Istvám írta:
4 hónapos a kalitkája 1mx1mx125cm
Kaja mindig van neki magkeverék + friss zoldségek gyümőlcsok. Ha este veszem ki akkor is csíp meg visít. Este adunk neki enni, mert már nem fogadja el tobbszor. Hiába beszélek hozzá csak visít ha meg megpróbálom megsímogatni lassan akkor azonnal kap a kezemhez elkezd morogni a szárnyait meg kitárja:D Rendesen félek már tőle:D
Csatlakoznék a többiekhez, nyilván a helyét igyekszik kivívni, bár a visítást nem igazán értem. Szerintem ő nem kézzel nevelt, hanem kézzel etetett és ez nagy különbség.
Én a legelején kezdeném, csak oda ülnék a kalitja mellé, olvasgatnék, beszélnék neki, nem nézegetném direkt, csak úgy bele a világba, oszt egyszer csak előkerülne a kezemben egy kis fürtösköles. Azt sem úgy adnám, hogy közben ránézek, csak mintha a kezem véletlen arra járna, úgy odatartanám, előbb-utóbb elvenné. Aztán ezt egészen addig csinálnám, míg ő maga oda nem jönne a kalithoz, hogy van-e valami kis kaja. Suttogjál neki, a madarak egymás között gyakran suttognak, meglátod fogyelni fog rá. És ne félj tőle, ez a lehető legrosszabb, azt azonnal leveszi, onnan pedog nem lesz megállás. Kár, hogy messze vagyunk egymástól, szívesen megnézném a fiatalurat.

Nálam minden madár nagyon szelid, ha kiengedem őket, mind magától kijöhet a kalitból, de visszatenni mindegyiket kézen teszem vissza és nincs elröpködés, mégis nagyon jól kijövünk egymással.De ez azért nem 2 hónap alatt lett így, nagyon sok munkám van benne, de ebben ez a szép, hogy Te éred el. Még a kis nyomi nemes hímem is, aki azért néha rákap a kezemre, mert fél mindenkitől, de véresre például sosem csíp, csak fog, de hát elég szép 4 centis csőre van.Hosszú meccs lesz az biztos, de megéri, mert nagyon jó érzés, hogy sikerül megszelidíteni. A tenyésztőnél mennyire láttad szelídnek?
Nálunk sok madár van, ebből következvén vannak szabályok is, amiket mindnek be kell tartani. Mikor az első nemesem kicsi volt és ki akartam venni a kalitból ő is próbált csípni,védte a helyét, de ha ki akartam venni ki is vettem csípés ide vagy oda. Ez a madarászok perverziója

.