Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 ápr. 27, 10:45 
Nahát, Nyuzi! Ezért érdemes volt rákérdeznem!
:study: , és kicsit utánanéznem dolgoknak :shock:
"Emlősöknél a nemi kapcsolt öröklődési rendszer fordítottja a madarakénak."
Hogy mik vannak?! (pedig ez is itt volt a főoldalon... :roll:, ja meg lehet, hogy a suliban is tanították, csak éppen hiányoztam? :? )

Köszi! :wink:

Hozzászólás 2008 ápr. 27, 9:33 
Gabesz írta:
Te Nyuzi, én azért kíváncsi lettem volna a pirospontos feladványodra! Miért éppen lepke? :shock:

A madaraknál és a lepkéknél egyaránt a nőstény rendelkezik különböző nemi kromoszómával, tehát ők a hemizigóták. XY helyett WZ-vel jelöljük, a hímet pedig ZZ-vel.

Hozzászólás 2008 ápr. 27, 8:35 
Nnna, akkor hol is tartottatok? Ja, de éééédik ezek a csöppségek! :57:
Te Nyuzi, én azért kíváncsi lettem volna a pirospontos feladványodra! Miért éppen lepke? :shock:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 ápr. 27, 6:06 
Szia Csaba !

Helyes a döntést hoztál.

Kedves forumozók !

Azoknak a személyeknek akik figyelmeztették a társaságot a káros hatásokra köszönöm a jelzéseiket, tanulságos volt.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 ápr. 26, 22:33 
Kedves Forumozók,

Sajnos az utóbbi pár napban ennek a topiknak a hangvétele és stílusa olyan irányba kezdett el haladni, amivel a fórum célkitűzése, alapgondolatai és normái nem egyeztethetőek össze. Nem láttam esélyt arra hogy rövid időn belül a probléma megoldódna, vagy lezáródna, ezért kiszedtem a topikból az összes hozzászólást a problémát okozó hozzászólástól kezdve.
Az érintett fórumozók tudják miről van szó, aki pedig nem olvasta volna, ne maradjon meg neki rossz mintaképként.

A fórumot azért hoztuk létre, hogy a „szétszakadó” madarász társadalmat egy kissé összefogjuk, az azonos érdeklődési körűek egymásra találjanak. Szakmai kérdések és vélemények kulturált vitahelyszínei legyenek, ahol bármelyik fél tiszteletben tartja a másikat, személyeskedések helyet pedig érvek és ellenérvek hangozzanak el.
Mindamellett az egyik legfontosabb cél az, hogy a fórum kapocs legyen a kezdő vagy segítségre szoruló és a már nagyobb tapasztalatokkal bíró madarászok közt. Hogy az aktív madarászok táborát az egész országban növelni tudjuk, a következő madarász generációt minél jobban fel tudjuk készíteni…

Arra kérem tehát a továbbiakban minden kedves fórumozót, hogy lehetőleg a topik témájánál maradva, legalább olyan színvonalon haladjon tovább az eszmecsere, mint korábban. Aki pedig esetleg nem ért egyet a döntésemmel, vagy észrevétele, kérése van, nyugodtan megkereshet privátban.

Üdvözlettel:
Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 ápr. 24, 9:01 
Timba gratulálok, nagyon ügyesek vagytok, Te és a madárkáid is! Talán már jön egy kis jó idő a kintiekre és nem fognak ők sem fázni...

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 ápr. 24, 8:04 
Üdv Mindenkinek!

Kint jól alakulnak a dolgok, az 5 kismadár szemmel láthatan növögetnek. Ma már 5. naposak.
Kép
A piros mozaik gyerekek is kikeltek tegnap, igaz csak kettő. :cry:
A sárga mozaikok viszont 4-en vannak! :lol:
A többiek még a tojásban növögetnek!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 23, 17:08 
Köszönöm szépen.....

Hozzászólás 2008 ápr. 23, 16:13 
Kedves Doromboló!
Isten éltessen névnapod alkalmából!
Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 ápr. 22, 22:24 
doromboló írta:
Rakjál be fészekanyagot több helyre kis csomókban és akkor azokat gyűjti nem a kicsiket fosztogatja !....

Erre én is gondoltam, a gond csupán annyi, hogy nem akarom, hogy újra költsenek!
Le kéne állnia szegénynek!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 22, 21:41 
Rakjál be fészekanyagot több helyre kis csomókban és akkor azokat gyűjti nem a kicsiket fosztogatja !....

Hozzászólás 2008 ápr. 22, 19:59 
Sziasztok!
Eddig minden remekül halad a kinti madárkámnál. Mind az 5 kismadár kikelt vasárnap. Ma megkukkantottam őket, szép egyformák. Aztán az ablakból láttam, hogy apu megetette őket, amíg anyu feltankolt. :-)
Bent is kikelt a 4 sárga mozaik. A piros mozaik gyerekek kirepültek a fészekből. Viszont aggaszt a dolog, mert anyu előszeretettel tépked pihe tollakat a kicsikből. :-(
Figyelem még kicsit, aztán ha marad az állapot, akkor kiveszem őt.

Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 ápr. 22, 12:00 
Béla írta:
Szia Feri !
Néznék én szivesen, ha volna miben utánanézni ...
Egyelőre felénk nyomtatott infó nincs kanári témában. Az egyetlen lehetőség a net, azért háborgatlak benneteket is... Végül Csaba megigérte, hogy mikor kimegyek felé egy hónap múlva, kerit nekem egy könyvet: Tóth Sándor: A színkanári tartása és tenyésztése .
Ha van más javaslatod is, szivesen veszem, sőt kérlek, javasolj valamit, ha tudsz... vagy bárkinek van tanácsa látható-olvasható anyagról :25:
Legalább képeket tegyetek fel magyarul, ha van ... a honlapodat láttam neked is meg Birdnek is, hozzátok fordulok tanitásért ...

Szia,Béla

Igen tudom nem egyszerűanyagot találni de neked talán könnyebb mert németül vagy angolul tudsz?
Sokkal több infot lehet találni én is azokból tanultam meg és értettem meg sok mindent.Igaz sok anyagot lefordítattam,ami nem volt világos csak nincs meg a fordításom már.

Hozzászólás 2008 ápr. 22, 11:07 
Sziasztok,

szeretném magam összeállítani a magkeveréket. Az lenne a kérdésem, hogy ti hol szerzitek be az egyes összetevőket. (főleg budapesti és ahhoz közeli lehetőségek érdekelnének)
Üdv:
Péter

Hozzászólás 2008 ápr. 22, 9:10 
Köszi, köszi K.Csaba, gondoltam, hogy Te majd megoldod ezt a témát...

Hozzászólás 2008 ápr. 22, 7:24 
Szia Feri !
Néznék én szivesen, ha volna miben utánanézni ...
Egyelőre felénk nyomtatott infó nincs kanári témában. Az egyetlen lehetőség a net, azért háborgatlak benneteket is... Végül Csaba megigérte, hogy mikor kimegyek felé egy hónap múlva, kerit nekem egy könyvet: Tóth Sándor: A színkanári tartása és tenyésztése .
Ha van más javaslatod is, szivesen veszem, sőt kérlek, javasolj valamit, ha tudsz... vagy bárkinek van tanácsa látható-olvasható anyagról :25:
Legalább képeket tegyetek fel magyarul, ha van ... a honlapodat láttam neked is meg Birdnek is, hozzátok fordulok tanitásért ...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 ápr. 22, 2:32 
Béla írta:
Sziasztok !
Necó, nem tudnál te is néhány képet mellékelni .......

Húúúúú Bélám... :roll: ...! Nekem csak ilyesmi képeim vannak:

Kép

:? Ezt meg nehogy leutánozd ezen a vonalon, mert nem sok eredményt fogsz elérni :wink: .

1 melanin, 1 lipochrom és 1 tarka madár egy fészekaljban. Természetesen a zöld és a sárga madár is színhibával....:lol:

BBRRRRR......

meg hát Csaba, Feri meg a többiek azt hiszem alkalmasabbak nálam színügyben az okításra, úgyhogy most már jobb ha maradok a kaptafámnál!

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 ápr. 21, 22:57 
Béla írta:
Sziasztok !
Necó, nem tudnál te is néhány képet mellékelni a látható különbségekről a recessziv és az elefántcsont között ? Meg pl. a domináns fehér és recessziv fehér közti különbséget sem tudom a szemeim elé idézni ...
Hát a tollszegélyt honnan tudom, hogy fehér vagy átlátszó ? A szárnytollakon kell nézni vagy a hastollakon is lehet ?
Jó lenne otthoni kép, ha van valakinek olyan madara ...
Sajnos magyar képet nem találni a neten ilyesmiről, viszont találtam egy érdekes oldalt, ezt talán bárkinek érdemes megnézni, akkor is, ha még nem tudjuk beazonositani, aztán majd csak megtanuljuk, hogy melyik micsoda ...
http://www.kanaryasesi.com/renk_kanaryalari_3.asp

Kedves Béla,nagyon értekelem a búzgoságod és látom nagyon sokat kutatsz,de azt tanácsolom hogy kedz a dolgokat az alapoktól,szerez egy könyvet egy C.O.M kulcsot és elöször probáld meg ezeket megérteni és azután probálj meg megfejteni a kanári színeit(föleg a melaninoknál),mert le van írva hogy melyik színcsoportba mik azok a tulajdonságok amikkel kell rendelkezzen a madár,hogy be lehessen sorolni,az is igaz hogy képről nem mindig lehet eldönteni pontosan mi micsoda(sajnos a sok kutyulás miatt és itt gondolok az olyan tulajdonságokra amikor kézben van a madár és meg lehet nézni az ajtolazatát,hogy mennyire világos-sötét,stb.)de azért ha valaki foglalkozik vele egy kis ideje hidd el nagyjából már be tudja sorolni a madarat,de ez nem egyik pillanatról a másikra történik hanem olvasni,tanulni kell.
Tudod az iskolát se kezdik az egyetemtől hanem az ovódától,remélem nem értesz félre.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 ápr. 21, 22:35 
Csiribi-csiribá...
volt hosszú link, nincs hosszú link.
:15:

Hozzászólás 2008 ápr. 21, 21:11 
No, hát akkor azzal az egy linkkel feküdted szét az ablakot :roll: . De így van hely benne bőőőőven. Széltében is hosszában is :lol: . Olyan mint egy nagy cipő. Nem szorít, csak klaffog utánad...
:75:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 134  Következő