Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2440 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 122  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Viktor

Hozzászólás 2012 ápr. 3, 7:57 
Betty írta:
Jelenleg ilyen a két kis fekete fejű törpim. Azt néztem, hogy a hátukon nincs toll, a szárnytollak pedig már elég szépen nőnek. Kiszedhetik a tollakat a szülők a hátukról? :?
Kép

Betty
Tavaly az egyik pár nimfámnál volt ez hogy kopasztották a fiókákat és mint kiderült foszfor hiányuk volt mert a kicsiknek a tokokban foszfor és még valami más található én vettem nekik kondifix mineralt és adtam nekik utána semmi baj nem volt a következő költésüknél :) probáld meg te is ;)

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 ápr. 2, 21:58 
Ez kopasztás. Van bent nekik most is fűzfaág? Vannak törpék amik abbahagyják ha van bent nekik.

IDRE tag
Valódi név: Tóth Ádám

Hozzászólás 2012 ápr. 2, 21:04 
Szia!
Nem akarlak elkeseríteni, de sajnos kopasztják őket...
Úgy tudom ennek az oka lehet ásványi anyag hiány vagy csak szimplán egy rosz szokás.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 ápr. 2, 21:01 
Jelenleg ilyen a két kis fekete fejű törpim. Azt néztem, hogy a hátukon nincs toll, a szárnytollak pedig már elég szépen nőnek. Kiszedhetik a tollakat a szülők a hátukról? :?
Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 1, 12:02 
A salátáról én is tudtam, hogy legtovább tárolja a mérgező anyagokat, de azért ritkán szoktam adni én is a madaraimnak :? Kivéve a jákóim nem kapják. Még a kacagó gerle is imádja.
Egyébként aki nem tudja magának megtermelni a kertbe és tudja, hogy nincs agyonpermetezve, ott bármikor előfordulhat ilyen mérgezésese eset sajnos.
Legutóbb egy ismerősünk uborkát adott a madarainak és a 80%-uk sajnos el is pusztult tőle :( A sárgarépától is pusztult már el sok madár.
Én így is rettegek már a nagyáruházi zöldségektől és gyümölcsöktől, de hát akkor ne adjak semmit a madaraimnak? Sajnos veteményesem meg gyümölcsösöm nincs.
Még talán az almában bízom a legjobban., de ilyen, hogy szőlő, barack, eper...isten ments.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 ápr. 1, 12:01 
Adams88 írta:
A saláta témára egy megjegyzés, hogy egy ismerősöm betett egy fej salátát a papagáj kolóniájába, másnap reggelre a madarai 90%-a elpusztult.
Az olyan mint az orosz rulett. Én se adok soha semelyik állatomnak se salátát.

Ezzel messzemenőkig egyetértek. Van aki évekig eteti heti rendszerességgel és semmi baja, aztán beüt a baj... példának azt a szegény madarat tudnám felhozni akit imádtak, szinte családtag volt. Rendszeresen ette a salátát minden gond nélkül aztán egyszer... pár nap alatt vége volt szegénynek. A boncoláskor derült ki, hogy a saláta levelében felhalmozott vegyszer okozta a vesztét. Ez mennyiségileg messze alatta van az egészségügyi határértéknek -- egy 70 kilós átlag emberre mérve. De egy fél kilós madárnak (vagy alig pár grammos kis madárnak) halálos adag. És hiába is veszi valaki "bio gazdaságból" a salátát - az sajnos nem biztosíték semmire sem. :(

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 1, 11:48 
Amúgy se mondható annyira egészséges növénynek, hogy adjuk nekik. Akkor már inkább gyermekláncfű.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 1, 11:04 
Szia Betty!
A kirepülés után elvileg 2 héttel lehet leválasztani ha jól tudom, de gyakorlatilag 10napra rá már szépen esznek önállóan.
Persze ez lehet egyedenként változó, de erre oda kell figyelni.

A saláta témára egy megjegyzés, hogy egy ismerősöm betett egy fej salátát a papagáj kolóniájába, másnap reggelre a madarai 90%-a elpusztult.
Az olyan mint az orosz rulett. Én se adok soha semelyik állatomnak se salátát.
(a saját magunk által termelt bió persze más téma)

Üdv.: Ádám

Hozzászólás 2012 márc. 31, 23:57 
Sziasztok!
Köszönöm a kedves segítségeteket, és tanácsaitokat! Majd óvatosabb leszek. Bár azt furcsállom, hogy a tojónak nincs baja, mert Ő eszi jobban a salátát. Esetleg nem tudtok segíteni oliva hím keresésében? Köszönettel: Ági

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 márc. 31, 23:32 
Én szoktam nekik adni, igaz egy-két levelet több madárnak és előtte jól megmosom... Igaz nekem a kertből van :D :mrgreen:

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2012 márc. 31, 23:29 
gagi74 írta:
Kedves Ádám!

Köszönöm a segítséged! Kérdésedre válaszolva: nem volt gond a székletével sem, a tojónak is rendben van. Annyi, hogy egy picit zöld volt, mert elég sok salátát ettek. Egyébként én kavarom a magjukat, mert amit előre csomagolnak az sokszor molyos. ( vörös, és fehér köles, kendermag, csíkos napraforgó, fénymag, zab, és egy pár szem kukorica) emellett fürtösköles, saláta, banán, eper, sárgarépa, szőlő, pici dió, és tojáshéj/vagy szépia, amikor már van tyúkhúr, alma, csöves kukorica. ( Esestleg van ötleted, hogy mi lett a Kicsi baja?)
Remélem hamarosan sikerül felkutatni egy olajzöld szép hímet.
Üdv:Ági

Nem akarok beleszólni, de az köztudott hogy a saláta az egyetlen zöldség fajta amely a legtovább tárolja el a mérget. Emberekre ugyebár nem ártalmas az a kis mennyiség ami benne van, de egy ekkora méretű madárnak sajnos az a kis mennyiség is árt.
Sajnos, az egyik ismerősömnél is legyilkolt a saláta pár madarat. "Boncolás bizonyította"
Én alapba soha___soha nem adok salátát a madaraknak.

Hozzászólás 2012 márc. 31, 22:14 
Kedves Ádám!

Köszönöm a segítséged! Kérdésedre válaszolva: nem volt gond a székletével sem, a tojónak is rendben van. Annyi, hogy egy picit zöld volt, mert elég sok salátát ettek. Egyébként én kavarom a magjukat, mert amit előre csomagolnak az sokszor molyos. ( vörös, és fehér köles, kendermag, csíkos napraforgó, fénymag, zab, és egy pár szem kukorica) emellett fürtösköles, saláta, banán, eper, sárgarépa, szőlő, pici dió, és tojáshéj/vagy szépia, amikor már van tyúkhúr, alma, csöves kukorica. ( Esestleg van ötleted, hogy mi lett a Kicsi baja?)
Remélem hamarosan sikerül felkutatni egy olajzöld szép hímet.
Üdv:Ági

Valódi név: Soós Ádám

Hozzászólás 2012 márc. 31, 21:39 
Szia!

A hímnek milyen volt a széklete? Mit kaptak enni?Monoron 15-én lesz börze esetleg Szentesen lesz Áp.8-án ott szoktak lenni (nállam sajnos most vannak tojások) de nállam is szokott lenni olaj zöld...Sajnálom :(

Hozzászólás 2012 márc. 31, 18:21 
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! Tegnap reggel megözvegyült a két éves pasztel zöld tojóm. Fogalmam nincs, hogy mi történt a hímmel, mert semmi külsérelmi nyom nincs rajta, gyönyörű élénk kis madár volt, evett, fürdött, udvarolt... A múlt héten egy kicsit gubbasztott, de most a héten már ismét jó kedvű volt. És akkor pénteken reggel szegénykém leesett a fészkük tetejéről, ahová felültek, és vége! :cry:
(Van ötletetek, hogy mi okozhatta a halálát?) A tojónak semmi baja, nagyon élénk, szépek a szemei, a csőre, a lába. Csak szegénykém már egyre többet hívja a Párját, így már kezdek megsüketülni. Így, ha tudnátok nekem segíteni, hogy mielőbb találhassak számára egy új párt, (elsősorban olajzöld, sötét hímet keresek), az nagyon klassz lenne.
Szeretnénk majd, ha később lennének picinyeik is, hogy a kislányom megtanulhassa a madarazásnak ezt a részét is! Én nagyon élveztem kicsiként a pintyek tartását, akiknek folyamatosan voltak fiókáik. Így 18 évig voltak madárkáim. A papagájok számomra újak, kb. két éve vettük őket a szolnoki kisállatbörzén. Kérlek segítsetek!
Köszönettel: Ági

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 31, 17:31 
Az nekem is megfordul a fejemben, hogy a szülőket kéne meggyűrűzni mert a későbbi költésnél ugyanez lesz a gondom. Köszi :) Egyébként 10 napra már le lehet őket választani? Én egy hónapig minimum hagyom a szülőkkel őket mindig.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 31, 10:48 
Sziasztok!
A feketefejűeknél a fiataloknak kirepüléskor van egy 3-4mmes fekete rész a csőrük tetejénél.
kb 10napra rá mikor leválasztanád őket kezd eltűnni, de még látszik egy kicsit, így megtudod különböztetni.

De a vágott gyűrű is egy egyszerű és nagyszerű megoldás, csak én nem a fiatalokra tenném hanem a szülőkre. Kevesebb kell és csak 1x kell rájuk tedd, utána minden fészekaljnál egyértelmű lesz a dolog.

Legalábbis nálam így van... :)

Üdv.: Ádám

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 30, 20:45 
Betty írta:
Ádám, majd megnézetem brimstonnal a tojócsontját. Ő tutira megmondja :)

Feketefejű törpikéimnél most gondolkozom, hogy a kicsiket ha nem gyűrűztem, hogy fogom megkülönböztetni az anyjuktól? :? Mindkettő zöld lesz és ha jól tudom ők teljesen kiszínesednek azonnal, nem úgy mint a rózsások.
Fogok látni valami különbséget, vagy jelöljem meg őket valamivel?

Köszi.

Hát én személy szerint mindig látok különbséget a fiatalok és a szülők között, de ha nagyon necces akkor rakj rájuk nyitott gyűrűt. Nem zárt, de jobb, mint a semmi. Aztán ha később zavar akkor leveszed.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 30, 19:47 
Ádám, majd megnézetem brimstonnal a tojócsontját. Ő tutira megmondja :)

Feketefejű törpikéimnél most gondolkozom, hogy a kicsiket ha nem gyűrűztem, hogy fogom megkülönböztetni az anyjuktól? :? Mindkettő zöld lesz és ha jól tudom ők teljesen kiszínesednek azonnal, nem úgy mint a rózsások.
Fogok látni valami különbséget, vagy jelöljem meg őket valamivel?

Köszi.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 27, 20:50 
Betty írta:
Az egyik piros fejű lutinó törpikém akit tojónak vettem, párba van állítva egy pallidinó hímmel. A napokban vettem észre, hogy a "tojó" lamúrozik a hintával :shock: :) Ez mit jelent? Hím lenne?

Vagy csak perverz... :) Am előfordulhat, hogy hím akkor. Tojócsont?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 26, 18:31 
Az egyik piros fejű lutinó törpikém akit tojónak vettem, párba van állítva egy pallidinó hímmel. A napokban vettem észre, hogy a "tojó" lamúrozik a hintával :shock: :) Ez mit jelent? Hím lenne?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2440 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 122  Következő