Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 109  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2012 márc. 3, 17:03 
csibaat írta:
Kedves barátaim, szomorúan kell kozolnom a hírt. Dínó barátunk eltávozott az élok kozul. Negyvenedik szulinapja másnapján tortént ez a számomra még most is felfoghatatlan dolog. Kedden vesznek tole végso búcsút a Perbetei (Pribeta szlovákul) temetoben. Mivel talán épp a katalinok voltak azok a madarak a hullámospapagájokon kívul amelyekhez a legjobban kotodott ide írom ezt a szomorú hírt. Gondolom o is így szerette volna. Kérek mindenkit tudassa a tobbiekkel is. A halála elotti napon váltottam vele pár sort, tervezgette a katalin állománya bovíttését. Nyugodjon békében.

:03: :03: :03: :03: :03: :03: :03: :03: :03: :03:

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 márc. 3, 17:00 
Nyugodjon békében.

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2012 márc. 3, 16:52 
Kedves barátaim, szomorúan kell kozolnom a hírt. Dínó barátunk eltávozott az élok kozul. Negyvenedik szulinapja másnapján tortént ez a számomra még most is felfoghatatlan dolog. Kedden vesznek tole végso búcsút a Perbetei (Pribeta szlovákul) temetoben. Mivel talán épp a katalinok voltak azok a madarak a hullámospapagájokon kívul amelyekhez a legjobban kotodott ide írom ezt a szomorú hírt. Gondolom o is így szerette volna. Kérek mindenkit tudassa a tobbiekkel is. A halála elotti napon váltottam vele pár sort, tervezgette a katalin állománya bovíttését. Nyugodjon békében.

Hozzászólás 2012 márc. 3, 16:19 
Igen, mazsola. Van benne még egy piros bogyós aszalt gyümölcs is, ezen kívül.

Hozzászólás 2012 márc. 3, 14:32 
A csillagokban az lehet cirok is nem? Viszont az a nagy amorf kráter mi? mazsola?
Az én katijaim a fakérget eszik szívesen nemscak rágcsálják, hanem eszik, és a csíráztatott búzát.
Tegnap 4 tojás volt Gizikééknél, és hallani azt a "kotló" hangot.Amikor a tojó kijön egy kicsit rágcsálni, a hím megy be a tojásokhoz.Ő is beszélget nekik....remélem, nem tojó mégis?? :shock:

IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 márc. 3, 14:23 
Nem a kendermagra gondoltam, hanem a borsóra, vagy bükköny az, (mondjuk az meg fekete)?

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Valódi név: Bajó Ottó

Hozzászólás 2012 márc. 3, 10:31 
Szerintem is kendermag.Nagyon szép magkeverék.
Bár én katalinoknak napraforgót csak csíráztatva adok abból is keveset,fiókanevelésnél persze többet.

Hozzászólás 2012 márc. 3, 7:58 
Kép
Ha ezekre gondolsz, ez szerintem kendermag. Valaki remélem rábólint.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 2, 22:11 
Nagyon szép amúgy a magkeverék! A sötétbarnás gömbök azok nem valami takarmányborsó? A mungóbab a zöld, azt ismerem. :D

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 márc. 2, 20:27 
soma09 írta:
Nem biztos, hogy borsó az (negyed akkora mint a borsó felénk).

Ha arra a kis zöld "izére" gondolsz, akkor az a mungóbab. ;)

Hozzászólás 2012 márc. 2, 19:46 
Pulipinty írta:
Gratulálok Soma!
A te papeszeid megeszik a babot meg a borsót???

Az én madaraim ebből a magkeverékből csak azt a minimális kukoricát nem eszik meg ami gyárilag benne van. Nem biztos, hogy borsó az (negyed akkora mint a borsó felénk). Pontos recept az üzletben kideríthető.

adam92 írta:
Grat Soma a picihez!

Tolmácsolom a madaraknak, az ő érdemük! Köszi.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 márc. 2, 16:59 
Grat Soma a picihez! Egyre jobban kezdek én is szemezni a katikkal.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 márc. 2, 11:12 
Pulipinty írta:

A mungóbabot nekem is megették (bár én a legtöbbször csíráztatva adtam nekik).

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 2, 10:26 
Gratulálok Soma!

Hozzászólás 2012 márc. 2, 8:45 
Ma kelt az első.
Kép

Szerintem a hullámos keverék kevés a katalinoknak. Érdemes a Verseny utcába(Bp. Keleti környéke) lenézni!
Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 1, 20:35 
Maris: mi a dilemma tárgya? Nyugodtan kérdezz, ha valamiben nem vagy biztos, vagy nem találtál megfelelő információt.

Hozzászólás 2012 márc. 1, 19:26 
Pulipinty, bocs kiegészítelek egy kicsit :D a magkeverékből mindig kifelejted, hogy van benne még muharmag és fénymag is, nem az a hullámos keverék , amit a boltban kapni, az tényleg csak köles és kevés zab.Még én teszek bele kevés kanárikeveréket is, abban van pl lenmag meg repce,és némi kendermag is. Adok nekik még csíkos napraforgót, de azt csak nagyon keveset, nem minden nap.
A mozgásuk érdekes, nekem olyan kaméleonszerű :D

Hozzászólás 2012 márc. 1, 18:26 
Köszönöm, még gondolkozok a Kati vásárláson :)

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 1, 13:57 
Szia!

Nos, azt hiszem, hogy talán én vagyok itt a legfiatalabb katalin tartó, olyan értelemben, hogy még alig 1 éve vannak meg a papeszeim. :)
A kérdésekre a válaszok, a saját tapasztalatom alapján:

Kalitka:
Okvetlen 2 darab kell, kell egy kisebb, ha pl karantén, szállítás, takarítás vagy akármi miatt ki kell venned a madarakat, és kell egy lakókalitka. Az én szállító kalitkám egy ilyen A4es papír méretű, Monoron sok helyen árulnak (ugye jössz???) 1000.- a vadi új, van benne két kihúzható etető meg 2 műanyag rúd. Nem lakájos, de a céljának megfelel. A lakókalitkájuk méretét nem tudom pontosan, olyan 50-60 cm széles és 30 cm az alapterülete és ehhez kb 70 cm magas. Benne a rudak igazi vastag faágak, ők sohasem repülnek, mindig másznak, legalább is nálam, mármint a kalitkában. Ágakat tudod nem szabad egymás fölé tenni, mert lekakilják egymást a papik. :) A katalin kaki amúgy is tehénploccsantás szerű, ezt is jó tudni, közelébe sincs annak, ami egy hullámosból jön, a huliknak minimális a produktuma, a papeszek meg nálam legalábbis szinte lőni szoktak, gyakran a kalitából ki a padlóra. Nálam valameddig, félif be van borítva átlátszó nejlonnal a szemetelés megakadályozása végett. Alul újságpapír van, amiből a gondos gazdi minden nap a felső lapot eltávolíthatja a kaikkal. :) A lusta gazdi meg nem. :)

Szelidítés:
Minél fiatalabb madarat válassz a célra. Különösen jól lehet velük kommunikálni, ha éhesek és alma vagy fürtös köles van nálad! :D Ha nem éhesek nem nagyon haverkodósak nálam. Ha a youtubeba beírod, hogy lineolated parakeet kihoz egy csomó videót, hogy mi mindent össze bohóckodnak! :D Beszélni picit, meg fütyülgetni is tudnak. Nekem egy papim olyan, aki szelídebb, érdemes lenne vele többet foglalkoznom, csak most ő a kotlós anyu, meg hát a kutyák miatt életveszélyes kint lenniük. Amúgy visszamennek a kalitka tetejére, de nem találják meg a bejáratot. Kispapi (kotlós) még azt a trükköt is meglépte, hogy kinyomta az odú tetejét és a párom vette észre, hogy mintha az a papagáj kívül lenne? Amúgy még az is bevált, hogy ha a kezedtől tartanak, akkor egy botra másztatod fel és úgy teszed át a kalitkába.

Rikácsolás
Ahh... néha igen, de nem rettenetes és nem is túl sokáig és nem is túl gyakran, ilyenkor gyorsan egy almaszelettel befogom a száját. A párom őrül meg néha tőlük, mert van amikor nem bírják a rádiót hallgatni, vagy tv de pláne a porszívó, ezeket mindig túl akarják kiabálni, ha elzárom csönd lesz.

Eleség: én hullámos papagáj keveréket adok nekik, ebben vörös és sárga (fehér?) köles van, meg zab, Monoron szoktam venni. Ezen kívül fürtös kölest almát adtam nekik, a többi zöldség gyümölcs érintetlen maradt. A kertből vagy tuti tiszta helyről lehet nyáron fűkalászokat gyűjteni nekik. De ha picit visszaolvasol most sokan leírták, hogy milyen zöldeket esznek. Nekem kiskorukban úgy kb 6 hónapos korukig ettek lágyeleséget is minden reggel, Quiko lágyeleség por, reszelt almával. Szintén Monoron vettem. Van nekik madárhomok és aprószemű kavics az emésztéshez, illetve szépia a csőrkoptatáshoz. Gyümölcsfa ágak, gallyak is el tudják szórakoztatni őket, jól megfaragják.

Önetető:
Volt nekem önetetőm, 1 heti magadagot 1 nap alatt kiszórtak a kalitkában szépen módszeresen, így pár napnyi étel ott volt a földön, pár napig nem kaptak mást, sztem ott lehet hagyni.

Mit szeretek:
A hangjukat amikor duruzsolnak egymás fülébe! :D

Hozzászólás 2012 márc. 1, 13:20 
Köszi szépen a választ, már beszéltem is vele :)

Még kérdezhetek? :)

Bár olvastam már sokat utána a neten, de titeket, mint tapasztalt Kati tartókat szeretnélek kérdezni:
-egy párnak mekkora kalitka a minimum és mekkora az ideális?
-mennyire lehet megszelídíteni? Pl. rászáll a kezedre, fejedre; ha röpteted a lakásban, visszamegy magától a kalitkába?
-szokott rikácsolni néha?
-milyen eleség a legjobb neki?
- 1-2 napra egyedül lehet hagyni, pl önetetővel egy párt?
-Ti mit szerettek a legjobban a Katikban?

Köszi előre is!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 109  Következő