Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 8:44 
Szép reggelt!
kikelt 1 órája a 30-asnál az első csuri...remélem a másik 3 sem marad belül!!!! :25:

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 8:41 
Sziasztok!

Bocsi, Doromboló, előbb én "gyüvök", amíg Moncsi válaszol.

Helyzetjelentésem: a tojógörcsös tojóm még mindig szenved. :cry: Még küzd, él, de a tojás nem bír belőle kijönni. Viszont nem eszik, pedig a "fűrészpor" van előtte, meg csíráztatott mag, ezeket könnyebben felcsipegeti, mint a rendes magot, de rájuk se szagol. Csak iszik. Nem tudom, meddig húzza még így....

A kismadaraim mindketten kirepültek a fészekből, folyamatosan üldözik a mamát az ételért, aki szépen eteti is őket. :D

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 8:23 
M O N C S I !!! Én hülye nem vágtam le a szárnytollaidat és átrepültél a kerítés másik felire ?!... Még az első éjjszaka jogára sem tartottam igényt és máris elröppensz ?!... :37: Azta !... :23:
Az a baj hogy nem tudod eldönteni hogy milyen madarad legyen....Amit írtak a szomszédban a madaraidról az úgy van, én ugyanezt írtam volna mint a Feri ! De ha csappereket (színkanárik) akarsz, akkor azok közé felesleges rollert rakni mert nem fogod hallani a gurgulázásukat és valljuk be nem is olyan dekoratívak mint a színesek ... Én azt tanácsolom hogy ha a röpdéd a teraszon, vagy nyíltabb vagy igen nagy helyen van akkor nagyon szép egy színkanári csapat abban az összeállításban ahogy a Feri javasolta, de ha kisebb zárt helyen van, ahol a család is sokat tartózkodik akkor rollereket kellene tartanod...Ezt el kell döntened....
Azt azért tudnod kell hogy a szép színkanárik ugyanolyan seszínüre vedlenek vissza ha nem kapják jókor - jóidőben a színező anyagokat mint a tiédek most...Mint ahogy meglehetne bolondítani a "b".s bronzodat is és a "b"-s most narancsos színűdet is ?!... Ezt mesterfokon csak a profik tudják hibátlanul csinálni !....
A roller pedig közel sem ilyen szép küllemű madár de az éneke az andalító, relaxáló, halk, mély gurgulázás... Van zöld, ilyen van színkanáriban is ! Sárga....de nem olyan szép citrom mint amilyent a színguruk előállítanak, és a kettő tarkája ami a színeseknél hiba, az itt nem számít, sőt vannak nagyon szép szimmetrikus tarkák vagy jópofa foltozottságúak és ritka nálunk a fehér de nem a tökéletes recesszív változat , hanem a domináns...Egyébbként a nüasznyi különbséget sokszor csak kézbevéve lehet észre venni...
Hát ez a helyzet rózsám !.........Tegyüssz ... :15:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 4:19 
Szia Laci!

Príma ahogy csinálod, többször leírtuk már többen is, hogy nem kell túlbonyolítani a dó'gokat. Arra majd vigyázz, hogy a garázs nyest- és menyétmentes legyen. Ezek elképzelhetetlenül pici helyen be tudnak jutni, és pillanatok alatt tönkre tudják tenni egy év munkáját.
A pakolgatás meg nem árt ha már napi szinten megszokták a madarak, és nem a költés kezdetével együtt kell megszokniuk. A fokozott stressztűrőképesség meg komoly előny lesz a felkészítésnél.

Szeva Mathias!

Először is jó munkát (bár többek szerint ilyen nincs!), a madaraid pedig a legjobb úton vannak egy sikeres költés felé.
Az abnormális dó'gaik a madaraknak különben akkor szoktak előjönni, ha a költés megkezdésével egyidőben kezdjük jóval többször figyelgetni, lesegetni őket. Ezt a változást a madarak költési időben különösen nehezen viselik, és a kudarcok oka ( főleg kezdőknél) legtöbbször ez! Az általad említett HISZTIS rolleres életvitel is ebből fakad, a többi kanári fajtánál is érzékenyebb a roller ezekre a háborgatásokra!
Doromboló, azt hiszem Kuvik és én is említettem ezt már.
Szóval csináld nyugodtan a munkád, a madarak is csinálják a magukét, és szerintem lesz eredmény.

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 ápr. 10, 21:03 
Kezdjük a dinnye ültetést így aztán csak annyi időm van,hogy reggelente toji ellenőrzés(csere) kaja,víz és sipirc.Azt tudni kell, hogy egy villanymotortekercselő műhely közös légterű helységében vannak a madarak. Az embereket látják min 5m távolságból, De megszokták a mozgást.Nem szoktak leugrálni a fészekről.Őszintén ,csodálkoztam is Filifóék nagyon rendesen viselkedtek .Semmi nyoma nem volt az általatok leírt HISZTIS rolleres életvitelnek. FILIFÓÉK egy minta család, nincs kocsma,kicsapongás,házastársi veszekedés,tetlegesség.Csak a gyermekek dudorászása az hiányzik.DE türelem, madarat terem terem terem terem terem.

Hozzászólás 2008 ápr. 10, 20:01 
Sziasztok !
A Mi a helyzet Nálatok ?-ra válaszolnék. Eddig négy fiatal már az önállóságig jutott,egyet a fiacskám nagy madárszeretete az örök rollerme-
zőkre röpített. Újabban ebből okulva csak tokos fiókát adok a kezébe,azok
nem akarnak menekülni. Hat fiókát a múlt héten gyűrűztem, két tojó újra
fészkel. A felszerelés nálunk elég egyszerű: a tojók egyszerű kartondobo-
zokban-egyoldalon kertészeti áruházban vett kislyukú műanyaghálóval
borítva-költenek. A mag ,toll nem hullik ki belőle,a legfelső polcra is köny-
nyen feltehetők,tulajdonképpen ládakalitkák. A drótkalitkákat átlátszó
műanyaglapokkal körülvettem,a kirepülő ifjoncokat rakom bele,jó időben
kirakom őket a függőfolyosóra. A napokban szert tettem egy nagy TV do-
bozra,abból lesz a röpde lennt a garázsban. Az egyik oldalát kivágom,pár
dróttal műanyaghálót erősítek rá. Nálunk bútorméretű kalitkafalak nem
férnek el a 60 négyzetméteren,de nagyképűen azt állítom,hogy a madarak
jól érzik magukat. Nálunk komoly szelekciós nyomás,hogy a kalitkák/értsd papírdobozok/ gyakran áthelyezésre kerülnek ide-oda,a szőnyeg közepére,így csak a nyugodt madarak fognak gyökeret ereszteni,
mégha ez a jó tulajdonság az ének rovására is megy. :wink:
Szép estét Mindenkinek ! Laci

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 ápr. 10, 16:30 
Szia Gabesz!

Itt vagyunk, nem veszünk el! :D

Minden nap olvasom a topikot, szurkolok Nektek, és nagyon várom, hogy én is boldog roller-tulaj legyek!
Addig viszont elfoglalom magam a többiekkel. :oops:
Így még soha nem vártam a telet! :lol:

Mindenkinek sok (több?) sikert!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 ápr. 10, 15:44 
Sziasztok, rollerosok!

Jéééé, ki van itt?!!!! Üdvözöllek, Tangara :D !
Gratulálok nektek és üdvözlöm Katicát!!!
:31:
Igen, bővült a rolleros nagycsalád :wink: . És akkor gyorsan ki is húztam a névsorból a melléd fűzött megjegyzést :lol: ... A listát meg kiegészítem kék tintával: Ágyuri :wink: Éljen és bravó! Aztán vannak még, kik jó úton haladnak: Raina és Marcsi, esetleg Moncsi és a kis Elmo?

Mona, örülök a piciknek és hogy ilyen jól elindult a szekér :wink: !

Kedves Neco, azt kérded, mi a szitu...
...nálam talán valami hasonló: :41: ,
de...
királymátyás írta:
Azt mondják ha valami nehezen indul, annál job lesz a végére. Ámen!

...Kedves Mátyás, remélem, a próféta szól belőled :roll: !

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 ápr. 10, 8:02 
Sziasztok!

Nálam megint az lett a harmadik tojókámmal, ami eddig, szinte forgatókönyv-szerűen tojógörcse lett a 2. tojásnál. :cry: Egész este infráztam, olajoztam is, de semmi, csak gubbaszt, lóg a szárnya. Remélem ma sikerül neki, ami tegnap nem, de ezek után ezt a tojómat soha többet nem pároztatom, az tuti!

Van egy kis jó hírem is: a 3 hetes fiókák egyike ma reggel kirepült a fészekből. :D Nagyon kis ügyes! És képzeljétek, ezek a madarak nem sárga-zöld tarkák, hanem fehér-zöld tarkák. :shock: Igaz, egy kis halvány sárga is van rajtuk itt-ott. Ez még változik, ha levetik a gúnyájukat?

Ez az Matyi, végre nálad is alakulnak a dolgok! Csak legyen fias tojás is most, drukkolok!

Hozzászólás 2008 ápr. 10, 7:51 
Matyi ! Csak semmi fxni ! Rájuk se nézz ! Hogy etet e vagy nem...Ha békén hagyod kelés után akkor tuti a siker !...

Hozzászólás 2008 ápr. 10, 7:49 
Látom Tanguru nem nagyon olvasod a topikot mert néhány lappal lejebb írtam hogy a mai napig van még 10 tojóm amelyik nem akar még szerelembe esni !...Úgy hogy a költést tulajdonképpen most kezdem el !...
Már kétszer volt champion madaram júniusi kelésű, de volt akinek júliusi madara volt az első csapatában!... Elmondanám, hogy mifelénk most virágzik a kökény tehát a nagy öregek szerint most kellene kezdődni a bulinak !...Nem akarok madarat eladni ! Félreértés ne essék, csak neked adtam volna az enyémekből, de örülök, hogy még nem vagy készen a fogadásra, tehát maradjunk az év végi fiataloknál....

Hozzászólás 2008 ápr. 10, 6:49 
Lifó a második fészeknek ugrott neki , már a második toji van meg . :) Mindenkinek sok sikert. Azt mondják ha valami nehezen indul, annál job lesz a végére. Ámen

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 ápr. 10, 4:49 
Szeva Tangara!!! :D

Jó, hogy végre hazataláltál! (ahogy értelmezem Béla mondandóját két vonalon is 8) )

Rollerügyben meg ne állj 3 madárnál!!! Ennél azért ambíciózusabb voltál egy fél éve?!
Tudod, hogy a srácod már a harmadik Rollergyerek?(Trubiéknál, Gizmóéknál -tényleg, mi lehet velük?- és persze Nálatok :lol:)

Gyurikám, a rutin úgy látom megvan, hajrá!

Monánál minden oké, többieket meg mégegyszer megkérdem: kinél mi a helyzet?

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 ápr. 9, 23:40 
Elnézést, ha megbántottalak volna! Én arra gondoltam,hogy
ha vége a szezonnak egy fiatal hímet és két fiataltojót,
amiknek ez volt első költési szezonjuk. Mert ugyebár, ha én
most vásárlok Tőled madarat, akkor azok még ha megszokják
is az új helyet és le is ülnek, ,maximum egy fészek jöhet le.

Hozzászólás 2008 ápr. 9, 22:24 
Dehogy ! Most és olyanokat amalyikek még nem ültek TE !...Kitojatott madarat nem adok....minek nézel ?
:oops:

Hozzászólás 2008 ápr. 9, 21:39 
Szia Béla!
Gondolom mikor már a tenyész szezonnak vége lesz, akkorra
ejtsük meg a vásárlást? Remélem jó így Neked is?
Üdv Tangara

Hozzászólás 2008 ápr. 9, 21:29 
Hurááááá !
Megjött a "bolygó hollandi"...És rögtön meg is tiporta arany Katinkánkat !
Sok szerencsét a kissráchoz ! Csókolom a Kátyát !?.... Igazán nagyszerű nő hogy a rosszat el tudja felejteni !!!.... :roll: :lol:
Tanguru ! Te meg nagyon tudsz valamit hogy egy ilyen generális lefalcolás után visszafogadott a tyúkod !?!.... :shock:
Csak a krémje van most nálam Tangikám ! De ha nagyon kell ...neked 1 hímet és 2 tojglit azért adunk, persze aranyáron ! :lol: :25:

IDRE tag
Valódi név: Ács Győrgy

Hozzászólás 2008 ápr. 9, 21:22 
Szia Neco!

Régebben volt: zebra pinty, ezüstcsőrü pinty. szalag pinty. japáni sirályka, rózsás törpepapagáj. hullámos papagáj, nimfa papagáj, kanárik (csapperek).
De még volt kacagó gerlém és vadkacsám. A hetves évekbe itt az egyik TSZ-be tényészteték a vadkacsákat, onnan volt két pár kacsám. Szépen költöttek. Szüleimtől elköltöztünk, építkeztünk és modelleztem ami miatt nem sok ídőm maradt, de azért mindig volt valamilye madarunk.

Köszönöm mindenkinek a szives fogadtatás, eredményekben gazdag tenyésztést kivánok.

Hozzászólás 2008 ápr. 9, 20:48 
Szervusz Doromboló! Hello Gabesz, Neco és Többiek!
Remélem jól vagytok, és csak ámulok mekkora lett
a rolleros család! Mindenkinél folyik a költési szezon?
Gondolom Ti is el vagytok foglalva rendesen?
Olvasgatva a topicot azért marad egy kis idő az
üzenetváltásra is.
Béla azt szeretném kérdezni, hogy a múltkor beszéltünk
és érdeklődtem marad e még két tojó és egy hím a
kiadó madarakból? Bár az én "tojóm" is fészkelődik, mert
lassan hat hónapos, de hál' Istennek minden rendben, és
mindketten jól vannak! Úgy nézki, hogy KISFIÚ lesz!!!!
Tehát mégegy roller kanárissal bővülni fog a fórum.
Üdv Tangara

Hozzászólás 2008 ápr. 9, 18:09 
Sziasztok!

Marcsi, köszöntelek én is a csapatban, és téged is Gyuri! Készüljetek alaposan fel, aztán jöhetnek a kis ékszerek, mert ezek a madarak azok! :wink:
Ja, és nem lelombozódni rögtön, az idő rohan!

Tényleg kevesen írunk a madarainkról mostanában, ezért én most beszámolok:
Az először kelt madárkáim le vannak választva. Egyenlőre anyahiányban szenvednek, lelkileg legalábbis, de esznek, isznak, elvannak.
Anyukájuk ma délutánra egy gyönyörű fészket rakott, őt már vasárnap óta ismét pároztatom, szerintem egy-két napon belül tojik.

A másodszor kelt madaraim nagyot nőttek, ma 3 hetesek, ők is hamarosan elkerülnek a mamától.
Ott a mama még nem indult be, de nem is ajánlom neki!

A sárga:tarka arányt tekintve a fiókáimnál 1:3 a tarkák javára!

A harmadik tojóm, aki sokat betegeskedett, tegnap tojt egy tojást, pasi nélkül. Azóta kapja a hímet, gyönyörűen megy a nász, ma nem tojt tojást, de ez legalább reményt ad arra, hogy a 3. vagy 4. tojás fias legyen (feltéve, hogy lesz még tojás, nála ezt nem lehet tudni). Jó lenne most már neki is legalább egy sikeres költés és nevelés.

Ennyi. Nekem csak 3 tojóm van, de bőven elég tanulásnak, és már van 4 gyűrűs fiókám!

Neco, gratulálok a sikeresebb folytatáshoz, csak így tovább!

Többieknél mi újság?

Egyébként szerintem nem kell túlkombinálni a dolgokat. Én megfogadtam Doromboló egyik tanácsát: azt használsz amid van, és akkora kalitkát teszel, amekkora helyed van.
Nekem nincsenek extra felszereléseim, de úgy látom, hogy a madarak szeretik, elfogadták, és persze tisztán tudom tartani, ami nagyon fontos.
Meg a lényeg: úgy foglalkozz a madaraiddal, hogy érezzék a törődésedet, és akkor jól érzik majd magukat nálad, aminek a legbiztosabb jele a sikeres költés. Ezt szűrtem le az eddigiekből.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 261  Következő