Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ivett

Hozzászólás 2012 júl. 12, 9:32 
Sziasztok!
Van 3 nimfafiókánk, kb 3 és fél hete keltek ki. Az egyikük ma reggelre kijött (kirepült?) az odúból. Ezek az első kikelt madárkák, így nem tudom kell-e vele valamit csinálni. Fogják-e etetni a szülők? vissza kell-e tenni az odúba? A kalitka alján gubbaszt, egyszer már felmászott az egyik ülőrúdra, de néhány perc egyensúlyozás után lepottyant.
A kérdésem, hogy van-e nekem valami feladatom, vagy csak várjam, hogy majd ők megoldják, maguk.
A válaszokat köszönöm előre is...

Valódi név: Gergely

Hozzászólás 2012 júl. 11, 12:17 
luca írta:
:D :D :D

Kép

:31: :salut: :salut: :-D

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 júl. 11, 11:37 
Nagyon grat. :D

Hozzászólás 2012 júl. 10, 22:52 
:D :D :D

Kép

Hozzászólás 2012 júl. 10, 18:31 
Warhawk írta:
Kirepültek, önállóan esznek és még adod nekik a lágykaját? Így érthető...

Nem adom már naponta, a kirepüléstől kezdve a mai napot is beleszámítva összesen kétszer kaptak. Erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy "visszafogtam" :)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 júl. 10, 18:24 
malnabokri írta:
A múlt héten repültek ki a fiókái, már önállóan esznek, de a tojó még itt-ott etetgeti őket. ...... felmászik a fiatalok hátára és egyértelmű jeleit adja annak, hogy párosodni szeretne... a hím úgy látszik nem bír a hormonjaival..... Pedig a lágykaját is visszafogtam, tehát nem hinném hogy ez pörgeti. Mi a véleményetek?

Kirepültek, önállóan esznek és még adod nekik a lágykaját? Így érthető...

Hozzászólás 2012 júl. 10, 17:16 
Sziasztok! Ma sikerült meglepnie engem a hím nimfámnak, pedig azt hittem, már elég jól ismerem... :) A múlt héten repültek ki a fiókái, már önállóan esznek, de a tojó még itt-ott etetgeti őket. Eleinte a hím is ezt tette, most azonban "jobbat" talált ki: felmászik a fiatalok hátára és egyértelmű jeleit adja annak, hogy párosodni szeretne... Olykor a tojó zavarja el, kicsik meg csak néznek megszeppenten, hogy most akkor mi van... :D

Na most ez szerintem nem normális, csak az a kérdés, hogy mennyire? Egyébiránt kiváló szülőpárról van szó, nagyon gondosan nevelgették a fiókáikat, de most a hím úgy látszik nem bír a hormonjaival.
Pedig a lágykaját is visszafogtam, tehát nem hinném hogy ez pörgeti. Mi a véleményetek?

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 júl. 10, 8:17 
Ha hétvégéig nem kel ki nyugodtan dobd ki. Az meg természetes, hogy tömik az egyke fiókát ne aggódj. Minél kevesebb a fióka azokat annál jobban tömik általában.

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2012 júl. 10, 7:58 
adam92 írta:
Lacrimosa írta:
Hi!
Valakinek van valamilyen tapasztalata a lábszétcsúszással kapcsolatban? Külföldi fórumokon bőségesen informálódtam róla, már kezelve is van, csak a kérdésem, hogy a kötés meddig maradjon rajta? Azt tudom, hogy csípőízületi luxációnál 6 hét a kezelés ideje, de egyszerű lábszétcsúszásnál? Most már második napja van rajta a kötés, és mintha már valami javulást tapasztaltam volna?

Üdv
L.

Még pár napig maradjon rajta, hogy rendbe jöjjön teljesen és a hét vége felé már leveheted majd. A kis madárkáról van szó ami a cserép alátéten volt ugye?

Igen, sajnos róla van szó. A szülők kezdők, még tapasztalatlanok, és a madárka is egyke, na meg a talapzat sem volt tökéletes, így valszeg kicsit erősebben ültek rá, vagy valamikor ráléphetett a tojó, mikor idegbetegen kirohant párszor... (nála előfordul, mert nem százas egy madár) Mindenesetre a kicsike most szép erős, minden nap ki kell vennem, hogy a kötést ellenőrizzem, és már az az érzésem, hogy sokat javult volna. Ehhez is hozzátartozik ugye, hogy sokat erősödött. már a szemei is kinyíltak, és rettenetesen akaratos, ill. hisztis - akárcsak egy egyke.
A másik kérdésem, hogy a szülőmadarak - annak ellenére, hogy kezdők - tudják mennyit kell adni a kicsinek kaját? Gyönyörűen etetik, csak talán túl sokat is... ? A begye tele van és még úgy is etetik a szülők. Gondolom normál esetben arra vannak beállítva, hogy több fiókát etessenek, de a másik tojás abszolút nem akar kikelni, és hiába lámpázom - azt látom, hogy van benne valami, csak azt nem tudom, él-e még a drága...? Azt sem tudom, hogy a madarak mikor tojták le, így nem akarom kidobni, nehogy utána meg kiderüljön, hogy egy épp kikelés előtt álló fiókát dobtam ki...

Köszönöm a válaszodat!

Üdv
L.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 júl. 9, 21:52 
luca írta:
luca írta:
Még nincs fiókánk... :(

:( És még mindig nincs... :( Pedig már itt lenne az ideje. Lehet, hogy a 4 tojásból 1 sem fias??? :roll:

Az is előfordulhat. Lámpázd meg őket ha már jóval az időn túl vannak.

Hozzászólás 2012 júl. 9, 21:37 
luca írta:

:( És még mindig nincs... :( Pedig már itt lenne az ideje. Lehet, hogy a 4 tojásból 1 sem fias??? :roll:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 júl. 9, 16:21 
Lacrimosa írta:
Hi!
Valakinek van valamilyen tapasztalata a lábszétcsúszással kapcsolatban? Külföldi fórumokon bőségesen informálódtam róla, már kezelve is van, csak a kérdésem, hogy a kötés meddig maradjon rajta? Azt tudom, hogy csípőízületi luxációnál 6 hét a kezelés ideje, de egyszerű lábszétcsúszásnál? Most már második napja van rajta a kötés, és mintha már valami javulást tapasztaltam volna?

Üdv
L.

Még pár napig maradjon rajta, hogy rendbe jöjjön teljesen és a hét vége felé már leveheted majd. A kis madárkáról van szó ami a cserép alátéten volt ugye?

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2012 júl. 9, 11:05 
Hi!

Üdv
L.

IDRE tag
Valódi név: Gaál Imre

Hozzászólás 2012 júl. 7, 20:34 
Nimfanatikus írta:
Üdv!
Milyen okod volna rá hogy ne működjön?
Gondolom melegnek találta a fenti odúkat. Ugyanúgy fürészpor az alkalmatosság aljára hogy ne guruljanak szét aztán jónapot.
Nálam 2 szer is volt földi fióka, minden rejtő dolog nélkül, ott csak a tojáslopás miatt tudtak csak 1-1 fiókát felnevelni, mert a másik sarokból is maga alá görgette a tojást hisz látta. Ha a többiek elől viszonylag zárt a búvóhely akkor mégcsak odúszerűnek sem kell lennie (ugyértem nem kell rá csak egy 6-8 cmes nyilás, lehet akár az egész eleje nyitott).

Csak ne guruljon ki a helyéről és ne fázzon fel a tojás (ami alomanyaggal és persze mivel 40fok van árnyékban gondolom nem lesz nagy gond megoldani....ja és lehetőleg árvíz se érje, ha esetleg szoktad volna locsolni a talajt!!!)

Sok sikert!

Üdv!

Köszönöm a segítséget!
Igazándiból se elgurulni nem tudnak a tojások,se felfázni.
Inkább attól tartok vagy tartottam,hogy nehogy a majd kikelő fiókákat,megtámadja a többi madár akinek esteleg nincs még.
Kicsit nem vagyok otthon a témában sajnos azért kérdezgetek,ugyanis szerintem van 20 éve,hogy nem volt kis papagájom,akkor is csak hullámos,de remélem akkor össze tudja hozni amit eltervezett a földön.

Hozzászólás 2012 júl. 7, 17:30 
Üdv!
Milyen okod volna rá hogy ne működjön?
Gondolom melegnek találta a fenti odúkat. Ugyanúgy fürészpor az alkalmatosság aljára hogy ne guruljanak szét aztán jónapot.
Nálam 2 szer is volt földi fióka, minden rejtő dolog nélkül, ott csak a tojáslopás miatt tudtak csak 1-1 fiókát felnevelni, mert a másik sarokból is maga alá görgette a tojást hisz látta. Ha a többiek elől viszonylag zárt a búvóhely akkor mégcsak odúszerűnek sem kell lennie (ugyértem nem kell rá csak egy 6-8 cmes nyilás, lehet akár az egész eleje nyitott).

Csak ne guruljon ki a helyéről és ne fázzon fel a tojás (ami alomanyaggal és persze mivel 40fok van árnyékban gondolom nem lesz nagy gond megoldani....ja és lehetőleg árvíz se érje, ha esetleg szoktad volna locsolni a talajt!!!)

Sok sikert!

IDRE tag
Valódi név: Gaál Imre

Hozzászólás 2012 júl. 7, 16:40 
Sziasztok!

Volna egy kérdésem hozzátok,nimfával kapcsolatban.
Van 10 darab nimfám egy elég nagy röpdében.Fel van téve nekik jópár odú a falra,viszont az egyik tojó úgy döntött a földre fészkel,helyesebben a földön van egy tetejéről zárt viszont elejéről nyitott bujóhely,abban az este volt már 1 tojás,és ma reggeltől rajta űl.
Nem tudom,hogy ebből így lehet valami,vagy költöztessem át valamelyik odúba?
Segítségeteket előre is köszönöm!

Hozzászólás 2012 júl. 4, 22:21 

IDRE tag

Hozzászólás 2012 júl. 4, 10:10 
malnabokri írta:
A szavatosságára azt írták, a gyártástól számított 1 év. Ekkora adag nyilván nem fogyna el itt még két év alatt sem. De vajon mi lehet "romlandó" benne, ami miatt csak 1 év?

Ezen már én is gondolkodtam... :)

Hozzászólás 2012 júl. 4, 8:24 
Warhawk írta:
Külön is megehetik, de nem tudod túladagolni (oké, túl lehet mint mindent, de nehéz). Szóval én azt mondom célirányosan a kajába keverve add, esetleg ha maguktól is eszik a grittet, akkor ahhoz adagolhatod, úgy kényelmesebb. Ha nem ízlik nekik, akkor meg marad a kajához keverve módszer ;)

Rendben, köszi.
A szavatosságára azt írták, a gyártástól számított 1 év. Ekkora adag nyilván nem fogyna el itt még két év alatt sem. De vajon mi lehet "romlandó" benne, ami miatt csak 1 év?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 júl. 3, 19:48 
malnabokri írta:
És ezt hogy tanácsos adni? A takarmány közé keverve, vagy esetleg külön tálkában (így elkerülve a túladagolást)?

Külön is megehetik, de nem tudod túladagolni (oké, túl lehet mint mindent, de nehéz). Szóval én azt mondom célirányosan a kajába keverve add, esetleg ha maguktól is eszik a grittet, akkor ahhoz adagolhatod, úgy kényelmesebb. Ha nem ízlik nekik, akkor meg marad a kajához keverve módszer ;)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 232  Következő