Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 148  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 dec. 8, 20:18 
africz írta:
Azt vettem észre Jutka , hogy Kakapoval elég gyakran 'dominálni' kell meg kell mutatnom, hogy én vagyok az erősebb . általában elég annyi , hogy gyengéden leszorítom és nincs utánna csipkedés.
Általában nagyon vigyázz rám már , nagyon régen nem volt semmilyen sérülés. Nálad az is lehet, hogy az egyik madár párjának tekint ő vigyázz rád a másik meg konkurenciának és megakarja mutatni, hogy a csipés sorrendben ő az első. Körömvágás nálunk sem egyszerű pedig ketten vagyunk rá . Kakapo nem bánt a csőrébe tehetem közben a kezem , de annyira utalja olyan halálra rémült, hogy nehezen visz rá a lélek.

Mariann, gondolj arra, hogy lehet jobb ez igy , több szeretetett tudsz adni a madárkádnak, mintha ketten lennének konkurensek. A Jákó Katinál (Mizo) sem lehet barátja senkinek, maximum elviseli a többit és elég alattomosak tudnak lenni ha konkurenciájuk van.

Szia Attila !!!

Már mindent próbáltam Pedróval, ha megcsíp letessékelem magamról és szólok neki, fáj nem
szabad, erre Ő hátat fordít nekem és elkezd játszani.
Sz@rik a fejemre.
Néha egy hangos fáj elhagyja a számat, ekkor összecsinálja magát, látom a szemén, és rohan
csókolgatni. ( nem szoktam velük kiabálni )
Próbáltam már a csőrét megfogni mikor csipked, de nem volt ez se jó ötlet.
Gyengén leszorítani ,próbáltam.
Sokan azt mondják a lányok csipkedősebbek mint a fiúk.
Most jut eszembe a család többi tagját nem csípi, óvatosan megfogja a kezüket és ellöki.

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 dec. 8, 19:45 
Azt vettem észre Jutka , hogy Kakapoval elég gyakran 'dominálni' kell meg kell mutatnom, hogy én vagyok az erősebb . általában elég annyi , hogy gyengéden leszorítom és nincs utánna csipkedés.
Általában nagyon vigyázz rám már , nagyon régen nem volt semmilyen sérülés. Nálad az is lehet, hogy az egyik madár párjának tekint ő vigyázz rád a másik meg konkurenciának és megakarja mutatni, hogy a csipés sorrendben ő az első. Körömvágás nálunk sem egyszerű pedig ketten vagyunk rá . Kakapo nem bánt a csőrébe tehetem közben a kezem , de annyira utalja olyan halálra rémült, hogy nehezen visz rá a lélek.

Mariann, gondolj arra, hogy lehet jobb ez igy , több szeretetett tudsz adni a madárkádnak, mintha ketten lennének konkurensek. A Jákó Katinál (Mizo) sem lehet barátja senkinek, maximum elviseli a többit és elég alattomosak tudnak lenni ha konkurenciájuk van.

Hozzászólás 2011 dec. 8, 19:39 
Sziasztok !!!!

Ugye nem csak olvastok hanem írtok is valamit ???

Hozzászólás 2011 dec. 8, 19:36 
Pintér Gáborné írta:
nagynejutka írta:
Pintér Gáborné írta:
Mi sajnos mostanában nem tudunk új családtaggal bővülni közbe jött egy másik kiadás.
És most nem tudunk másik madarat venni. :(
Így egy kicsit el kell halasztani ezt a dolgott,
de ez az álmom és egyszer biztos,hogy teljesülni fog én a magam részéről mindent megteszek érte,de nem csak rajtam múlik.
Addig is ha nem is tartozom ide,(mivel nincs jákóm),de nagyon jó embereket ismerhetem meg a forum által, irok néha ha ez nem baj.

Mariann !
Ne keseredj el, kicsit később biztos teljesül a vágyad.
Ketten tartjuk életben ezt a fórumot, ne menj el csak azért mert nincs Jákód.

1 kézzel próbálok írni, a másikon a gyerekek.
Pedró ismét beszél, most először mondta ki, hogy Babuci, Babu igen meglepődött.
Kérsz csókot, éhes , csókolom.
Megyek mert vacsiznak.

Köszönöm szépen a vígasztaló szavak és nagyon örülök,hogy Pedro megszólalt ismét nagyon aggasztó lehetett,hogy két hétig egy szót sem szólt. :D

Szia Mariann !

Sejtem az okát, hogy Pedró miért nem beszélt.
Babuval mindent megtehetek, belefekszik a tenyerembe háttal és nekem puszilgatni kell, imádja mikor fújom a hasát vagy a szárnyai közé fújok.( ilyenkor száll ám a tollpúder)
Odajön a vállamra a lábával óvatosan megfogja az arcomat és nyomja a csókokat, közben
cuppog. Ha nekem már elég de Ő adni akar még fogja a fülem és óvatosan húzza , hogy
elkapja a számat.
Szóval Babu soha nem csíp ,még akkor sem ha belemelegszik a játékba.
Nála csak arra kell vigyáznom, hogy ne maradjon a köntösömbe semmi mert
akkor nem csíp hanem mar és morog közben, nehogy elvegyem tőle.
Az enyémekkel sokat játszunk, hasa, farka, lábacska, én próbálom elkapni ,Ők pedig ugrálnak, hogy nehogy elkapjam.
Pedró nagyon szereti csak a gond az, hogy belemelegszik a játékba és becsúszik 1-2
durva csípés a játék hevében.
Van mikor szól, hogy sír és csak utána vág oda.
Ha nem csipked akkor a játék végén rohangál a karomon kitárt szárnyakkal és nyögdécsel,
ez ritkábban van a csípések sűrűbbek és kegyetlenül fájnak, ezért az utóbbi hetekben
próbáltam kikerülni a játékot mindkettővel.
Babuka egy ragacs, ha meglát jön a vállamra csókolgatni vagy birizgálja a hajam, bebújik a ruhám alá és dörzsöli a fejét a bőrömhöz....
Próbálok mindkettővel azonos időt foglalkozni, mindig mindenben Pedró az első.
Mostanában próbálok vele több időt tölteni, leviszem a fsz.-re magammal, sokáig nem lehet mert Babu
üvölt.
A másik gond a karmuk, rájuk férne egy pedikűr csak egyedül nem megy.

Valódi név: Pintér Gáborné

Hozzászólás 2011 dec. 8, 9:43 
Warhawk írta:
Igen, ez a fórum nincs "jákóhoz kötve". Bárki olvashatja, írhatja. Az is akinek volt, az is akinek van és az is akinek majd csak lesz. De akár még az is akinek sosem lesz csak szereti ezeket a szürkéket ;)

Köszönöm szépen én nagyon szeretem a jákókat nekem pont azért tetszenek mert szürkék és nem olyan kihívó a tollazatuk remélem egyszer majd úgy irok ide,hogy már én is büszke felelősségteljes jákó tulajdonos leszek.

Hozzászólás 2011 dec. 8, 9:40 
nagynejutka írta:
Pintér Gáborné írta:
Mi sajnos mostanában nem tudunk új családtaggal bővülni közbe jött egy másik kiadás.
de ez az álmom és egyszer biztos,hogy teljesülni fog én a magam részéről mindent megteszek érte,de nem csak rajtam múlik.
Addig is ha nem is tartozom ide,(mivel nincs jákóm),de nagyon jó embereket ismerhetem meg a forum által, irok néha ha ez nem baj.

Mariann !

Megyek mert vacsiznak.

Köszönöm szépen a vígasztaló szavak és nagyon örülök,hogy Pedro megszólalt ismét nagyon aggasztó lehetett,hogy két hétig egy szót sem szólt. :D

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 dec. 7, 22:27 
Igen, ez a fórum nincs "jákóhoz kötve". Bárki olvashatja, írhatja. Az is akinek volt, az is akinek van és az is akinek majd csak lesz. De akár még az is akinek sosem lesz csak szereti ezeket a szürkéket ;)

Hozzászólás 2011 dec. 7, 18:42 
Pintér Gáborné írta:

Mariann !

Megyek mert vacsiznak.

Hozzászólás 2011 dec. 7, 17:19 

Hozzászólás 2011 dec. 7, 15:42 
Pintér Gáborné írta:
Szia Mariann !

Örülök, hogy tetszik a videó, telefonnal készítettem nem lett a legjobb.
Sajnos nehezen lehet Őket fényképezni és videózni, ha észreveszik abbahagyják vagy jönnek , hogy elvegyék
a kezemből.
Próbáltam már felvenni mikor beszélnek, de azt is úgy lehet, hogy ne lássanak ezért a felvétel nem a legjobb.
Pedró már lassan 2 hete nem beszél, közel 20 szót mondott idáig nem tudom mi lehet vele. :(
Pedró nem látszik a felvételen Ő a vállamon ült.
Babu nagy zsivány, rosszaságért nem kell a szomszédba mennie.
A hétvégén a fiam ismét tanult levittem őket a fsz.-re, én vasaltam Ők az ágy alatt szaladgáltak és hintáztak a függönyön pedig van nekik egy kötél kifeszítve.
Az enyémek sokszor sétálnak a földön, Babu szeret üres mü. flakonnal játszani.
Haláli mikor megtámadja, iszonyatos hangon ordít és rohan utána.
Volt mikor a beépített szekrény ajtaját tolta el és rohangált a vasalt ruhákon, alig tudtam kiszedni.
A golf labdát szerintem tojásnak hiszi, terelgeti maga alá, állítólag korai.
Órákig tudnék írni róluk.

Hogy van Rió?

Szia Jutka.
nagyon jó volt olvasni amit irtál
nagyon aranyosak lehetnek sajnálom ,hogy a Pedro mostanában nem beszél
Nálunk Rió most gyarkorolja,tanulja a beszédutánzást.
De csak valamit valamiért alapon Az probálja mondani hogy helló,de általában azt sikerül kimondania hogy heo és azt mondja még hogy jó de hát még nagyon fiatal,még csak 7 honapos egésznap kint van így mindig figyelnem kell mit csinál most is itt ül a karomon és próbálja elvenni a kezemből az egeret és ha nem adom elkapja a zsinorját.[/quote]

Nálunk sem lehet számítógépezni ha kint vannak, seperc alatt szétkapnák a billentyűzetet, esténként videózunk, nagyon tetszik nekik Morgó videói, Bocelli éneke, Pedró énekelni szokott mikor hallgatjuk.
Én már adtam nekik egy nem használt billentyűzetet játszani, de az nem érdekelte Őket.
Babu is beszél, de ő kevesebb szót mond, a halandzsa szövege haláli, beszél össze-vissza mindent érteni nem sok mindent lehet. Morog, fújtat, nevet, tüsszent.
Nálunk volt olyan, hogy Pedró kilógott a kalitból, nem csinált semmi kárt, játszott a kötélen vagy ült a kalitkáján, hála az Istennek Babunak ez nem jött össze leamortizálta volna a házat.
Még belegondolni se jó,mi lett volna ,szerintem kipakoltak volna bennünket itthonról.
Pedró mikor egyedül volt soha nem zártam be este a kalitjába, nyitott ajtónál aludt, reggel soha nem kiabált
megvárta míg engem meglát. Sok rosszaságot eltanul a kicsitől.

Hozzászólás 2011 dec. 7, 14:54 
Szia Mariann !

Sajnos nehezen lehet Őket fényképezni és videózni, ha észreveszik abbahagyják vagy jönnek , hogy elvegyék
a kezemből.
Próbáltam már felvenni mikor beszélnek, de azt is úgy lehet, hogy ne lássanak ezért a felvétel nem a legjobb.
Pedró már lassan 2 hete nem beszél, közel 20 szót mondott idáig nem tudom mi lehet vele. :(
A hétvégén a fiam ismét tanult levittem őket a fsz.-re, én vasaltam Ők az ágy alatt szaladgáltak és hintáztak a függönyön pedig van nekik egy kötél kifeszítve.
Volt mikor a beépített szekrény ajtaját tolta el és rohangált a vasalt ruhákon, alig tudtam kiszedni.

Hogy van Rió?[/quote]
Szia Jutka.
nagyon jó volt olvasni amit irtál
nagyon aranyosak lehetnek sajnálom ,hogy a Pedro mostanában nem beszél
Nálunk Rió most gyarkorolja,tanulja a beszédutánzást.
De csak valamit valamiért alapon Az probálja mondani hogy helló,de általában azt sikerül kimondania hogy heo és azt mondja még hogy jó de hát még nagyon fiatal,még csak 7 honapos egésznap kint van így mindig figyelnem kell mit csinál most is itt ül a karomon és próbálja elvenni a kezemből az egeret és ha nem adom elkapja a zsinorját.

Hozzászólás 2011 dec. 7, 10:54 
Pintér Gáborné írta:
Szia Jutka.
Láttam a jákódról a videót a youtube-on, ha haláli egy figura ahogy lóg lefelé és közben szép nyugodtan tollászkodik,nagyon aranyos,tényleg olyan mint egy denevér.
És teljesen jól érzi magaát így lógva tök jó grat.
Üdv Mariann

Szia Mariann !

a kezemből.

Hogy van Rió?

Hozzászólás 2011 dec. 7, 9:39 
Szia Jutka.
Láttam a jákódról a videót a youtube-on, ha haláli egy figura ahogy lóg lefelé és közben szép nyugodtan tollászkodik,nagyon aranyos,tényleg olyan mint egy denevér.
És teljesen jól érzi magaát így lógva tök jó grat.
Üdv Mariann

Hozzászólás 2011 dec. 2, 21:52 
tasi írta:
mizo írta:
tasi írta:
Kedves Mizo!

Annak a kásának a receptjét megosztanád velünk..?

Persze, de már azt hiszem valamikor leírtam.

Az alap mindig
- barnarizs,
- köles,
- csicseriborsó (ezt be kell áztatni forró vízbe egy éjszakára)
-bulgur (ezeket piacon veszem magostól)
- quinoa (ez bioboltból van, nagyon egészséges és nem hízlal)
- zabpehely vagy valami más pehely

Általában 3-4 félét főzök össze, ami éppen van itthon. Veszek édesburgonyát vagy hegedűtok sütőtököt, az is nagyon egészséges a papeszoknak, bele reszelem az almareszelőn és azt is megfőzöm. A szürkének szoktam külön is főzni csicserit, mert azt nagyon szereti. Aztán lefagyasztom jégkockatartóban és fejenként egy kocka az adag esténként. Apróra vágom a banánt a tálka aljában, rá a kását, aztán teszek hozzá esetleg még valami gyümölcsöt, amit nyáron fagyasztok le nekik (ribizli vagy valami más bogyós)de ez nem nagyon fontos és megmikrózom. Ha kész, teszek hozzá annyi natur kefirt, hogy olyan nyaflaty állagú legyen, meg egy kiskanál mézet és megszórom máriatövismaggal. Én is szoktam néha enni belőle, nagyon finom. Méz az nincs minden nap. Viszont melegen (nem forrón) szeretik a legjobban, valszeg a tápra emlékezteti őket.
Néha adok egy-egy aloe kúrát is nekik, azt is a kásába teszem. Mostanában még néha veszek Versele Laga Dinner Mixet, abban jó sok bab van, azt a nemesek nagyon szeretik és abból is főzök nekik, akkor csak dinner mix a kaja kicsi kefirrel. Azt is be kell áztatni egy éjszakára és fontos, hogy jó puhára kell főzni. Rengeteg féle változat van, kinek mi felel meg a legjobban, és ilyenkor már nyomom nekik a csíráztatott magot is hetente. A nemeseim tolla olyan, mint az álom. :D

Köszönöm az infót!
Ezek szerint csak megfőzöm a hozzávalókat annyi vízben, hogy massza állagú legyen... :?: :roll:

Ezeket úgy szoktam, hogy kimérem valami pohárban, 1 rész mag és 2 rész víz, kása lesz belőle.
A dinner mixet több vízben főzöm.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 dec. 2, 20:26 
Ez direkte valami főzős-mix??? Amúgy a Dinner mix összetétele:

Sárgaborsó
Zöldborsó
Maple borsó
Csicseriborsó
Fehérbab
Vörösbab
Pettyes bab
Galambbab
Kukorica
Bükköny
Lencsék
Mungóbab
Szeklice
Pohánka
Vörös cirok
Fehér cirok
Hántolatlan rizs
Hántolt zab
Búza

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2011 dec. 2, 20:23 
mizo írta:
tasi írta:
Kedves Mizo!

Annak a kásának a receptjét megosztanád velünk..?

Persze, de már azt hiszem valamikor leírtam.

Az alap mindig
- barnarizs,
- köles,
- csicseriborsó (ezt be kell áztatni forró vízbe egy éjszakára)
-bulgur (ezeket piacon veszem magostól)
- quinoa (ez bioboltból van, nagyon egészséges és nem hízlal)
- zabpehely vagy valami más pehely

Általában 3-4 félét főzök össze, ami éppen van itthon. Veszek édesburgonyát vagy hegedűtok sütőtököt, az is nagyon egészséges a papeszoknak, bele reszelem az almareszelőn és azt is megfőzöm. A szürkének szoktam külön is főzni csicserit, mert azt nagyon szereti. Aztán lefagyasztom jégkockatartóban és fejenként egy kocka az adag esténként. Apróra vágom a banánt a tálka aljában, rá a kását, aztán teszek hozzá esetleg még valami gyümölcsöt, amit nyáron fagyasztok le nekik (ribizli vagy valami más bogyós)de ez nem nagyon fontos és megmikrózom. Ha kész, teszek hozzá annyi natur kefirt, hogy olyan nyaflaty állagú legyen, meg egy kiskanál mézet és megszórom máriatövismaggal. Én is szoktam néha enni belőle, nagyon finom. Méz az nincs minden nap. Viszont melegen (nem forrón) szeretik a legjobban, valszeg a tápra emlékezteti őket.
Néha adok egy-egy aloe kúrát is nekik, azt is a kásába teszem. Mostanában még néha veszek Versele Laga Dinner Mixet, abban jó sok bab van, azt a nemesek nagyon szeretik és abból is főzök nekik, akkor csak dinner mix a kaja kicsi kefirrel. Azt is be kell áztatni egy éjszakára és fontos, hogy jó puhára kell főzni. Rengeteg féle változat van, kinek mi felel meg a legjobban, és ilyenkor már nyomom nekik a csíráztatott magot is hetente. A nemeseim tolla olyan, mint az álom. :D

Köszönöm az infót!
Ezek szerint csak megfőzöm a hozzávalókat annyi vízben, hogy massza állagú legyen... :?: :roll:

Hozzászólás 2011 dec. 1, 16:56 
Köszi Tamás!!!! :)

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 dec. 1, 16:45 
africz írta:
A barátnő email címét ,töröljétek ki, mert ha sokáig itt marad el fogja önteni a spam.

köszi Attila! Szólok Warhawknak!

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 dec. 1, 16:44 
Pintér Gáborné írta:
mizo írta:
Pintér Gáborné írta:
MIZO :!:
Megirnád a barátnő címét hogy tudjak tőle tanácsot kérni vagy ha csak a tapasztalatait irja le az is jó. :D

mondd, hogy mizo küldött! :D

köszönöm :wink:

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 dec. 1, 16:28 
A barátnő email címét ,töröljétek ki, mert ha sokáig itt marad el fogja önteni a spam.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 148  Következő