Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 100  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2012 jan. 18, 9:00 
Hali!

Köszönöm, majd megpróbálom előcsalogatni. :)

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2012 jan. 17, 20:45 
jojo írta:
Okés , én várom.

http://www.daserste.de/papagei/

No, ez az a link, átnyálaztam "pár" oldalt mire megtaláltam... :?
Az arhívumban vannak a filmek, bár most nem nyitja meg nekem őket... :x

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2012 jan. 17, 17:22 
tasi írta:
SzBSanyi írta:
Én sosem használok kesztyűt, egyáltalán nem érzem 100% a madarat ha kesztyűt húzok, még a nagysanyit,amazont,jákót is kesztyű nélkül fogom meg.
Elhihetitek nekem, ha nem félsz a madártól és tudod hogyan kell megfogni akkor nincs gáz, hozzáteszem hogy volt már mikor elkapott :?

Egyetértek Sanyival.
Én sem használok kesztyűt.
Volt itt a fórumon egyszer egy link egy német ismeretterjesztő sorozatról, amit a Loro Parkban forgattak.
Igaz, egy kukkot sem értek németül, mégis nagy élvezettel néztem meg az összes részt.
Ott az összes madarat puszta kézzel fogják meg, még az arákat is.
Tőlük lestem el, hogyan is kell szakszerűen úgy megfogni a madarat, hogy az ne tudjon csípni.
Majd ha ráérek visszakeresem nektek...

Bevallom: nekem kb. 20fajta kesztyű mindig van a kocsimon, de még nem nyúltam egyszer sem a madaraimhoz kesztyűvel...igaz nekem a legnagyobb Alfi, a Jákó de azért már Totyi is tud csípni ha pánikol pedi ő csak egy Sárgahasú Galléros...szerencsére Alfi egy tündér, meg sem próbál soha sem megcsípni, pedig a pisztáciát lazán ketté roppantja...
Igaz hogy én pl. télen sem hordok kesztyűt, és akármilyen piszkos munkát végzek akkor sem, max. akkor mikor fát hasogatok.

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2012 jan. 17, 14:59 
Szia dino!
A börze tök mindegy milyen a lényeg az,hogy találkozzunk Nyitrán a Szlovák barátokkal.
Ha jössz a boltba akkor majd beszélünk személyesen :D

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 jan. 16, 21:31 
Sanyi, az nem lenne rossz ha meglennének azok a vidik. 1x láttam már én is hogyan fogták meg puszta kézzel az amazont, de nem tudnám így most megismételni. Esetleg ha valaki ráér csinálhatna vidit ő is. Persze csak ha amúgy is meg kellene valami miatt fognia a madarat.

Más: Milyen vitamint ajánlotok ilyen kúra szerű használatra? Negyedévente 1 kúra vagy félévente. Nem konkrét bajra kellene. Vagy ugyanilyen ásványianyagosban? Esetleg egyben a kettőt. Kiváncsi lennék ki mire esküszik.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jan. 16, 20:41 
Okés , én várom.

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2012 jan. 16, 19:10 
SzBSanyi írta:
Én sosem használok kesztyűt, egyáltalán nem érzem 100% a madarat ha kesztyűt húzok, még a nagysanyit,amazont,jákót is kesztyű nélkül fogom meg.
Elhihetitek nekem, ha nem félsz a madártól és tudod hogyan kell megfogni akkor nincs gáz, hozzáteszem hogy volt már mikor elkapott :?

Egyetértek Sanyival.
Én sem használok kesztyűt.
Volt itt a fórumon egyszer egy link egy német ismeretterjesztő sorozatról, amit a Loro Parkban forgattak.
Igaz, egy kukkot sem értek németül, mégis nagy élvezettel néztem meg az összes részt.
Ott az összes madarat puszta kézzel fogják meg, még az arákat is.
Tőlük lestem el, hogyan is kell szakszerűen úgy megfogni a madarat, hogy az ne tudjon csípni.
Majd ha ráérek visszakeresem nektek...

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2012 jan. 16, 18:59 
andré írta:
Szia dino!
Nálunk lehet kapni.
A cím:Galamb Hungária Centrum
Budapest 1076 Verseny u.14
Honlap:www.galamb.hu
A Keleti pályaudvartól 4 perc séta.
Valószínű megyek a hétvégén Nyitrára ha gondolod viszek neked.
A részleteket PÜ-ben megbeszéljük.

Köszönöm mindkettőtöknek! A Keleti az tökéletes, jobb nem is lehetne! Nyitrára valószínűleg nem megyek, majd csak februárban (bár úgy tűnik gyűrűre szükségem lesz, hála szorgos kis katijaimnak :mrgreen: , erre még alszom egyet). Januárban a kínálat gyengébb szokott lenni nem tudom, hogy érdemes-e ilyenkor eljönni, viszont Csibaat szerint a decemberi is elég jó volt, szóval lehet szerencsétek lesz.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2012 jan. 16, 18:46 
adam92 írta:
Kicsit eltérek a viditől. A kesztyűs megfogást én se szeretem, mert nem lehet érezni a madarat benne, de egyszer egy helyen ahonnan hoztam madarat nekem kellett megfogni őket és kaptam egy bőrkesztyűt hozzá. Nagyon vékony volt (sztem vmi lovagló kesztyű féle lehetett a mintája alapján) és bár a csípés ugyanúgy fájt kb mintha kesztyű nélkül lett volna (jobb ha az ember hozzászokik ha madarászik), de a madarat éreztem benne rendesen és a bőrömet nem sértette fel a csípés. Szóval ha esetleg valaki tudja milyen pontosan az a kesztyű, örülnék ha írna. Rengeteg helyen kerestem már.

Az valószínű a puha színsertésbőr sofőrkesztyű volt, vagy a kecskebőr...Ha megírod milyen színű volt a kézfej része, illetve hogy az egész bőrből volt-e, ha netán van róla képed szívesen segítek...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2012 jan. 16, 18:33 
Szia dino!
Nálunk lehet kapni.
A cím:Galamb Hungária Centrum
Budapest 1076 Verseny u.14
Honlap:www.galamb.hu
A Keleti pályaudvartól 4 perc séta.
Valószínű megyek a hétvégén Nyitrára ha gondolod viszek neked.
A részleteket PÜ-ben megbeszéljük.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 jan. 16, 18:06 
dino írta:
Pesten, lehetőleg a belvárosban hol kapható Ekodiár?

HeMA Magyarország Kft.

1037 Budapest Perényi út 11/a
Telefon +36 30 678 2583

Szerintem telefonon érdeklődj, hogy nehogy potyára menj oda. A belvárosban így hirtelen nem tudok olyan boltot ahol biztosan lenne.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2012 jan. 16, 17:58 
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, Pesten, lehetőleg a belvárosban hol kapható Ekodiár?

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2012 jan. 13, 18:58 

Hozzászólás 2012 jan. 13, 18:50 
Sziasztok!Ha már kesztyűknél tartunk a vastag munkáskesztyű felejtős mert én se érzem igazán benne a madarat.Én ezt a pamut munkáskesztyűt használom az jobb.Vékonyabb és jobban is érzem benne a madarat.Nagyobb(mint pl nagysanyi) madaraknál szerintem duplán kell alkalmazni mert azért vékony.

Erről beszélek(Monori piacon is szoktak belőle árulni és nem egy nagy összeg):
Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jan. 13, 18:19 
Hát biztos láttatok már valami vietnámi, kínai piacot az se különb, bár lehetne sorolni.Tragédia.
Sajna én soha nem akartam megszokni a csípéseket ezért melós bőrkesztyűt használtam/ használok.Én abban is érzem a fogást.A nagysanyinál és a jákómnál egyszerre 3 is volt rajtam.

De lehet, hogy beszerzek egy búvárkesztyűt, úgy láttam ezek is jók.Külföldön árulnak valami neoprént, csak egydarabosat is, nem kell párat venni.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 jan. 13, 16:54 
Kicsit eltérek a viditől. A kesztyűs megfogást én se szeretem, mert nem lehet érezni a madarat benne, de egyszer egy helyen ahonnan hoztam madarat nekem kellett megfogni őket és kaptam egy bőrkesztyűt hozzá. Nagyon vékony volt (sztem vmi lovagló kesztyű féle lehetett a mintája alapján) és bár a csípés ugyanúgy fájt kb mintha kesztyű nélkül lett volna (jobb ha az ember hozzászokik ha madarászik), de a madarat éreztem benne rendesen és a bőrömet nem sértette fel a csípés. Szóval ha esetleg valaki tudja milyen pontosan az a kesztyű, örülnék ha írna. Rengeteg helyen kerestem már.

Hozzászólás 2012 jan. 13, 12:44 
Szia Carduelis!

Azért ne mondd, hogy egy bőrkesztyűben való madár megfogás egy szinten van a videón látott madárfogási technikával! Bár én sose használok kesztyűt mert nem érzem vele a madarat, de azért jóval finomabb módszer ennél.

Az hogy a videó igazi, vagy sem nem feltétlen lényeges. Megtörténik a madárral a dolog,vagy sem? Pénzért mindent.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jan. 13, 12:14 
carduelis írta:
A filmből nem derült ki hogy hogy miért veszi ki a madarat eladta, átrakta egy másik ketrecbe? Itt a történet addig volt érdekes míg meg fogja ,és kiveszi.

A srác ismert, nagy Szenegáli papagáj rajongó. Elég sok videót tesz fel a netre a saját papagájairól. Direkte a szenegálik kedvéért utazott el oda. Ez nem Európa, ez Afrika. A madarat meg azért veszi ki az árus, mert meg akarja mutatni (a vevőnek bármit). Ugye nem gondolod, hogy elutazik oda, visz magával/befog kéttucat madarat, aztán megkér egy csórót, hogy játssza el az árust és direkte pont így fogja majd meg a madarat? Mindezt persze úgy, hogy nem egy állatvédő vagy adományra vadász egyesület nevében teszi? Semmi érdeke nem fűződik ahhoz, hogy eljátszassa ezt. Én már jártam ázsiában (ez meg ugye még annál is elmaradottabb vidék), hidd el az emberi életnek sincs értéke, nem hogy egy "vacak" madárénak. Így vagy úgy de eladja. Ha nem más ebédnek.

carduelis írta:
Hidd el külön iparág alakult az ilyen filmek készítésére, ennek kis hazánk is érezte már a hatását különböző mancsos szervezetek jóvoltából.

Azt a "mancsos" bandát nem kell bemutasd. Nagyobb kárt okoztak mint egy bomba. Mindeközben az állításaik egy általános iskola 8 osztályát elvégzett ember számára is nyilvánvaló blődségek voltak. De esetükben tetten érhető az üzleti érdek, a hamisított videóikkal is lebuktak... más kérdés, hogy a céljukat (az igazi céljukat) elérték.

carduelis írta:
Szándékosan Ők se teszik tönkre a "portékát" mert különben nem tudná eladni.

Kivéve, ha annyira "szakképzett" mint az ott élők legtöbbje (semennyire sem). Az nem élőlény, hanem áru amit meg kell mutatni, el kell adni. Ha elpusztul, akkor kaja lesz belőle.

carduelis írta:
Ha az eredeti szöveg környezetből ki ragadunk egy részt, és behelyezzük máshova, megváltozhat az értelme.

Ezzel meg most mit akarsz mondani? Hogy a videó "ki lett ragadva" az eredeti környezetből? Vagy a te hozzászólásodból nem az egészet idézem be? Minek, amikor ott alant látható az egész. Még a Netikett is azt javasolja, hogy feleslegesen ne idézzünk be egy teljes hozzászólást. Nem értem miért mondtad ezt...

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jan. 13, 11:02 
carduelis írta:
Sokszor az ilyen filmek megrendezettek, és a készítői így mutatják meg a világnak a sok szörnyűséget. Van itt még törni való bőven.

Ez nem megrendezett. Viszont madarat ilyen ... barbár módon megfogni még nem láttam senkit. Ezt nehéz lenne űberelni.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 jan. 13, 10:15 
Ohhh Istenem, szerencsétlen tollasok :(

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 100  Következő