adam92 írta:
Lacrimosa írta:
Amit viszont én még szeretnék kérdezni: egy szobában mennyire van el két pár kis sándorpapagáj? Főleg az érdekel engem, hogy költési időszakban - még ha nem is áll szándékomban tenyészteni - mennyire számítsak csatákra?
Ha van nekik hely akkor nincs probléma.
Szia!
Köszönöm a választ!
Hát az utóbbi napokban rengeteget gondolkodtam ezen, forgattam jobbra-balra, végül az eredmény megszületett, hogy mennyire jó ötlet, arra várom a válaszotokat.
Most úgy gondoltam, hogy a februárban vásárolt tojómnak veszek egy párt, egy hímet, és mivel ő nem annyira defektes, mint az én kis Kokóm, remélem probléma nélkül párba is áll... ez majd kiderül. Kokó mindenesetre olyan kis anyám asszony katonája, féltem kis lelkét, na meg most 18 éves, nem tudom mennyire erőltessem nála ezt a párba állást...

A többi madár társasága szerintem valamelyest enyhít Kokón, noha sok kapcsolata nincs a nimfákkal és a hullámosokkal, mindig elvonul tőlük. A másik tojóval úgy ahogy meg van, nem az az igazi, nem bántják egymást, de a tisztes távolságot megtartják...
Kokónak egyenlőre nem akarok párt, így is örülök, ha találok valaha egy ivarérett zöld hímet, nem hogy kettőt...
Mindenesetre azon gondolkozom, hogyha sikerül egy hímet beszereznem, és ne adj Isten párba állnak, látnám hogy szeretnének költeni, és sikeresen nevelnének fiókákat, akkor megtartanék 1-2. Ugyanis úgy gondolom, talán Kokónak egyszerűbb lenne ilyen kis tokosokkal megbarátkozni, mint egy felnőtt hímmel, egyfajta anyai ösztön felébredne benne...? Amikor Lucky volt még kis tüskés süni, akkor Kokó nagyon érdeklődött felé...
Egyáltalán azt sem tudom, hogy a februári tojót merjem engedni költeni abban az esetben, ha szeretnének, vagy már ne, hiszen állítólag 10 éves ő is...
Nem tudom mitévő legyek, szenvedés ez neki így is meg úgy is. Egész héten nem vagyok otthon, anyámék gondozzák őket, anyám viszont nem viszonyul úgy hozzá, mint én, meg a madár sem őhozzá. Persze, elprüntyög velük, de Isten igazán Kokó akkor pofázik jókedvűen, mikor itthon vagyok... egész héten kussban van, amint viszont hazaérek, ahogy a kapu nyílik, mindegy mennyire éjjel jövök haza, ő már üvöltözve üdvözöl...
Ezért is akarok a másiknak majd egy párt szerezni, természetesen Kokótól szeparált volierben lennének, mert Kokó abszolút nem foglalkozik vele. Látnák egymást, hallanák egymást... csak nem tudom mennyire jó ötlet. Szerintetek?