Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 ápr. 15, 8:18 
Szevasztok! hahóóó,Lajos,zörgess meg a skype-on ha meglátsz!!!!!!!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 ápr. 15, 3:26 
Mona írta:
A másik fészekalja kis antennásait a hét végén tervezem leválasztani, és ezzel kapcsolatban érdekelne: betehetem őket a már leválasztott fiatalokhoz nyugodt szívvel, ugye? Nem lesz balhé?

Szia Mona!

Én a frissen leválasztott fiatalokat kb. egy hétig külön teszem kettő- négyesével egy kisebb kalitba, ahol szinte beleesnek a kajába! Tul.képpen akkor teszem őket a többiek közé ha már biztosan megtalálják a takarmányt, és magokat is esznek.5 napig kétszer kapnak lágyeleséget, és annyit amennyit megesznek. Van előttük folyamatosan áztatott repce, és alap magkeverék, amit szezámmaggal és fénymaggal dúsítok. Ezen magok héja ugyanis a legkönnyebben lefejthető, ezeket kezdik enni legelőször. 5 nap után már csak egyszer kapnak lágykaját, majd fokozatosan egyre kevesebbet, ahogy átszoknak a magokra. Fontos, hogy legkésőbb egy hét után magokat is egyenek, különben emésztőszervi problémák léphetnek fel. (lehet, hogy Gabenál is ez volt a gond!)
Zöldet, és egyéb más kiegészítő takarmányt ebben az időben nálam nem kapnak.
Vizet adok önitatóba és egy kis edénybe is. Mindkettőbe szórok néhány szem magot, így előbb megtalálják ezt is a madarak. Mi a fene van még ami fontos....majd leírom ha eszembe jut... :?
Doromboló asszem írt már ezekről, de ő mintha kicsit másképp csinálná?!
(Megjegyzem: az elmúlt 3 évben egyetlen fiókám se hullott el a leválasztást követő hetekben!)

Különben ez nagyon szituáció függő...van, mikor jó ha idősebb nyugodt fiókák közé kerülnek (hamarabb megtalálják az etetőt, itatót, előbb átszoknak a magokra), és van amelyik madár nagyon elveszett az idősebbek közt. Nekem a fenti módszer vált be.

Balhé nem lesz.

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 ápr. 15, 2:38 
Szia Gabe!

Ájjvééééé! Ez nem túl jó hír....sajnálom!
Hány naposan választottad le őket, és mit adtál nekik enni? Elkezdtek magokat is enni, vagy csak a lágykaját voltak hajlandóak falni?
Nem voltak göthösek az elpusztult madarak?

Üdvözöllek Bugbite!

Örülök, hogy felkeltette az érdeklődésedet a roller, de azt hiszem esetleg a tenyészszezon végén fogunk tudni segíteni madárbeszerzésben. De a biztos a január :( .... De addig is töltsd hasznosan az időt, gyere közénk minél többször, kérdezz bátran ha valami nem világos, és olvass visszafelé is ha ráérsz. Profi rollerest csinálunk belőled januárra! :wink:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 21:34 
:) Jó is lenne.....
Sajnos a leválasztás nem sikerült túl jól. Nem is értem igazán...
Egy kicsi egy nappal a leválasztás előtt pusztult el, egy meg egy nappal utána. Egy héttel a leválasztás után még egy, aztán egy héttel később mégegy. Úgyhogy most van 7 leválasztott fiatalom (összesen 14 tojás kelt ki) :( Az utolsót eléggé megcsipkedték a többiek, gondoltam is rá, hogy másnap különrakom. De azt már nem érte meg sajnos. Most azzal próbálkozom, hogy két etetőt rakok a fiatalok kalitkájának két ellenkező végébe, hátha ez megoldaná a problémát.
Örömhír, hogy a hétvégén két tojó alatt kikelt 6 fióka :) A másik két tojó is ül a tojásokon.

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 20:58 
Sziasztok,

üdv mindenkinek!
Gyerek koromban sokféle díszpintyet tartottam, most ismét lehetőségem lenne arra hogy madarakat tartsak. Már nagyon régóta vágyom egy pár kanári madárra, és miután utánaolvastam szeretném ha roller kanárijaim lehetnének.
Olvastam, hogy ebben az évszakban nem ad el senki sem madarakat, de nekem mint zöldfülünek kár is lenne nagyértékü madarakkal kezdeni. Talán valamelyikőtök tudna nekem ebben segíteni, hiszen számomra olyan madár is óriási örömet okozna amely egy profinak nem jelent valódi értéket. (Aztán később talán...)
Remélem tud valaki segíteni!
Üdv:
Péter

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 20:25 
Sziasztok!

Köszi mindenkinek az együttérzést, jól esett, komolyan.
Ennek a madárnak ez volt a 3. sikertelen tojásrakása, és mindhárom alkalommal bele is betegedett. Ezt már nem bírta, és ha túléli, egész életében diétára kellett volna fognom, nehogy beinduljon megint. Így a jobb, ezt a fenti hatalom nagyon jól tudta. Doromboló, ő volt a 38-as tojód, 2007-ben.

Viszont az a mama, akinek a fiókái már le vannak választva, ma lerakta első tojását. A papa nem nagyon kell már neki, így szerintem holnaptól nem "nyaggatom" vele, hadd tojogasson csak le nyugodtan és álljon neki kotlani.

A másik fészekalja kis antennásait a hét végén tervezem leválasztani, és ezzel kapcsolatban érdekelne: betehetem őket a már leválasztott fiatalokhoz nyugodt szívvel, ugye? Nem lesz balhé?

30 gyűrűs fiatal??? Ez már szép! Csak így tovább! :D

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 19:39 
Szeva Nagygabe!

Látom itt vagy :lol: ! Harminconhanyadik fiókádat gyűrűzted? :thumleft:

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 9:41 
Mona őszinte részvétem, nagyon sajnállak, hogy hiába fáradoztál szegény tojódért, de sajnos ez az élet rendje, meg kell szoknunk a rossz dolgokat is... :03:
Mindenkinek sikeres költést, sok jó szaporulatot kívánok!

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 6:00 
Mona írta:
Kynyoo, a látják és hallják egymást dologhoz én hozzátenném, hogy az egyik tojóm úgy csinált, ahogy Gabesz írta: meghallotta és látta mellette a nászt, és úgy leugrott a tojásairól, hogy vissza se ment többet! Amióta szekrényben vannak, semmi gáz, mindenki nevel szépen, bár most hogy megint action van az alsó szomszédban, azért dugiszálja kifele buksi fejecskéjét a másik tojó, de ennyi, teszi a dolgát tovább gond nélkül.

Köszi Mona a hozzászólást! Ez a fejdugicálás nálam is megvan! :roll:
Nagyon sajnálom a madárkád! :(

Hozzászólás 2008 ápr. 13, 22:20 
Ez sajna mindig szívbe markoló, igyekszel mindent megtenni de a nagy rendező másként írja a sztorit. A multkor egy csapper tojómat találtam a fészken elaludt,nagyon szerettem. Meg kell tanulnunk elengedni azt,és azokat akit szeretünk. Szomorú , maradnak az emlékek. :x Karpe diem. :)

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 ápr. 13, 20:09 
:30: ,
Nagyon sajnálom, Mona. Tudom milyen érzés... még akkor is, ha netán tudtad, hogy mi fog bekövetkezni...

Hozzászólás 2008 ápr. 13, 19:56 
Sziasztok!

Hát az előbb sajnos előre ittam a medve bőrére...a beteg tojókám elment, most már nem kell neki többet szenvednie... :03:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 13, 18:32 
Tapasztalt igen...de csalhatatlan ember nincs...Figyeld meg mikor már elkezdenek söprögetni a farkukkal és leposabb szélesebb a fej akkor azok a hímek... ha látsz egy tojót és egy hímet egymás mellett azt meg fogod ismerni, mert a tojónak babább kisebb kis golyó feje van a hím meg "marconább".... :shock:

Hozzászólás 2008 ápr. 13, 18:23 
Sziasztok!

De jó ennyi jó hírt olvasni! Gratulálok a picikhez Gabesz, Amaryl és Neco, végre elindult a szekér! :D
Doromboló, kösd fel amit fel kell alaposan, idén mind megyünk elnyerni a serleget :97: (feltéve, hogy lesz hím is a kismadarak között... :wink: )!
Tényleg, a kismadarak viselkedéséből azért a tapasztalt madarász már látja, hogy milyen nemű lesz, ugye?

Közben nálam is alakulnak a dó'gok: a beteg tojóm lábadozik, ma egyszer már tornázott is az ágakon, nem csak a padlón ücsörgött.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 ápr. 13, 12:08 
Sziasztok, rolleresek!

Neco, GRATULAAAA :D ! Hihetetlen! Ötös fészekalj? Létezik ilyen :shock: ???? Rollerben???? El sem hiszem. Volt nekem is valamikor, nagyon régen :roll: , normális madaraknál :lol: ..., de ezek a faxnis tojók még belőlem is kihozzák a csúnyát :evil: -pedig én aztán türelmes vagyok :? !

Szóval: Ilus három fias tojásából kikelt a három pici épen és egészségesen- Fruzsi alatt mert Ilus nem bírta már a 15. napot is kiülni :evil: !. De ebből egy sajna másnapra elpusztult. Fruzsinám aranyos kis tojókám ügyesen ül rajtuk és eteti is őket, végre, rendesen :roll: . A picurok ma már 3. naposak. Raina, reménykedem, mert úgy látszik, megmarad már Ödön és Madárka is!, elújságolhatod a hírt a rajzos kollégának :D .

Amaryl, neked duplán GRATULA!!! A picikhez is és a remekműhöz is, ami téged ismerve, hamarosan elkészül! Kíváncsian várom :wink: !

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 ápr. 13, 11:20 
Azé'....Te tudod a legjobban: mennyire nem biztos, hogy Pavarotti lakozik a torkukban! :wink:
De azért reménykedek....a sikeres felnevelésükben.....no meg kicsit a hangjukban is. Varnyú má' csak nem lesz belőlük!? :roll:

Hozzászólás 2008 ápr. 13, 10:09 
Hurááááááááááááááááááááááááá ! Necóóóó ! :08:
Kinek is jó hír ez ???... :shock: ....
Neeeeeeeeeeeeem !!!!!!!!! Veszni látszik a 9 éves királyságom !?... :37:
Keresnem kell egy kanárikra specializált megbízható bérgyilkost !!!... :97: :80:
Áááá ! Kapitalizmusban élünk : ...Neco kedves, megvenném az öt bébyt ?!... Mondjuk aranyáron ?!.... :09:

Szóval gratulálok és kívánom hogy sikeresen fel is nevelődjenek !!!!
(ismerve szándékaimat nem is lesz az olyan egyszerűűű ?!) :57:

Hozzászólás 2008 ápr. 13, 4:53 
Hogy ne csak a siránkozás szerepeljen hozzászólásaimban az idei szezonban:

Kép

egy ötös fészekalj Doromboló tavalyi champion hímjétől ..... :wink:

Hozzászólás 2008 ápr. 12, 23:49 
Jó hogy az asszony nem olvassa ezt a fórumot mert képes lenne az én nyakamra is csináltatni ilyent ?!... :68:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 ápr. 12, 20:58 
Bocsika ezt nem tudom kihagyni. :)

A csincsilla tenyésztésénél van egy olyan megoldás, hogy egy bakhoz 3 nőstény tartozik. Mindegyiknek magvan a maga kis ketrece, amik egy járattal össze vannak kötve.
A nőstények nyakára ráraknak egy szélesebb karikát, ami megakadájozza őket hogy a járatba bemenjenek, a bakk pedig vígan látogathatja őket amikor csak akarja :D

Valaki adaptálhatná madarakra!
:57:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 261  Következő