Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 109  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2012 máj. 18, 17:56 
Sziasztok!

Nagyon szépek ezek az arany színű madarak! Ez a hivatalos neve? Volt már olyan, akitől mustár színűként hallottam.
Én most őket vettem kalitkástól, egy ismerősöm allergiás lett és el kellett adnia őket. Hát nem irigylem :?
Ti milyen neműnek saccoljátok őket?

KépKépKépKépKép

Hozzászólás 2012 máj. 17, 21:55 
Szép, én is lehet megtartom az egyiket lutinó vagy creminoval raknám én is párba, de nekem is a lutinó jobb lenne.

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 máj. 15, 21:10 
Szépek nekem is van egy ilyen hímem csak lutínó tojóval szeretném összetenni.

Kép

Kép

Hozzászólás 2012 máj. 15, 11:00 
Szia Attila! Köszönöm.
Kép
Arany a hím creminó a tojó.

Hozzászólás 2012 máj. 15, 9:56 
Szia!
Igen, vittek tőlem katikat februárban,H002497 a gyűrűszámon.
A kalkulátor szerint hímnek kell lennie :roll:

IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 máj. 14, 22:57 
Itt volt:

Pulipinty írta:
Cingiii hát most már nem is tudom, hogy mi a felállás? Ma az 1 éves zöld "tojó" megközelítette az ágon mellette ülő 4 hónapos "hímet" akit inkább tojónak néztem, és átkarolta a szárnyával és kezdte áttenni rajta a hátán a lábát. Most ez meg mi volt??? Zőccség mégis hím lenne? A kicsi meg akkor tuti tojó?

Attila! Azt hisze, hogy a kicsit tőled vették februárban, D.harasztin, elképzelhető? A gyűrűszámát nem olvastam le, decemberi kismadár. Ők akkor hímnek vették, lehet, hogy azért nem látok feketét a farok tollain, mert dilute a színe? És a szürke nagyon összeolvad a kékkel?

A kék tesókat még nem bontottam szét, elkezdtek vedleni, hát most gondolom egy ideig amúgy sem költhetnek?

Hozzászólás 2012 máj. 14, 22:40 
Pulipinty írta:
Attila: a kicsi füves részen a szélső bejárónál volt egy árusnál 2 zöld és 3 kobalt, kb 5.50kor értünk ki. Árat nem kérdeztem, mert nekem már fullon van a lakás katalinokkal! :) Olvastad, hogy írtam neked, hogy egy tőled származó kispapim lett? :)

Hát én sajna csak 8-körül értem ki akkor már nem láttam egyet sem.
Nem találom mit írtál?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 máj. 14, 22:13 
Attila: a kicsi füves részen a szélső bejárónál volt egy árusnál 2 zöld és 3 kobalt, kb 5.50kor értünk ki. Árat nem kérdeztem, mert nekem már fullon van a lakás katalinokkal! :) Olvastad, hogy írtam neked, hogy egy tőled származó kispapim lett? :)

Hozzászólás 2012 máj. 14, 22:08 
Mokos Richárd írta:
Szia Attila!Csak nem szemeztél te is a mályva X zöld párossal? Én úgymentem le hogy amennyi kati lesz annyit veszek de igazából nem sokat láttam.Egy helyen volt 3 kobalt onnan vettem 1db-ot .Azért nem vettem meg a többit mert mind a 3 tesó volt .Meg ezt a mályva párost láttam még és egyből meg is vettem mert múltkor vaciláltam és elvittek előlem egy ilyen párost.

Pulipinty!A madárnak 1 körme van ami egy kicsit vissza van úgymond "konyulva".Nagyon sok helyen látom főleg börzén hogy sok katinak így van a körme.Gondolom ez a vékony ágaknak köszönhető amik nembírják koptatni a körmüket.Nálam van vékony és vastag ülőrúd is ezért és nálam egyik madaramnak se ilyen a körme.Vágni fogok le belőle.

Sajnos nem is láttam őket mert későn értünk ki,csak egy ismerős hívott hogy vannak kint katik és pont ilyen színűeket mondott. Én nem láttam egy darabot sem :twisted:
Mennyibe fájtak??? Privátban is jó ha nem titok!

IDRE tag

Hozzászólás 2012 máj. 14, 18:08 
Nekem a kotlósnak nőtt meg így a körme, amíg a fészekben dekkolt. Lehet, hogy ő lenne a tojó?

Hozzászólás 2012 máj. 14, 17:33 
Szia Attila!Csak nem szemeztél te is a mályva X zöld párossal? Én úgymentem le hogy amennyi kati lesz annyit veszek de igazából nem sokat láttam.Egy helyen volt 3 kobalt onnan vettem 1db-ot .Azért nem vettem meg a többit mert mind a 3 tesó volt .Meg ezt a mályva párost láttam még és egyből meg is vettem mert múltkor vaciláltam és elvittek előlem egy ilyen párost.

Pulipinty!A madárnak 1 körme van ami egy kicsit vissza van úgymond "konyulva".Nagyon sok helyen látom főleg börzén hogy sok katinak így van a körme.Gondolom ez a vékony ágaknak köszönhető amik nembírják koptatni a körmüket.Nálam van vékony és vastag ülőrúd is ezért és nálam egyik madaramnak se ilyen a körme.Vágni fogok le belőle.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 máj. 14, 13:25 
Szia Ricsi! Szépek az új lakók! :) A szürkének kacskák az ujjai, vagy hosszú a körme?

Hozzászólás 2012 máj. 14, 12:46 
Mokos Richárd írta:
Sziasztok!Rég jártam erre és voltak nálam változások katik terén így ezt megosztom veletek.És szolgálok pár képpel is ha nem gond.

Na szóval a lutino X zöld páromat sajna szétkellett szednem mert a tojóm a 4. tojást nembírta megtojni így saját magam szedtem ki belőle.Így őt eladtam, vagyis elvitték kedvencnek.A 3 tojást sikeresen megbírtam menteni mert a zöld párom épp tojásokon ült így beraktam alájuk.Megjelöltem a tojásokat egy L betűvel csak kíváncsiságból hogy kikelnek-e vajon.A zöld párosom alatt így 7 tojás volt amiből 5db szépen kikelt és köztük a lutino X zöld párom 3 tojása is termékenynek bizonyult.Így még bízhatok benne hogy talán lesz lutinóm aminek nagyon örülnék.Viszont ha mind zöld lesz jól bebuktam mert nemtudom melyik párnak melyik a kölyke.De lényeg a lényeg hogy szépen cseperednek.A magányosan maradt lutinó hímem megkapta a cremino tojót.Úgyhogy ővelük várok őszig mert a tojó még fiatal a költéshez.Közben érkeztek új csapatjátékosok is.Az áprilisi börzén sikrült szert tennem egy olajzöld tojóra amit még kupálok mert eléggé össze volt törve , a mai börzén meg vettem egy zöldXmályva párost és egy fiatal kobalt madárkát.Igazából ennyi történt nálam.
Szóval a jelenlegi katiállományom eddig így áll:3 zöld,1 olajzöld,1 lutino,1 cremino ,2 kobalt,1 mályva

És íme az igért képek:

Zöld párom+fiókáik:
Kép

Kép

Lutino x Cremino páros:
Kép

Mai Monori szerzeményeim:
Kép

Kép

Kép

Szia Ricsi!
Akkor te nyúltad le őket :evil:
Sok sikert hozzájuk.
A kicsikhez grat.szerintem nem lesz lutínó(legalábbis nem látok piros szeműt köztük!)

Hozzászólás 2012 máj. 14, 12:41 
Ildó írta:
Sziasztok! Kirepültek a kis katalinok.
Kép

Kép

Kép

Kép

Szia!
Nagyon szépek!Szülők milyen színűek?

Hozzászólás 2012 máj. 13, 15:00 
Sziasztok!Rég jártam erre és voltak nálam változások katik terén így ezt megosztom veletek.És szolgálok pár képpel is ha nem gond.

Na szóval a lutino X zöld páromat sajna szétkellett szednem mert a tojóm a 4. tojást nembírta megtojni így saját magam szedtem ki belőle.Így őt eladtam, vagyis elvitték kedvencnek.A 3 tojást sikeresen megbírtam menteni mert a zöld párom épp tojásokon ült így beraktam alájuk.Megjelöltem a tojásokat egy L betűvel csak kíváncsiságból hogy kikelnek-e vajon.A zöld párosom alatt így 7 tojás volt amiből 5db szépen kikelt és köztük a lutino X zöld párom 3 tojása is termékenynek bizonyult.Így még bízhatok benne hogy talán lesz lutinóm aminek nagyon örülnék.Viszont ha mind zöld lesz jól bebuktam mert nemtudom melyik párnak melyik a kölyke.De lényeg a lényeg hogy szépen cseperednek.A magányosan maradt lutinó hímem megkapta a cremino tojót.Úgyhogy ővelük várok őszig mert a tojó még fiatal a költéshez.Közben érkeztek új csapatjátékosok is.Az áprilisi börzén sikrült szert tennem egy olajzöld tojóra amit még kupálok mert eléggé össze volt törve , a mai börzén meg vettem egy zöldXmályva párost és egy fiatal kobalt madárkát.Igazából ennyi történt nálam.
Szóval a jelenlegi katiállományom eddig így áll:3 zöld,1 olajzöld,1 lutino,1 cremino ,2 kobalt,1 mályva

És íme az igért képek:

Zöld párom+fiókáik:
Kép

Kép

Lutino x Cremino páros:
Kép

Mai Monori szerzeményeim:
Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2012 máj. 13, 11:15 
Sziasztok! Kirepültek a kis katalinok.
Kép

Kép

Kép

Kép

Valódi név: Mónika

Hozzászólás 2012 máj. 7, 16:17 
Hát igen ez az amit beszéltünk,a különlegesség átka! :(
Nálam a hímed teljesen jól érzi magát,már úgy ahogy szelídült is,ha valami finomat viszek nekik,érdeklődve és megfontoltan lépked közelebb,közelebb.Most egy kobalt tojóval van párba téve,de nem kapkodják el! :lol:
Szerintem nem igazán szeretik egymást,igaz ritkán veszekednek,de párosodni egyáltalán nem látom őket.

Valódi név: Bajó Ottó

Hozzászólás 2012 máj. 4, 12:31 
mona76 írta:
Ottó gyönyörűek a kis tollasok,van jó néhány inó köztük!
Gratulálok! :P

Köszönöm kb 4-5 év munkám van bennük,most már csak az a lényeg,hogy fel is nőjenek,sajnos ilyen korban is sokszor pusztulnak el,de csak a lutínók.

Valódi név: Bajó Ottó

Hozzászólás 2012 máj. 4, 12:27 
Kanike írta:
Bajó Ottó írta:
Az első képen banán zöld hím és zöld tojó szaporulatai vannak.Egy banán zöld tojó,egy zöldes hím,és két lutínó nemüket illetően csak tippelni tudok.
Szia. A felső képen a kis lutinok szerintem tojók. Két zöld szülő közül csak a hím lehet ino hordozó, és mivel nemhez kötödöen öröklődik az ino fiókák csak tojók lehetnek ettől a pártól.
A bal oldali zöld biztosan tojó? Nekem így képről egy dilute(df) madárnak tűnik. A szürkeszárnyú mutációknál csak a hímek lehetnek dilute dupla faktorosak.

Én szerintem is egy hím van közöttük.

Valódi név: Mónika

Hozzászólás 2012 máj. 4, 9:44 
Ottó gyönyörűek a kis tollasok,van jó néhány inó köztük!
Gratulálok! :P

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 109  Következő