Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 76  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 márc. 26, 14:12 
Szió!
A gyűrűzés nem sikerült. 3-as gyűrűm van, így nem volt könnyű, de nem tudtam felhúzni a lábára. A 3 ujján át tudtam húzni, ez eddig se okozott problémát, de a "bütykön", ahol a 4 ujja visszahajlik, már nem ment át. No nem nagy tragédia, ettől ugyan olyan szépek! :72:

Ami a etetést illeti egy kicsinek próbálok segíteni, mert ő olyan kis gyámoltalan és van gyűrűje! Tehát nemadhatjafel! :45:
A többieknek nincs szükség segítségre, szépen növögetnek!
Íme:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 26, 10:58 
Timba ! Nyugodtan gyűrűzd meg ! Ezekre a madarakra még kersztben ís fel lehet tolni !....Soxor leírtam a másikon de neked szivesen külön még egyszer megteszem,....Az a lényeg, hogy nyálazd be a lábat ! Ez az egyik nagyon fontos...tehát nem víz hanem nyál...az ujjadról felkened végig minden hová ! A nyál a leg jobb sikosító de gondolom erről már hallottál ?! :wink:
A másik nagyon fontos, hogy szépen simítsd egymás mellé a három első ujjat ! ..... ezután szépen lassan, mocorogtatva, enyhén jobbra - balra mozgatva tolod lefele a gyűrűt....Ha közben véletlenül egymásra hajlanának az ujjacskák, akkor vissza az egész és kisimítás után kezd újra !....Ha a három ujj tövéig sikerül ráhúznod, akkor már a neheze megvan....Esetleg a tapogatás miatt letörlődött csűd tövét újra nyálazd meg a hátra simított hátsó ujjal együtt majd összefogva a három első ujjat kicsit mocorogtatva húzzad végig, ill. majdnam végig mert a hátsó ujjat még a vége előtt ki tudod húzni a gyűrű alól... Ha 3,2 milis gyűrűd van...akkor ezt becsukott szemmel, futtában meg tudod csnálni, a 3-massal kicsit többet kell birkózni......
Azzal meg hogy beavatkozol az etetésbe megzavarod a tojó etetési ütemét és baj is lehet ! Leszoktatni a tojót a rendes etetésről, az állomány genetikai romlásához vezet... Ha mindig lesed a tojót hogy etet e, ezt ő is észreveszi és van amelyiket zavarja, bár a legnagyobb zavarást te magadnak okozod, mikor eljutsz addig a döntésig, hogy közbelépsz mert ez a "dög" nem akar !....Holott lehet hogy utánad 1 perccel etetett volna...
Néha meg direkt hagyja az anyamadár csontig leürülni a kicsiket, mert ezzel a káros organizmusok elszaporodását előzi meg, akár csak a böjt az embereknél....
Ha van egy lemeredott azt esténként megtömheted de legtöbbször az következik ebből, hogy az anyamadár nem foglalkozik többé vele...Ezért csak este így kisebb a kockázat !....
Sok sikert !...

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 márc. 25, 22:13 
Nem a képen levő fiókákra értem ezt amit írtam hanem ha lessz ilyen.A képen levő fiókák jó bőrben vannak látom.

Hozzászólás 2008 márc. 25, 22:11 
Az első két napban az jó,vagy ha frontért vagy valami miatt nem nagyon nevelnek vagy ha estleg annyira gyenge a fióka hogy nem kér akkor etesd meg ha már nagyon gyenge ne adj neki csak max vizet azt is egy cseppet ha 1-3 napos és kb 30 perc múlva ismét amig erőre kap és az etetést is csak apránként amig megerősődik.

Hozzászólás 2008 márc. 25, 22:01 
Szia Fric!
Köszi, erre már én is ondoltam, ezért is adok csak keveset, főleg azoknak, akik kicsit lemaradtak. Amúgy dolgozom, így nem adok sokszór nekik, max. du vagy este elalvás előtt!. Amúgy folyamatosan etetnek a mamák, de van néhány kezdő, akiknek ez az elsőköltésük, ezért segítek be egy kicsit!
Köszi mégegyszer!
szia!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 márc. 25, 21:55 
Szia,Timba azért a nevelőtáppal vigyázz mert jó ha rásegítesz de hagyd hogy a tojó folyamatosan szokja a mennyiséget ahogy cseperednek a fiatalok a mennyiség is nő,gondolom tisztába vagy vele és okitani akarok csak probállak finoman figyelmeztetni remélem megérted.

Hozzászólás 2008 márc. 25, 21:54 
Szia Gabesz!

Szeretem ezt a fajta fészket, mert tényleg könnyen kiemelhető és könnyű pucolni is a kicsiket. Illetve a fészekanyagot! :-)
3 kismadárra sajna nem tudtam már ráhúzni a gyűrűt, mert a múltkor leesett a lábukról most pedig már nem ment fel. :-( No ez van.
Olvastam, lesz tesója Rolinak! Hajrá!

:08:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 25, 21:37 
Szia, Timba!

Most már látom, mitől praktikusabb a ti fészketek, mint amit én használok... Mert én nem tudom csak úgy lekapni a fészket- no nem is akarom, csak ha a szükség úgy kívánná...- és ezt meg le is lehet "ültetni", nem billeg!

Gratulálok a 14 gyűrűzött kismadaradhoz és a felcseperedő gülüszemű :lol: jószágokhoz is!!! Igazán jó munkát végeznek a szülők. Odaadó és nagyon figyelmes gazdi vagy.

Nőjetek nagyot :D !

Hozzászólás 2008 márc. 25, 16:24 
Sziasztok!
Kutyultam egy kis pempőt a kicsiknek, szerintem ízlik nekik, mert úgy nyelik, mint kacsa a nokedlit. Kicsit besegítek anyunak, mert úgy vélem kicsit strapás 5 éhes szájat betömnei.

Kép
Kép
Jövő nemzedéske:

Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 márc. 25, 8:18 
Ha lesz kalitkészítőnk, már megérte a honlap üzemeltetése...mert ugye az "Italianó" nem nagyon dübörög befelé...vagyis nincs infóm róla...kivéve azt, hogy Iker Feri és necó egy kis teherkocsit is felajánlott amivel be lehet hozni azokat a mindenki által rég várt fütty kalitokat...

Hozzászólás 2008 márc. 25, 7:51 
doromboló írta:
Kérem ! SOS ! Nekem kellene egy kis segítség !

Mikor ezt olvastam, gondoltam, ha már te is segítséget kérsz, akkor itt bajok vannak :roll: ... És lám, került is segítő kéz! Akkor mégiscsak rendeltetésszerűen működik ez a topik 8) .

Üdvözöllek, kedves Gyuri! Azt írod, 25 évvel ezelőtt tartottál díszmadarakat (persze azt nem tudhatom, mennyi ideig). Most nincsenek? Lehet azt, hogy ha valaki huzamosabb ideig madarakat tart és tenyészt, akkor ha le is mond a tenyésztésről, de teljesen megvonja magától a tollas kedvencek társaságát??? El sem tudom képzelni!

Üdv: Gabesz

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 márc. 25, 2:47 
Szia Gyuri!

Köszöntelek most már itt is, és én is örülök hogy csatlakoztál a csapathoz! :54:

Ha aktuális lesz a dolog személyesen hozok egy mintát Dorombolótól, és mégegyszer : nagyon köszönöm a segítséged! :17:
Szerintem ha májusig nem dől el az olasz cucc sorsa találkozunk ...... :wink: ......

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 márc. 24, 23:02 
Kösz az elismerést Gyurikám ! Érezd otthon magad és gyere többször !....
:08:

IDRE tag
Valódi név: Ács Győrgy

Hozzászólás 2008 márc. 24, 21:38 
szia doromboló. Mintát nem küldött még, csak a standard kalitok topikba
tett fel egy képet és méretet ez alapján készítetem egyet gyakorlásképpen. Előkerestem a régi célszerszámaimat amivel természetesen bármilyen méretü kalitot lahet csinálni. Elég egy műszaki rajz is /skicc a pontos méretekkel. Örülök, hogy segíthetek, régóta olvasom a topikot, és nagyon jó kis társaságot ismerhetem meg.

Hozzászólás 2008 márc. 24, 21:16 
Szia Gyuri ! Nem ismerek tisztelt dorombolót csak dorombolót vagy Bélát.
De nagyon rendes vagy igazán...Sajnos amit a neco adott mintát az nem jó, ha azt adta amit én adtam neki, mert az csak tréningre jó de versenyre nem....Ha nem megy ez az Olaszból igért COM kalitka szállítmány akkor én fogok eljuttatni neked egy igazi szabványt....
Előre is köszi !....

IDRE tag
Valódi név: Ács Győrgy

Hozzászólás 2008 márc. 24, 20:39 
Tisztelt doromboló !

A premierkalit=füttykalittal, akkor felajánlom segítségemet az elkészítésére.
Mérete 210x200x150 mm. Az elkészítést önköltségi áron vállalom, mivel kb
25 évvel ezelőtt én is tartotam diszmadarakat és a kalitokat én csináltam.
Necoval már beszéltem telefonon a kalitokrol, az Ő általa feltett kép alapján
az ünnepek alatt elkészítettem 1 db mintapéldányt.

Hozzászólás 2008 márc. 24, 17:05 
Kérem ! SOS ! Nekem kellene egy kis segítség ! Kellene nekem 30 db premierkalitka mert ez a csúnya T.S. bácsi még mindig nem mondott semmit a COM kalitok felől !!! :shock:

Hozzászólás 2008 márc. 21, 9:05 
Ezt a doppingozást :shock: ? Sehogy. De ha rendre a tojásokat elszeded és műtojást hagysz a fészekben, majd a 4.-nél visszateszed az előző hármat, akkor aránylag egyenlő esélyekkel indulnak a picik. A háziasított kanárik már nem olyan okosak, mint vadon élő társaik, legtöbbjük már első tojástól kezdve kotlani akar. Ezt cselezzük ki a műtojással. (Hű, de okos lettem... :oops: ) Attól még mindig előfordulhat, hogy egyik gyengébb lesz mint a másik...mert a Nagy Természet úgy akarja...

Hozzászólás 2008 márc. 21, 8:50 
Szia Gabesz !
Szép és érdekes dolog, amiről irsz, de idehaza hogy lehet alkalmazni?

Hozzászólás 2008 márc. 21, 8:39 
Béla írta:
Több levelet és privát üzenetet is kaptam, köszönöm szépem mindenkinek, aki hozzászólt !
Az általános útbaigazitásokat és tanácsokat megpróbálom alkalmazni, a jelen helyzetben a kis madárral sajnos látszólag túl későn jött a segitő szándék. Alig mozog már, a csőrét sem tátja, etetni sem lehet.
Alighanem az utolsókat rúgja ... :03:
Valamitől nagyon gyenge és nem akar vagy nem tud már enni sem.
Sajnos nem tudok rájönni, hogy mitől. Ugyanazt a kaját kapja, mint a többiek és azok virulnak és erősödnek.

Szia, Béla! Nagyon sajnálom, ami a picikével történik, de attól tartok, ez a szomorú eset újból meg fog ismétlődni, mert nem egyszerre tetted a tojásaikat a kotlók alá... Ezért aztán mindig lesz a fészkekben egy picike legalább, aki hátrányban lesz a többi fiókához képest :( . Igen, tudom, kicsit keserű ez a tandíj...ismerem az ízét... De meglásd, a következő fészekaljnál majd odafigyelsz és ögyesebben csinálod majd!

Éredekességképpen hozok egy cikket a főoldalról. Nekem nagyon tetszett ez "trükk vagy csel", hogy minden fióka egyenlő eséllyel indulhasson... :wink:
" Dr. Hubert Schwabl, a New York-i Rockefeller Egyetem biológusa nemrég meg/zökkentő felfedezést tett. A vad-kanári tojó minden fiókát egyfajta " hormondoppinggal " indít útjára. Az első tojásban még kevés van belőle, a legtöbb az utolsóban található. Így az összes fióka nagyjából azonos esélyekkel indul.
Az említett doppingszer tulajdonképpen hímivari hormon a tesztoszteron, de ez nem befolyásolja az ivart, erről a kromoszómák gondoskodnak. A hormon a test gyorsabb fejlődését segíti és ellenálló képessé teszi a fiókát. Az agy fejlődését is előmozdítja, így a fióka gyorsabban megtanulja, hogy amikor eleséget kér, a fejét minél magasabbra kell emelnie. Így kiegyenlítődik a lemaradás, illetve a legutolsó tojásból kel ki a legerősebb fióka. A kiegyenlítést még azzal is elősegíti, hogy csak akkor kezdenek folyamatosan kotlani amikor az utolsó tojást is lerakták. A háziasított kanáriknál más a helyzet."

Üdv: Gabesz

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 76  Következő