Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 232  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2012 aug. 2, 13:13 
david írta:
Sziasztok
Lenne egy problémám...
Ma mikor bementem a papagájokhoz láttam h az egyik költőpárnak a hímje rosszul szedi a levegőt és pár óra múlva el is pusztult.Megnéztem a begyét és nem volt benne semmi. Szerintem túl etette a tojót és fiókát és a hím nem evett semmit. Azt szeretném kérdezni h a tojó feltudja e nevelni a fiókát és a tojást kikölteni egyedül?

Sajnos hallottam már én is ilyet, hogy túlhajtotta magát a madár. Bár a levegőért való kapkodás szerintem nem ennek a jele.
A tojó egyedül is fel tudja nevelni a fiókákat. Ha viszont még tojásokon ül akkor nem biztos, hogy kikelti, mivel a nimfákra jellemző, hogy felváltva kotlanak a hímmel. Na de majd kiderül. Van rá esély mindenesetre.

Hozzászólás 2012 aug. 2, 13:08 
david írta:
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni h meddig szoktak költeni a nimfák? És egy költőpárnak mekkora kalitka kell h költésre is alkalmas legyen? A 90cm hosszú 50magas 50 széles alkalmas a költésre?

Szia!

Nem értem pontosan, hogy mire irányul a kérdésed. Ha az a kérdés, hogy hány éves korukig, akkor véleményem szerint elég sokáig, nekem van olyan párom ami 7 éve nevel szépen. Ha viszont az a kérdés hogy meddig tart az éves költési szezonjuk, akkor az változó. Függ a tartási körülményektől (pl. fűtött helyen szinte bármikor költ), nálam általában október végén, november elején ér véget, mivel akkor leveszem az odúkat és nem hagyom hogy újra letojjanak.
A hely igényedre meg a válasz, hogy minél nagyobb annál jobb :) Nekem valamivel nagyobb helyen vannak (100x60x60) páronként elhelyezve költési időszakban, azon kívül pedig egy közös nagy röpdében.

Valódi név: Dávid

Hozzászólás 2012 aug. 2, 11:20 
Sziasztok
Lenne egy problémám...
Ma mikor bementem a papagájokhoz láttam h az egyik költőpárnak a hímje rosszul szedi a levegőt és pár óra múlva el is pusztult.Megnéztem a begyét és nem volt benne semmi. Szerintem túl etette a tojót és fiókát és a hím nem evett semmit. Azt szeretném kérdezni h a tojó feltudja e nevelni a fiókát és a tojást kikölteni egyedül?

Valódi név: Dávid

Hozzászólás 2012 aug. 1, 22:54 
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni h meddig szoktak költeni a nimfák? És egy költőpárnak mekkora kalitka kell h költésre is alkalmas legyen? A 90cm hosszú 50magas 50 széles alkalmas a költésre?

Valódi név: Gergely

Hozzászólás 2012 aug. 1, 12:42 
Koszonom a valaszokat!
Megneztem, az van rairva a dobozara hogy nem mergezo, de azert nem lehet tudni. Csak a jobb szarny vege ragasztos, majd kiprobalom akkor a hintoport.
azert sajnalom, hogy megint ropkeptelen lett. :(
Megegyszer nagyon koszonom! :mrgreen:

Hozzászólás 2012 aug. 1, 11:49 
Warhawk írta:
Babahintőpor. Abba beleragad a ragasztó és megszűnik ragadni. Oldószert ne használj, mert mind erősen mérgező.

Teljesen igaza van Warhawk-nak,ne használj oldószert semmi képpen !
Ez az anyag némileg hasonlít a madárfogó léphez (fagyöngy),azt hamuval dörzsölgettük le hajdanában :mrgreen:

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 júl. 31, 20:05 
Babahintőpor. Abba beleragad a ragasztó és megszűnik ragadni. Oldószert ne használj, mert mind erősen mérgező.

Hozzászólás 2012 júl. 31, 11:09 
Koszonom szépen!

IDRE tag
Valódi név: Bertók Gábor

Hozzászólás 2012 júl. 31, 10:46 
Papagájfan írta:
Tegnap sajnos megint tortent egy kis baleset Mizoval. Rosszul zartam be a kalit ajtajat, es valahogyan ki tudta nyitni. Szegeny belerepult a legypapirba, es egy kivelelevel az osszes farktollat, es a jobb szarnyan az evezotollag alig hogy visszanottek, elvesztette oket. De a jobb szarnya meg mindig csupa ragacs. :(
Hogyan lehet lemosni?
Az a baj, hogy 3 napra elutazunk. Nem tudom, itt merjem-e hagyni.

Szia!

Próbáld ki hogy mi oldja azt a ragasztót, fogsz egy kihullott tollat, ráteszed és aztán arról próbálod lemosni. Ha megvan, mivel lehet, alkalmazod a madárkán. Esetleg itt megkérdezed hogy ami oldja, az nagyon mérgező a madárra vagy csak kicsit... Amivel én próbálkoznék, sorrendben: langyos víz, alkohol, sebbenzin (semmiképp sem autóbenzin). Szerintem ha ígyhagyod, idegesíteni fogja és képes lesz lecsipegetni, bekerül a szervezetébe és onnan már nem sok jóra számíthatsz :(

Hozzászólás 2012 júl. 31, 10:27 
Tegnap sajnos megint tortent egy kis baleset Mizoval. Rosszul zartam be a kalit ajtajat, es valahogyan ki tudta nyitni. Szegeny belerepult a legypapirba, es egy kivelelevel az osszes farktollat, es a jobb szarnyan az evezotollag alig hogy visszanottek, elvesztette oket. De a jobb szarnya meg mindig csupa ragacs. :(
Hogyan lehet lemosni?

Kép

Kép

Az a baj, hogy 3 napra elutazunk. Nem tudom, itt merjem-e hagyni.

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2012 júl. 29, 8:17 
malnabokri írta:
Lacrimosa írta:
A másik, hogy az én most 27 napos fiókám már egy hete kinn futkozik a volier talaján, ill. a talajra rakott ágon mászkál, azt rágcsálja, és a szárnyaival csapkod, este önállóan bemegy a kis vackába és imént láttam, hogy a csészealjba kitett ÁP-17 kiegészítőt feleszegeti. Mennyire normális, hogy ennyire fiatalon ennyire fejlett már? Egyébként szuperül fejlődik, már olyan gyorsan szalad, mint az anyja, a lábai is tökéletesen helyrejöttek, még csámpásság sincsen már benne. Egyszerűen büszke vagyok az én kis Luckyra. Csak a baj, hogy az apja leszedte még tokosodásnál a feje hátuljáról a tollakat... azok mikor nőnek ki? Tenyésztővel, akivel beszéltem, azt mondta, hogy addig fogja szedni a fióka tollait, amíg új fészekalj rendelkezésre nem áll - nincsenek tojások. Ez mennyire igaz?

Ez a kis Lucky egy igazi sikertörténet :)
Ami pedig a tollak kiszedését illeti, az utóbbi fészekaljnál itt nálam is a hím az összes kölkét megtépte, kettőnek a pofafoltjait is eltüntette (természetesen azóta már szépen fokozatosan pótlódnak a hiányzó tollak). Nos itt a hím nem művelhette ezt olyan sokáig, mert egyrészt a tojó is odacsapott neki ha a közelben járt épp, illetve legfőképpen a fiókák elégelték meg és magam is meglepődtem milyen határozottan visszacsaptak apjuknak. És 2-3 napon belül be is fejezte a tollszedést, aztán már csak normálisan tollászták egymást...

Szia!
Köszi! Lucky már hihetetlenül érett, már egyedül eszik magokat is, és eszi a zöldeleséget is... Pedig még olyan fiatal... Tegnap este kinn voltak, Szülők röpködni, Lucky-t kicsit babusgatni, és a szülőkkel lenn futkozott a földön, hihetetlen gyors, emellett tegnap már repült is a szobában, apja szorosan a nyomában, és mikor fenn akadt a függönyön, apja egészen addig, amíg oda nem értem, hogy leszedjem a kicsit, ott röpködött mellette, mintha el akarná kapni, ha lepottyanna. :D Nagyon ügyesek.
A tollszedését már ő is abba hagyta, és szerencsére szépen nőnek a tollak már. Már csak egy kicsi foltban üres még, a többi helyen már tokos. :D Egyszerűen imádom ezt a kis szörnyet!

Hozzászólás 2012 júl. 27, 8:28 
Lacrimosa írta:
A másik, hogy az én most 27 napos fiókám már egy hete kinn futkozik a volier talaján, ill. a talajra rakott ágon mászkál, azt rágcsálja, és a szárnyaival csapkod, este önállóan bemegy a kis vackába és imént láttam, hogy a csészealjba kitett ÁP-17 kiegészítőt feleszegeti. Mennyire normális, hogy ennyire fiatalon ennyire fejlett már? Egyébként szuperül fejlődik, már olyan gyorsan szalad, mint az anyja, a lábai is tökéletesen helyrejöttek, még csámpásság sincsen már benne. Egyszerűen büszke vagyok az én kis Luckyra. Csak a baj, hogy az apja leszedte még tokosodásnál a feje hátuljáról a tollakat... azok mikor nőnek ki? Tenyésztővel, akivel beszéltem, azt mondta, hogy addig fogja szedni a fióka tollait, amíg új fészekalj rendelkezésre nem áll - nincsenek tojások. Ez mennyire igaz?

Ez a kis Lucky egy igazi sikertörténet :)
Ami pedig a tollak kiszedését illeti, az utóbbi fészekaljnál itt nálam is a hím az összes kölkét megtépte, kettőnek a pofafoltjait is eltüntette (természetesen azóta már szépen fokozatosan pótlódnak a hiányzó tollak). Nos itt a hím nem művelhette ezt olyan sokáig, mert egyrészt a tojó is odacsapott neki ha a közelben járt épp, illetve legfőképpen a fiókák elégelték meg és magam is meglepődtem milyen határozottan visszacsaptak apjuknak. És 2-3 napon belül be is fejezte a tollszedést, aztán már csak normálisan tollászták egymást...

Valódi név: Bianka

Hozzászólás 2012 júl. 27, 0:33 
sziasztok!
szeretném segítségeteket kérni, mert azt hiszem beteg a nimfám.. mivel nem vagyok biztos benne, nem szerezném állaorvoshoz hurcibálni feleslegesen, hiszen ez nem a legjobb élmény lenne neki, így előbb ki szeretném kérni a véleményeteket.
egy 4-5 napja nagyjából nagyon piros az orrocskája, főleg az orrlyuka körüli rész, és prüszköl is sokat. máskor is szokott prüszkölni, de nem ennyit. meg van talán fázva, vagy valami fertőzése van? érdemes ezzel orvoshoz vinni?

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 júl. 26, 11:35 
Egy hím az új szerzeményed.

A fióka pedig had futkozzon, örülj neki. :) Toll szedés nem minden esetben fordul elő és ha abbahagyja a hím akkor pár héten belül teljesen helyre jön. Általában tényleg köv fészekaljnál hagyják abba az ilyen hímek.

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2012 júl. 26, 10:17 
Sziasztok!
Újabb kérdésekkel támadnék... mégpedig két nappal ezelőtt beszereztem egy áll. ivarérett hímet, amiről én most be is szeretnék bizonyosodni, hogy tényleg az-e. Itt egy kép róla:

Kép

Nekem hímnek néz ki, a farktolla egy folton kívül egyöntetű sötétszürke, viszont van rajt egy kis mustársárga sávozott folt... fiókatollazatból maradt volna még vissza?

A másik, hogy az én most 27 napos fiókám már egy hete kinn futkozik a volier talaján, ill. a talajra rakott ágon mászkál, azt rágcsálja, és a szárnyaival csapkod, este önállóan bemegy a kis vackába és imént láttam, hogy a csészealjba kitett ÁP-17 kiegészítőt feleszegeti. Mennyire normális, hogy ennyire fiatalon ennyire fejlett már? Egyébként szuperül fejlődik, már olyan gyorsan szalad, mint az anyja, a lábai is tökéletesen helyrejöttek, még csámpásság sincsen már benne. Egyszerűen büszke vagyok az én kis Luckyra. Csak a baj, hogy az apja leszedte még tokosodásnál a feje hátuljáról a tollakat... azok mikor nőnek ki? Tenyésztővel, akivel beszéltem, azt mondta, hogy addig fogja szedni a fióka tollait, amíg új fészekalj rendelkezésre nem áll - nincsenek tojások. Ez mennyire igaz? Itt egy kép a pockomról:

Kép

A kép azért ennyire "jó" minőség, mert reggel hatkor készítettem...

Üdv
L.

Valódi név: Cséplő Dániel

Hozzászólás 2012 júl. 26, 8:33 
Cingiii írta:
Egyszerűsítem....
Aminek piros a szeme, az tuti tojó. A hímed valamelyik szülője inó volt, így hordozó.
Ami vadas lesz az 70%, hogy hím, 30% , hogy tojó...

akkor nálam a 30% nyert mer az előző fióka is tojó lett szerintem, vadszínű!

itt a kép:
Kép

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 júl. 25, 23:13 
adam92 írta:
Cingiii írta:
Csak inó esetében van így...

Szerintem kicsit most megkeverted a népet Tomi. :)

Oké, belegondolva igazad van..Nem voltam egyértelmű.
Bocsi mindenkitől. Ádám már javított. :D Köszi.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 júl. 25, 17:29 
krizsX írta:
Sziasztok!

Tudnátok nekem is segíteni kicsit a nimfák szín öröklődésében?

Arra lennék kíváncsi, hogy van egy párom, ahol a hím fehérarcú fahéj vadas, a tojó pedig pofafoltos fahéj gyöngyös (A tojó fehérarcú hordozó, mert az anyja fehérarcú gyöngyös, az apja p.foltos tarka) ,hogy milyen színű utódokra számíthatok?
Eddig volt egy költésük annak egy p.foltos fahéj vadas lett az eredménye.

És szeretnék összerakni még egy párt.
Ahol a tojó albínó ( anyja: lutinó, apja:fehérarcú vadas)
a hím p.foltos tarka(anyja: fehérarcú gyöngyös, apja: p.foltos tarka)

Itt az lenne a kérdésem, hogy lehet-e fehérarcú tarka utódjuk?

Az első esetnél az utódok: hímek 50%-a fehérarcú fahéj (gyöngyös hordozó), 50% fahéj (gyöngyös és fehérarcú hordozó), a tojók 50%-a fehérarcú fahéj, 50% fahéj (gyöngyös hordozó).

Annál a párnál amit össze akarsz rakni nem lehet tarka utód. Viszont lehet sima vadas, fehérarcú vadas, gyöngyös, fehérarcú gyöngyös utód. Plusz a hordozások....

IDRE tag

Hozzászólás 2012 júl. 25, 17:22 
luca írta:
Köszi, akkor inkább beszerzek egy foltnélküli párt is, meg Fülöpkének egy tojót.

Olyan fura a kis fiókánk, akkora hatalmas hátsója van, normális ez? Elöl a nagy begye dudorodik, és hátul is van egy még nagyobb dudor...
Talán ezen a képen látszik:
Kép

Teljesen normális ne aggódj.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 júl. 25, 17:21 
Cingiii írta:
Csak inó esetében van így...

Szerintem kicsit most megkeverted a népet Tomi. :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 232  Következő