Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 márc. 10, 19:34 
Gabesz írta:
Gyerekek!!!! Ki mondta, hogy nincsenek csodák? A zebrapinty tojóm megetette az ételt kérő kanári fiókákat!!!!!

Hiinnnnye!!! :shock: :?: :idea: Ritkán kívánok ilyet, de most egyik szakinak se legyen igaza! :D (velem egyetemben!)

Sok sikert! :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 10, 18:42 
Gyerekek!!!! Ki mondta, hogy nincsenek csodák? A zebrapinty tojóm megetette az ételt kérő kanári fiókákat!!!!!

A korallvirágaim levelei közt príma rálátásom van a fészekre, persze, csak diszkréten kukkoltam őket :wink: , míg a saját fiókáikat is költötték látható volt a meghitt családi esemény: az etetés. Szóval, jelenleg 3 egészségesnek látszó rollerbébi melegszik a pintyek alatt + az a bizonyos 5. tojás, ami szintén meg van repedve, kelni fog :shock: ! A kanári fiókáknak az este későn (Monával :lol: ) adtunk enni, ma reggel korán, délben és még két alkalommal délután. Biztosan kevesebb is elég lenne, de ahányszor leszálltak a pintyek a fészekről, ezek mindig kérték az ételt(kb. két óránként kaptak). Egyszer sem lezavartam őket, ha én indítványozom az etetést, mert mennem kell otthonról, hanem valami újat adok a táljukba, a kis kíváncsiak rögtön leszállnak a dobozra. Éjjel meg alszunk.

A csoda a délutáni etetést követően történt meg! Míg itt vagyok az asztalom mellett, fél szemem rajtuk tartom (már egész megkancsultam :lol: ), nehogy szétcincálják őket fészekanyag végett... Látom, hogy két pici magasan ingatja a nagy buta fejét, a tojó meg valamit nagyon csinál. Két fiókát is megetetett! Igaz, ez egyszeri alkalom volt, és alatta a harmadik fióka meg a megfakadt tojás... de most még ha hagyom kicsit benne éledezni az anyai ösztönt, reménykedek, hogy "átveszi" tőlem a dajkaságot... Nagyon szeretném, mert azért ő a madár, nem én (bár néha szívesen lennék :wink: ), még ha zebra akkor is! Amennyire csak lehet, most elhúzom az esti etetést... Meglátjuk, mi lesz.

Közben "visszalapoztam" az említett filmre. Hát nem film volt, hanem kép :oops: , ahol egy zebrapinty+rácsos asztrild eteti a gouldamandínát :shock: . És bocsánat, ha a zebrák ellen most nagy vétséget követtem volna el a tojásaik végett, és mert orvul kihasználom e csodálatra méltó nevelő képességüket... Nem mondhatom, hogy úgysem biztos, hogy fiasok lettek volna a tojásaik, mert nekik mindig is fiasak a tojások, csak éppen az 5 fióka közül 3 marad életben. Úgyhogy itt most nem tudom mi történik: a madarászok istene vetette reám ferdén a szemét vagy Murphi bácsi szórakozik valem... Megválik. Azért résen leszek, nehogy mégis :? ... És ha egy fióka is túléli ezt a nagy kalandot, Ödön lesz a neve! :D

Timba, Kynyoo, Mona, kitartás!

Puszi nektek: Gabesz

Ui: hozzászerkesztem, hogy már a papa is etetett és a tojó végigtömte a kicsiket!!! :D HURRÁ!

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 márc. 10, 12:25 
Köszi, kkor hagyom őket. A tojásokat ki szoktam szedni, és egyszerre rakom vissza, így nagy különbség nem lehet. A tojglikon még nem látok semmiféle repedést. Remélem ügyesek lesznek az apróságok!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 10, 12:21 
Nemszabad a tojásokat úsztatni !Elég ha a szádba vaszel egy félkorty vizet, kiveszed a fészket és ráfújod ! Nem kell idegeskedni, ha nem egyből kezdi ülni a tojásokat a tojó, vagy ha üli de nincs meg hozzá még a kellő testhőmérséklezte akkor 1-2 napot csúszhat a kelés !... Ha egyáltalán nem repeszti meg a pici a burkot akkor ne segíts neki !...
KINÓÓÓÓÓÓ ! Már megint mi a baj ?... Tojó nem szokott nagyon tojásokat törni !...Ha csak nem akkorák a karmai mint egy kerecsen sólyomnak ?!--- Azért nem árt ellenőrizni a hatalmas és tűhegyes kapákat fészkelés előtt ! Szerintem meg az lehet a baj, hogy benn hagytad a hímet és szétverte ő vagy szétharcolták a mamával !...Ezért mondom én kétpofára, hogy hagyjuk egyedül a tojót mert a fészken kissé begörbülten kotló madár beingerli a hímet és a fészken nekiesik...De akkor is beindíthatja a hímet az anyamadár ha pont tojik mert akkor pont olyan pózt vesz fel, mint ha pározni akarna...
Ne hasonlítsuk a színkanárihoz a roller költését mert az teljesen más vérmérsékletű madár !

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 márc. 10, 11:46 
Sziasztok!

Ide írok, mert a "sima" kanáris oldal mintha megpihenne... :cry:
Nos lenne egy kérdésem.
Az egyik madaram tegnapra volt kiírva. Nos ma már hétfő van és még mindíg semmi. Azért aggaszt a dolog, mert eddig az összes kicsi percre pontosan kelt. Ma 14 napja üli a tojásokat, alig-alig szált le róluk. Ma reggel megúsztattam és mocorogtak, de nem értem miért nem kelnek? Attól félek, nehogy befulladjanak! Tettem be fürdőt anyunak, de nem fürdik, így a tojásokat úsztattam, hátha segít. Nem tudom meddig várjak, vagy mikor és hogyan lépjek/léphetek közbe!?!?!?

:66:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 márc. 10, 11:26 
Szép jó reggelt mindenkinek!
Reggel sikerült meglátnom nálunk is az első toszit! A 3. tojóm összetörte tojásait addig forgolódott a fészekben míg tessék! A 4. tojómnál ahol volt a toszi már korábban is együtt voltak ma reggelre lett egy tojika hát most bizakodok talán lesz valami!

Hozzászólás 2008 márc. 10, 7:18 
Raina, hozzál nekünk pulykakakast! :wink:

Szép jó reggelt mindenkinek!

Csak röviden a folytatás:
Persze, hogy kikelt a negyedik fióka is!
Ahogy számítottam, (pont a nagyobb) fiókát bevackolták a fészekbe, kimúlt.
Tegnap este is és ma reggel is kaptak kézi etetést.
Már nem olyan hévvel kérik az ételt, mint eleinte.
A pintyek még mindig tűrik, hogy ki-be szedjem a fiakat, rendesen ülnek rajtuk.

Kuvik, Kuzmi, köszönöm, mit írtatok, és hogy fel szeretnétek készíteni a várhatóra... Kuzmi, nem is tudnád elvenni a kedvem, mert akkor érezném igazán rosszul magam, ha meg sem próbálom.

Hozzászólás 2008 márc. 10, 5:43 
Most tudtam meg, hogy március 21.én Debrecenben lesz dolgom, akinek van mit vinni Debrecen - Bp, vagy fordítva, szívesen vállalom. Kocsi lesz. :)

Hozzászólás 2008 márc. 10, 1:11 
Üdv Mindenkinek!

gabesz nem is tudom hogyna jut ilyen eszedbe hogy elnézést kérsz miért! Mindenből csak tanulni lehet! Pl nálam szépen ül két tojó a valószínüleg üres tojikon a 3. ahol már lehetett toszi rá se néz a tojásokra még rá se ült talán! Nincs is mit többet írnom! Lehajtom a fejem és elindulok utána mert sajnos ez van hallgatok Necora és próbálom azt tenni amit jónak látok és majd kiderül!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 9, 20:20 
Te Raina ! Te nem kevered ezt a "amarillus"-t a glandariussal ?.Mert olyan van hogy garullus glandarius és ez a szajkó, vagy népiesen a mátyásmadár... :roll:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 9, 19:54 
Szia Szmolai!
7 kismadár van meggyűrűzve, és elméletileg még 4 kelt ki péntek-szombaton. De nem számoltam meg még a kicsiket....

Gabesz!
Ez egy kézi nevelőtáp, kanáriknál is alkalmazható:
Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nagygabe 2008 márc. 9, 20:24-kor.

Hozzászólás 2008 márc. 9, 19:43 
Sziasztok!

Embernél a normális bélflóra a Normaflore nevű készítményben van, én amikor a madaramnak hasmenése volt, ezt adtam, és 2 nap alatt rendbe is jött, antibiotikum nélkül.
Talán Gabesz megpróbálhatnád, nem tudom, nálatok lehet-e kapni?
Mindenképpen olyan készítményt vegyél, amiben lactobacillus, vagy bacillus clausii spóra van, ezek a normál bélflóra "elemei". Ez a reklámozott bifidus is.

Nem vagyok állatorvos, de szerintem ártani nem ártasz, de ha valaki tud biztosat, segítsen, oké?

Szurkolok a picikért én is, és ha még egyszer olyant írsz, hogy zavarsz minket a gondoddal, gyalog megyek Erdélybe hozzád elfenekelni, oké???

Hozzászólás 2008 márc. 9, 19:29 
Szép estét kívánok Mindenkinek!

Gabeszem nagyon sokat gondolok Rátok. Drukkolok!

Kedves Amaryl! Biztosan menni fog!

Monám! Hogy fogsz kibírni ennyi nap várakozást?! Jaj!

Kedves NagyGabe! Elvesztettem a fonalat. Hány kismadarad van?

Kedves EL! Én csak elméletben vagyok regisztrálva. (Tökéletesen manikűrözött körmök jeligével:))

Kedves Mátyás! Kutyázni az egyéb eszmecserék topikban lehet. Amaryl szép kutyusait is láthatod ott.
Én Kuzmi segítségével rendeltem gyűrűt, szerintem írd meg neki pü-ben a pontos címedet!
Ha legközelebb erre jársz odaadom Fifo "nem szemetelünk" műanyag kalitját. Végre megfordítottam benne a rudakat, mostmár jó lesz.
Sok sikert kívánok Fifo-Lifo-hoz! Drukkolok, hogy sikerüljön megjelenni azon az énekversenyen:)

Kedves Kuzmi! pü-vel zavarlak.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 márc. 9, 19:24 
Kedves Gabesz,

csodálom a kitartásodat és a tenniakarásodat. Nem akarom teljesen elvenni a kedvedet, de egy dologra megint fel kell hogy hívjam a figyelmedet.
Mível ezek a fiókák még sosem kaptak eledelt más madaraktól, nincs meg a szükséges bioflóra a begyükben, bélcsatornájukban! Ennek a biztos kialakulásához is jó pár napnak kell eltelnie. Az ilyen fiókákat speciális táppal kell etetni, aminek a segítségével megoldható a "jó bacik" (lányom után szabadon) bevitele és megtelepítése...
A jelenlegi táplálással pár napig eltengődhetnek a madárkák, de a végkimenetele szintén a biztos elpusztulás...

Hozzászólás 2008 márc. 9, 17:46 
Majd látom,ha cipeli a csőréban a fészekanyagot,mert azért a kalit aljában van némi széna!!!! de egyelőre eszükben sincs,és a fészket le sem tojták!!!!még az elején,mikor beraktam nekik,de csak annyi volt,hogy kiszórtak belőle mindent,1 szálig,és befelé nem hordták!!!!pár nap után visszarakom,hátha beindulnak rá!!! A kalitokat nem választottam el,viszont az átlátszó műanyag fürdető,ami a fészkük,az be van vonva,így nem átlátszó,csak felül....és az eleje persze nyitott!!!! Nem tartom valószínűnek,hogy a helyük lenne a gond,egyébként is sarokban vnnak,teljesen csend és nyugalom.Ráadásul,amelyik nem ült rá a tojásokra,az volt alul,tehát még a kalitkája felül is takarva volt...Amelyik pedig ül,az felül van,mégis teszi a dolgát!!!Elfut a méreg,aztán berakom őket a vitrinbe,ott aztán nem látnak csak rácsot.A baj csak az hogy akkor meg nem látom a fészküket én sem,csak ha leemelem...az meg...na hát ez van!!!!

Hozzászólás 2008 márc. 9, 17:45 
Sziasztok!

Na ez az amihez már nem lehet hozzászólni. Igaz, hogy mindkét madár esetében domesztikált madárról van szó, de úgy látom a kreativitás határtalan , de sajnos a természet kreativitása nem ilyen határtalan. Amit a "madarászok" leírtak, az sajnos szóról szóra igaz. Csodák pedig, hát nem igazán vannak, és ebben bízni nagyon nem természetszerű. Sajnos az "agyonimádatot" nem mindíg honorálja a természet rendje. Sajnos Gabesz nem is láthatod, hogy a zebra megeteti a kicsiket, mert egyszerűen képtelenség. Ez az a csapda, hogy hallottátok, hogy létezik dajkaság a madarak világában, -vagy fészek parazitaság,- de ott mindíg fontos a "gazdamadár" faja. Remélem, hogy a hibákból is lehet tanulni, és a következő "akciót" már siker kiséri. Ezt egyszer mindenkinek meg kell fizetni- sajnos. Vannak lépcsők melyeket nem lehet kihagyni, és álldozat nélkül nincs győzelem.

Hozzászólás 2008 márc. 9, 17:25 
Na hali!
Ha valaki elfelejtette volna megnézni kedvenc sorozatos filmjét, hát hozok én helyette... :roll:

(Pü-ben érkezett a segítő kéz. Köszönöm!)
A pintyek továbbra is ülik a 3 fiókát és a két tojást.
Egyáltalán nem etettek.
Nem várhattam meg, míg étlen halnak a fiak.
Fecskendőbe felszívattam egy teáskanálnyi átpasszírozott, langyos vízzel hígított főtt tojást és azzal etettem meg a fiakat akiknek teljesen üres volt a begye de volt még annyi erő bennük, hogy kérjék az ételt.
Visszatettem a jóllakott bébiket a pintyek alá, most is ott melegszenek, pittyognak :wink: az esti etetésig. Egyelőre.

Nem kísérletezhetek már a hímmel. Arra már nem lenne elég erejük a piciknek.

Az etetést ezután megoldom én, ha már kénytelen vagyok, csak a bökkenőm most az, hol tartsam őket, hány fokos melegre van szükségük hogy azért ki se száradjanak, de meg se fázzanak? :?
Jelenleg csak olvasólámpám van... :? és a kanárik alól elvett fészek.

Amaryl, miért vetted le a fészket? Honnan fogod tudni ha egyáltalán szándékában áll azt megrakni ha nincs is mit? Drukkolok a tojókádnak, hogy legyen elég kitartása :wink: ! Te tettél elválasztót a kalitok közé?

Hozzászólás 2008 márc. 9, 17:20 
Nanemááá,Gabesz,már miért haragudnánk???
Ma 12 napja ül a 4 tojáson csurikám,de olyan intenzíven,hogy összesen kétszer volt alkalmam megpillantani a fészket....de egyből húzott is vissza!!!!így aztán,mivel nem akarom zavarni,semmi lámpázás,egyebek.......nagyon sajnálnám szegénykét,ha 1 sem kelne ki,megérdemelné,amiért ilyen kis kitartó!!!!Viszont hogy őszinte legyek,nagyon nem bízok abban,hogy összejött...De legalább jó kotló,már ahogy elnézem,ez sem semmi!!! A másik a 2 tojására azóta sem vet szempillantást sem,és a másik 2 is jól elvan magának!!!Le is szedtem tőlük a fészkeket,mert úgy megszokják így üresen,hogy utána is csak szobadísznek gondolják.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 márc. 9, 15:15 
A viselkedésük kiszámítható volt! Annyira felpörögtek a fióka látványára, hogy ők is szeretnének egyet, ezért tüstént elkezdtek ténykedni.
Véleményem szerint a fiókák holnap délutánra éhen fognak pusztulni a zebráknál, persze ha addig nem dobálják ki őket...

Hozzászólás 2008 márc. 9, 14:59 
Sziasztok!

Két fióka van kikelve és magasra tartják a fejüket kaja után kuncsorogva... Jó hangosan csipognak Pintyő alatt... De etetést még mindig nem láttam. :? Szorgosan lejárnak kajálni, tiszta fecniket gyűjtenek, mintha a fészek lenne a legfontosabb dolguk a világon. Vackolnak rendesen, mikor rajta ülnek, mint amikor a tojásokat rendezgetik maguk alatt... Az ő tojásaik, amikre a kanári tojásokat cseréltem 9 naposak voltak. Vajon, ez is lehet egy ok, amiért nem hajlandóak észrevenni, hogy már kikelt a csibe?

Raina, még egyelőre azon vagyok, hogy valahogy elfogadják ezek a kis ügyesek a kakukkfiakat. Mert ha ne add Isten, két óránként kéne etetnem ezeket a kisügyeseket... hát az akkor kínkeserves lesz. Azt se tudom, ha ma egyáltalán nem kaptak, akkor meddig bírnák étlen :? .
Azt hiszem, kikelt egy harmadik is. :shock: Nem is hiszem! Itt van a kalitjuk sűrű hálóval borítva az íróasztalom mellett, szélén pár virágcserép, köztük egész jó rálátás van a fészekre.

Attól félek a leginkább, nehogy fészekanyagnak szétszedjék a piciket.

Kynyoo, Mona, Amaryl és többiek! Kérlek, ne haragudjatok, hogy nyavalyámmal töltöm itt a helyet. :oops:
De tényleg tanácstalan vagyok.

Ui: Kuzmi, most látom, hogy itt vagy. Valami hasonlót figyeltem meg a viselkedésükben... Magasan ingatják a fejüket a kicsik, de etetés nem történt. (a nagyobb zebrafiaknál figyeltem meg ezt a tekertnyakas kuncsorgást... az egész picik még feltartott fejjel és nagyranyitott csőrikével kérik az ételt. Csak ők kisebbek...)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 261  Következő