Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 máj. 9, 12:56 
Sziasztok! Kezdő vagyok a tenyésztésben és a segítségetekre lenne szükségem, A kanárik kinn vannak az erkélyen elég nagy kb 1x1x0.6 méteres kalitkában a tojó szépen építi a fészket de nem történik semmi, nem sokkal több mint 1 hete vannak együtt a hím elvileg aktív (tenyésztőtől vásárolt) de szerintem elég muja.... és talán fosik is.. mi lehet a baj???? miért nem ugorja már meg a tojót???

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 máj. 8, 18:08 
Szia, Vlad!

Nálam ez így bejött, egyforma fészkeket használok, fogom a kelés előtti nap és berakok egy tisztát. Azért a tojó csak két hetet kotlott az előző fészken, ami még akkor is szennyeződött, ha a madár nem piszkított bele. Így meg tiszta fészek, friss fészekanyag, jöhetnek a kicsik. Mindennapos fürdetést a kotlás alatt egy kicsit túlzásnak tartom, de ha nálad működik, akkor ne változtass rajta! Nem kőtáblába vésett szabályok ezek, csak azt írom le ahogy én csinálom, de természetesen nem csak így lehet.

Hozzászólás 2010 máj. 8, 13:24 
crayfish írta:
Sajnos nincs mű tojásom, így nem tudom elszedni a tojást alóla, hogy egyszerre tudjanak kelni. Vagy ha elveszem és semmit nem rakok alá???
Ezt ki hogyan szokta, el szoktátok venni alóla a tojásokat??

Hello, crayfish!

Igen, elszoktuk venni, mert el is kell venni! Egy 4 napos és egy 1 napos fióka között óriási a különbség, függetlenül attól ,hogy a tojó egyedül nevel, vagy együtt van a hímmel. Miért nem kértél a Kinnyotól egy műtojást, ott laktok egy városban, ha már madarat hoztál tőle, akkor gondolom nem lett volna akadálya egy műtojásnak sem? Leírok 1-2 dolgot, ami másnak már unalmas, de neked még lehet, hogy jól jöhet.
Tehát a tojásokat elvesszük és mikor meg van a 4. tojás, akkor rakjuk vissza őket, valamint megigazítjuk a fészket, ha kell nem csak igazítjuk, hanem megcsináljuk a tojó helyet! A kotlás ideje alatt főleg a magkeverék megy, egyszer adok hetente lágyat illetve zöldet. Hetente egyszer felrakom nekik a fürdetőt, valamint a kotlás ideje alatt 2-3 szor virágpermetezővel megpermetezem a tojásokat, ne hogy beszáradjanak. A kelés előtti napon mindenképpen el kell ezt végezni és már megy a lágy kaja is! Azt már biztosan tudod, hogy a kanárinál 13-14 napra kelnek a kicsik, ami sok mindentől függ, de ebbe most ne menjünk bele. Én a kelés előtti napon kitakarítom a kalitkát, valamint a fészket is kicserélem egy tisztára. Majd innen folytatjuk, ha meglesznek a kicsik.

andré írta:
Sziasztok kanárisok!
Rendeltem a boltba egy új fajta Teurligs kanári keveréket.
A vasárnapi börzén már árulni fogom.
Az ára magasan a legjobb a ma Magyarországon kapható keverékek közül.25kg zsák csak 6000ft!
Az összetétel:
-fénymag 35%
-vajrépa mag 23%
-fekete repce 22%
-gyommag mix 7%
-hántolt zab 5%
-lenmag 5%
-kender 2%
-vörös köles 1%
Szerintetek milyen?Ennyi pénzért nekem tetszik.

Szia, André!

Ez nagyon jónak tűnik, nekem is tetszik! :D

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 máj. 7, 22:08 
Sziasztok kanárisok!
Rendeltem a boltba egy új fajta Teurligs kanári keveréket.
A vasárnapi börzén már árulni fogom.
Az ára magasan a legjobb a ma Magyarországon kapható keverékek közül.25kg zsák csak 6000ft!
Az összetétel:
-fénymag 35%
-vajrépa mag 23%
-fekete repce 22%
-gyommag mix 7%
-hántolt zab 5%
-lenmag 5%
-kender 2%
-vörös köles 1%
Szerintetek milyen?Ennyi pénzért nekem tetszik.

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 máj. 7, 21:58 
Esemény van. Jelentem megvan a második tojás is :!: :drunken:
Ez a fészekalj marad alatta természetes úton költi ki.
Sikerült szereznem egy elég szép kis tojót a másik hímem mellé.

Hozzászólás 2010 máj. 6, 22:08 
Szia Gabesz.

Köszönöm a segítséget, nagyon tanulságos volt. Sajnos ezt elszúrtam, szerintem is késő lenne már elvenni alóla, mivel már ül rajta és valószínűleg fejlődés indult a tojásban. Már nem veszem el és bízom benne, hogy a hímmel együtt jó szülők lesznek. A hím rengetegszer etetgeti a tojót is, remélem a fiókákat is fogja.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 máj. 6, 20:41 
crayfish írta:
Sajnos nincs mű tojásom, így nem tudom elszedni a tojást alóla, hogy egyszerre tudjanak kelni. Vagy ha elveszem és semmit nem rakok alá???

Szia, Chris!
Ha nem veszed el a tojásokat, napos különbséggel fognak kelni a kicsik ami igencsak nagy különbség a fiókák között. Ha pedig a tojó és a hím is etetni fogja, akkor no problem, talán.
Ha már első naptól nem kezdett kotlani a tojó azon az egy szem tojin, semmi sincs veszve. De ha ült, akkor hm... nem is tudom. Akkor talán már elkezdődött a tojásban valami. A helyedben én még mindig elvenném és ha nincs is műtojás, lehet tenni alá egyebeket is :lol: , mondjuk fagolyót- bár némely esztétikai érzékkel különösen megáldott tojó a lyuknál fogva úgy penderíti ki a fészekből, h öröm nézni :twisted: ! Aztán ami nálam csudajól bevált, az a babszem 8) . Na, de ha egyik sincs, jól jön a sógyurma(Perényi Laci ötlete)! Itt a neten megtalálni a receptjét. Nagyon egyszerű, csak kevés só, liszt és víz szükséges. Max 10 perc alatt kész vagy vele! És idegeskedned sem kell :wink:

Hanem, míg a tojásokat tárolod, nem árt néha megforgatni őket... na, de erről minnyá keresek okosságokat neked, ha a szakik nem jőnek :evil: Micsoda egy társaság ez is.

Na, miután matattam, itt van a Lajos hozzáfúznivalója a hideg anyagú műtojihoz:KATT. S akkor ezek után aszondom, ha nincs más megoldás, talán nem lesz tojásdobálás. Három nap és mehet be az összes toji a kotlósod alá :wink:

Ucsó megjegyzés, és röppentem is: Amaryl levélborítékban küldött Monának műtojásokat :lol: ... És meg is érkeztek! :shock: Postán! :lol: :lol: :lol:

Hozzászólás 2010 máj. 6, 16:58 

Hozzászólás 2010 máj. 6, 14:09 
Jelentem, hatalmas nagy örömömre megvan az első tojás a kanáriknál. :drunken:

Hozzászólás 2010 máj. 4, 16:04 
Csináltam egy kis fazon igazítást, megvagdostam a fan tollaikat kicsit, hogy biztos legyen a dolog és semmi ne állja útját a termékeny tojásoknak. Mindkettőnek nagyon piros vérbő a hasa, ezek szerint nagy a szerelem. A tojónál mintha egy dudort is látnék, készülődik a tojást megtojni. :P

Hozzászólás 2010 máj. 4, 15:06 
Sziasztok.

A kis tojóm ezerrel készíti a fészket, nagyon fúrja és közben észrevettem, hogy tépkedi a hímem tollait. Fészekanyagnak apró füvet raktam be, ami megmaradt és megszáradt a fűnyíró után. Remélem nem csúfitja el a hímet és nem kopasztja meg a nagy fészek építésben.

Hozzászólás 2010 máj. 3, 14:57 
Igen arra a könyvre gondolok és egész eddig a tenyészkalitkák méretéről beszélgettünk VladTepessel.

Hozzászólás 2010 máj. 3, 13:44 
Valahol így van. Persze az egyetlen szak irodalomban, amit nem szeretnék bántani, mert amúgy nagyon jó, azt írja a szerző, hogy a nagyot nem használják ki a madarak. Persze, hogy kisebben is elélnek, szaporodnak, de szerintem is jobb az élettani hatása egy nagyobb kalitkának. Persze hatalmas röpdék lennének a legjobbak, de azokban ellenőrizhetetlen lenne a fiókák származása és nem beszélhetünk tudatos tenyésztésről, párosításról.

Hozzászólás 2010 máj. 3, 13:15 
Szia VladTepes.

Mekkora kalitkában vannak nálad a kanárik???? Érdekes amit az olaszról írtál. Tényleg jó lenne, ha valaki látná élőben, tapasztalatot gyűjtene és mondana róla valamit.

Nekem a kalitkáim, amiket csináltam 70x45x45-ös. Elég kényelmes. Persze a szak irodalomban sokkal kisebbet írnak.

Hozzászólás 2010 máj. 2, 21:27 
VladTepes írta:

Ehhez képest, most úgy kotlik két tojó is (Irina is, meg Natasa is), hogy ott van bent a kalitban mindegyikkel a párja is, meg az előző fészekaljnyi cseperedő csirkék, akik kb addigra lesznek elválasztósak, mire kikelnek a mostani tojik.

Na, ez így nem buli, a tojó már kotlik és együtt az egész előző fészekalj, ha jól értem? Vedd el a hímmel a kölköket és rakd őket külön kalitkába! Majd a hím befejezi a nevelést a tojó meg nyugodtan tud kotlani. Az előző fészekaljat addig hagyjuk bent míg a tojó elül, utána hímmel együtt másik kalitkába. Csak zavarják a tojót a kotlásban nem beszélve róla, hogy elég nagy a veszélye a tojások sérülésének. A tojó már úgyis ül, nem foglalkozik a kicsikkel, így a kölkök csak útban vannak.

VladTepes írta:
De, amiért ezt a részt elkezdtem írni:
Irina alatt most hat azaz 6db hibátlan méretű, formájú toji van. Előzőleg 5öt tojt, mind az öt kötött volt, 4 fióka nőtt fel belőle. Most meg hat toji van. Bár mind a tojó, mind a hím erőnléte tökéletes, nem lesz gond, ha esetleg mind a hat toji kötött? Fel tudnak ennyit egyszerre nevelni egyáltalán? Vagy eleve készüljek esetleges dajkásításra, kézzel ráetetésre, besegítésre?

Valszeg nem lesz mind a hat tojás kötött, 5 még előfordul, de hogy mind a hat tojás kötött legyen az már eléggé ritka, bár nem lehetetlen. De, ha úgy lenne, akkor sincs semmi gond, mind a két szülő etet simán felnevelik őket.

Hozzászólás 2010 máj. 2, 15:31 
Szia Vlad Tepes.

Tanácsot nem tudok adni, csak szeretném megköszönni azt, hogy megosztod velünk az észrevételeidet.
Szeretném megkérdezni, hogy a költésre valófelkészítéskor, a tojásrakás alatt adtál-e a madaraidnak a magkeveréken kívül mást, lágy eleséget, gyárit vagy házit????

Hozzászólás 2010 máj. 2, 13:40 
Mégse, csak ő lesz a sereghajtó :D :lol: :P

Hozzászólás 2010 máj. 1, 20:04 
Na ma kikeltek az első ifjak 5 ből 4 kint szerintem az utolsó befulladt.
Kép

Kép

Hozzászólás 2010 ápr. 29, 14:55 
Külön vettem a hímet a tojótól, eszméletlen vircsaftot rendeztek, folyamatosan hívták egymást. remélem ez annak a jele, hogy tetszettek egymásnak és nemsokára fészket raknak. Úgyhogy vissza is raktam a hímet. Nyomom nekik a lágy eleséget és a tyúkhúrt, hogy felkészítsem őket a költésre, ja szépiát is kaptak.

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 17:47 
Az ígért képek. Nem a legjobbak, de remélem azért látjátok őket.
Kép
Kép
Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 134  Következő