Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Pintér Gáborné

Hozzászólás 2011 nov. 30, 19:30 
tasi írta:
Kedves Mizo!

Annak a kásának a receptjét megosztanád velünk..?

Az biztos finom lehet és jól is laknak vele vacsorára.

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2011 nov. 30, 19:28 
Kedves Mizo!

Annak a kásának a receptjét megosztanád velünk..?

Hozzászólás 2011 nov. 30, 19:26 
jojo írta:
Hali!

Nekem anno volt egy kb. 2 éves vadon fogott jákóm, de nem is sikerült megszelídíteni soha, igaz nem is ez volt a célom.Ez a jákó együtt élt 2 fiatal kb. 4-5 hónapos nagysanyikkal egy 3 m. széles 2 méter magas 1 méter mély röpdében.teljesen közömbösek voltak egymással, soha nem közelítették meg egymás nagyon közel, olyan semleges állapotban voltak.Ugyan egy tálból ettek de egy szemernyi nézeteltérés se volt kaja közben, meg sem kísérelték egymástól elvenni a kaját.

Szóval vagy kifogtam,vagy nem lehetetlen egymással tartani őket.Kb 1 évig voltak együtt minden probléma nélkül.

Ez tök jó örülök neki,hogy ilyet is hallok,mert már kezdtem aggódni.
De hát igazából ez csak akkor derül ki ha lesz egy jákóm és együtt lesz a két madárka.
Köszi szépen hogy leirtad ezt.

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2011 nov. 30, 19:19 
Hali!

Nekem anno volt egy kb. 2 éves vadon fogott jákóm, de nem is sikerült megszelídíteni soha, igaz nem is ez volt a célom.Ez a jákó együtt élt 2 fiatal kb. 4-5 hónapos nagysanyikkal egy 3 m. széles 2 méter magas 1 méter mély röpdében.teljesen közömbösek voltak egymással, soha nem közelítették meg egymás nagyon közel, olyan semleges állapotban voltak.Ugyan egy tálból ettek de egy szemernyi nézeteltérés se volt kaja közben, meg sem kísérelték egymástól elvenni a kaját.

Szóval vagy kifogtam,vagy nem lehetetlen egymással tartani őket.Kb 1 évig voltak együtt minden probléma nélkül.

Hozzászólás 2011 nov. 30, 18:56 
Az sem túl jó hogy félelmében támad.
Csak azt nem tudom,hogy én mit csináljak mert nálunk is előfordul,hogy csíp,de én nem tartok tőle ezt ő tudja is egy kis próbálkozás után feladja és enged az én akaratomnak,
De van két kisfia az egyik 10 a másik 6 éves és ők félnek is tőle mert támadja őket. :(
Ettől függetlenül a kisebbik fiam aki szintén állatbolod mint én nagyon szereti és szeretne szorosabb kapcsolatba a madárral. :D A nagyobbik fiam inkább elkerüli a papagájt őt annyira nem érdekli ő inkább olyan mint az apukája és jobban szereti az autókat és ilyesmit.
Tudsz valami tanácsot adni ebben az ügyben :?:

Hozzászólás 2011 nov. 30, 16:04 
Pintér Gáborné írta:
Pintér Gáborné írta:
Biztos nagyon aranyos lehet szegénykém azért sajnálom hogy ilyen kis gyámoltalan
De bár milyen is imádni lehet őket. Nekem csak abal vállamra ülhetne a jákó mert a jobb oldalam már elfoglalta és lestoppolta a Rió

egyébként kérdezted hogy mennyi idős a sanyim hát ő 2011 áprilisában kelt ki. úgyhogy fiatal.

Ez jó hír! A fiatal a fiatalt hamarabb megszokja.

Egyébként nem gyámoltalan, félelmében nekiront mindenkinek, olyan Kipling féle "Előbb üss, aztán nyelvelj!" alapon. Egyszer elaludtam velük tv-zés közben és úgy gondolta,mivel lankadt a figyelmem, hogy régi ellenségét, az orromat fogja leteríteni, úgyhogy el is kapta, lógott rajta mint a sziámi harcos hal, mire nagy nehezen leszedtem. :mrgreen:
Egyébként meg a tetejébe ő új-guineai nemes, sokkal nagyobb mint az idősebb, aki salamon szigeteki, mégis minden este megy hozzá koldulni. :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2011 nov. 30, 15:58 
Pintér Gáborné írta:
Biztos nagyon aranyos lehet szegénykém azért sajnálom hogy ilyen kis gyámoltalan
De bár milyen is imádni lehet őket. Nekem csak abal vállamra ülhetne a jákó mert a jobb oldalam már elfoglalta és lestoppolta a Rió

egyébként kérdezted hogy mennyi idős a sanyim hát ő 2011 áprilisában kelt ki. úgyhogy fiatal.

Hozzászólás 2011 nov. 30, 15:57 

Hozzászólás 2011 nov. 30, 15:52 
[/quote]
Jaj nagyon aranyosak.
Büszke lehetsz rájuk de hát gondolom az is vagy.
Egyébként mondtad hogy a nemes "sérült".
Én is magamhoz vennék egy ilyen sérült jákót is akár,bár ezt nem kívánom hogy bárkinél ilyen kis szerencsétlen keljen ki a tojásból.[/quote]

Ő nem a sérült, hanem Sámson. És ne kívánj magadnak egy sérültet, nem egyszerű eset, rengeteg türelem és szeretet kell hozzá, szegényem még a kis 17 dekás sapisoktól is fél, hátha bántani akarják ( a csapat alapból elűzi a sérült egyedeket vagy már a szülők sem etetik, nekem Morzsit egy barátom nevelte fel, különben ő sem élne már). Hozzáérni rajtam kívül senki sem tud, de nekem is sokszor odakap félelmében, de legalább már nem marja szét a kezem,pedig már vagy 2 éve vagyunk együtt. Egyébként imádom, olyan kis lassú felfogású, de ő az első este aki elfoglalja a helyét a vállamon, nekidülti a csőrét az arcomnak és úgy reszelget, alig tudom eltenni aludni, mert még az ágyba is jönne velem. :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 nov. 30, 15:50 
Pintér Gáborné írta:
mizo írta:
KépKépKépKépKép

Jaj nagyon aranyosak.
Én is magamhoz vennék egy ilyen sérült jákót is akár,bár ezt nem kívánom hogy bárkinél ilyen kis szerencsétlen keljen ki a tojásból.

Ő nem a sérült, hanem Sámson. És ne kívánj magadnak egy sérültet, nem egyszerű eset, rengeteg türelem és szeretet kell hozzá, szegényem még a kis 17 dekás sapisoktól is fél, hátha bántani akarják ( a csapat alapból elűzi a sérült egyedeket vagy már a szülők sem etetik, nekem Morzsit egy barátom nevelte fel, különben ő sem élne már). Hozzáérni rajtam kívül senki sem tud, de nekem is sokszor odakap félelmében, de legalább már nem marja szét a kezem,pedig már vagy 2 éve vagyunk együtt. Egyébként imádom, olyan kis lassú felfogású, de ő az első este aki elfoglalja a helyét a vállamon, nekidülti a csőrét az arcomnak és úgy reszelget, alig tudom eltenni aludni, mert még az ágyba is jönne velem. :lol:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 nov. 30, 15:44 
mizo írta:
Pintér Gáborné írta:
én nem tudok képet feltölteni hogyan kell

Ezt sem én töltöttem, hanem MC Warhawk!!!! :mrgreen:
Ő a mi jóságos modink! :D

Aham Értemhttp://s5.postimage.org/4gk6r13kn/F_nyk_p0468.jpg

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pintér Gáborné 2011 nov. 30, 15:52-kor.

Hozzászólás 2011 nov. 30, 15:41 
Pintér Gáborné írta:

Ezt sem én töltöttem, hanem MC Warhawk!!!! :mrgreen:
Ő a mi jóságos modink! :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 nov. 30, 15:36 

Hozzászólás 2011 nov. 30, 15:34 
mizo írta:
KépKépKépKépKép

Jaj nagyon aranyosak.
Én is magamhoz vennék egy ilyen sérült jákót is akár,bár ezt nem kívánom hogy bárkinél ilyen kis szerencsétlen keljen ki a tojásból.

Hozzászólás 2011 nov. 30, 15:13 
KépKépKépKépKép

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 nov. 30, 14:18 
Pintér Gáborné írta:
Köszönöm szépen nagyon jó volt olvasni amit irtál,és külön köszönöm hogy a negatív dolgokat is megosztod velem.
Ebből arra következtetek,hogy megoldható,hogy legyen egy jákóm és mégis mindkét madar jól éreze magát
mert nekem ez a legfontosabb, szerencsére itthon vagyok és van rá időm hogy foglalkozak velük.
A nagysanyival akit Riónak hívnak sokat játszunk vannak kis dolgok amiket lehet gurítani,de legjobban azt szereti ha elveheti ami nálam van pl tollat vagy most éppen az egér vezetékét próbálja megrágni.
És ha rászólok,hogy nem szabad olyan ártatlanul tud nézni mintha nem csinált volna semmi rosszat.

Nagyon sok minden mástól is függ, hogy mennyire fognak jól kijönni. Függ a nagysanyi természetétől, nyilván ha konfliktuskerülő és elismeri a jákót maga felett állónak, akkor jók az esélyeid. Az is lényeges, hogy mennyi idős a sanyid, a fiatal madár a fiatalt hamarabb elfogadja, egyébként is az idő neked dolgozik, mert ahogyan telnek az évek egyre jobban és jobban el fogják fogadni-megszokni egymást. Van egy levelezőpartnerem Amerikában, neki nagysanyi-nemes hím párosítása van, az jól működik, de alapból a nemes hímek ( a tojók nem) konfliktuskerülőek, hacsak nem valami megátalkodott, illetve általában a nagyobb alfajok valamivel macerásabbak.
A barátnőmnek 2 sérült jákója-1 nagysanyija-1 kongója (is) van, de ők négyen mindig egyszerre vannak kinn és működik a dolog, ha kell odaadom az iméljét és kérhetsz tőle tanácsot, rendkívül segítőkész ember.
Aztán tőled is nagyban függ ez az egész, mert egy új madarat hazavinni és összeszoktatni a már meglévővel azért nem olyan egyszerű, hogy "Gyere cipó hamm bekaplak!". Annak szabályai vannak, amiket kőkeményen be kell tartani, miközben a madarak árgus szemekkel figyelik egymást és téged. Nem is gondolnád, hogy mennyire okosak. Az idősebb nemes hímem 2 éves volt, mikor a fiatalabb odakerült, aki egyébként nyomorék. Még etettem a kicsit. Minden este először a nagyot vettem ki, elmondtam neki, hogy most elkészítjük a kicsi kajáját és szépen megetetjük. Kaját megcsináltuk, először ő kóstolhatta meg, aztán kijött a kicsi és minden fecskendőnyit először az idősebbnek kínáltam fel, kicsit belenyalt, csak úgy tessék-lássék,majd kaphatott a kölök is. Ennek már másfél éve, tavaly karácsony óta összeköltöztek egy kalitba, békében élnek, az idősebb a mai napig eteti a fiatalt, minden nap. Nem verekednek, pedig már túl vagyunk a kicsi kamaszkorán is, hozzám előbb odakapott, a naggyal soha nem kezdeményezett vitát vagy verekedést. Komoly munka volt, de megérte. Őszintén szólva nálunk a madarak számára is vannak szabályok, amiket elvárok, hogy betartsanak, mert képesek megérteni és betartani. Enélkül, ha mind azt csinálná amit akar hamar anarchia lenne itt. Olyanok ők, mint a gyerekek, szükségük van korlátokra, mert különben nem lehet megálljt parancsolni nekik.
Így azonban békében éldegélnek, pedig a pici kétéves unokám sokat itt van, jár-kel köztük, tudják, hogy bántani nem szabad, de a gyerek is tudja, hogy mit engedhet meg
magának a madarakkal szemben. A szürkét sosem piszkálja, Mózest se, mert ő nyomorék, Sámson a kedvence és a sapisok. Soha, egyik sem okozott a gyereknek akárha a legkisebb sérülést sem.
Arról is meg vagyok győződve, hogy ha az odekerüléstől kezdve mindig ugyanannyi figyelmet kapnak és nem esik bele valaki abba a hibába, hogy az elején állandóan kinn tartja majd mikor elmúlik az újdonság varázsa jó nagyot szarik rá, szóval ha mindig egyforma a figyelem, akkor azt is képesek megszokni, hogy a napnak bizonyos szakában lehetnek csak kinn. Nálunk a szürke egész nap játszik a kalitjában, pörög-forog a játékokon, lóg, rág, szövegel a többinek, de tudja hogy max 6 órakor lehet jönni kifelé és fekvésig kinn kolbászolhatnak. Ezért nem ordít, szépen elfoglalja magát, lesi a szomszédokat és nem idegbeteg attól, hogy kalitban kell élnie. Persze nyilván az a legjobb,ahogyan Africz tartja, hogy Kakapo egész nap kinn lehet, de látod, ez is kivitelezhető, ahogyan én csinálom és normális lelkületű madaraim vannak. :wink:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 nov. 30, 13:44 
Köszönöm szépen nagyon jó volt olvasni amit irtál,és külön köszönöm hogy a negatív dolgokat is megosztod velem.
Ebből arra következtetek,hogy megoldható,hogy legyen egy jákóm és mégis mindkét madar jól éreze magát
mert nekem ez a legfontosabb, szerencsére itthon vagyok és van rá időm hogy foglalkozak velük.
A nagysanyival akit Riónak hívnak sokat játszunk vannak kis dolgok amiket lehet gurítani,de legjobban azt szereti ha elveheti ami nálam van pl tollat vagy most éppen az egér vezetékét próbálja megrágni.
És ha rászólok,hogy nem szabad olyan ártatlanul tud nézni mintha nem csinált volna semmi rosszat.

Hozzászólás 2011 nov. 30, 10:56 
Pintér Gáborné írta:
nagynejutka írta:
Pintér Gáborné írta:
Köszönöm a tanácsot és minden jót nektek.

Szia!
Sikerült találnom ?

Szia azt hiszem sikerült,de van egy nagysanyim is és sokan azt tanácsolták itt a forumban hogy ne vegye mellé jákót.
Te mit gondolsz erről :?:
íszeretném ha minnél többet megtudhatnék,mivel nem szeretném hogy rossz legyen a madaraknak.

Ezt ugyan nem tőlem kérdezted, de annyit tennék hozzá, hogy van egy nagyon kedves ismerősöm, akinek 1 pár nagysanyija, 1 törpearája és egy jákója van, meg azt hiszem tán még 1 kis kecskéje is. A kecskét eleve nem bírja a jákó, ha elkapja a szárnyánál fogva rázza :evil:(bár ezt nekem más is mondta, hogy a nálánál kisebbeket veri, de nálunk a sapisokkal csak kötözködik néha, mert azok nem félnek senkitől és azonnal visszavágnak, ha bepróbálkozik valami kis csínnyel, így többnyire békén hagyja őket, max kardoznak egyet a csőrükkel)) , a nagysanyikkal meg kötekszik és időnként püföli is őket.
Nekem vannak feketesapkásaim, ha mind együtt vannak kinn akkor szoros emberfogásban ügyelek rájuk, mert a jákó baromi rafkós, sokkal jobban repül mindegyiknél, kíválóan manőverezik, képes arra is hogy helyből felszállva közvetlenül a fejük felett repüljön el és jól belekapjon a frizurájukba, azok meg persze alulról igyekeznek elkapni a lábát. Nekem az a szerencsém, hogy a nemeseim hímek, akik hihetetlenül nyugodt madarak, nem könnyű a béketűrésükből kihozni őket (bár Merlinnek azért sikerül időnként) és inkább kitérnek a harc elől, ez nagy előny. Az a kérdés, hogy a nagysanyi ki tér-e előle vagy felveszi a kesztyűt és akkor csak az a megoldás marad, hogy külön-külön tudod őket kiengedni. Az is előny nálam, hogy a nemesek hímek a szürke meg tojó, hiszen ők teljesen tisztában vannak egymás nemével.
Mint "nagycsaládos" ötpapagájos viszont azt is el kell mondanom, hogy nem csak hátránya van annak, hogy több madaram van, hanem előnye is. Africz "gyesen" van Kakapo királylánnyal, én dolgozom, de az enyémek sosem unatkoznak, mert ott van mindegyiken kívül még 4 akiket lehet mozizni egész nap, átanyázgatnak egymáshoz, nézegetik a másikat, nincs idő unatkozni, ha egy elmegy enni, akkor mind az 5 azonnal rávetődik a tálra. Ez a nyájszindróma! :lol: Ha a 3 nagy van kinn külön, akkor eljátszogatnak az ágyon, rengeteg rágnivaló baba és papagáj játékuk van vagy valami plüss állatot gyilkolásznak nagy egyetértésben, esetleg a konyhában fosztogatnak bőnszövetkezetté alakulva, olyankor hatalmas az egyetértés mindhárom között. Esténként kását vacsoráznak, olyankor sincs feszkó, mindnek megvan a maga helye és tálja, még véletlenül sem cserélik fel, de mikor kb. jóllaktak, akkor megindul a vetésforgó és mind mászik a szomszéd táljához jól kizabálni a maradékot, mert az tuti jobb, mint az öve volt. A legbékésebb időszakunk a szürkület-este, mikor már nem annyira aktívak, akkor nem is kell nagyon rájuk figyelnem, mert a sapisok korán fekszenek, a 3 nagy pedig olyankor isteni békében elfekszik rajtam, mindnek saját helye van, amit tiszteletben kell tartania a többinek (Mózesé a bal vállam, Sámsoné a bal karom, Merliné a jobb vállam és olyankor mind odabújva pihenget)
Ismerek olyan idősebb hölgyet, akinek 1 szürkéje van, szinte egész nap kinn lehet, mégis tépi magát, mert egy hihetetlenül ingerszegény környezetben él és unatkozik, na szerintem az a legnagyobb ellenségük. Mondtuk is a hölgynek, mikor megvette, hogy inkább egy békés-szelíd nemest válasszon, de a jákóért ette a görcs, mert hogy az beszél. Hát rosz választás volt, a madárnak mindenképpen! :(
Nálad az előny, hogy otthon vagy, hiszen nem kivitelezhetetlen, hogy külön engedd ki őket. Ha tudok valamit segíteni, csak szólj! :D
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam! :)

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 nov. 30, 10:27 
nagynejutka írta:
Pintér Gáborné írta:

Szia!
Sikerült találnom ?

Szia azt hiszem sikerült,de van egy nagysanyim is és sokan azt tanácsolták itt a forumban hogy ne vegye mellé jákót.
Te mit gondolsz erről :?:
íszeretném ha minnél többet megtudhatnék,mivel nem szeretném hogy rossz legyen a madaraknak.

Hozzászólás 2011 nov. 30, 9:19 
Pintér Gáborné írta:

Szia!
Sikerült találnom ?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 148  Következő