Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 ápr. 9, 17:49 
feketemarcsi írta:
Neco azonban lelombozott...

Drága Marcsitubicámfürjecském! Mivel nyírbáltam meg a koronád? :roll:

feketemarcsi írta:
Ilyen madarat nem lehet csak úgy venni...

Ez igaz.... Viszont amíg megérkeznek az első madarak, tartalmasan el lehet tölteni az időt felkészüléssel eme nemes időtöltésre. :idea: :wink:

Szia Gyuri! Köszöntelek most már aktív valódban is a rolleresek közt! :08: Milyen madaraid voltak régebben?

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 9, 16:29 
Mégegyszer olvasd el ! Legalúl egy nagyon hosszú tároló röpi csak 50 magas...Ezekben telelnek át a tojók Felette a dupla jóval nagyobb méretű 2 röpi aztán ezeken meg a kalitkák. A méretek nem szentírás, úgy kell mérni hogy minden elférjen egymáson és ne lógjon ki semmi ...Ha túl magas lesz akkor összeszegelsz egy fellépő sámlit is és kész...

Gyuri ! Írdd meg a telefonszámodat hogy az előjegyzést pontosíthassam...
De leírhatod pü-ben is nehogy a nők lecsapjanak rád !?... :lol: Csak ne felejts el a "téma"-hoz írni valamit mert különben nem fog átjönni....

IDRE tag
Valódi név: Ács Győrgy

Hozzászólás 2008 ápr. 9, 15:06 
Szia Marcsi!

A röpdénél jó az 50 cm, kalinál az 50x35x40 cm jó.

IDRE tag

Hozzászólás 2008 ápr. 9, 14:31 
Szia Doromboló!

Nem most azzonal kell, az énekverseny után gondoltam. Addig megcsinálom a kalitokat, mert ami régen megvolt kölcsönbe kerültek és már nem emlékszem kinek és mikor adtam oda. De nem is baj mert a forúmon olvasott és láttot képek alapján akarom megcsinálni. A régiek nem mind dobozkalitok voltak.
Köszönöm előre, hogy előjegyzésbe vettél. A kökény virágzik, majd beindul mindenkinél a fiókák kelése, lesz itt még sok beszámoló az eredményekről.

Szia Feketemarcsi!

Csak annyit szeretnék mondani, hogy Gabesz tegnap leírta Doromboló
egy régebbi hozzászólását aminek én is nagyon örültem, hogy nem kell visszakeresni. Én az alapján csinálom meg a röpdét, meg a tenyészkalitokat.

Hozzászólás 2008 ápr. 9, 11:20 
Marcsikám ! Először a körülményeket kell megteremteni tudod ?!...Mer az sem olcsó... Az előbb említett soproni srác neve Domonkos Róbert és az ő tenyészkalitjai két röpdével 3 éves használat után eladó, mint bútor darab mert nála a lakás egyik szegletéban baromi jól nézett ki ! Az ára 50000Ft...ez kb.az anyag ár !... 6 box (egymáson 3-3), alattuk meg a két röpi passzentosan....Qrva jól mutat !

Hozzászólás 2008 ápr. 9, 11:13 
Kedves Marcsi!........Sajnos a soproni srác már nincs ! Tőlem voltak madarai és még hoztunk hozzá egy helyről német madarakat és ezután a világ legtermészetesebb módján Magyar Bajnokságot nyert ! De előtte meg második, azt megelőzően meg harmadik volt....Három évet versenyzett a rollerekkel és abbahagyta....Azóta is haragszom ezért rá ...de csak ezért mert egyébkén egy állati rendes krapek !!! Új asszony jött a házhoz és az ő kisugárzása erősebb volt...Hát ha nehezen is de meg tudom érteni.....mert valjuk be kukori társaim, hogy a legjobb rollernél is jobb egy jó meleg ...pi..zsama !... :lol: :24:

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 ápr. 9, 10:17 
Halihó!

De piszok nagy a csend itt rolleréknél.... Kinél mi a helyzet?

Nálam kikelt néhány népesebb fészekalj azóta....talán megtört az "átok"?! :?

Szia Marcsi! Doromboló nincs olyan messze tőled, talán 80?km, kocsival egy óra.
Árat meg azt hiszem mindenki 5-és 10 ezer ft. közt fog mondani.

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 ápr. 8, 20:26 
Szia Gyuri ! Ez a beszéd nem az mikor a cigánygyerek ha rántani kő meg eszalad ?!... :lol:
Sajna elég tré a helyzet mert még most kezdenek ülni a madarak de számodra meg éppen jó !...Csak az a helyzet hogy már csak olyan madarak vannak amelyektől ezért vagy azért nehezen válnék meg...
Most kellene vagy télen ?....

IDRE tag

Hozzászólás 2008 ápr. 8, 20:15 
Szia Doromboló!

Szeretnék előjegyeztetni nálad madara, 1 hím 2 tojó, ha még lehet. Nem a sor elejéről, mivel még nem volt rollerom és így nincs tapasztalatom a tenyésztésükkel. Igen régebb idő óta olvasom a fórumot, ami nekem nagyon tetszik, mert sokat tanultam a hozzászólásokból.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 ápr. 8, 16:16 
feketemarcsi írta:
Hát köszi a gyagyás tyúkot...
...Az első néhány fürjemnek volt neve, de már ehhez túl sokan vannak, a galambok egy részének van most is...

És akkor még cserben akarsz hagyni...?!... :77:
feketemarcsi írta:
Én nem a röpit szeretném kifesteni, hanem a helyiséget, ahol a röpi van és persze a trópusi növényeim is, pl. banán, citrom, szamócafa, golgota stb. Hát, ha a falat is le merészelik csinálni, akkor azt hiszem nem csak a madarak fognak repülni a házból, hanem velük együtt én is. Egyébként éppen az ilyen balesetet elkerülendő, húztam a hátsó oldalra fóliát, ami a falhoz ér...

Nem akarok beleszólni, a te házad-( legalább is részben, ahogy írod), a te falad, azt csinálsz mit akarsz. De ha vannak már benn gyönyörű trópusi növények, mi kell ennél szebb díszletnek??? Hát a madarak! De ha a röpdéd hátulja is rácsos,... akkor bizony fölírják nevüket a falra... Szóval jó lesz ez esetben a fólia arra a részre.
feketemarcsi írta:
Ha van időm olvasom a házi feladatot, már olvastam a költőboxokról, csak még nem találtam méretet hozzá, ha esetleg segítenél, hogy mekkorák legyenek.

Egy tavaly márciusi bejegyzést hoztam Dorombolótól:
"Akkora legyen a röpdéd amekkora helyed van. Te fogod meghatározni a lehetőségeid alapján, hogy hány centi legyen erre meg arra. Jobban jársz, ha modjuk van 160 cm hosszú helyed, akkor 2 db80 centis jobb, mint egy 160 centis, mert lesz, mikor külön kell rakni a tépkedős madarakat, meg a véreseket....stb. De a legjobb, ha alúlra csináltatsz (vagy csinálsz) egy 160 centi hosszú, de 50 centinél nem magasabb hosszú röpdét a letojt öreg tojóknak, fölé pedig a kettő 80×70 eset és ezek fölé pedig a 3 db 50× 35 (40) es kalitokat esetleg két sorban tehát hat tojó boxod lenne amiből már versenyt lehet nyerni. Egyszerű dobozokról van szó melynek az elején van csupán rács. A monori börzén biztos kapsz ilyeneket, vagy megrendelhető...de ha ügyes vagy, nem olyan mint én, akkor ezeket az alkatrészeket olcsón összevásárolod, saját ízlésed szerint és megcsinálod. A legfontosabb az előlap, vagyis a rács. Ezen ugyanis csapóajtók biztosítják az edények odafogását. Az igényesebb szakboltokban lehet kapni, vályúszerű jól zárt etetőket melyeknek csak az eleje van nyitva és egy kis ülőrésze is van. Ebből a madár olyan minimálisat tud szemetelni, ami bármilyen lakásban elviselhető."

Ja és még valami! Egyelőre csak a röpdét és a kalitsort tudod elkészíteni. Madarakat csak a verseny után tudnál vásárolni január, februárban. De erről a keresőben az előjegyzés kulcsszóval sokkal többet tudsz majd olvasni :wink: . Hasonlóan más témáról is ki tudsz keresni dolgokat, nem kell végignyálazni azt a százakárhány oldalt...Pl:

Itt fennt az idre főcímsorában találod a Keresés menüt, majd:
Keresés kulcsszóra: előjegyzés
Keresési beállítások
Fórum:Kanárik
Témakör: Összes találat
Találatok megjelenítése: Hozzászólások
Keresés az előző x időtartamban: Csak a szövegben keresse

További jó szórakozást! :wink:

Hozzászólás 2008 ápr. 8, 9:18 
:59: :55: :72: :88: :02: :01: :09:
NA AZÉR..........

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 ápr. 8, 7:42 
Szia Gabesz !

Új oldaladat villantottad fel.......ez a rugó nagyon tetszik...na meg az önuralom, hát arra aztán tényleg szükség van néha, vagy talán minden nap ??

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 21:57 
doromboló írta:
...Egy idő után a hamut is mamunak mondanád már !?... :roll:

:65: ...hú, de komolyak vogymuk...

Na jó, akkor váltsunk komolyra :roll: .

Kedves Marcsi!

Nem tudom, hogy hol tartasz a kötelező háziolvasmányban, de azt azért tudod ugye, hogy itt semmilyen állatkínzásról nincs szó?! Ja, hogy Mona a hűtőbe is betenné :lol: , az régen volt. Kinőtte. És a költőkalitokra szükség van! A háttér meg abszolút fölösleges, hogy festett legyen, mert úgyis összesz@rják a kis drágák! Aztán le lesz sz@rva a munkád :shock: . És miért a háttér terelné el az ember figyelmét? A madarakban gyönyörködj! Igazi művészet lenne rollerokkal foglalkozni! Csak hozom neked az én példámat: én a zenei hangzást részesítem előnyben. A színük is természetesen gyönyörködtet, de hallgatni szeretem a madaraim. Egyenként kitűnő madarak, de együtt a tenyésztésben nem sokat érek most velük... de ez is szép benne!!! mert eddig tanulmányoztam őket, szeretgettem, sokmindent megtanultam róluk, és most mikor végre igazi, szívem szerinti madaraim vannak úgy érzem magam, mint egy maximumra felhúzott rugó... de tartom magam, mert nem szabad elpattannom, hisz még ez az év is tandíj nekem (meg még lehet jópár...)... Önuralomra tanítanak. Na jó... ezen is még kell egy kicsit spanoljak :lol:

jó sok zagyvaságot írtam... késő van.
Jóéjt nektek! Puszi: Gabesz

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 20:57 
Szia Gabesz!

Megvan még a búb sajnos! Kenegetem neki krémmel de semmi hatás! Az biztos hogy nem gennycsomó vagy mi!

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 20:47 
Végre Mona, hogy megjött az eszed és leszoktál a gyagyázásról !...
Ha komolyan veszed a tenyésztést és a tenyésztési cél elérését akkor előbb utóbb ki kell nőni ebből a bölcsödei komplexusból !... Még ha a régi egy-két madaras világból meg is maradtak a nevek de később már komolyabban kell ezt csinálni. Egy idő után a hamut is mamunak mondanád már !?... :roll:

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 20:09 
feketemarcsi írta:
Azt tervezem, hogy megfestem az egészet olyanra, mint egy trópusi erdő, a plafont meg kék égnek, fehér felhőfoszlányokkal.

Marcsi, hurrá!!!
Ezzel a háttérfestéssel nyertél egy ingyen belépőt a Gyagyás Tyúkok Társaságába!!! :57:
Mona kilépett..., pedig ő is félig-meddig bandavezér volt, de mióta tizenegyes és tizenhányasnak nevezi a madarait :roll: , hááát azóta nem nézem jó szemmel. Még csak a csíkos gúnya kéne szegény pipiknek... :lol: Pedig a gyűrűzésből ő is képes volt szertartást csinálni... Nos, eddig csak ketten vagyunk, mert én elkeresztelem a madaraimat, ja és Amaryl is, ja, akkor hárman, és Imolka is prímán mutatna itt köztünk!!! úgyhogy neked is a hely fenntartva, de Marcsi, téged most előléptetlek! :77:

Kynyoo, mi lett a beteg madárkáddal? Megvan még a búb?

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 20:08 
Nem tudom hol olvastad hogy én hajléktalanná akarom tenni a papeszokat, de mivel 5 éve nem költenek így az is lehet hogy egyneműek ?! Ezért szerencse hogy ekkora hodájban élnek mert már biztos meg találták volna egymást ... Az ésszerűség nem ez mert a papik egyáltalán nem rajonganak a szükségesnél nagyonbb helyért mert a legtöbbet üldögelni és közben düdörögni szeretnek, ha éppen nem zavarja meg a másik...
Mint ahogy ajándékoztál már papit másnak, ezért azzal hogy "kinövöd" erre gondoltam !...
A kinzás az a szobamadaraknak, ha nem a "gazdájukkal" lehetnek...
Lehet ezt ellensúlyozni a költés varázsával de az megint egy diszkrét folyamat ahova egy nyugodt részlet kell és nem hangversenyterem ! Optimálisnak lenni mást jelent a szobamadarak esetében mint a vadonélőknél !... Az énekre meg nem kell tanítani a rollereket csupán bizonyos káros haganyagoktól való elhatárolást jelent a tréning időszak...
Ez 2 hónap a fiatal hímek életében.... Komoly versenyek ezek melyeknek a csúcsa a világbajnokság ! Ez a tréning időszak nem arról szól hogy a fiatalok hogyan csapódnak a röpde falára és hogy törik el a farktollukat szép lassan, hanem egy nyugodt szük helyet jelent ez időszak alatt, amikor semmi mással nem foglalkoznak a nebulók csak az ének mind
finomabb előadásával ! Gondold csak el, az olimpikonok milyen kemény felkészülési időszakon mennek át a megmérettetésig !?...Azthiszem szívesen cserélnének a rollerekkel...?!..
Én csak megéreztem egy lelekes fiatal hölgyben a lehetőséget, hogy a hobbijával egy kicsit komolyabban foglalkozva lélek erősítő sikerélménybe lehessen része....Bocsánat ha tévedtem ?!....

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 13:07 
Mivan ha két egyforma röpdét csinálsz egymás mellé és ezek tetejére 2-2 doboz boxot....esetleg még egy sort ?!.. :oops: Az már nyóc tojó !....Ezzel már versenyt lehet nyerni !?... :wink: A 8 tojóra meg 4 hímet tartani elég, azokat meg a boxok fölé, hogy lehetőleg ne lássák egymást, de ha látják is nem akkora baj.... Ezek után 50-60 fiatal feltételezhető melyeket ha értékesítesz a verseny után sokkal nagyobb támogatást fogsz kapni a családtól mint eddig valaha is ... :shock:
A fiatal hímek versenyre felkészítését meg egy külön fejezetben de az már gyerekjáték ahhoz amit idáig leírtam.....
A dobozokat meg megint nem nagy történet összeállítani ! A röpihez képest semmi !...Lehet kapni kész box eleji rácsot etetőnyílásokkal, ajtóval 5-600 Ft/db...ha nagyobb akkor persze kicsit több....
Addig kell ütni a vasat amíg meleg ! Most van elszántság ...gyerünk ! A papikat meg majd kinövöd közben ?! :roll:

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 9:50 
Marcsikám!
Ne csinálj magas és keskeny röpit ! A kockánál szélesebb lehet de magasabb nem mert egymást letojják a madarak, ha csak nem vidákról vagy paradicsomokról vagy arákról van szó ?! Egyébként is a madarak - é ebben a tyúkidomuak mis benne vannak - a felső régiókban érzik jól magukat tehát az alsó rész felesleges térvesztés !..... A kifestést is ellapozhatod, mert ha tele lesz kalitokkal az a hely, akkor a nyílászárókon kívűl sok látni való nem marad a falból....Csináld úgy, hogy a röpdék a földön legyenek és azokon a tenyészboxok. Azoknak a "terméseit" gyüjtsd majd a röpikben ?!.... :72:

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 9:41 
Szép napot kívánok Mindenkinek!
Kedves Marcsi, örülök Neked! Érezd jól magad a tyúkudvarban!
Nagyon ügyes vagy, biztosan szép lesz az a festés:)
Imola

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 261  Következő