Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 109  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Bertók Gábor

Hozzászólás 2012 nov. 11, 13:01 
Pulipinty írta:
Nagyon remélem, hogy nem fog elpusztulni, olyan kis aranyos! :( Már előre félek.

Először is gratula a kis csupaszhoz! Másodszor meg nem kell félni, mindennek megvan az oka, még ha nem is tudjuk! A kismadár meg megmarad és egy nyugis de szemtelen katika lesz belőle :D

IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 nov. 11, 12:21 
Ma reggel Benedek megint úgy üvöltött, mint régen pár hónapja, mikor a párcsere volt... nem tudtam, hogy mi van, hiszen magot adtam nekik még este. Úgy néztem, elfogyott a víz. Ugyanakkor gyanús hangok jöttek az odú felől... kinyitottam a fedelét és Kispapit megsimiztem, majd odébbemeltem, és megláttam, hogy jól tippeltem, egy kicsi kikelt! :D
Nagyon remélem, hogy nem fog elpusztulni, olyan kis aranyos! :( Már előre félek.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 nov. 10, 14:01 
bakaivirag írta:
Lehetséges hogy kifognak jönni egymással vagy már ez kizárt?

Majd amikor jobban megismerik egymást akkor kiderül. A kezdeti félelem/ellenségeskedés is normális, csak várj türelemmel. ;)

Hozzászólás 2012 nov. 10, 10:43 
Sziasztok!
Tegnap megérkezett a régen várt tojó Marci mellé! :D
Viszont úgy látszik Marci egyáltalán nincs oda a kislányért és felborzolja magát meg kapadozik a kalitkája felé.
Lehetséges hogy kifognak jönni egymással vagy már ez kizárt?

Marci:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Az összeszoktatás:

Kép

Itt éppen utánozták egymás mozdulatait!:D

Hozzászólás 2012 nov. 8, 20:16 
Nálam nem büdös, de elég híg....

IDRE tag

Hozzászólás 2012 nov. 8, 14:14 
Nekem már lassan 2 éve lesz, hogy megvannak, és mindig ilyet fosnak, szóval valószínű ez természetes náluk. Igen, amikor nem adtam nekik gyümölcsöt, csak "szárazkenyeret és vizet" akkor nem volt ez az istállószag a nappaliban! :D

Valódi név: Nagy Zoltán

Hozzászólás 2012 nov. 8, 12:09 
Pulipinty írta:
Már annyiszor szerettem volna megkérdezni, hogy a katalinok másoknál is kizárólag olyan állagút kakálnak, mint mondjuk egy tejes gyümölcsturmix? És gyakran a kalitkából kifelé a falra? És borzasztó büdös?

Nem mindig, de teny hogy jo az emesztesuk! :)
Folag a gyumolcstol!

IDRE tag

Hozzászólás 2012 nov. 8, 10:46 
Már annyiszor szerettem volna megkérdezni, hogy a katalinok másoknál is kizárólag olyan állagút kakálnak, mint mondjuk egy tejes gyümölcsturmix? És gyakran a kalitkából kifelé a falra? És borzasztó büdös?

IDRE tag
Valódi név: Bertók Gábor

Hozzászólás 2012 nov. 8, 9:07 
Jámbor írta:
Buby és Bendegúz nagyobb kalitot kaptak! :)

Szép, itt van hely mászkálni :D
De azokat a műanyag ülőrudakat cseréld le fára (fűzfa, hántolatlan) .
Meg azt a lenti rudat ne tedd a hinta alá, mert ha mindkettőn van madár, és a fölső ürít, az alsó rosszul jár...

Üdv, Gábor

Valódi név: Krisztián

Hozzászólás 2012 nov. 8, 5:59 
Buby és Bendegúz nagyobb kalitot kaptak! :)
Kép

Valódi név: Bajó Ottó

Hozzászólás 2012 nov. 6, 20:13 
hunt_er írta:
Sziasztok!

Érdeklődöm, hogy a közeljövőben várhatóak-e valakinél kis Katalinok? (Esetleg most van-e valakinek eladó?)
Elsősorban hobby célra szeretnék 4 madárkát: zöld, kobalt, türkiz, lutino (esetleg cremino), de nem bánnám, ha a későbbiekben párba lehetne őket álllítani, ezért fontos, hogy a párok más-más fészekaljból származzanak.
Mindenképp fiatal madarkákat szeretnék a szelídítés miatt.
Nincs semmi sürgető a dologban, ha kell szívesen várok!

Szia!
Jelenleg tojásokon ül több katalin párom remélem lesznek fiókák is.
Ottó

Hozzászólás 2012 nov. 6, 14:34 
Sziasztok!

Érdeklődöm, hogy a közeljövőben várhatóak-e valakinél kis Katalinok? (Esetleg most van-e valakinek eladó?)
Elsősorban hobby célra szeretnék 4 madárkát: zöld, kobalt, türkiz, lutino (esetleg cremino), de nem bánnám, ha a későbbiekben párba lehetne őket álllítani, ezért fontos, hogy a párok más-más fészekaljból származzanak.
Mindenképp fiatal madarkákat szeretnék a szelídítés miatt.
Nincs semmi sürgető a dologban, ha kell szívesen várok!

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 nov. 5, 13:08 
Sziasztok!
Pár kép csak úgy :mrgreen:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2012 nov. 3, 1:29 
Én nagyon büszke vagyok Bubukámra, mert rendkívül intelligensen :) lerágja körmeit, és másfél évesen sem kellett még vágni neki.
Próbáltam én is tudatosan elnevezni, Rió volt a neve a papagájos rajzfilm után, mikor ide került hozzám, de mivel következetesen Bubukám-nak szólítottam, így ragadt rá a Bubu név. Hát végülis majd ráfogom, hogy a Macilaciból van. :)
Egyedül tartás ügyben, nálam nem a madártani szempontok álltak első helyen, így Bubukámat, aki 3 hónapos korában került hozzám, szinte teljesen sikerült antiszocializáni a madárközösségből. (itt ül a vállamon és bólogat :D ) Bár kapott barátnőt jópár hete, (akiről ugye kiderült, hogy 99% fiú) de mostmár nem is nagyon érdekli a másik madár. Előbb repül valakinek a vállára, mint a másik kati kalitkájára.

Apropó, ha valakit érdekel egy 1 éves zárt gyűrűs olivás színű 99% hím katalin, akkor a 8000 Ft ellenében, (amit fizettem érte annak reményében, hogy "tuti biztos, hogy tojó") hajlandó vagyok megválni tőle. Nagyon szép kis madár, úgyhogy nehéz szívvel, de azt hiszem jobb lenne neki olyan helyen, ahol barátságosabb madártársakra lel. Megkockáztatom, hogy akár meg is szelidíthető kitartással, mert bár ha odamegyek a kalithoz, akkor kicsit motyog és nyitogatja a csőrét rosszallóan, de ha egy pici darab fürtöst, vagy egy falat almát tartok neki oda kézben, akkor minden további nélkül eszik belőle, mint egy "jólnevelt" madárka. :) Régebben ezt megtette úgy is, hogy közben a másik kezem mutató ujján ült, de további kitartó szelidítés hiányában leszokott az ujjraüléstől.
Viszont ha nem madárhiány van valakinél, hanem tojótöbblet, akkor is keressen meg privátban, mert szívesebben házasítanám meg a kis olívámat, minthogy megváljak tőle.

Kép

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2012 nov. 2, 22:32 
De jó ez a hosszú beszámoló, köszi!

Itt nálam van vastag ülőrúd, mégis megnő nekik, nem tudom, miért? Talán mert sokat mászkálnak a rácsokon is.

Na a picik futószallag szerű elpusztulásában kezet foghatunk, ha tudnám, hogy ezt mitől csinálják????
Ha tényleg a rejtélyes polyoma vírus lenne, akkor már a másik párod is megfertőződött volna és nem tudnának ők se élő fiókákat nevelni. Nem tudom.........

Hozzászólás 2012 nov. 2, 15:38 
Az észrevétel jogos!
A sárgának is maradt még 1 hosszabb, de a zöldnek több is van. Akitől hoztam levágta nekik, de már én is észleltem hogy nem megfelelően. Vastagabb ülőrudak kellenek. Azt mondják legalább 3-4 cm átmérőjű kell.
Holnap itthon leszek és levágom nekik. Úgy oldom meg, hogy mikor a kalit oldalán vannak lecsípem. Nem akarom stresszelni őket azzal hogy megfogdosom akaratuk ellenére. Így sem egyszerű szelidítgetni őket. :lol:
Kinti madarak voltak eddig... Csúcsszuper új helyük lesz és szép kis odújuk! :D :twisted:

zokk írta:
A zöld madárkádnak úgy látom rendesen megnőtt a körme, le kéne csípni, így beakadhat, veszélyes is lehet és kényelmetlen is neki.
Nem tudom miért, ez a faj nagyon hajlamos a körömtúlnövésre, én is nyirbálom időnként nekik, nem tudok más megoldást sajna.

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2012 nov. 2, 15:04 
A zöld madárkádnak úgy látom rendesen megnőtt a körme, le kéne csípni, így beakadhat, veszélyes is lehet és kényelmetlen is neki.
Nem tudom miért, ez a faj nagyon hajlamos a körömtúlnövésre, én is nyirbálom időnként nekik, nem tudok más megoldást sajna.

Hozzászólás 2012 nov. 2, 14:52 
Szia Zokk!

Nagyon szép madarak. Köszi hogy megosztottad a tapasztalataid velünk. 8)

Buby és ...(nem lett Adonis a fiú...) :lol: ...név kitalálás alatt...

Szóval jól elvannak. :o :D

Az fiúcska is 4 éves. :P

Kép

Hozzászólás 2012 nov. 2, 10:39 
Sziasztok!
Rég jártam erre, de pótoltam a hiányosságot, visszaolvastam és gratulálok a sok szép madárkához!
Megosztom veletek a kicsit több mint egy évest tapasztalataimat eme nem kicsit akaratos madárkákkal kapcsolatban (tudom hogy ez nem olyan sok idő, de mivel egy szobában élek velük talán kicsit más mint általában).

Az első párom Ráckevéről vettem, türkiz hím és fakó kék tojó. A hölgy állítása szerint már költöttek, ami nincs kizárva, de szerintem ő pont azért adta el mert nála nem.
Látszólag szeretik egymást, és miután megvolt a végleges helyük nem sokkal, április elején a 4 tojásból kikelt egy pirosszemű apróság (sajnos csak ő), akiről a későbbiekben még szót ejtek.

Kép

Az első madárkám már a kékek előtt megvolt. Pár hónapig egyedül velem kommunikálhatott, sokat repkedett szabadon, de lévén egy évesen került hozzám és jó eséllyel nem foglalkoztak vele sokat, sosem szelídült meg annyira hogy a kezemre rámásszon. A neve Bebe lett, vad színű gyönyörű madárka, aki nagyon szépen fütyül vissza (amikor olyan kedve van), meglehetősen bátor, és látom hogy nagyon figyel amikor beszélek hozzá.
Sikerült megházasítanom, egy kissé sötétebb, egy éves kislányt kapott, akit Olívnak neveztem el. Első pillanattól kezdve nagy volt a szerelem! Bebe rögtön udvarolt, és még aznap becsalta Olívot az odúba, amibe ő korábban be sem nézett (míg egyedül volt).
Hamarosan 6 tojáson ült a tojó, Bebe pedig veszedelmes hárpiává változott, már ha közelítettem a kalitjukhoz , szét akarta tépni a rácsot hogy rám ronthasson... hiába, az ösztönök dolgoznak, védi a fészket és mivel ő nem nagyon fél, rendesen csíp ha el tudja érni a kezem. A tojó költés alatt alig alig jön ki, a hím eteti, és a kicsik kikelte után is még jó ideig így megy ez.

Kép

Mind a 6 tojás kikelt, és két pici madárka szeme jól láthatólag piroslott. Örömöm határtalan volt!

Kép

Sajnos nem tartott sokáig... a picik sorban elpusztultak (Ottó tanácsára) próbáltam a legnagyobbat áttenni a kékekhez (az egy szem fiókával nagyjából megegyezett a mérete), de bántották, és véres fejjel tettem vissza a szüleihez.

Kép

Teljesen változó időben és méretben pusztultak el... és ugyanígy járt a második fészekalj 4 fiókája is....
A kék pár gyönyörűen felnevelte (ugyanazon körülmények között) Vaníliát, akit már egészen kiskorában, a fészekből kiszedegetve szoktattam kézhez, így teljesen szelíd lett.

Kép

Kép

Kép

A második fészekből lett egy testvérkéje, egy fakókék madárka, egy árnyalattal sötétebb mint a mamája.

Kép

Kép

Sajnos kevesebb idő volt foglalkozni vele (és még fióka korában elígértem) így annyira nem lett szelíd mint Vanília (vele ha olyan kedve van bármit csinálhatok), de eszméletlenül Cuki madárka, így a neve is az lett Cuki. Nagyon értelmes, és ahogy beszéltem hozzá, mint korábban Bebe, nagyon figyelt rám... 3 nappal azelőtt hogy elkerült az új gazdájához gyönyörűen megszólalt! "Szia!" "Szia Cuki!" "Cuki vagyok!" erről videó is készült, sajnos nem a legjobb minőségben. (elég nehéz volt ezek után odaadni). :)

A madarak viselkedése mint lakótárs.
A párok szinte teljesen csendesek nálam, alig hallom a hangjukat, látszólag jól érzik magukat, de a kurjongatás csak akkor hangos ha nem látják egymást (kivétel ha az egyik az odúban van). Volt hogy 9 madár volt a pici lakásomban, és órákig hangjukat sem lehetett hallani!
Az egyedül tartott madárkák hangereje változó. Vanília egyáltalán nem hangos, nagyon ritkán vetemedik kiabálásra, ha szabadon van felfedezi a lakást (és kisebb nagyobb kupacokkal jelzi merre járt), vagy rajtam mászkál, a hajam, szakállam rendezgeti, és jelzi én is vakargassam a haját. Ha idegen jön a lakásba, teljesen megváltozik, támad, engem is... igaz, néha akkor is megcsíp ha benyúlok utána a kalitkában (és nem ismeri a mértéket), de kint már bármit tehetek vele.
Cuki sokkal hangosabb volt, néha csak úgy rájött az obégathatnék, és ha zenét hallgattam, filmet néztem azt feltétlen túl kellett kiabálnia. Ő soha nem csípett meg és mindig nagyon figyelt, nem is távolodott el tőlem túlságosan (max a 1,5 m-re lévő szülői ketrec tetejére).
Soha nem rágtak meg semmitsem!

A kajával kapcsolatban, az "öregek" nem nagyon próbálnak semmi újat, azt eszik amit már ismernek, megszoktak, de a fiatalok épp ellenkezőleg, mindenbe beleütik a csőrüket, a teámat szó szerint védeni kell Vaníliától. :)

Mindent összevetve lakásba szerintem a legideálisabb papagájfajta!

Hozzászólás 2012 okt. 31, 21:07 
Sziasztok!

Buby és Theo csúnyán veszekedtek. Buby nem fogadta el Theot.
Talán mert a régi párjára vágyott, akivel évek óta élt együtt, de
lehet hogy Theo kisebb volt mint Buby legalább 2 számmal és ez
volt az oka. A tenyésztő sráctól sikerült elkönyörögnöm Buby régi
párját, és cserébe Theo vissza került hozzá.

Nos, meg is van az eredménye!!! :drunken: Az új srác az Adonisz
nevet kapta és jelentem nagyon örülnek egymásnak Bubyval. Dúl a
szerelem. Készül a nagyobb helyük és az odu... :D 8) :lol:

Kép

Kép

Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 109  Következő