Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 3963 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 199  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Orsi

Hozzászólás 2012 ápr. 18, 8:14 
Vikemi írta:
Köszi, kedves vagy! Ha csak rajtam múlna, már "repülnék" is!!!! :wink: De ez kicsit összetettebb.

Sajnálom. Mármint azt, hogy nem tarthatsz többet. Nálunk egy madárral indult, aztán felfejlődött 5-re. De itt a vége a létszámnak. Bár a gyerekeim mondják, hogy tartsunk meg a kicsikből egyet, de helyem sincs, úgyhogy megy mind. :D

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2012 ápr. 17, 12:07 
sziasztok.
Érdekes dolog amit írsz cingii. Ez a 2 páras költetés.....
Van egy nagyon jó ismerősöm , aki szintén madarászik. Javarészben ő gyémánt galambokkal foglalkozik,de van neki gould ,kanári .......és hát a jó öreg hullámos.
Nos neki mióta hullámosai vannak kb 15-20 éve mindig 2 pár költ 1 kalitban ......ráadásul nem túl nagyban. Annyira jól költenek h jobb a költési átlaga mint nálam páronként. Őneki a párok 5 fiók alatt nem költenek soha,de inkább 6-7-8........Mondtam neki h nem hiszem el......elmentem hozzá és bocsánatkérés hegyek következtek :D jah és ami még meglepőbb nincs neki 3-4 odú feltéve hanem csak 2.
ő azt mondja h minél fiatalabb madarakat kell összetenni és ami szerinte fontos,hogy este kerüljenek a kalitba és egyszerre.
Nem tudom ki mit mond erre, de én maradok az 1 páros rendszernél.

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 ápr. 17, 10:31 
Nagyon jól tudod, egy kalitkában két párt nem szabad együtt tartani.
((Halkan megjegyzem, én tartottam és költöttek is minden probléma nélkül, igaz 2 évig együtt voltak mielőtt odút kaptak...))

Lorba, nálam eddig egy kirepülő van, gyönyörű égszínkék spangle fiúcska. Apám Brunónak keresztelte. :lol: szép madár, kár, hogy nem maradhat... :? ((Bár ki tudja))

Valódi név: Noémi

Hozzászólás 2012 ápr. 17, 8:30 
Lorba írta:
Éppenséggel nem szándékoztam megtartani őket....

Köszi, kedves vagy! Ha csak rajtam múlna, már "repülnék" is!!!! :wink: De ez kicsit összetettebb. Amúgy jól tudom, hogy két párt nem jó egy kalitkában tartani együtt? Vagyis odúzáskor semmiképp?

maya írta:
Hát az hogy összebújnak az sajnos még nem sokat jelent....

Igen, épp ezért mondtam feltételes módban, a képek meg sokszor olyan csalókák... Én nem tudok egy olyan képet csinálni, ami visszaadja az igazi látványát a madárkáimnak. Mindenesetre sok sikert, és akkor várjuk majd, mi lett belőle!! :)

Hozzászólás 2012 ápr. 17, 8:21 
tothdaniel írta:
Lorba: nagyon szépek a madaraid! :D Nem is tudnék választani... :)

Köszi Dani! Néztem a tarkáidat, igazán mutatósak! :D

Hozzászólás 2012 ápr. 17, 8:20 
maya írta:
Kobaltkék. :) Gyönyörű kicsik!! :lol:

Köszi maya! A színmeghatározást is.

Hozzászólás 2012 ápr. 17, 8:16 
Vikemi írta:
Nekem különösen a szürke/mályva tetszik!!! El tudnám nézegetni itthon örökké!

Éppenséggel nem szándékoztam megtartani őket. :P Ráadásul ketten vannak, még választani is lehet. :mrgreen:
Most pillantottam rájuk és az egyik kis mályva ott üldögélt az odú nyílásában, de mire lefotóztam volna, visszament...

IDRE tag
Valódi név: Tóth Dániel

Hozzászólás 2012 ápr. 16, 19:47 
Lorba: nagyon szépek a madaraid! :D Nem is tudnék választani... :)
Vikemi: köszönöm!
Cingiii: úgy tudom, hogy a szivárványhártya szokott kifehéredni, már akinél ki szokott... :D

Hozzászólás 2012 ápr. 16, 17:30 
A rec. tarkáknál valóban nem jelenik meg a szem körül a fehér gyűrű ( nem tudom pontosan mi a neve :oops: )
Tehát, ha a tarka madár szeme tiszta fekete akkor recesszív, ha a fekete körül van fehér gyűrű,akkor domináns tarka. :D

Hozzászólás 2012 ápr. 16, 17:22 
Vikemi írta:
Maya, én is tojónak mondanám, eléggé hasonlít így képeken a viaszhártyája a tuti tojóéhoz. (Persze tipp) :) És hát remélhetőleg nem véletlen bújnak össze a hímmel!

Hát az hogy összebújnak az sajnos még nem sokat jelent. :) Nálam van két hím akik jobban szeretgeti egymást mint a tojókkal. :D 8)
De hát ők tudják... Fiatalság bolondság! :lol:
Egyébként nem hasonlít se a híméhez sem a tojóéhoz a viaszhártyája, ez itt a gond. Vagy inkább azt mondom, hogy mindkettőre hasonlít... :lol: De mindegy is, ha majd kicsit idősebb lesz mindenképp elújságolom, hogy milyen nemű. :D

Hozzászólás 2012 ápr. 16, 17:18 
Lorba írta:
A kék pontosan milyen kék?

Kép

Kobaltkék. :) Gyönyörű kicsik!! :lol:

Valódi név: Noémi

Hozzászólás 2012 ápr. 16, 16:45 
Lorba írta:
De sok okosság íródott a hétvégén. :P
Csak pislogok, hogy miket tudtok.

Lorba, hasonlóan érzek!!! :mrgreen: :P A kicsik gyönyörűek! Nekem különösen a szürke/mályva tetszik!!! El tudnám nézegetni itthon örökké!

Maya, én is tojónak mondanám, eléggé hasonlít így képeken a viaszhártyája a tuti tojóéhoz. (Persze tipp) :) És hát remélhetőleg nem véletlen bújnak össze a hímmel!

Dani nagyon szépek és különlegesek a madaraid!

Hozzászólás 2012 ápr. 16, 15:15 
Friss képek a fiatalokról. A kék pontosan milyen kék?

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2012 ápr. 16, 15:00 
De sok okosság íródott a hétvégén. :P
Csak pislogok, hogy miket tudtok.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 16, 14:40 
Köszi a segítséget! :)
maya: tényleg nagy a hasonlóság a két madár között. :) Köszi, hogy visszakerested a képet! :)
Cingiii: 3. madár: Azt olvastam, hogy a recesszíveknek a hasán is van legtöbbször folt, neki a kloákája alatt van egy kicsivel, és lilás a hímek csőre... Ez is stimmel, mert nem az a szép kék. Viszont a dominánsak szeme világosodik ki, a recesszíveké nem... Én úgy néztem, hogy neki világosabb... Szóval nem tudom. :D

Hozzászólás 2012 ápr. 16, 14:11 
Cingiii írta:
A 4. egy II. típusú sárgaarcú kék domináns tarka tojó

Cingiii, ő miért domináns tarka? :shock: Én recesszívnek gondoltam...

Hozzászólás 2012 ápr. 16, 13:49 
Sziasztok!
Az első képen egy kék domináns tarka és egy zöld domináns tarka van.
A 3. egy recesszív tarka hím, bár domináns is lehet, nekem is van egy ugyan ilyen, de ő II.típusú sárgaarcú kék felállásban. :D
A 4. egy II. típusú sárgaarcú kék domináns tarka tojó

Ahhoz, hogy ilyen utódokat kapj egy tarka örökítő sárgaarcú kékkel kell összeraknod...sztem. :D

Hozzászólás 2012 ápr. 16, 13:43 
tothdaniel írta:
4.: Ő okozta a legtöbb fejtörést... Igazából most sem tudom, milyen lehet. :)
Kép

Szerintem II. típusú sárgaarcú recesszív tarka! És gyönyörű!! :D Egyébként emlékeztem, hogy Iminek is van ilyen madara, vissza is kerestem a fórumon:
http://s18.postimage.org/bo6i1mtt5/K_p_009.jpg
Remélem így sikerül megnézned. :)

Valószínű, hogy azért nem öröklik az utódok mert csak a hímek örökítik. De majd egy profi megmondja. :D

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 16, 13:12 
imi89 írta:
sziasztok.
Tothdaniel nem véletlenül az én tojómat fényképezted le? :D
Ugyanígy néz ki egy tojóm mint neked a a 4.-ik képen.
Nekem már egyszer leírták h mi a megnevezése a színnek,de hosszú is,meg bonyolult.Arra emlékszem h: 2-es típusú, sárga arcú ....... tovább nem emlékszem :D
Az egyébként miért van h az ilyen színű tojómat bármilyen színű hímmel rakom össze.......mindig a hím színét öröklik az utódok? volt már vadas zölddel....ott 2 fészekaljat nevelt és mind a 12 vadas zöld lett. Most 1 kék-fehér tarka hímmel van és most is ugy néz ki h csak az apa színe jelenik meg az utódokon.MIvel tegyem párba h esetleg hasonló színű utódok is legyenek? ( persze azon kívül ,h egy ilyen színű hímmel rakjam össze) :D

Ez érdekes, hogy ugyanígy néz ki. :D Hát talán leírja valaki, ha tudja, hogy mi pontosan a neve... :)
Hát a kérdésedre nem tudok biztos választ adni. De megnézem, most milyen színű fiatalok vannak nála, bár az a gond, hogy nálam többen vannak egy helyen, így aztán biztosra nem tudom megmondani, hogy a fiatalok apja milyen színű...
Egyébként gondolom a genetika miatt lehet. Valószínűleg ez a szín recesszíven öröklődő tulajdonságokból adódik össze, így ezért nem lesznek ilyen színűek a fiatalok... De ezt is akkor lehet pontosan megnézni, hogyha tudjuk már a szín teljes nevét... :)

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2012 ápr. 16, 12:58 
sziasztok.
Tothdaniel nem véletlenül az én tojómat fényképezted le? :D
Ugyanígy néz ki egy tojóm mint neked a a 4.-ik képen.
Nekem már egyszer leírták h mi a megnevezése a színnek,de hosszú is,meg bonyolult.Arra emlékszem h: 2-es típusú, sárga arcú ....... tovább nem emlékszem :D
Az egyébként miért van h az ilyen színű tojómat bármilyen színű hímmel rakom össze.......mindig a hím színét öröklik az utódok? volt már vadas zölddel....ott 2 fészekaljat nevelt és mind a 12 vadas zöld lett. Most 1 kék-fehér tarka hímmel van és most is ugy néz ki h csak az apa színe jelenik meg az utódokon.MIvel tegyem párba h esetleg hasonló színű utódok is legyenek? ( persze azon kívül ,h egy ilyen színű hímmel rakjam össze) :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 3963 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 199  Következő