Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 109  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 márc. 1, 12:24 
Szia!
Keresd Bajó Ottót, neki vannak zöld fiataljai, nekem is tőle van, a vasárnapi Monori börzén át is veheted őket tőle szerintem! :) Ha kezdő madártartó vagy akkor a Monori börzét meg kell ismerned! :)

Hozzászólás 2012 márc. 1, 11:41 
Sziasztok!

Szeretnék egy fiatal Katalin párt venni- zöld színűt (vagy sárgát) Budapest környékéről reális áron.
Kezdő madártartó vagyok (leszek).
Aki tud jó tippet az itt vagy emailben is írhat: padamaci (kukac) gmail (pont) com

Köszi előre is!!!!

Hozzászólás 2012 feb. 29, 19:21 
Én a költés alatt is minden másnap adok nekik zöldségeket és/vagy gyümölcsöket. Amíg a kirepült fiatalok a szüleikkel vannak, minden nap adok nekik, minél változatosabban, hogy ők is megismerkedjenek ezekkel. Friss fügétől (a kertből) a tyúkhúrig mindent megesznek (nem azért mert magkeveréket nem kapnak).

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2012 feb. 29, 18:23 
Pulipinty írta:
almát kaptak naponta-kétnaponta, de valahogy egyszer elfogyott, meg drága is volt, és egy ideig nem volt itthon, leálltam vele. Megdöbbentően nagy különbség van a székletük szagával és állagával kapcsolatban. Kevesebbet f.snak ki a rácsokon a padlóra, nem kell olyan gyakran takarítani náluk, fel sem tűnik, hogy egy molekulányira is madárszag lenne. Most, hogy költenek nem kapnak almát, majd talán ha kikelnek a pick, akkor 3 naponta kapnak egy picikét, meg aztán a kicsiknek is meg kell majd szeretniük. A magányos zöldemnek épp ma reggel adtam egy nagyon vékony cikket. Az van velük, hogy ha egy egész almát is beadnék nekik, addig eszik, amíg el nem fogy. Minden mennyiségű almát képesek belakmározni.

A katalinok a természetben is sok gyümölcsöt fogyasztanak, szükségük van rá. Előfordulhat, hogy alig, vagy egyáltalán nem nyúlnak hozzá, de azért minden nap kapjanak minimum egy szeletet. Fiókaneveléskor nálam a szokásosnál is több almát esznek. Zöldet én nem szoktam adni mert sosem nyúltak hozzá. Az ürülékük olyan amilyen, ez velük jár. Ha lakásban tartod őket akkor legfeljebb naponta kitakarítasz. A katalinoknál amúgy is gyakrabban kell takarítani mert az ürülék hamar elkezd penészedni.

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 feb. 28, 23:06 
Pár napig más helyen voltak a leendő párok ,hogy ne hallják a régieket.Utána már nem keresték egymást.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 28, 22:48 
Nem keresik egymást a régi párok?

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 feb. 28, 22:45 
Nálam pár cserék voltak,1pár már letojt.
Keresek kobalt,türkiz,esetleg lutinó tojót.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 28, 22:32 
Hű Navy, ez szuper jó hír!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:D

Hozzászólás 2012 feb. 28, 21:47 
Help! Megbolondultak a katalinjaim :D A kalitka alján levő újságpapírt cibálják napok óta, és ma láttam, hogy az odúba bevittek egy darabot, behuzigálta a tojó. MIÉRT?? Úgy tudtam, ők nem építkeznek. ÉS!! délután benéztem az odúba és 2 tojáska is van már :D magasan van a kalitka, nem egyszerű belesni, így nem is néztem minden nap, csak mivel a tojónak állandóan lóg szinte a kis s...ge, azt gondoltam, hogy még nem tojt .Jó lenne, ha most sikerülne is nekik kikelteni őket.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 28, 20:07 
kollizoli írta:
Az lenne a kérdésem,hogy mit lehet tenni akkor amikor a pár folyton elkavarja betemeti a tojásokat.

Kevesebb fészekanyag. Fűrészpor vagy hullámpapír az aljára az odúnak. Van akinél ez segített.

Hozzászólás 2012 feb. 28, 19:42 
Sziasztok! Nekem is vannak Katalin papagájok jelenleg 5pár.Az lenne a kérdésem,hogy mit lehet tenni akkor amikor a pár folyton elkavarja betemeti a tojásokat. 5 éve foglalkozom katikkal de ilyen gondom még nemvolt. Aki tud nekem erre válaszolni azt nagyon megköszönném.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 28, 15:42 
Alapvetően kényszerük van a katiknak valahová bebújni, vagy legalább a másik "árnyékába", nem szeretnek a csupasz ágon aludni. A madársátrat helyettesítheti falevél vagy akármi, de az őserdőben sem úgy alszanak, hogy a semmi közepére kiülnek az ágra. :) Szeretnek elbújni.

Hozzászólás 2012 feb. 28, 15:33 
Sziasztok!Ez nem semmi.Lassacskán wc-t meg konyhabútort is kitalálnak a papagájoknak.Sosem értettem az ilyenek.Ez olyan mint amikor a kutyákra ráadják a ruhákat mert fáznak.Érdekes régen nemvoltak ilyen hülyeségek még sem volt semmi bajuk.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 28, 15:21 
Ezt dobta a gugli. :) Amúgy amit én láttam az meg polár anyagból volt, de azt a képet nem találtam meg. Csak annyi, hogy az enyémnek nincs alja, hogy a kaki le tudjon pottyanni, csak egy ülőrúd.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 28, 15:19 
Pulipinty írta:
Kép

Bevallom ilyent még csak nem is láttam eddig (mármint plüss verziót).

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 28, 15:10 
Ilyesmi a madársátor, csak nekem nem plüss, lehet h az a gondja vele? :D

Kép

Hozzászólás 2012 feb. 28, 13:02 
Sziasztok!

Nekem várható valami, a tojó már jóideje kapar, aztán az odú belső falát rágta szét, hatalmas bélést csinált belőle a fészekben és állandóan bent vannak a hímmel együtt. Egyébként nálam mikor költés volt a hímek is rengeteget voltak az odúban, nem csak etetés miatt mentek be.

A Conure-os témához annyit, hogy nem húzok egyik oldal fele se jobban, de a hozzászólásait olvasgatva jóval tapasztaltabbnak gondolom nálunk és logikus, következetes amiket ír, én szívesen olvasom, mivel mindig van szakmai tartalma is.
A keltetőbe se véletlen tesznek páramérőt, állítgatják precízen a csatornákat, a túl sok ugyanolyan rossz mint a túl kevés.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 28, 11:48 
Navy: Juhéjj, örülök neki, hogy már nem fájlalja a lábát! :)

Soma: Hát szurkolunk a párodnak!! Nekem itt Ottótól van a zöldem! A másik zöldem, a tesója is tőle volt, csak őt baleset érte. :(

Warhawk: én mostanában leálltam a zölddel, almát kaptak naponta-kétnaponta, de valahogy egyszer elfogyott, meg drága is volt, és egy ideig nem volt itthon, leálltam vele. Megdöbbentően nagy különbség van a székletük szagával és állagával kapcsolatban. Kevesebbet f.snak ki a rácsokon a padlóra, nem kell olyan gyakran takarítani náluk, fel sem tűnik, hogy egy molekulányira is madárszag lenne. Most, hogy költenek nem kapnak almát, majd talán ha kikelnek a picik, akkor 3 naponta kapnak egy picikét, meg aztán a kicsiknek is meg kell majd szeretniük. A magányos zöldemnek épp ma reggel adtam egy nagyon vékony cikket. Az van velük, hogy ha egy egész almát is beadnék nekik, addig eszik, amíg el nem fogy. Minden mennyiségű almát képesek belakmározni. Kb féléves korukig minden reggel kapták a reszelt alma-lactifrem-Quiko lágyeleség keveréküket, azt is nagyon szerették. Most is terveztem majd ezt adni nekik tunningoláshoz, de nem volt rá szükség, maguktól beindultak, én csak áprilisban akartam odút adni nekik. No ők másképp gondolták. A répát egyáltalán nem szeretik és nem is esznek belőle. A nyári időszakban fűkalászokat gyűjtök nekik a kertben. Tyúkhúrt nem eszik meg, barackot sem, próbálgattam ezt-azt, nem ették meg. Valamelyik nap a Győri Édes zabfalatból törtem egy darabot a magányos zöldnek, hozzá sem ért.

Ja, készítettem ilyen kis alvósátrat a magányos zöldemnek, talán láttatok már ilyet, egy fél gúla féleség és egy vaskos ülörúd középen, madársátor. Na, meg sem közelíti... betettem neki egy szívecskés madártükröt, amögé bújik el aludni. Pedig szép kék a sátor!!! Majd vmikor lefotózom.

Hozzászólás 2012 feb. 28, 11:30 
Hali!
Sajnálatos, hogy a téves, tévútra vivő, elhamarkodott, esetleg nem helytálló hozzászólásaitok kijavítását személyes támadásnak éltétek meg! Ez a ti bajotok.
Az pedig az enyém, hogy e javításokat nem heves nyelvcsapásokkal teszem, de ez van.
Ha megtudom állni, akkor a jövőben megpróbálok nem beleavatkozni abba, hogy egy vak hogyan vezet egy világtalant.

Hozzászólás 2012 feb. 28, 10:45 
Én pedig ezzel kapcsolatban azt kérdezném tőletek, hogy amíg kotlik a tojó, akkor is ugyanannyi almát-zöldet adtok nekik, mint máskor? Vagy akkor csak magkeveréket kapnak?
Örömmel mondom nektek, hogy elmúlt a tojónak a körömvágás utáni lábfájása, gondolom, mivel elég sokat van már az odúban, pihentette is. Már nagyon látszik rajta, hogy tojni fog, kíváncsian várom, hátha most sikeresebbek lesznek.
Többiek, mindenki írjon ám, hogyan haladnak a költések. :D Mindenkinek gratulálok hozzá!!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 109  Következő