Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 126  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2012 jan. 29, 20:32 
Privátban máris mennek a válaszok.

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2012 jan. 29, 20:12 
a vöröst még nem tudom mi legyen vele, ha minden igaz akkor tarka hordozó, de azt mondta az ipse hogy neki még nem sikerült vörös tarkát kihozni.
Jancsi : Neked van valami tapasztalat ezen a téren?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jan. 29, 20:10 
Voltam kint a Szerbiai börzén, egész börzén csak 2 helyen voltak, egyiknél volt 4db onnan 3at vettem, a másiknál is 4db. volt onnan is 3at hoztam el.

más: a barnardal kapcsolatban kereslek majd,

Hozzászólás 2012 jan. 29, 20:03 
Szépek, honnan sikerült beszerezni?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jan. 29, 19:51 
A mai szerzeményeim 8)

Kép

Kép

Hozzászólás 2012 jan. 29, 16:25 
Szia Tomi!

Valóban sokkal nagyobb élményt jelent egy ilyen videó, mint egy kép, de azért mindkettőnek megvannak az előnyei. Én a képek készítésére is csak most tudtam rávenni magam a papagájok terén, a gyémántokat pedig nem igazán szeretem fotózni, mikor így csapatban vannak. Sok a még színesedő egyed és így nem mutatnak, olyan mintha gyenge tarkák lennének. Majd ha szétrakom őket páronként akkor inkább fotózok. Feltéve ha lesz időm, az a baj mikor gép elé ülök akkor is ezer e-mailre kell válaszolni, a legszebb mikor Sopronból keres meg a kétgyerekes anyuka, hogy segítsek neki madarat választani. Nem vagyok az a típus aki elhajtja, így viszont kevesebb idő marad másra.

Nekem a nyitrai börze javarészt árulással telt és nagyon jól sikerült! Láttam egy nagyon extra tarka hímet, na de egy totál vadas tojóval akarták adni, mondván hogy az még most színesedik és elég borsos áruk is volt, a vadast is extratarka árban számolta. De azért maradt idő beszélgetni is pár fórumossal:)

Köszi a tanácsokat a gyűrű terén! Megrendeltem én is, nem csak magamnak, hanem ismerősnek is egybe, így a postaköltség ugye oszlik. Basszus, kiváló minőségben, sorba rakva drótra felfűzve 5 napra itt volt, pedig nem kis tételt rendeltem. Ez a drótos megoldás is tetszik, nekem tavaly párszor problémát jelentett, hogy madzagra volt felfűzve és a kecskepapagájok ellopták a köteget, aztán keresgethettem a gyűrűket....Így nem lesz gond, ezt nem rágják szét.

Lágyevőkből miken agyalsz? Én annyira nem néztem az ilyen típusú madarakat, de jól rémlik,hogy a nyíregyiek árultak most is sokat?
Én fokföldit akartam venni még, de egy darabot se láttam. Már bánom, hogy ősszel nem vettem, akkor volt több helyen, bár többségében jóval kisebb madarak voltak mint az enyémek. Azért akkor volt pár szép is. De én most alapvetően úgy láttam, hogy galambban elég gyenge volt a mostani piac.

Gyémántok terén én nem tudom jelenleg pontosan, hogy miből mennyi van, de elég nagy csapattal kezdem a szezont. Viszont tojóból még mindig vagy 7-8-cal több van. Hirdetem, hogy cserélnék tarka tojókat hímre. Sokan hívtak,hogy vennének, meg olyan ajánlatokat kapok,hogy a tarka tojóért ad nekem vadast, meg vöröset, de extra szépet! Hát ezt szépen megköszönöm és elköszönök. Én se szeretnék kiadni belőlük. A tarka hordozóakat nem szeretem, mert kétséges,hogy mi lesz a kölyök és nem tudom eladni amíg nem vedlett ki, de úgy tűnik csak lesz nekem is kettő a csapatban. Nameg van vagy 2-3 tarka hordozó tojóm, azokat viszont valószínűleg eladom.

Az alap színekből a tojókat tekintve nekem két fehérhátú kék madár maradt, a többi 8-10 vörös lesz. Ezekhez mennek ezüst, fahéj, sárga és vörös hímek. Fahéj tojót szerettem volna még, a vörösekből meg eladni, de fahéjban tojó egyszerűen nincs, legalábis én nem találok. Vörösben meg hím a nagyon ritka. Na meg a brillantok lesznek még.

A tenyészkalitokhoz majd légy szíves árakat és méreteket is írj! ÉN tavaly megcsináltam Bepetivel ami nekem kell, a probléma annyi velük, hogy nehéz takarítani, nem tepsis. Mindegy, 1-2 szezont kibírok vele, de valószínűbb hogy majd átalakítom őket tepsisre.

Ha találsz melót fogod bírni ezt a sok madarat? Vagy fiad besegít már? Én lassan kezdek belehülyülni, mire mindet ellátom, de nagyon hajt a célom.

Kiállításra jelentkeztél?
Tenyészszezont mikor kezded, mikor rakod szét őket? Mondjuk ez nagyban időjárás függő is, de remélem febr vége, márc eleje is enyhe lesz.

Februárban nem tudom megyek-e Nyitrára, rajtam nem múlna, csak az ittenieknek nem nagyon van már eladó madara és így nem szívesen mennek, innen azért brutál messze van....

Facebookon hozzáadtalak egy díszbaromfis csoporthoz, ha nem gond, sokszor brutál képeket raknak fel!
Azt hiszem volt egy porcelán bantamról is tettek fel képet, majd előkeresem, lehet tudnak még ők is tenyésztőt is ajánlani, csak ahhoz németül kéne beszélni!

Üdv.: Jancsi

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2012 jan. 29, 12:15 
Szia Jani!

Igen, kezdek rákattani a videózásra, sokszor jobb képeket sikerül készíteni, mint ha csak szimplán álló képeket csinálok, pláne a video egy mozgókép hanggal együtt, ami egy egész story-t képes elmesélni! Egy kép ezt nem tudja, csak egy több képből álló sorozat tudná a történetet visszaadni, de akkor még mindig nincs hang hozzá! Ha tudnád, hogy a videó készítést is tanulom :mrgreen: ! Vágások, egyedi design és egyedi zene rápakolgatással! Hamarosan elkészül egy kezdő saját anyag! Persze a középpontban a madár áll, ha esetleg jól sikerül, akkor a családom tagjairól(főként gyerekekről) is készítenék portfóliót, akár ajándék gyanánt! Ebben is ki tudom élni a saját kreativitásomat és ezt kombinálom a saját készítésű ételeimmel, az eredmény: more happy people :D !

A Nyitrai börzét végig pofáztam, kb. úgy történt, hogy 5-kor bementem 10-kor meg csörrgetett a haverom, hogy megyünk! A bantamokat elintéztem, de félig, mert porcelánból nem találtam olyan minőséget, amit érdemes lett volna megvásárolnom! A tarka gerle hímek terén láttam néhányat, de vagy olyan áron kínálták, hogy sokallottam, amit meg bealkudtam volna, az egy párr lett volna 40euro-ért, de végül nem vettem meg, a hímben nem láttam fantáziát minőség terén!

Kevés képet készítettem, lásd pofázás miatt. Fél szemmel néztem a portékát a piacon, a lágyevőknél időztem csak többet, a jövőben velük is szeretnék foglalkozni!

A gyémántok tekintetében ott vagyok, ahol a múltkorában beszéltük, plussz 5 tojó a tarkáknál, a többi madár majdnem 100%-ban egálban van! El nem adok, venni nehéz ügy most, de egy kis szerencsével, ha sikerülne cserélnem 2 hímet, akkor már egyenesbe jövök. Ezt szeretném, ha meg minden kötél szakad, akkor maradnak a tarka hordozó hímek beszerzése, egyetlen saját van is kéznél, már csak másik 4 kell, de azokat csak megbízható embertől szerezném be, ami meg ritkaságszámba megy a mostani világban! Egésség legyen, a többi meg le van tojva :D !
Jelenleg 25-25 hím és tojó pihen külön egymástól, tegnap jöttek mag a tenyészkalitok, amik nekem tavaly beváltak, dobok róla privátban képeket, mert a gyártó nem szeretne magának reklámot, olyan korrekt házaspár, hogy szarásig van munkájuk :D ! Őket a madár húzta ki a pácból, mikor mind hármuknak(a fiuknak) sem volt munkájuk! Kalitkészítésből és madár tenyésztésből tartják fennt magukat, az asszonyom is nézett, mikor meséltek az életükről és tök jól elvannak!
Szóval 25 párral tervezem a 2012-es szezont megindítani! 10 pár tarka, 6-7 pár a fehér vonalon(ott még átt kell gondolnom a párosításokat, színxszín legyen-e?), a maradék 7-8 pár az esetletges dajka vonal egyéb primer szinekkel, amiket kedvelek és tenyésztek(sárga, vörös, fahéj, ezüst, fehérhátú kék és ezüst, brilliant). Plussz az 5 tarka tojó lóg a levegőbe, lehet az egyik átfordul hímbe, majd kiderül! Nagyjából ez lesz nálam idén a gyémánt gerlék terén a gyakorlatban, aztán ezek mellett írok meg írok és írogatok, fordítgatok, levelezek spanyol és olasz tenyésztőkkel. Majd csak kikerekedik valami a történetből előbb vagy utóbb, csak győzd kivárni. Annyi tervem van és annyi dologba szeretnék belevágni, hogy idénre bőven sok, sorrendet kell felállítanom. Az idei legnagyobb terv, egy új munkahely lenne, ami a legnehezebb projekt, mellette szinkronban a nyelvtanulás, szeretnék év végén levizsgázni, de úgy, hogy a középfokút nevetve letenni, már-már a felsőfokra készülök egy új tanulási technikával! Majd személyesen is beszélünk Monoron vagy a februári Nyitrán, a Gyula-ival is hosszasabban beszéltem a dolgainkról! Tudod miről van szó! Rajtunk áll, hogy hogy tudjuk a külföldi piacot úgy alakítani, ahogy az nekünk a legmegfelelőbb legyen :mrgreen: !

Hali!

www.gportal.hu/laczkotomi

Hozzászólás 2012 jan. 29, 0:04 
Jó dolog ez a videózás!:)
Hogy állsz a hímekkel Tomi? Gondolom nálad is még mindig azokból van hiány. Nyitrán nézegetted őket? Egész szépek voltak, de hímet nem sokat lehetett ott se látni. Én hoztam hármat, de szerintem abból is 2 tojó.

Hozzászólás 2012 jan. 28, 22:06 

Warhawk! Miért nem jó :( ?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2012 jan. 28, 23:54-kor.
Javítva :)

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2012 jan. 27, 10:43 
Sziasztok !

Megkezdtük az egzotikus díszgalambok szeptember végén rendezendő regionális minősítő kiállításának előkészítését. Egyik bírálatra kerülő fő faj a Gyémánt galamb. Kérem, hogy akit érdekel a kiállításon való megmérettetés a részletek előzetes tisztázása végett küldjön egy e-mailt az idre@idre.hu címre.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2012 jan. 26, 23:35 
Nekem is nagyon tetszik! :thumright: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hozzászólás 2012 jan. 26, 18:44 
Nekem nagyon,nagyon tetszenek.Gratulálok hozzájuk.

Hozzászólás 2012 jan. 26, 18:05 
Ma hoztam Miskolcról:)
KépKépKép

Hozzászólás 2012 jan. 4, 14:03 
Szia Tomi!

Alap fehér madaram szárnya:
Kép Kép

Az említett madaram szárnya, a teste ennek a legtökéletesebb fehér és a szárnya is elég világos, bár nem a legtökéletesebb most a tollazata és szennyeződött is, mert valami vörös színű örlemény van most alattuk, majd Kalikó megmondja mi a neve, ő hozta. Jah megvan, aszem samott örlemény! Azt tudni kell, hogy a dédanyjának ennél is tisztább fehérek voltak az evezőtollai. Na a külföldiek akik nálam voltak őt már snow-white kategóriába sorolták, nekem még ő sem egyértelműen az.
Szóval a madár:
KépKépKép
Na és ilyenek a 'snow-white jellegű' hímemtől és a sima fehértől származó madarak leszármazottjai:
KépKép

Hozzászólás 2012 jan. 4, 13:08 
Jani!

Akkor én kérek tőled elnézést!

Még tanuló vagyok a témában :wink: !

Én még arról a snow white-ról, ami nem az a snow white, aminek én gondolom, én olyannal még nem találkoztam, ami nem jelenti azt, hogy nincs.
Én csak az amerikai Jeff Downing írásai alapján azonosítom és nevezem az egyes színmutációkat, egy könyvet is írt, jó volna megszerezni, tőle bővebb infót én még ezidáig nem olvastam a gyémánt gerle színmutációiról!
Az ő álltala bemutatott és leírt szinek között sem véltem felfedezni olyat, amilyenről beszélsz! Lehet a képek nem túl jók vagy egy szemüveg kell már nekem lassan! Nem kell mindenben egyet értenünk!

Kívánom, hogy minnél előbb legyen olyan snow white madarunk, mint amiről írsz, én előtte a "sárga csapos" fehérekkel is megelégednék, csak már kialakulna belőlük az a bisztos állomány, amit szeretnék :D !
Szeva!

Hozzászólás 2012 jan. 4, 12:34 
Tomi, ebben nem fogunk egyet érteni!
A Cseh, arab tenyésztők és az amerikai honlapok másképp vélekednek a Snow-white madarak felől, de magyar tenyésztőknél is többnél hallottam már, hogy a mieink nem az igazi snow-white-ok. Nem véletlen érdeklődnek külföldről sokan,hogy van-e ilyen madaram. Sajnos nincs.
Az általam említett madarak Snow-white-k voltak és nem tarkák, létezik ilyen szín. Mint említettem van egy madaram ami hasonló színezetű és a dédanyja egy snow-white madár volt, amit megvettem ettől a monori fazontól és nem színesedett ki tarkává. Akkoriban volt nála vagy 15 madár, javarészt kölykök szóval azzal nehéz lett volna cselezni. Egyébként mindig a rövid sorokon árult (bár fehéret nem sokszor....), ahol ti is szoktatok, egy ősz hajú szemüveges fazon. Tavaly láttam megint, beszéltem vele, de felszámolta őket, mert nem tudott vérfrissítést szerezni és roppant rossz lett a tojások kelési aránya is és sok lett a nyomorék utód is. Egyébként egy a két időpont közötti börzén vettem még tőle két nagyon halvány, hordozó madarat, tojókat. Ezeket is visszakevertem az említett madaram vérvonalába és úgy jött ki a világosabb evezőszárnyú egyed. A másik tojóval már a második szezont próbálkozom, de még nem sikerült tőle kölyköt fogni, első szezonban gyenge héjúakat, deformáltakat tojt, most is így kezdett, aztán a végére ment a dolog de akkor meg a hímmel volt probléma.

Az, hogy a témát ide helyezted így már érthető számomra is, annyiból hibás, hogy a színeket itt tárgyaljuk, azt a részét kellett volna a gyémántosba tenni, na de mégis itt dumálok én is :)

Hozzászólás 2012 jan. 4, 8:41 
Szia Jani!

Azért ide tettem fel a gyémánt gerlés kezelési próbálkozást és boncolást, mert úgy gondolom, hogy itt a helye, de lehet átdobom a gyémánt gerlés topikba is!
Csak majd a választ, amit a galamb dokitól fogok kapni, az álltalános érvényű lesz az összes galambféle betegségére nézve az én példámon keresztül, remélem :wink: !

Reagálva a gondolatodra!
Azért egy kicsit belekötnék a szavaidba.
A színmeghatározásban bisztos vagyok(nem lehet más, csakis a white snow), szerintem eléggé kezdek belemélyedni ebbe a témába, várok email-t az USA-ból, majd olvasni fogod a cikk sorozatomban a magyar nyelvű bemutatást és jellemzést az egyes mutációkról! A 7 primer színtől kiindulva a számos kombinált(szekunder) mutációkig!
A fehérnek(snow white) nem fehérek az evező tollai a standard szerint és a genetikai háttér, az öröklésmenet is azt támasztja alá, hogy nem fehérek az evező tollak. Amiről te beszélsz, olyan egy pár éve nálam is előfordult! Lehet, hogy most olyat fogsz hallani, amit még nem hallottál! Gondold magad elé az egyik idősebb brutál TARKA madaradat, olyat amiben alig van tarka/szines tollazat, az összes evező tolla hófehér! Meg van a kép?
Aztán képzeld el, hogy egy ilyen TARKA madárból, ha eltávolítjuk azt a pár szines tollat a test tollazatából, akkor kapunk olyan színű és kinézetű madarat, amiről te is beszélsz, de ez az ÁTVERÉS. Tény, hogy az ilyen szinezetű madarak, amelyek egyöntetűen hófehéreknek néznek ki, a legtetszetősebbek, mivel a fehér színre jellemző sárgás-vöröses szárnytollak is fehérek!
Az álltalam említett átverést saját magamon tapasztaltam, mikor 3-4 éve vásároltam a Monor-i börzén egy fehér madarat, ami később vedlett és hozott 2db fekete színű szárnyevezőt és a fejen egy-két fekete tollat! Ennyi!
Hoppá :shock: !

Na most már lehet, hogy tényleg átkell majd moderáltatni a megfelelő topikba a leírtakat, mert az már abszolút nem a 'távgyógyítás'-hoz tartozik!

Szeva!

Hozzászólás 2011 dec. 30, 0:02 
Tomi, ráérsz bőven! :)
Már kaptam pár leírást, de ha van még infód, azt megköszönöm.
Nekem is húzós évem lesz, csak mint mindig! :) Megszoktuk már, nemde? :)

Hozzászólás 2011 dec. 29, 23:14 
Jani!

Majd válaszolok a privátodra, de még el sem olvastam, amúgy nagyon sokat fogok jövőre dolgozni, a gyémántokkal kapcsolatban nagyon húzós évem lesz, ma amit lentebb elkezdtem, azt sem tudtam befelyezni, mert mentem apámat köszönteni, aztán a fatertól kapott sok konzervatív inputtól és a pálinkától egy kicsit memory error!
Folytajuk és majd írok! Szerte szét vagyok! Rendezem soraimat! Idő, idő!

Hozzászólás 2011 dec. 29, 19:12 
Köszi, kiválóan, majd dobok róla én is képet!
A tiéd se kutya :D !

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 126  Következő