Béla írta:
Sziasztok !
Necó, nem tudnál te is néhány képet mellékelni a látható különbségekről a recessziv és az elefántcsont között ? Meg pl. a domináns fehér és recessziv fehér közti különbséget sem tudom a szemeim elé idézni ...
Hát a tollszegélyt honnan tudom, hogy fehér vagy átlátszó ? A szárnytollakon kell nézni vagy a hastollakon is lehet ?
Jó lenne otthoni kép, ha van valakinek olyan madara ...
Sajnos magyar képet nem találni a neten ilyesmiről, viszont találtam egy érdekes oldalt, ezt talán bárkinek érdemes megnézni, akkor is, ha még nem tudjuk beazonositani, aztán majd csak megtanuljuk, hogy melyik micsoda ...
http://www.kanaryasesi.com/renk_kanaryalari_3.asp
Kedves Béla,nagyon értekelem a búzgoságod és látom nagyon sokat kutatsz,de azt tanácsolom hogy kedz a dolgokat az alapoktól,szerez egy könyvet egy C.O.M kulcsot és elöször probáld meg ezeket megérteni és azután probálj meg megfejteni a kanári színeit(föleg a melaninoknál),mert le van írva hogy melyik színcsoportba mik azok a tulajdonságok amikkel kell rendelkezzen a madár,hogy be lehessen sorolni,az is igaz hogy képről nem mindig lehet eldönteni pontosan mi micsoda(sajnos a sok kutyulás miatt és itt gondolok az olyan tulajdonságokra amikor kézben van a madár és meg lehet nézni az ajtolazatát,hogy mennyire világos-sötét,stb.)de azért ha valaki foglalkozik vele egy kis ideje hidd el nagyjából már be tudja sorolni a madarat,de ez nem egyik pillanatról a másikra történik hanem olvasni,tanulni kell.
Tudod az iskolát se kezdik az egyetemtől hanem az ovódától,remélem nem értesz félre.