Betty írta:
Az alábbi sorok csupán az én saját tapasztalatomon alapszanak...
Nálam az egyik kecske párt pl. zavarta az, hogy a mellettük lévő helyen szintén kecskék voltak. Ugyanezt csinálta mint nálad a tojó...letojt az odúba, majd kidobta onnan. Aztán tojt a földre, tálba, össze-vissza. Eladtam a párt a szomszéd röpdéből, majd eltakartam a röpde oldalát, hogy ne is lássák a szomszédokat. Lehet véletlen, de amint elvitték a szomszéd kecske párt, másnapra az odúba tojt le a tojó és abbamaradt a tojásdobálás, tojásevés. Az eltelt idő óta felneveltek 3 fiókát.
Nálam télére meleg helyen telel még a gerle is (sajnálom őket ha fáznak

) így a kecskék is meleg helyre kerültek. A röpdéjük mellé került egy nagyobb kalitkába egy másik kecske pár. Azon kívül, hogy azonnal üdvözölték egymást

volt nagy szomszédok közti beszélgetés, a tojó ismét megzavarodott. Letojt az odúba majd elkezdte kaparni az alját, betemetve a tojást. Ma benéztem az odúba és nem volt tojás. Megette. Persze nem bánom ha télére pihennek, de úgy vettem észre, hogy ezt a tojómat zavarja más kecske hangja, látványa.
Nem lehet, hogy nálad is van valami zavaró tényező?
Szia!
Bocsánat,hogy erre a témára csak most reagálok pár sorban,csak az előbbit fontosabbnak tartottam hirtelen.
Szóval megeshet,hogy nálam is hasonló eset van ugyanis ők együtt vannak nimfákkal és még 2 pár kecskével is,így aztán bőven megeshet a zavarás esete,de erre már gondoltam én is csak nem mertem ráfogni a dolgot,de mostmár ráfogom,és külön helyre teszem a párt.
De abban is gondolkodtam,hogy leveszem az odukat,amik fel vannak téve a hozzászokatáshoz,csak nem tudom ez mennyire zavarná őket meg vajon?