Na, végül egy éjszakai elzárásra ítélte az urat, családon belüli erőszakért. Reggel visszaraktam a helyére, szépen etette a kicsiket. Tegnap este nem láttam hogy volt-e cirkusz, de ha ma is megbolondul, megint ülni fog...
A külön kalitos megoldásra gondoltam én is, de nálam nem kivitelezhető, mert dobozkalitban vannak, ami egy állvány és ők épp a legfelsőbb. Viszont van egy kis szállítóm (az volt a börtön), azt gondoltam berakni a dobozba közéjük, abba is tenni vizet, kaját, aztán aki éhes, kaphat a rácson keresztül...
Most meg néha a tojó hajtja a hímet. Bolond banda ez

Amíg karanténban voltak, elég kicsi volt a a kalitjuk, és a tojó jól megkoppasztotta a hímet... Van még egy párom, azok egész nyugisak.
Az ellenőrzésre, fióka kiszedegetésre nem érzékenyek nálam, szerintem nyugodtan cseréld kitakaríthatod a fészket, bár nem tudom hogy építed nekik vissza... Nálam az oduban van egy réteg fűréspor-forgács, arra építkeztek (egy madarász barátom ötlete) és az jól felszívja a nedvességet. Van bent ürülék jócskán, de száraz és nem büdös.
Na, ahogy írok, látom hogy megkergült a hím, össze-vissza röpköd meg szövegel. A többiek meg lapulnak a fészekben