Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 máj. 8, 9:01 
A pár valóban jó ötlet, illetve a madár lefoglalása... Mennyi időt foglalkozol vele?
A tolltüsző-ciszta létező betegség!!!
http://papagajcentrum.5mp.eu/web.php?a= ... tollciszta

A különböző kenceficék nem minden esetben használnak...

Valódi név: Tóth Péter

Hozzászólás 2012 máj. 8, 8:22 
Szia!
Lehet,ha kapna egy párt- akkor többet törődne azzal, mint esetleg "unalmában" önmagát tépi.
Én szépiát is adnék neki.

http://www.facebook.com/Petermadarai

Valódi név: Fruzsina

Hozzászólás 2012 máj. 8, 0:13 
Üdvözletem!

Tanácsot szeretnék kérni, méghozzá egy fiatal, kb. 1 éves nimfapapagáj ügyében. Körülbelül 2 hónapja kezdődött nála az, hogy elkezdte rágni a hátán és a szárnya alatt a tollait, elég csúnyán. Majd meg is kopaszodott az említett helyeken, és véresre is csípta. A közérzete s elég rossz volt. Aztán felvittem BP-re, állatorvoshoz, írt neki kormivin port, és javasolt egy új magkeveréket is. Mindig kapta a kormivint előírásnak megfelelően, új eleséget is eszi, fűzfa ágakat rágcsál, sárgarépát, tyúkhúrt kap. Már énekel, fütyül mászkál stb.

Viszont a szárnya alatt még mindig nem nőtt ki a kis pehelytolla, szinteteljesen csupasz. És ami a még rosszabb, hogy a hátát folyamatosan csípi, véresre és nem akar begyógyulni a keletkezett pirosság/seb. az állatorvos ajánlotta, hogy kenjem neogranormonnal vagy körömvirág kenőccsel, de nem használt, mert mindg hátranyúl és csípi. Tol egyáltalán nem nőtt ég oda. aztán nemrég felhívtam a dokit és ajánlotta a Kék Lukács kenőcsöt. Kenegetem már egy hete, de még mindig semmi. Sehol egy árva tollkezdemény, és mindig odanyúl és csípi a bőrét, de csak azon a helyen.

egyébként eszik, énekel, jókedv, csak sebes a háta, nincs neki toll a nagy fedőtoll alatt. a fedőtoll, ami a hátán van, meg össze van picit ragadva, mert ahogy kenem a bőrét, néha rá megy a tollára is a krémből, szóval szegényke elég csapzott.

Szóval eléggé tanácstalan vagyok a háta miatt. Visszavinn a dokihoz elég nehéz, mert ózdi vagyok, közvetlenül buszjárat sem indul már Miskolcról, ahonnan még vinni tudnám. az ózdi doki meg nem ért a madarakhoz, először hozzá vittem, de totál hülyeséget beszélt. (tolltüsző-cisztáról, utóbb kiderült, hogy nincs is olyan...)

esetleg valakinek volna valami ötlete, javaslata? Nem tudom, mit kezdjek a dologgal, enni eszik, vidám stb, de a hátán a fedőtollak alatt nincsenek a kis melegítő tollai, és a csípések miatt mindig kisebzi a bőrét... mit tegyek?

IDRE tag
Valódi név: Gaál Imre

Hozzászólás 2012 máj. 7, 22:09 
Sziasztok!

Van pár nimfám együtt,viszont most páronként külön szeretném őket szedni,mind egymástól független vonalból származik.
Van köztük sárga,szürke,és szerintem a sárga és szürke szín keresztezése is a tollszín alapján.
A szürkéknél még csak-csak megpróbálom belőni melyik lehet a tojó vagy hím a pofafoltja alapján,viszont a többinél egyenlőre fogalmam sincs,hogyan tegyem,ebben szeretném segítségeteket kérni,melyet előre is köszönök!

Valódi név: Gergely

Hozzászólás 2012 máj. 7, 19:40 
Betty írta:
Jajjjj, képzeljétek végre kikelt a fahéj foltnélküli hím, fahéj fallow tojóm első fiókája :mrgreen: Megfogadtam, hogy egyáltalán nem fogom őket nézegetni. Azt tudtam, hogy 3 tojásuk van, de a kelés időpontját nem. Tegnap reggel viszont az etetésnél, halk csipogást hallottam. Bekukkoltam és egy kis hófehér pehelygombóc volt az odúban :) Ez az első kis nimfa ami az újabb madarászatom alatt megszületett.
Azt mondtátok, hogy fallow hordozó lesz. Kíváncsi vagyok valójában milyen szín jön ki majd :)

Grat! :D
:31:

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 máj. 7, 19:11 
Jajjjj, képzeljétek végre kikelt a fahéj foltnélküli hím, fahéj fallow tojóm első fiókája :mrgreen: Megfogadtam, hogy egyáltalán nem fogom őket nézegetni. Azt tudtam, hogy 3 tojásuk van, de a kelés időpontját nem. Tegnap reggel viszont az etetésnél, halk csipogást hallottam. Bekukkoltam és egy kis hófehér pehelygombóc volt az odúban :) Ez az első kis nimfa ami az újabb madarászatom alatt megszületett.
Azt mondtátok, hogy fallow hordozó lesz. Kíváncsi vagyok valójában milyen szín jön ki majd :)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 máj. 6, 21:15 
A "csomósodó" macskaalom nem jó. A zeolitos az viszont jó.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 máj. 6, 10:39 
ferkog írta:
Sziasztok!
Kíváncsi lennék a véleményekre, hogy "papagáj alá" valóban szórhatunk be macska-almot vagy pedig maradjak a megszokott módszernél (madár homok)... ? Egy internetes oldalon olvastam és aki rak alájuk valamit azt tudja, hogy megkönnyíti a kalitka tisztántartását; nem kell vakargatni-subickolni órák hosszat, így több idő van a madarunkra... :)

Elméletileg van olyan macskaalom ami madarak alá meg terráriumba is direkt ajánlva van. Szóval mehet (bár biztos van amelyik nem, nem vagyok annyira szakértő macskaalom téren :D ). Viszont szerintem semmivel nem drágább a madárhomok, sőt...

Hozzászólás 2012 máj. 6, 8:41 
Sziasztok!
Kíváncsi lennék a véleményekre, hogy "papagáj alá" valóban szórhatunk be macska-almot vagy pedig maradjak a megszokott módszernél (madár homok)... ? Egy internetes oldalon olvastam és aki rak alájuk valamit azt tudja, hogy megkönnyíti a kalitka tisztántartását; nem kell vakargatni-subickolni órák hosszat, így több idő van a madarunkra... :)

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2012 máj. 5, 19:52 
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
VAn 1 pár nimfám........5 fióka van alattuk már ki-ki járnak az oduból.
A tojóm most megint elkezdett tojást rakni.....ez idáig semmi extra......De hirtelen elkezdett gubbasztani és olyan bágyadt lett.
Mielőtt valaki azt mondaná h tojás visszamaradás......ezt a témát megelőztem mert megfogtam és nincs tojás elakadva benne.
És a hasa sem megy......
Fogalmam sincs mi lehet a gáz. Tojásos lágykaját nem kapnak most.Zöldet szoktak kapni jól megmosva leszárítva.......de tegnap nem kaptak ugyhogy szerintem ez sem lehet baja.A tojó egyébként 2,5 éves tehát se nem öreg se nem fiatal már.......
Valaki valami ötlet........??????
Előre is köszönöm.

Valódi név: Gergely

Hozzászólás 2012 máj. 3, 19:18 
Helló!
Nyíregyháza környékén ismertek megbízható tenyésztőt? Szeretnék egy nimfát!! :lol: :lol:

Valódi név: Pisti

Hozzászólás 2012 máj. 1, 10:27 
Sziasztok!
Jártatok már úgy, hogy van 1 odú, amiben fiókákat nevelnek, majd egy másik pár tojója beletojik.
(Természetesen tojást. :D ) Közben van 2 db üres odú is, amibe tojhatna.
Ilyenkor mit csináljak, vegyem ki a tojást, a párral együtt? Vagy hagyjam úgy? Vagy egyéb ötlet? :scratch:

Valódi név: Tóth Imre

Hozzászólás 2012 ápr. 30, 15:22 
Eléggé ki van nyilva a kloákája, de se kaki, se semmi órák óta. Kicsit elkezdte borzolni magát, de röpköd 1000-el.

Valódi név: Tóth Imre

Hozzászólás 2012 ápr. 30, 14:28 
Sziasztok!
Hasonló kérdéssel jönnék én is.

Van egy 3 éves him és egy 1 éves kézzel nevelt tojó nimfám. Többször párosodtak természetesen és már hetek óta mindent rágnak, bemennek minden eldugott helyre fészket keresni.
Most kaptak egy nagyobb dobozt, a tojó és him bele is költözött szinte egyből. Pár perc után elösször pánikszerűen elhagyták a dobozt, utána megint vissza, ki-be...
A szelid tojó most a vállamon tollászkodik, de néha hasonló tartást vesz fel mint a him párosodás közben és széttett szárnyakkal leereszti a fenekét nagy tollgombolyaggá vállva.
Néha a kloákáját kapirgálja a lábával.
Megnagyobbodott a kloáka körüli rész és a háta is "puposabb" lett, mivel kissé lefelé tartja a farkát.( a tojások miatt?) Székletén változást nem láttam, igaz, nem is voltam sokat itthon. Mintha nagyobbakat lőne mint eddig.
A him sokszorűzi, üti, zavarja a másikat, be kellett zárni a helyére, most hiszti van. Ez normális, ha jól értelmeztem.
A tojás visszamaradás első jele a bágyadtság, felborzol tollazat?
Nagyon félem a tojót, kenyérre lehet kenni :bom:

Köszönöm.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 26, 15:49 
varadi írta:
adam92 írta:
Nézd csak nyugodtan Több mindentől lehet nagyobb egyébként. Lámpáztad már őket?

Nem mert kivenni sem akartam mert utánna lehet hogy nem ülnek vissza a tojásokra. De kívàncsi vagyok nagyon ugyan mennyi lehet èlet kèpes

Akkor nem marad más, mint a várakozás. :)

Valódi név: Váradi Viktor

Hozzászólás 2012 ápr. 26, 15:39 
adam92 írta:

Nem mert kivenni sem akartam mert utánna lehet hogy nem ülnek vissza a tojásokra. De kívàncsi vagyok nagyon ugyan mennyi lehet èlet kèpes

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 26, 15:33 

Hozzászólás 2012 ápr. 26, 15:25 
adam92 írta:
varadi írta:
Az egyik tojása a papagájomnak nagyobb mint a többi ez azt jelenti hogy az kel ki legelőször ?? Már csak pár nap és valószínű hogy kibújik az első fióka , és remélhetőleg a 7 tojásból lesz is max. 5 fiókám.

Nem jelenti azt.

Köszönöm szèpen a válaszod. Akkor nem azt az egytojást nèzem hanem a többit is.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 26, 15:17 
varadi írta:
Az egyik tojása a papagájomnak nagyobb mint a többi ez azt jelenti hogy az kel ki legelőször ?? Már csak pár nap és valószínű hogy kibújik az első fióka , és remélhetőleg a 7 tojásból lesz is max. 5 fiókám.

Nem jelenti azt.

Hozzászólás 2012 ápr. 26, 9:46 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 232  Következő