feketemarcsi írta:
Hát köszi a gyagyás tyúkot...
...Az első néhány fürjemnek volt neve, de már ehhez túl sokan vannak, a galambok egy részének van most is...
És akkor még cserben akarsz hagyni...?!...
feketemarcsi írta:
Én nem a röpit szeretném kifesteni, hanem a helyiséget, ahol a röpi van és persze a trópusi növényeim is, pl. banán, citrom, szamócafa, golgota stb. Hát, ha a falat is le merészelik csinálni, akkor azt hiszem nem csak a madarak fognak repülni a házból, hanem velük együtt én is. Egyébként éppen az ilyen balesetet elkerülendő, húztam a hátsó oldalra fóliát, ami a falhoz ér...
Nem akarok beleszólni, a te házad-( legalább is részben, ahogy írod), a te falad, azt csinálsz mit akarsz. De ha vannak már benn gyönyörű trópusi növények, mi kell ennél szebb díszletnek??? Hát a madarak! De ha a röpdéd hátulja is rácsos,... akkor bizony fölírják nevüket a falra... Szóval jó lesz ez esetben a fólia arra a részre.
feketemarcsi írta:
Ha van időm olvasom a házi feladatot, már olvastam a költőboxokról, csak még nem találtam méretet hozzá, ha esetleg segítenél, hogy mekkorák legyenek.
Egy tavaly márciusi bejegyzést hoztam Dorombolótól:
"Akkora legyen a röpdéd amekkora helyed van. Te fogod meghatározni a lehetőségeid alapján, hogy hány centi legyen erre meg arra. Jobban jársz, ha modjuk van 160 cm hosszú helyed, akkor 2 db80 centis jobb, mint egy 160 centis, mert lesz, mikor külön kell rakni a tépkedős madarakat, meg a véreseket....stb. De a legjobb, ha alúlra csináltatsz (vagy csinálsz) egy 160 centi hosszú, de 50 centinél nem magasabb hosszú röpdét a letojt öreg tojóknak, fölé pedig a kettő 80×70 eset és ezek fölé pedig a 3 db 50× 35 (40) es kalitokat esetleg két sorban tehát hat tojó boxod lenne amiből már versenyt lehet nyerni. Egyszerű dobozokról van szó melynek az elején van csupán rács. A monori börzén biztos kapsz ilyeneket, vagy megrendelhető...de ha ügyes vagy, nem olyan mint én, akkor ezeket az alkatrészeket olcsón összevásárolod, saját ízlésed szerint és megcsinálod. A legfontosabb az előlap, vagyis a rács. Ezen ugyanis csapóajtók biztosítják az edények odafogását. Az igényesebb szakboltokban lehet kapni, vályúszerű jól zárt etetőket melyeknek csak az eleje van nyitva és egy kis ülőrésze is van. Ebből a madár olyan minimálisat tud szemetelni, ami bármilyen lakásban elviselhető."
Ja és még valami! Egyelőre csak a röpdét és a kalitsort tudod elkészíteni. Madarakat csak a verseny után tudnál vásárolni január, februárban. De erről a keresőben az
előjegyzés kulcsszóval sokkal többet tudsz majd olvasni

. Hasonlóan más témáról is ki tudsz keresni dolgokat, nem kell végignyálazni azt a százakárhány oldalt...Pl:
Itt fennt az idre főcímsorában találod a Keresés menüt, majd:
Keresés kulcsszóra:
előjegyzés
Keresési beállítások
Fórum:
Kanárik
Témakör: Összes találat
Találatok megjelenítése:
Csak a szövegben keresse
További jó szórakozást!