Sziasztok, köszönöm az észrevételeket, pont emiatt féltem berakni ezeket a "ritka alkalmi" képeket, mert tényleg holmi beteg madár látszatát is kelthetik....
Csak mivel annyira meglepett, hogy ilyen szépen nyugodtan elültek, gondoltam ezt lekapom...
Egyébként a sárga előtte fürdött, még kicsit talán vizes is volt...
Valóban dél tájban elpihennek, meg a napon szeretnek felborzolva .
napozni, de egyébként azért most is repkednek, főleg reggel, amikor kiengedem őket és a Pirkó sokat is ugrabugrál, mint egy kerge tyúk, amikor be vannak zárva...
Talán a fehér (Frici) aki inkább többet ül, de ő már azóta ilyen, amióta vettük, csak akkor élénkült fel amikor a Pirkó megjött, akkor hajtotta a Csirit, amiről már tudtok, de most már újra nyugis...
Szerencsére én nem látom, hogy hurutosak lennének, (persze mikor megeszik az uborkát, utána kicsit híg székletük, ami természetes is) mostanában zöldet nem igen esznek, csak az almát (azt sem szabadna?) és néha egy vékony szelet uborkát rakok be, amikor nagy a meleg, hogy oltsák a szomjukat vele... Zöldként csak egy-egy szál sárgarépazöldet rakok a kalitka tetejére, de nem is igen nyúlnak hozzá, inkább csak játszanak vele, hurcolásszák ide-oda... Most ugye nincs tyúkhúrzabálás sem
Remélem nem lesz nagyobb baj velük, bár a Csirinek megint látom már néha a visszatérő piros duzzadt lábbaját, ami minden nyáron előjön neki, sajnos. A tavasszal olyan fürge-ürge volt, és a lába is szép volt, nem tudom ez mi nála, de ezzel nem tudok már mit tenni, már megedződött szegénykém, kénytelen tűrni velünk együtt a baját...
Sajnos nekünk is fáj már sok minden, mégis el kell viselnünk
Majd valami lesz, csak ez a hőség ne jönne megint, mert ez embert, állatot megvisel....
További szép és kellemes napot mindenkinek!