Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 márc. 7, 14:50 
OK !
Az alaphelyzet tisztázása érdekében ... Kezdő kanáris vagyok, de mivel felénk nincs különbség téve a szin vagy alak vagy hangkanárik között, hát örülök, hogy vannak madarak ... :(
Ha érdekel valakit, Erdélyben Nagybányáról van szó ...
Tehát az első nagy kérdés: mitől lesznek terméketlen tojások, különböző párositások után is? A nőstény nem jó vagy a himek ? Esetleg az életkor lehet a hibás vagy a párositás ? Esetleg az étrend vagy az évszak ?
Sajnos az itteni tenyésztők és üzletvezetők nem tudtak értelmes magyarázatot adni. Ezért fordultam hozzátok, meg kitudjamilehetmég ...

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 márc. 7, 14:41 
Kedves Béla,

itt csak olyan emberek vannak :)
Ebben a topikban a kanáris szakik szoktak megfordúlni, így ha a kérdésed erre a madárkára vonatkozik, akkor bátran tedd fel.
Más fajok esetében szintén található hozzá kapcsolódó topik a forumon.

Hozzászólás 2008 márc. 7, 14:36 
Helló mindenkinek !
Vannak itt olyan segitőkész emberek, akikhez madártartási kérdésekben fordulni lehet?

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 márc. 7, 10:34 
Sziasztok!

Szeva Béla! Nem vonom kétségbe a szellemi képességeidet , de azért megkérdezem: biztos hogy a 2005-ös évet nézed!?
(csak azért, mert januárban én is ötször átnyálaztam a bibliámat egyre jobban kétségbeesve, mire észrevettem, hogy a 2006-os résznél keresek egy 2005-ös madarat.) :lol:

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 7, 8:47 
Szia Matyi ! ...Te vagy az a szimpatikus fiatalember ?!....Áááááá !....
Nem tudtam a neved bocs !..... Hát nem tudom ?...Most vagy én néztem el a 29-et 28-ra, vagy 26-ra, vagy ti !.... Szóval , mégegyszer felteszem a kérdést : az esetlges ürülék letisztítása után, nagyítóval biztos hogy 29 ?.... :shock:

Hozzászólás 2008 márc. 6, 23:34 
04-40/07 a fiú, 29-40/05 a lány :)

Hozzászólás 2008 márc. 6, 23:31 
Megérkeztünk szerencsésen vacsora után vagyunk lassan pihenni megyünk. A gazdink máris macerált bennünket . A számok jók!!!!!! üdv lifókáék.

Hozzászólás 2008 márc. 6, 23:07 
....és miért nincs fenn a lapon ?...

Hozzászólás 2008 márc. 6, 22:36 
Kedves Doromboló! Hát az ciki!
Majd megírom az új tulajdonosnak, hogy nézze meg a gyűrűszámokat. Aztán, ha kell, cseréltesse ki a tk-t. Nagyon szépen be van keretezve mindkét törzskönyv. És a tenyésztő bekeretezett fényképét is mellékeltem. Mert úgy elegáns.
Madaraim új otthonuk felé tartanak! Fogadjátok szeretettel az új tenyésztőt, kérlek! Nagyon rendes ember. Szereti a madarakat és a kutyákat is.

Hozzászólás 2008 márc. 6, 20:36 
Azthiszem nem jó törzskönyveket adtam neked Imola, mert a 29-es madár a szlovákoknál van !....Meg kellene nézni a gyűrűt mégegyszer mert az új tulajnak fontos lenneének a pontos adatok...

Hozzászólás 2008 márc. 6, 19:55 
Szép estét kívánok Mindenkinek!

Gabeszem! Gyönyörű a baba-madár. Remélem rendbejön a lábikója! Azt hiszem érdemes lenne mégis beragasztani. Ártani nem fog, és biztosabban tart. Hisz két tapasztalt tenyésztő is mondta....

Ez igen Doromboló! Özönleni fognak a tyúkok, csirkék a tyúkudvarba:) Köszönöm, fogom várni a mű kanárit . Kettőt kérek. Az egyik tudjon énekelni, mint Fifo, a másik meg kacagni, mint Lifo.

Elindult az új gazdájuk a madarakért. Drukkoljatok nekünk legyetek szívesek, hogy minden rendben legyen az úton!
Lifo ideges, élesen fel-felcsipog. Ezek szerint őrá ragad az én "hangulatom".

Mona, Amaryl, hová tűntetek? Nálatok minden rendben?!
Nagygabe koncentrálok a gyűrűidre! Nem kellene bekenni őket feketére? Vagy feketék?

Kuzmi ez aranyos volt:) A gyerekek vigyáztak az álmodra?

Hozzászólás 2008 márc. 6, 19:06 
...akkor talán rendbejön de azért te is láthatod hogy a balt mindig jól tartja a jobbat meg nem mindig...?! Azért csak figyeld de egyenlőre várj a ragaccsal....

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 6, 15:58 
Sziasztok, rollerosok!

raina írta:
kedves Gabeszom, nagyon, nagyon édes a Rolandod! Itt már az egész tanári kar szurkol neked, kedvenc koleganőm! De jönnék én sielni!!! Van egy info-tanárnőnk Nagyváradról, azt mondta, mesés szép helyen laksz.

Szia, Raina! :D Nagyon aranyos vagy!
Hogy az egész tanári kar? :shock: Jujj! :lol: Csak szégyent ne hozzak rád! Szívesen látlak, ha jönnél! Tényleg szép helyen lakom, a másik topikra, a kanárisra tettem fel képet a környékünkről és szerelmes földrajzot is írtam mellé :D . Kukkintsd meg!

Kuvik, köszönöm a figyelmed! És igazad van abban is, amit zárójelben mondtál. :evil: De erről ismét mással kell beszélnem...románul.

Doromboló, a ma reggeli etetés után kivettem a fiókát szalagozás végett és indulásból jól használta az ujjait ahogyan az ujjamon megkapaszkodott! :shock: :wink: Lehetséges, hogy a gyűrűzés óta rendbejött a lába és csak most a fényképezésnél volt ilyen bugyuta??? Nem ragasztóztam. Most pedig mikor hazaértem, a kis eke-bukát a fészek szélén ücsörögve találtam!!! A mama meg borzasztó ideges mellette... elnyújtott hangon sipákol. Mindenképpen élelmet akart belediktálni, de ő láthatóan szundizni akar. Megnéztem közelebbről, jól használja az ujjait.
Akkor nincs szükség rögzítésre, igaz?
(Sok kérdés merült még fel bennem így tegnap óta... Majd csak sorjában.)

Gabe, nálad mizújs???

Puszi nektek: Gabesz

Ui: felfrissült az avatar :wink: . Egész jó!

Hozzászólás 2008 márc. 6, 9:12 
kedves Gabeszom, nagyon, nagyon édes a Rolandod! Itt már az egész tanári kar szurkol neked, kedvenc koleganőm! De jönnék én sielni!!! Van egy info-tanárnőnk Nagyváradról, azt mondta, mesés szép helyen laksz.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 márc. 6, 8:46 
doromboló írta:
A kuzminak 3xküttem e egy képet és nem jelenik meg az elküldött leveleknél !... Egyiket a freemail.hu ra a másikat a idre.hu-ra :23:

Vagyok ám, csak tegnap este olyan jól sikerült a gyerekek elaltatása, hogy hajnali háromkor vettem észere magam :)

Hozzászólás 2008 márc. 6, 4:45 
Szia Gabesz!

Megint átdumálok, de gyorsan csináld amit a doromboló írt neked, mert ez bizony szinte biztos, hogy beltenyésztettségi probléma. (Ez egy tipikus tünet, sajnos ismerem). Ha ennél a párnál újból jelentkezik, szerintem a párosítást át kell variálnod. A gyűrűt pedig tök mindegy melyik lábára húzod, erre semmilyen előírás nincs. A jobb láb jelen esetben a gyűrűzéstől nem is sérűlhetett, hisz a bal lábat gyűrűzted. Ne haragudj, hogy "vészjósolok", de lehet, hogy a kelési arányod is a beltenyésztettségi fok miatt volt gyenge, úgy hogy figyelj a továbbiakban erre a párosításra, és ha van lehetőséged, ezt a párosítást kerüld el.Na ezért fontos, hogy "jó helyről", és megbízható tenyésztőtől vegyetek madarat. (De néha még a "jó hely" sem biztos, ha ott is nagy a "lazaság".) Jó madarász is holtig tanul.Mégegyszer bocs hogy kontárkodtam.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kuvik 2008 márc. 6, 20:42-kor.

Hozzászólás 2008 márc. 6, 0:29 
Gabesz! Nagyon cuki a kicsike, gratulálok hozzá!!! Remélem egyszer (talán nemsokára) én is tarthatok egy ilyen apróságot a kezemben... :wink:

Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 5, 23:35 
Nemtom, ez nekem szólt-e... :roll: hát hozok :lol:
Na, itt van a még kopasz csirke bal:
Kép

és jobb lába:
Kép

Ezek még az Imolának készült képek közül valók, és jól látszik itt is a jobb láb ujjainak fura tartása... Szóval ez nem normális :? . Beltenyészet? Hm...

És most ilyen:
Kép

Hozzászólás 2008 márc. 5, 23:31 
A kuzminak 3xküttem e egy képet és nem jelenik meg az elküldött leveleknél !... Egyiket a freemail.hu ra a másikat a idre.hu-ra :23:

Hozzászólás 2008 márc. 5, 23:27 
Drága művésznő ! A képeket ne tessék elfelejteni ! :33:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 261  Következő