Gyerekek!!!! Ki mondta, hogy nincsenek csodák? A zebrapinty tojóm megetette az ételt kérő kanári fiókákat!!!!!
A korallvirágaim levelei közt príma rálátásom van a fészekre, persze, csak diszkréten kukkoltam őket

, míg a saját fiókáikat is költötték látható volt a meghitt családi esemény: az etetés. Szóval, jelenleg 3 egészségesnek látszó rollerbébi melegszik a pintyek alatt + az a bizonyos 5. tojás, ami szintén meg van repedve, kelni fog

! A kanári fiókáknak az este későn (Monával

) adtunk enni, ma reggel korán, délben és még két alkalommal délután. Biztosan kevesebb is elég lenne, de ahányszor leszálltak a pintyek a fészekről, ezek mindig kérték az ételt(kb. két óránként kaptak). Egyszer sem lezavartam őket, ha én indítványozom az etetést, mert mennem kell otthonról, hanem valami újat adok a táljukba, a kis kíváncsiak rögtön leszállnak a dobozra. Éjjel meg alszunk.
A csoda a délutáni etetést követően történt meg! Míg itt vagyok az asztalom mellett, fél szemem rajtuk tartom (már egész megkancsultam

), nehogy szétcincálják őket fészekanyag végett... Látom, hogy két pici magasan ingatja a nagy buta fejét, a tojó meg valamit nagyon csinál. Két fiókát is megetetett! Igaz, ez egyszeri alkalom volt, és alatta a harmadik fióka meg a megfakadt tojás... de most még ha hagyom kicsit benne éledezni az anyai ösztönt, reménykedek, hogy "átveszi" tőlem a dajkaságot... Nagyon szeretném, mert azért ő a madár, nem én (bár néha szívesen lennék

), még ha zebra akkor is! Amennyire csak lehet, most elhúzom az esti etetést... Meglátjuk, mi lesz.
Közben "visszalapoztam" az említett filmre. Hát nem film volt, hanem kép

, ahol egy zebrapinty+rácsos asztrild eteti a gouldamandínát

. És bocsánat, ha a zebrák ellen most nagy vétséget követtem volna el a tojásaik végett, és mert orvul kihasználom e csodálatra méltó nevelő képességüket... Nem mondhatom, hogy úgysem biztos, hogy fiasok lettek volna a tojásaik, mert nekik mindig is fiasak a tojások, csak éppen az 5 fióka közül 3 marad életben. Úgyhogy itt most nem tudom mi történik: a madarászok istene vetette reám ferdén a szemét vagy Murphi bácsi szórakozik valem... Megválik. Azért résen leszek, nehogy mégis

... És ha egy fióka is túléli ezt a nagy kalandot, Ödön lesz a neve!
Timba, Kynyoo, Mona, kitartás!
Puszi nektek: Gabesz
Ui: hozzászerkesztem, hogy már a papa is etetett és a tojó végigtömte a kicsiket!!!

HURRÁ!