan, 5 percen keresztül. Egy újabb rejtély az életemben.
Na meg az is , hogy az emberek nem is próbáltak alkudni, szó nélkül meghallgatták az árakat, és továbbmentek.Bezzeg a furcsán karattyolók azok tudtak...

Viszont Monor faunája megint szaporodott vagy 2 rubino rozellával (nagyon szépek voltak sebes röptükben, ezeket láttam) meg vagy 10 japántyúkkal, meg néhány galambbal.

Hozzászólás 2011 okt. 10, 21:24 
Azokat a festett,pirossal jelölt sárgákat mindig látom a börzén, mindig hegyben állnak, nagyon sok egyforma sárga hullámos.Most ez ahogy szedték a kereskedők a hullámost-és szinte csak azt, rossz volt látni, komolyan.Vajon, mi lett velük?.......
Én vettem egy szép sárgaarcú-spangl zöldeskéket, alig van minta a szárnyán, nem igazi spangl, hanem hígabb.Szép!
És terven felül bevásároltam egy csapat bébit is.Képzeljétek el, hogy egész picike, még odúlakó kispapikat kihozott valaki árulni!! Már majdnem dél volt,kifelé indultunk, amikor megláttuk őket, kis maradékokat,senkinek sem kellettek, olyan kis szerencsétlenek voltak.Fáztak, bújtak volna egymás alá,hideg volt, szél, nagyon megsajnáltuk őket,na. :? Persze velünk jöttek, már itt tanyáznak a szobában mellettem egy jó nagy kalitkában, van nekik odú is, egy fa házikó,amiből ki tudnak jönni,meg vissza kedvük szerint.Meleg helyük van, még napoztak is délelőtt.Kaptak nevelő tápot fecsiből , és Lactifermet meg fürtöskölest, azt már próbálgatják is eszegetni.Remélem, meg tudnak maradni, és nem fáztak fel nagyon.MILYEN EMBEREK VANNAK!! :(
KépKép

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 10, 20:09 
dino írta:
adam92 írta:
Voltak pl sárga hullámosok piros válfolttal.

Hullámosban nem létezik piros szín, kivéve ha befestik őket, mint pl. ezeket a megjelölt lutinókat. :D

Akkor jó. Azért nem hoztam eredetileg, mert mondom nem lenne szabad piros színnek lennie hullámoson, plusz elég olcsó is volt ahhoz képest, hogy soha nem hallottam róla. Aztán tegnap este óta meg elkezdtem rajta rágódni, hogy lehet mégis kellett volna hozni, mert biztos csak én nem hallottam róla. Legalább most megint megnyugodhatok. Köszi. :)

IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2011 okt. 10, 19:39 
A hullámosok jelöltek voltak, igen, én is láttam.
Amúgy 7 óra tájban már szinte alig volt hullámos, hatalmas szállítóketrecekbe válogatás nélkül dobálták őket, minden épkézláb hullámost felvásároltak, fél 8 felé már nem volt az egész piacon, csak 1000 Ft felettiek, 1000-1500-2000 stb...

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 okt. 10, 19:01 
adam92 írta:
Voltak pl sárga hullámosok piros válfolttal.

Hullámosban nem létezik piros szín, kivéve ha befestik őket, mint pl. ezeket a megjelölt lutinókat. :D
Én nem sajnos találkoztam különleges színű hullámosokkal, sőt épkézláb hullámost is alig láttam. :eye:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dino 2011 okt. 10, 19:28-kor.

Hozzászólás 2011 okt. 10, 16:55 
Ismerek egy árust - azt hiszem. Hívj engem és megmondom hol érheted el! Nagyon édes, fiatal és szelíd hullámosai vannak.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 10, 15:30 
Na hát ez is megvolt. Szerintem nem volt rossz a börze. Egy dolog ragadta meg a figyelmemet jobban, amit nem tudom jól láttam-e. Valakik árultak hullámosokat pár darab nagy kalitkában. Mindegyikben ilyen különleges színek voltak és 1500-2000 volt darabja a madaraknak. Voltak pl sárga hullámosok piros válfolttal. Ha esetleg valakinek van képe azt örömmel fogadnám és már bánom, hogy nem mentem oda megnézni meg vásárolni. Esetleg valaki tudja kik voltak az árusok?

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 8, 16:51 
A Monori börze, az mindig nagy, időjárástól függetlenül. :mrgreen:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 61  Következő