Üdvözletem!
Tanácsot szeretnék kérni, méghozzá egy fiatal, kb. 1 éves nimfapapagáj ügyében. Körülbelül 2 hónapja kezdődött nála az, hogy elkezdte rágni a hátán és a szárnya alatt a tollait, elég csúnyán. Majd meg is kopaszodott az említett helyeken, és véresre is csípta. A közérzete s elég rossz volt. Aztán felvittem BP-re, állatorvoshoz, írt neki kormivin port, és javasolt egy új magkeveréket is. Mindig kapta a kormivint előírásnak megfelelően, új eleséget is eszi, fűzfa ágakat rágcsál, sárgarépát, tyúkhúrt kap. Már énekel, fütyül mászkál stb.
Viszont a szárnya alatt még mindig nem nőtt ki a kis pehelytolla, szinteteljesen csupasz. És ami a még rosszabb, hogy a hátát folyamatosan csípi, véresre és nem akar begyógyulni a keletkezett pirosság/seb. az állatorvos ajánlotta, hogy kenjem neogranormonnal vagy körömvirág kenőccsel, de nem használt, mert mindg hátranyúl és csípi. Tol egyáltalán nem nőtt ég oda. aztán nemrég felhívtam a dokit és ajánlotta a Kék Lukács kenőcsöt. Kenegetem már egy hete, de még mindig semmi. Sehol egy árva tollkezdemény, és mindig odanyúl és csípi a bőrét, de csak azon a helyen.
egyébként eszik, énekel, jókedv, csak sebes a háta, nincs neki toll a nagy fedőtoll alatt. a fedőtoll, ami a hátán van, meg össze van picit ragadva, mert ahogy kenem a bőrét, néha rá megy a tollára is a krémből, szóval szegényke elég csapzott.
Szóval eléggé tanácstalan vagyok a háta miatt. Visszavinn a dokihoz elég nehéz, mert ózdi vagyok, közvetlenül buszjárat sem indul már Miskolcról, ahonnan még vinni tudnám. az ózdi doki meg nem ért a madarakhoz, először hozzá vittem, de totál hülyeséget beszélt. (tolltüsző-cisztáról, utóbb kiderült, hogy nincs is olyan...)
esetleg valakinek volna valami ötlete, javaslata? Nem tudom, mit kezdjek a dologgal, enni eszik, vidám stb, de a hátán a fedőtollak alatt nincsenek a kis melegítő tollai, és a csípések miatt mindig kisebzi a bőrét... mit tegyek?
|