Nálam még semelyik pár nem költött,így ebből adódóan ilyen tapasztalataim nincsenek.Bár ami fellelhető szakirodalom van már átrágtam magam rajta,ill. a hozzászólásokból is rengeteget lehet okulni,de a gyakorlat még hiányzik.
Ha engem kérdezel,ha egy pár már szépen költ egy odúban biztos nem venném el tőlük azt az odút,így legalább ez a hibalehetőség ki van zárva.Az oldalára fordított hullámos odú általában jó nekik (18*18*25,sajnos ennél sokkal kisebbet is árulnak!),de ha már szerintem beletojt,akkor ezzel nem volt baj.
Van úgy,hogy az ember elkövet mindent,és mégsem úgy jön össze,ahogy szeretné.Többszöri sikertelen költés után nem szokták együtt tartani a párokat-én sajnos még idáig sem jutottam el-ezért kísérletezek még velük.
Ahogy mondod Zafirám a tied tesója,de nálam még nem produkált semmit,pedig az ő párja majdnem biztos hogy hím.
Az ünnepek előtt elutaztunk,tegnap jöttünk haza,este néztem Zuri alatt a tojásokat (azóta szépen ülik,igaz felváltva).Na meglámpáztam,csak érdekességből,és kettőben mintha lenne valami.
Nem tudom,létezne,hogy ennyivel később indul meg az élet a tojásokban?Mondjuk még a harmadik után sem kezdte meg az ülést egyből,csak amikor nektek írtam hogy nem kotlik.
Szóval furcsaságok,meglepetések vannak bőven a madarászásban!
Bogi a másik kettő fiók jól van?