tavasz írta:
sziaztok mar 30 naposak lettek a kanari fiokak vegre 2 fioka let edig ,el valasztottam oket a szuloktol szep nagy kalitkaba tettem oket ,de nem latom oket hogy inanak vizet ,edig etetem en is oket mivel a anyuk mar uj feszket csinalt ,es mar nem foglalkozot veluk ,most nem tudom hogy meg mindig etesem e oket vagy mar anyit tudnak ok is eni maguktol hogy eleg ,,,, a anyuk most 5 tojason ul remelem lesz ujbol fiokak ,,,koszonom a valaszokat
Szia, Jutka!
Nos, hogy nem írtunk neked, gondolom kutakodtál, keresgéltél, olvasgattál az eddig neked küldött linkek között. Bőőőőven van olvasnivaló és minden kérdésedre válasz. Mostmár szeretném látni azt is, hogy nemcsak akkor írsz, amikor kérdésed van, hanem válaszolsz is a neked feltett kérdésre. Ha gondod van a magyar nyelvvel, akkor megértem, hogy nem tudod kiszűrni a te saját problémádra vonatkozó lényeget. Semmit sem írtál erre vonatkozóan, csak tapogatózok. Azt sem értettem, miért kellett a fiókanevelés kellős közepén új fészket betenned a tojóhoz... Azt meg végképp nem értem, hogy amit tanácsolunk neked, miért nem tartod be.
Sokadszorra írom neked:
-fióka neveléskor mindig legyen friss lágyeleség is és magkeverék is az etetőben
-salátát NEM adunk
-háromhetes korukra lesznek önállóak a fiatalok
-csak akkor tesszük külön őket, ha már megbizonyosodtunk, hogy önállóan tudnak enni és inni
-ajánlatos áztatott repcét is tenni a fiatalok ételéhez mert egyrészt táplálóbb, másrészt átmenetet képez a lágykaja és a magkeverék között
Sok sikert, sok fiókát!
Üdv, Gabesz