Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 nov. 24, 15:33 
jojo írta:
"Fázunk és éhezünk de szabadok vagyunk" :)

Milyen éhezés? Nem cinkék ezek, a fülükön folyik ki a kaja, annyit kapnak :lol: .

Hozzászólás 2011 nov. 24, 14:35 
Végülis én is be tudnám őket tenni 0 fok körüli helyre, csak akkor kicsi ketrecekben lennének. Én úgy gondolom jobb nekik így.

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2011 nov. 24, 14:21 
Hát rosszul vagyok mikor ezeket a sorokat olvasom pedig jövőre megépítem 20 cm-es vastag Ytongból a házukat, és fájó szívvel de kiteszem őket.Most egy madárvitrinben vannak, de látom én a különbséget amikor a tizenvalahány köbméteres röpdében vannak, hogy ott mit művelnek, és most, hogyan viselkednek.

"Fázunk és éhezünk de szabadok vagyunk" :)

Hozzászólás 2011 nov. 23, 23:33 
adam92 írta:
madaras86 írta:
De a vízben fürdésnél érdekesebb mikor télen a hóban fürdenek, vagy nagy hóba belefúrnak.

Ezt egyszer megnézném azért. Biztos szórakoztató.

Majd próbálok csinálni róla egy videót, idén ahogy összenyitottam a röpdéket ismét van egy kb 0,8 * 1,5m-es rész, ahol be fog esni a hó. Bár remélem nem sok hó lesz, nem szeretem.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 nov. 23, 22:49 
madaras86 írta:
De a vízben fürdésnél érdekesebb mikor télen a hóban fürdenek, vagy nagy hóba belefúrnak.

Ezt egyszer megnézném azért. Biztos szórakoztató.

Hozzászólás 2011 nov. 23, 22:21 
Az mondjuk fix, hogy nálam nincs napi napra adag. Korlátlanul jutnak hozzá bármelyik maghoz, esznek is annyit, hogy lehet olcsóbban jönnék ki, ha fűtenék:) De a vízben fürdésnél érdekesebb mikor télen a hóban fürdenek, vagy nagy hóba belefúrnak.

Hozzászólás 2011 nov. 23, 22:19 
Nem ismerem a tűzfarkúakat, de a kecskéim sok év óta kint telelnek. Lazán kibírják, szerintem ilyen téren a legellenállóbbak közé tartoznak. Ha a kölyök kikelt már azzal se lesz gond, max a tojás fagyhat meg ha hosszabb időre hagyja ott. Majd a kölyköknél az odú tetejét kell elhúzni, mert be fog párásodni az odú és elkezd penészedni ilyenkor télen. -20 fokban ugyanígy fognak fürdeni, naponta. Jelenleg úgy van megoldva a helyük, hogy több épület van egybe nyitva és csak az egyiket tudtam lefóliáznom, mondanom se kell, hogy abban vannak a legkevesebbet. De végül is a fiatal kecskéim évekig fóliázatlanul teleltek igaz csak a déli oldal volt nyitott.

Hozzászólás 2011 nov. 23, 22:01 
Én féltem is őket meg nem is. A kicsiket mindenképp. Nem is merem nagyon beleélni magam, hogy felnőnek, pedig itt többeknek sikerült, és a kis hulijaim is tollasodnak már, pedig szinte kint vannak. Igaz, nemrég tartok kint madarakat, de télen még nem volt sem elhullásom se beteg madaram, nyáron viszont igen. Nyáron több nyavaja van, szalmonella, kokci, szúnyog, stb. A nyár talán veszélyesebb.
És még egy, ha megnézem a jeges kecskéimet diót majszolva a röpiben, és összehasonlítom egy 20x30-as kalitban éldegélő hulival a lakásban, hát szerintem a kecskéim boldogabbak kicsit megfagyva :lol: .

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2011 nov. 23, 21:31 
Én nem is tudom.. olyan határozatlan vagyok ezzel a kint tartással kapcsolatban.
Igaz nem kecskéim vannak hanem tűzfarkúak,nem tudom, hogy mennyire mások a hidegtűrés tekintetében de hasonlókat olvastam ezekről is.

Mindent elolvastam itt a fórumon erről a téli tartásról, de valahogy nincs szívem kint tartani őket, pedig pofás nagy védőházikójuk van.De vagy 2 hete kimentem és volt vagy - 2-3 fok, nagyon megesett a szívem rajtuk,pedig virgoncak voltak és vastag odújuk is van..de nagy az empátiám..erre behoztam őket.

Most irigykedve olvasom ezt a fagyos fürdést.Utálok fázni ezért beleélem magam az ő helyzetükben.

Én úgy sajnálom és féltem őket, pedig a külföldi oldalakon is azt olvasom,hogy milyen kis edzett madarak.

Ti nem féltitek őket?Nem sajnáljátok őket?

(teszem fel a kérdést, annak ellenére, hogy évekre visszamenőleg elolvastam mindent, valószínűleg csak a saját magam és főleg a nejem megnyugtatása végett--azaz hogy mi lett volna ha kint hagyom őket)

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2011 nov. 23, 20:41 
De ez az! :D
Ebben a "madárkertben" (Angliában valahol) készült az arás videó is...

Hozzászólás 2011 nov. 23, 20:24 
Nem ez az a videó?

Hozzászólás 2011 nov. 23, 20:14 
Nem hinném, akkor valószínűleg nem csinálnák.
Láttam egy videót, ahol arapapagájok -1,2 fokban fürdenek a szabadtéri röpde nagy itatójában, egy másikban meg jákók szaladgálnak a jeges vízben és a jéghártyákat rágcsálják... :shock:
Pedig ők aztán nem sűrűn találkoznak ilyen időjárással az eredeti élőhelyükön.

Hozzászólás 2011 nov. 23, 18:57 
Ezek szerint nem csak az enyémek ilyen hibbantak. :lol: Remélem azért nem árt nekik.

Hozzászólás 2011 nov. 23, 18:27 
Frici írta:
Megszületett az első kecskegyerek :lol: . Visszanéztem itt a fórumon, hogy mikor tojta az elsőt, úgyhogy az első két tojása biztos nem volt fias.

Más téma. Ezek a kecskék totál kettyósok, ez már tuti :lol: . Este négykor fürdenek meg, utána meg csörgősre fagyott tollakkal röpködnek. Csak úgy zörögnek :mrgreen: . Hidegebb lenne odafagynának az ágra :D . Nem komplettek.

Nálam reggel fürdenek! :mrgreen:
A frissen kirepült fiatalok a reggeli etetés-itatás előtt pacsálják szét az ivóvizüket.
Amúgy sem repülnek még valami tökéletesen, de így szinte röpképtelenek lesznek a vizes "gúnyától"... :lol:
Tiszta Spárta! :twisted:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 23, 17:56 
Frici írta:
Más téma. Ezek a kecskék totál kettyósok, ez már tuti :lol: . Este négykor fürdenek meg, utána meg csörgősre fagyott tollakkal röpködnek. Csak úgy zörögnek :mrgreen: . Hidegebb lenne odafagynának az ágra :D . Nem komplettek.

Valamelyik felmenőjük pingvin volt. Tuti.

Hozzászólás 2011 nov. 23, 17:23 
Megszületett az első kecskegyerek :lol: . Visszanéztem itt a fórumon, hogy mikor tojta az elsőt, úgyhogy az első két tojása biztos nem volt fias.

IDRE tag
Valódi név: Gaál Imre

Hozzászólás 2011 nov. 22, 23:56 
Betty írta:
Az alábbi sorok csupán az én saját tapasztalatomon alapszanak...
Nálam az egyik kecske párt pl. zavarta az, hogy a mellettük lévő helyen szintén kecskék voltak. Ugyanezt csinálta mint nálad a tojó...letojt az odúba, majd kidobta onnan. Aztán tojt a földre, tálba, össze-vissza. Eladtam a párt a szomszéd röpdéből, majd eltakartam a röpde oldalát, hogy ne is lássák a szomszédokat. Lehet véletlen, de amint elvitték a szomszéd kecske párt, másnapra az odúba tojt le a tojó és abbamaradt a tojásdobálás, tojásevés. Az eltelt idő óta felneveltek 3 fiókát.

Nálam télére meleg helyen telel még a gerle is (sajnálom őket ha fáznak :? ) így a kecskék is meleg helyre kerültek. A röpdéjük mellé került egy nagyobb kalitkába egy másik kecske pár. Azon kívül, hogy azonnal üdvözölték egymást :) volt nagy szomszédok közti beszélgetés, a tojó ismét megzavarodott. Letojt az odúba majd elkezdte kaparni az alját, betemetve a tojást. Ma benéztem az odúba és nem volt tojás. Megette. Persze nem bánom ha télére pihennek, de úgy vettem észre, hogy ezt a tojómat zavarja más kecske hangja, látványa.
Nem lehet, hogy nálad is van valami zavaró tényező?

Szia!

Bocsánat,hogy erre a témára csak most reagálok pár sorban,csak az előbbit fontosabbnak tartottam hirtelen.
Szóval megeshet,hogy nálam is hasonló eset van ugyanis ők együtt vannak nimfákkal és még 2 pár kecskével is,így aztán bőven megeshet a zavarás esete,de erre már gondoltam én is csak nem mertem ráfogni a dolgot,de mostmár ráfogom,és külön helyre teszem a párt.
De abban is gondolkodtam,hogy leveszem az odukat,amik fel vannak téve a hozzászokatáshoz,csak nem tudom ez mennyire zavarná őket meg vajon?

IDRE tag
Valódi név: Gaál Imre

Hozzászólás 2011 nov. 22, 23:17 
Rendben van,köszönöm válaszaitok,egyelőre marad az olajozás,mert nálunk "faluhelyen",én csak így nevezem,ahol 35 ezer lakos van és 10 állatorvos,itt nem foglalkoznak papagájjal,vagy csak kinevetnének vele,főleg rendelési időn kívűl.
Amúgy jó meleg van nekik a röpdében,mert világít rájuk egy 250 és egy 100 W-os infra,most csak ezzel tudok melegebbet csinálni náluk,na meg van bent a helyiségben egy kisebb kacsa csapat nekik is megy egy 250-es infra,tehát hideg nincs rájuk,délután 17 fok volt,szerintem madárkáknak az jó.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat,megyek intézkedem!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 22, 22:00 
Betty írta:
Mivel már ma nem tudod orvoshoz vinni, tedd meleg helyre a madarat és az is segíteni szokott ha a kloákáját bekened olajjal.

Természetesen növényi olajjal. És ha eddig hideg helyen volt (kerti volier, fűtetlen madárház, stb) akkor ezt a madarat ezen a télen már nem teheted vissza a többi közé (ha egyszer melegre vitted).

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 nov. 22, 21:54 
Ahogy Tamás is írja, minden óra számíthat a madárnál. A leírtak alapján szerintem is tojáselekadás lehet. Mivel már ma nem tudod orvoshoz vinni, tedd meleg helyre a madarat és az is segíteni szokott ha a kloákáját bekened olajjal.

Nálam volt egy kecske tojó, aki a tojás megtojása után hasonló tüneteket produkált. A földön egy sarokban gubbasztott délután mikor mentem hozzájuk, reggelre viszont már fénycsóvaként mozgott a röpdében :? Ez megtörtént 2x (fiatal madár volt, nem költött még előtte), azóta szerencsére nem volt ilyen esetünk.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 143  Következő