Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 76  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Renáta

Hozzászólás 2012 júl. 12, 10:13 
Megtaláltam a papagájok lapját, Dectomax injekciót tett a csőre környékére és a lábakra, ismétlőkezelésekkel.

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2012 júl. 12, 10:03 
A légzsákatka például egyetlen faj, melynek tudományos neve Sternostoma tracheacolum.
Ez az egyetlen faj képes megbetegíteni kanárikat, gouldokat és hullámosokat is sok más madárral együtt. Így, ha a kanárijaidban van légzsákatka, akkor a hullámosaidban is van, csak a kevésbé érzékeny madárban nem okoz tüneteket. Viszont ha csak a kanárijaidat kezeled ki, akkor a kezelés után újra el fogják kapni a hullámosoktól.
Én azt tanácsolom, hogy inkább keress egy másik állatorvost, mert ha olyat állít, hogy elég csak a kanárijaidat kezelni, akkor valószínűleg általában a madarakhoz nem ért, így nem sok jóra számíthatsz.

Hozzászólás 2012 júl. 12, 9:56 
Fekete Csaba írta:
Leírhatnád, hogy milyen kezelést kapnak a madaraid. Én azért nem vennék arra mérget, hogy a hullámosaid nem kapják el az atkát. (Nem hiszem, hogy bárkit is zavartál volna és a kérdésedre is próbáltam válaszolni, ha megnézed lejjebb, a hozzászólásod alatt.)

A papagájok rühösség ellen sikeresen vannak kezelve, már a vége felé tartunk ez a külsejükön látszik a legjobban. A kórlapon rajta lesz, hogy mit kapnak, az első kezelés a jövő héten lesz akkor megírom hogy pontosan mi is lesz az, mert most még nem tudom.

Igen későn vettem észre az üzenetet, mert csak a képeket néztem :mrgreen:
és azon gondolkoztam hogy régebben sok ilyen magazint vásároltam.

Köszönöm a segítséget, remélem másoknak is segít akiknek ez a problémájuk!

Hozzászólás 2012 júl. 12, 9:52 
Fekete Csaba írta:
Az itthon kapható szerek közül az ivermectint tudod használni, de azt sajnos a légzsákatka ellen torokba kell cseppenteni és ismételni kell.
Ha a lábuk is atkás, akkor azt paraffin olajjal be kellene kenegetni.

Nagyon köszönöm a választ! Eddigre már beszéltünk az orvossal, mert én nagyon tapasztalatlan vagyok a madarazásban.
Ezért ez tűnt a legjobb megoldásnak, szerencsére az én madaraim gyakran vannak reptetve és csapatban mozognak, úgyhogy nem gond egyik kalitkából átcsalogatni őket egy másikba, csak jól tele kell rakni finomságokkal és átmennek. :D

Viszont a kezelések után, ha nem viszünk be újabb madarat akkor nagy valószínűséggel nem jön elő többé ez a probléma.

Hozzászólás 2012 júl. 12, 9:47 
Leírhatnád, hogy milyen kezelést kapnak a madaraid. Én azért nem vennék arra mérget, hogy a hullámosaid nem kapják el az atkát. (Nem hiszem, hogy bárkit is zavartál volna és a kérdésedre is próbáltam válaszolni, ha megnézed lejjebb, a hozzászólásod alatt.)

Hozzászólás 2012 júl. 12, 9:37 
Sziasztok!

Csak még egy bejegyzés, aztán nem zavarok. :cyclops:
Megoldottnak tekinthető a problémám, beszélve lett az orvossal, kezelésekre fogunk járni az összes madárral!
Úgyhogy már nem aktuális a kérdésem. :D
Mindenesetre sok-sok atkaírtó korongot fogok vásárolni ezután is.

Viszont a jó hír, hogy a papagájok nem kaphatták el, mivel ezek fajspecifikus élősködők!
Még akkor sem ha időnként szomszédolnak és meglátogatják egymást. :cyclops:
Kép

Sajnos bármekkora helyen tarthatnánk a természetben soha nem élnek így együtt... hát igen.
Ha igazán állatbarát akartam volna lenni, talán meg sem vásároltam volna..
Mindenesetre jó nagy kerti röpdét terveztünk, azt még meg kell oldani hogy a kinti madaraktól ne tudjanak fertőzést kapni!

Hozzászólás 2012 júl. 12, 9:31 
Az itthon kapható szerek közül az ivermectint tudod használni, de azt sajnos a légzsákatka ellen torokba kell cseppenteni és ismételni kell.
Ha a lábuk is atkás, akkor azt paraffin olajjal be kellene kenegetni.

Hozzászólás 2012 júl. 11, 9:40 
Sziasztok!

Ez volt a madaraim régi kalitkája, de ezt nem ajánlom! Az alsó műanyag teljesen eltört, nagyon gyenge volt! Most egy hasonló méretű van nekik, olyan aminek vas az alja is.
A berendezésen is módosítottam.

Kép
http://kepfeltoltes.hu/120711/629829312 ... es.hu_.jpg

Szegénynek fészket kellett tenni mert mindenhová tojást rakott. De már megbántam, mert most már túl sokan vannak! :cyclops:

Kerti röpdét szeretnénk építeni nekik, amint meggyógyulnak kimehetnek. Ez a terv.
Üdv!

Hozzászólás 2012 júl. 11, 8:49 
Sziasztok!

Sok jó hozzászólás 80 oldalon keresztül. Próbáltam rákeresni az atka ölésre de végigolvasni nem tudok minden oldalt.
-Egy énekes kanári és egy színkanári és 3 fészekalj fióka. Összesen 9 madár. Kereskedésből vettem az énekes kanárit is már "lábatkásan" szerintem. Nem fogom eladni őket és nem is akartam szaporítani sem, már csak kifelé szedem a tojásokat. Jó lenne ha mind a 9 madárral nem kellene orvoshoz szaladgálni.-

A lényeg: A torokatka az már biztos, lábon és tollazaton is lehetnek egyéb atkák.
Heti program a kalitka forrázás, fertőtlenítés. Trixie Bio spray kalitkafertőtlenítő vacak, de már ezt sem lehet kapni, milbetod akármit sem.
Spot on készítményeket láttam, ez az egyetlen kezelési mód, vagy van amit vízbe lehet tenni, esetleg inhaláltatni?

-Őszintén nem szeretném összefogdosni őket állandóan és jó lenne pár nap alatt és esetleg egy ismétlőkezeléssel kiírtani az atkákat, nem hónapokig kezelgetni.
Gondolom így már a papagájaim is számíthatnak az atkákra... pedig ők rühösség miatt rendszeres orvosi kezelést kaptak, de ez most lényegtelen.-

Ha van valakinek jó atkaírtási tapasztalata, az ossza meg velem kérem, mert most eléggé kiábrándultam a díszmadár tartásból.
Köszönöm!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2012 jún. 16, 14:12 
tavasz írta:
sziaztok mar 30 naposak lettek a kanari fiokak vegre 2 fioka let edig ,el valasztottam oket a szuloktol szep nagy kalitkaba tettem oket ,de nem latom oket hogy inanak vizet ,edig etetem en is oket mivel a anyuk mar uj feszket csinalt ,es mar nem foglalkozot veluk ,most nem tudom hogy meg mindig etesem e oket vagy mar anyit tudnak ok is eni maguktol hogy eleg ,,,, a anyuk most 5 tojason ul remelem lesz ujbol fiokak ,,,koszonom a valaszokat

Szia, Jutka!

Nos, hogy nem írtunk neked, gondolom kutakodtál, keresgéltél, olvasgattál az eddig neked küldött linkek között. Bőőőőven van olvasnivaló és minden kérdésedre válasz. Mostmár szeretném látni azt is, hogy nemcsak akkor írsz, amikor kérdésed van, hanem válaszolsz is a neked feltett kérdésre. Ha gondod van a magyar nyelvvel, akkor megértem, hogy nem tudod kiszűrni a te saját problémádra vonatkozó lényeget. Semmit sem írtál erre vonatkozóan, csak tapogatózok. Azt sem értettem, miért kellett a fiókanevelés kellős közepén új fészket betenned a tojóhoz... Azt meg végképp nem értem, hogy amit tanácsolunk neked, miért nem tartod be.
Sokadszorra írom neked:
-fióka neveléskor mindig legyen friss lágyeleség is és magkeverék is az etetőben
-salátát NEM adunk
-háromhetes korukra lesznek önállóak a fiatalok
-csak akkor tesszük külön őket, ha már megbizonyosodtunk, hogy önállóan tudnak enni és inni
-ajánlatos áztatott repcét is tenni a fiatalok ételéhez mert egyrészt táplálóbb, másrészt átmenetet képez a lágykaja és a magkeverék között
Sok sikert, sok fiókát!

Üdv, Gabesz

Valódi név: judit

Hozzászólás 2012 jún. 11, 4:31 
sziaztok mar 30 naposak lettek a kanari fiokak vegre 2 fioka let edig ,el valasztottam oket a szuloktol szep nagy kalitkaba tettem oket ,de nem latom oket hogy inanak vizet ,edig etetem en is oket mivel a anyuk mar uj feszket csinalt ,es mar nem foglalkozot veluk ,most nem tudom hogy meg mindig etesem e oket vagy mar anyit tudnak ok is eni maguktol hogy eleg ,,,, a anyuk most 5 tojason ul remelem lesz ujbol fiokak ,,,koszonom a valaszokat

Hozzászólás 2012 máj. 27, 19:42 
Sziasztok!
Vettem egy pár napja egy pár fiatal kanárit.Esznek,isznak szépen csak állandóan fel van borzolva a tolluk.Nem tudom mi lehet az oka.Akitől vettem az azt mondja,hogy huzatot kaptak.Nálam a kazánházban vannak ahol szerintem nincsen huzat.Válaszotokat előre is köszönöm.
knorbert

Hozzászólás 2012 máj. 25, 19:14 
sziaszto a kanari fioka mikkor hagya el a feszket ,ma reggel a kalitka ajan talatam meg epp ma 2 hetes gondolom kieshetet ,

Hozzászólás 2012 máj. 21, 15:09 
tavasz írta:
sziasztok 5 napja mar hogy kanari fiokam lett, szeretnem megkerdezni hogy zodseget, gyumolcsot tegyek e be a kalitkaba, persze lagyeleseg az minden nap ott van, meg a magok, csak nem tudom hogy pl ha salata levelet teszek be akkor nem e baj. koszonom a valaszt

Szia, Judit!
Bocsánat a késői válaszért! Remélem, olvasgattál azért itt a környéken, és NEM adtál salátát a kicsiknek. Míg el nem választod a fiókákat a szülőktől, végig legyen előttük lágyeleség és magkeverék is! Alma vagy uborka szelet heti két alkalommal mehet. A lágyeleségbe lehetőleg legyen reszelt sárgarépa is a főtt tojás és egyebek mellett!
Hány fiókád lett? És cseperednek már szépen? Mesélj!

Hozzászólás 2012 máj. 16, 19:59 
sziasztok 5 napja mar hogy kanari fiokam lett, szeretnem megkerdezni hogy zodseget, gyumolcsot tegyek e be a kalitkaba, persze lagyeleseg az minden nap ott van, meg a magok, csak nem tudom hogy pl ha salata levelet teszek be akkor nem e baj. koszonom a valaszt

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2012 ápr. 28, 8:24 
Vikcsi!
Ilyen esetben a madártól vond meg a lágykaját és a zöldet.
Két hétig csak száraz magot kapjon.
Szerezd be a Rhönfried Usne-Gano vagy a Hema Ekodiar + termékét.
Ezek pár nap alatt megszüntetik a hasmenést.

Hozzászólás 2012 ápr. 27, 23:04 
sziasztok vegre a sokk varakozasom meg hozta a eredmenyt tegnap elot meg let a elso kanari tojas de sajnos ma reggel a masik tojast a ketrec ajan talaltam termeszetes meg volt repedve ,,,,, az szeretnem kerdezni hogy a tojom miert oda potyantota a tojast nem a feszel alat volt joval mesze a veszektol ezer arra nem gondolhattam hogy ki eset a feszekbol,mi lehet a okka lehet hogy a tojom erezte ez a tojas nem joooo, na izgatotan varom a holnap reggel mert holnap kenne joni a harmadik tojasnak , remelem jo 2 het mulva lesz kis madarkam ,,,,,,,,,, :)

Hozzászólás 2012 ápr. 24, 20:20 
tavasz írta:
sziasztok ha a tojom meg csinalta szepen a feszket ,es majdnem egesz nap bene is ul ,akkor nemsokkara teszi a tojast szerintettek ,sajnos hiaba pobalkozik a him a tojoval hogy parzana ,de a tojo el szalad tole ,nem engedi neki ,pedig mikkor a tojo a feszken ul a him etetti ,stb szerintetek miert nem engedi a tojo hogy a him kozeledjen hoza ,,,,,,,,,,,,,

Ha eddig együtt voltak, tedd külön kalitkába a madarakat. A hím felbátrodik és udvarolni fog a tojónak. Reggelente és este a hímet tedd be a tojóhoz 10-15 percre kb. Ez épp elég idő a lamúrhoz. Ha külön tartod őket, bátrabb és tüzesebb lesz a hím.
Reméljük, még nem késő, és fiasak is lesznek a tojások, melyek hamarosan érkezni fognak!

És köszi, hogy ide írtál! 8)
Sok sikert!

Hozzászólás 2012 ápr. 24, 17:41 
sziasztok ha a tojom meg csinalta szepen a feszket ,es majdnem egesz nap bene is ul ,akkor nemsokkara teszi a tojast szerintettek ,sajnos hiaba pobalkozik a him a tojoval hogy parzana ,de a tojo el szalad tole ,nem engedi neki ,pedig mikkor a tojo a feszken ul a him etetti ,stb szerintetek miert nem engedi a tojo hogy a him kozeledjen hoza ,,,,,,,,,,,,,

Valódi név: Nagyné K. Viktória

Hozzászólás 2012 ápr. 24, 17:23 
Köszönöm szépen Gabesz!

Forrázott kamillát már tegnap óta adok neki, meg széntablettát az eleségébe összetörve. Nem tudom, hogy mennyi a kanárik átlagéletkora, mert valahol azt írják, hogy 8-10év, valahol meg 10-15év, mi is arra tippeltünk, hogy már öregfiú. Eddig már többször adtam neki salátát, de soha semmi baj nem volt. Az biztos, hogy egy jó darabig nem kap. Csak gyógyuljon meg. Köszönöm a biztatást!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 76  Következő