Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 nov. 10, 22:02 
feketemarcsi írta:
columba írta:
Az előző hozzászólásom többszöri olvasás után is egyszerű kérdésnek tűnik. Valszeg én már a (mindenki+1)-edik vagyok.

Lehet, hogy kérdésed egyszerű, csak nem értem honnan jött, mikor amit írtunk előtte, az egyértelműen a tenyésztett madarakra vonatkozik... ergo ezt a kérdést teljesen felesleges volt feltenni, hiszen egyértelműen nem a vadkanáriról beszéltünk, hanem arról, hogy a tenyésztett élénkebb-e, mint a vad. Senki nem beszélt olyanról, hogy lenne a vad kanárik között intenzív, vagy nem intenzív.

Egyszerűsítve a dolgot, ami írtam reagálva az előttem szólóra, azt jelenti, hogy a tenyésztett kanári intenzív változata, biztos, hogy zöldebb, mint a vad kanári. Így már érthető, hogy miért is nem volt értelme az általad feltett kérdésnek?

Attól , hogy (még mindig) nem érted, hogy honnan jött a kérdés, még nem biztos. hogy felesleges volt . Bár már kezdem én is így látni.
Mégegyszer neki futok, hátha.....:
- előzőekben a vad és háziasított kanárikról összehasonlításuk okán párhuzamosan beszélgettünk, (egyikről is, másikról is) , egyálltalán nem volt egyértelmű, hogy ki, mikor, melyikre gondol (helyesen, vagy nem helyesen).
- Mivel mutáció mentes állapotok összehasonltásának van csak értelme, vélelmeztem, hogy minőségi színkanárik (B) zöldebbek mint a vad faj, de Te ezt fordítva gondtad ill nem erősítetted meg.
- A vad alak illusztrálására egyrészt ott van az az élénk hasú példány a kefevirágon, másrészt a Te kis képeden lévő (szintén vad alaknak gondolt ) sokkal zöldtelenebb (a google meg még szürkébbeket is hoz) .
- Minden, a tenyésztésben előfordult mutáció bárhol, bármikor megismétlődhet, ezért kellő , és megalapozott tájékozottság híjján nem mertem volna mérget venni rá, hogy nem fordul elő intenzív forma a vad madarak között is.

Tényleg senki nem beszélt arról ,hogy lenne a vad kanárik között intenzív vagy nem intenzív....... Ezért próbáltam megkérdezni. Bocs, nem akartam elrontani a napodat.

-

Hozzászólás 2011 nov. 10, 20:38 
Az előző hozzászólásom többszöri olvasás után is egyszerű kérdésnek tűnik. Valszeg én már a (mindenki+1)-edik vagyok.

Valódi név: Molnár Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 10, 17:18 
Sziasztok a Dr. légzőszervi megbetegedésre ANIDOX nevü port adott....Ismeri valaki?mert azt mondta egy késhegynyit adjak 0,5l vízhez,és hogy adjak a többinek is nem ártok vele.

Hozzászólás 2011 nov. 10, 11:35 
Úgy gondolod, hogy a vadak között is vannak intezívek és nem intenzívek?

Hozzászólás 2011 nov. 10, 11:12 
A Kanári Szigetekre, Azori szigetre, ha utazok (nem mostanában lesz), akkor addig biztosan haza nem jövök, amíg nem figyelek meg egy vadkanárit és nem rögzítem magamban, hogy milyen mélyek a színei...

Egyébként simán elképzelhetőnek tartom, hogy a több szín miatt tényleg a tenyésztett a zöldebb...

Hozzászólás 2011 nov. 10, 7:09 
Sziasztok!

Biztosan mind a ketten tisztában vagytok vele hogy mi a helyzet csak a kommunikáció megy dadogósan.
Ennek meg az az oka ,hogy a szókincsűnk bénán alakult ki még a genetika előtti időkben.
Pl a "sárga" (értsd: csak sárga)kanári nem attól különleges, hogy lett benne sárga szín (besárgult), hanem, hogy eltünt belőle a melanin.
A vad színezetben pedig biztosan jelen van a fekete is , hogy el ne felejtsük, és hogy megkülönböztessük a "barna" mutációtól.
Szerintem a tenyésztett, minőségi, fekete- sárga , nemintenzív (B) színkanári is zöldebb(értsd: lipochromban gazdagabb) mint a vad faj, ha hihetek az eddig látott fényképeknek.

Hozzászólás 2011 nov. 9, 13:42 
Nem... nem arra gondoltam, hogy a vadon élőben van sárga, hanem erre:
http://www.petcaregt.com/birdcare/Wild-Canary.html

"Wild canary are yellow green, with a brownish streaking on their back and wings."

Azaz a vadkanári sárga-zöld színű barna csíkokkal a hátán és szárnyán.

Kép

Ebből először a zöldet és a sárgát tudták kitenyészteni... erre gondoltam.

Hozzászólás 2011 nov. 9, 12:10 
feketemarcsi írta:
Vajon miért? :D

Tulajdonképpen ők az első háziasított színváltozat, a többiek már csak a fogság szüleményei.

Igen azt tudom. A zöld és a sárga az első háziasított szín, hiszen ezek a színek jellemzik a vadkanárit.

Hozzászólás 2011 nov. 9, 11:58 
Szépek... Ezek a zöldek nagyon hasonlítanak a vadkanárira...

Hozzászólás 2011 nov. 4, 10:22 
Hát igen ezt gondoltam.Na mindegy majd valamit kitalálok rá.

Hozzászólás 2011 nov. 3, 21:02 
Sziasztok nincs valakinek egy listája a tenyész időszak megkezdésére,hogy mikor mit meddig.Vitamin,világitás,lánykaja (arányok)+ami még kell.
Csak azért hogy már tudjak valami eredményt látni.
Nagyon szépen köszönöm előre is!!!!

Hozzászólás 2011 nov. 2, 15:14 
oké nagyon szépen köszönöm válaszaitokat.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2011 nov. 2, 11:51 
Szia Tamás!
A válasz a kérdésedre 5-7,5ml/madár/nap
Ha erősebb táplálóbb a keverék(perillás négermagos)akkor az 5 ml a megfelelő adag ha soványabb akkor a 7,5ml.

Hozzászólás 2011 nov. 2, 11:47 

Hozzászólás 2011 nov. 2, 7:38 
Sziasztok mi egy ideális Kanári magkeverék adag,mennyit adjak nekik naponta amitöl nem hiznának el és nem is lenne kevés?Mert én adok nekik egy teáskanálnyit most,de ezek a délelőtti órákban be is nyomják kb és délután + adok nekik almát,s.répát,slátát mikor mit.

Hozzászólás 2011 nov. 2, 7:35 
Sziasztok mi egy ideális Kanári magkeverék adag,mennyit adjak nekik naponta amitöl nem hiznának el és nem is lenne kevés?Mert én adok nekik egy teáskanálnyit most,de ezek a délelőtti órákban be is nyomják kb és délután + adok nekik almát,s.répát,slátát mikor mit.

Hozzászólás 2011 okt. 26, 21:24 
Sziasztok!

Csak azért regisztráltam ide, mert színkanári tenyésztőt keresek Budapesten, aki foglalkozik piros színkanárikkal. Szeretnék egy piros tojót. Valaki meg tudná adni egy ilyen tenyésztő elérhetőségét?

Hozzászólás 2011 okt. 13, 10:39 
gutiz írta:
Eléggé el van tolódve ez a képernyő és nem tudok válaszolni a kérdésedre ezért új hozzászólásban írok.
recesszív fehérXrecesszív fehér=recesszív fehér utódok
sárgaXrecesszív fehér=sárga utódok első nemzedékben
Amennyiben a sárga recesszív fehér hordózó úgy a recesszív fehérrel recesszív fehér utódok lesznek...

Köszönöm a választ! Akkor azt hiszem tavasszal körülnézek egy recesszív fehér tojó után. Szeretném ezt a színt megőrizni az utódoknál.

Hozzászólás 2011 okt. 12, 20:48 
Eléggé el van tolódve ez a képernyő és nem tudok válaszolni a kérdésedre ezért új hozzászólásban írok.
recesszív fehérXrecesszív fehér=recesszív fehér utódok
sárgaXrecesszív fehér=sárga utódok első nemzedékben
Amennyiben a sárga recesszív fehér hordózó úgy a recesszív fehérrel recesszív fehér utódok lesznek...

Hozzászólás 2011 okt. 12, 12:30 
Van egy recesszív fehér kanári kakasom (fekete szemek, tiszta hófehér toll, azaz nem albínó) és bár olvastam gutiz azon januári hsz-ét, amiben leírta, hogy recesszív fehér x intenzív piros, vagy sárga első generációs utódai 100%-ban sárgák, pirosak lesznek, de érdekelne, hogy lehetséges-e a recesszív fehér megtartása az első utódoknál.

Teszem azt, ha beszereznék egy recesszív fehér tojót a kakasomnak (ami nyilván elég nehéz és költséges vállalkozás lenne), akkor tud valaki arról infót mondani, hogy kb. mennyi lenne az első generációs utódokból recesszív fehér (ha egyáltalán várható belőle egy is)?

Azaz van értelme görcsölnöm azon, hogy recesszív fehér tojót keressek a szín "megőrzése" érdekében?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 134  Következő