Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 71  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2013 ápr. 18, 16:12 
Hali!

Miért nem?

Rengetegen adnak, többek között én, is minden madaramnak, és régen a kis, és nagysanyinak is adtam.

Mai napig kapnak, persze igen keveset, a szaporodást se befolyásolja, szóval én úgy látom, hogy nincs azzal semmi gond.

A gyári lágyeleségnél sem állítom, hogy nincs benne..... :oops:

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2013 ápr. 18, 6:38 
hdekakas írta:
Köszi a tanácsokat! És az igaz hogy háztartási kekszet lehet nekik adni?

nem

Hozzászólás 2013 ápr. 17, 21:27 
Köszi a tanácsokat! És az igaz hogy háztartási kekszet lehet nekik adni?

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 21:24 
hdekakas írta:
Bent vannak ők is tartva. A tojó már túl van a vedlésen, csak a faroktolla rövid még, a hím most van benne a javában, mindene tokos.
Szoktam kiengedni őket, de maguktól nem sokat repkednek, csak ha elviszem őket és a kezemről elröptetem. (Inkább sutyiban másznak oda, ahova nem szabad... :) )
A magkeverék mellett gyümölcsöt és kerti növényeket (pitypang, tyúkhúr, útifű) hetente egyszer kapnak, ami 2 napra elég. Vitamint Jolomaxot kapnak kéthetente 5 napig.
Ez még egy tavalyi kép róluk, most nem ilyen sima tollazatúak épp:
http://kepfeltoltes.hu/130415/120810_10 ... es.hu_.jpg

Hát pedig ahhoz, hogy izmosabbak legyenek, mindenképp repülniük kell... Ez fontos lenne az egészségük számára is... Gyümölcs minden nap menjen nekik bőséges mennyiségben!!! Nem szabad elfelejteni, hogy ezek a madarak nem hullámospapagájok, akik száraz területekről származik és hébe-hóba kapnak zöldeleséget, hanem nekik a napi betevő akár 40%-át is nyugodtan alkothatja különféle gyümölcsök (avokádón kívül!), ill. készíthetsz nekik különféle főtt eleséget. Az én sanyijaim speciel rajonganak a főtt rizs + mexikói zöldségkeverék együttesért.
Vedlés során nő a fehérjeigényük, így nyugodtan adhatsz nekik főtt tojást is!

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 19:35 
Bent vannak ők is tartva. A tojó már túl van a vedlésen, csak a faroktolla rövid még, a hím most van benne a javában, mindene tokos.
Szoktam kiengedni őket, de maguktól nem sokat repkednek, csak ha elviszem őket és a kezemről elröptetem. (Inkább sutyiban másznak oda, ahova nem szabad... :) )
A magkeverék mellett gyümölcsöt és kerti növényeket (pitypang, tyúkhúr, útifű) hetente egyszer kapnak, ami 2 napra elég. Vitamint Jolomaxot kapnak kéthetente 5 napig.
Ez még egy tavalyi kép róluk, most nem ilyen sima tollazatúak épp:
http://kepfeltoltes.hu/130415/120810_10 ... es.hu_.jpg

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 10:40 
SzBSanyi írta:
Nem tudom hogy milyenek ezek a madarak, de valami nincs rendbe velük.
Vedleni még nem kezdtek el a papagájok, ott valami más gond van.
Rakj fel képet róluk hogy rálássunk.
Üdv. Sanyi

hdekakas írta:
Sziasztok!
A Nagysándoroknak mennyire kell "kövérnek" lenniük?
Az enyémek olyan soványak, hogy ha simogatom a mellüket, akkor teljesen kint van a mellcsontjuk, és majd csak jóval beljebb van rajtuk a husi. Pedig bolti Versele-Laga kaját kapnak, és még tettem hozzá fekete apró napraforgót (amit egyesek mondanak, hogy nem való madárnak, mert elhízik tőle). Annyit kapnak, amennyit teljes mértékben meg sem esznek másnapig, és másnap új adagot kapnak, hogy a léha között se kelljen kutakodniuk. Mégis ilyen soványak. Vagy ez természetes?
(Most mondjuk vedlenek, tiszta tokok a madarak, de ha nincs vedlés, akkor is általános hogy ilyen kis soványkák.)
A helyük egy 100x70x180-as szobai ketrec. Szóval nem is röpködnek, csak ha kiengedem őket. Mondjuk mászkálni mászkálnak egész nap.

:scratch: ehm nem tudom, de az én sanyijaim és a többiek már túl vannak a vedlésen. Igaz lakásban tartott madarak is (még).
Az viszont abszolút nem gond, hogyha nem kövérek az állatok. A madarak elhízottságát elsősorban a felső combi részeken, hasi részen lehet kitapintani, a mellizomra sosincs jelentős zsír. Ha a mellizomzatuk sorvadt, akkor érződik a szegycsont. A mellizom meg akkor sorvad, mikor nem mozognak kellően...
Tehát ha más tünet nincsen, szépen röptetni SOKAT a madarakat, főleg hogy ekkora ketrecben nem tudnak érdemlegesen mozogni. Ha már sokat röpködnek, akkor felerősödik a mellizomzatuk is. Gondolj bele, a természetben akár több száz kilométert is röpködnek, és a fogságban? Már boldog, ha röpülhet 7-10 métert... hiába kézzelneveltek a papagájok, attól még madarak, és a repülés nem csak a megfelelő izomzat miatt fontos!
Egyebek mellett mit kapnak még kaját?
A napraforgót meg nem kevernék plusz bele, az a magkeverék bőven elég úgy, ahogy van, több zsír csak tönkreteszi a májukat (így is jóformán minden tollas kedvenc májbajos...).
Emellett fürdesd őket sokszor, főleg ha ilyen tokosak, és valami vitaminkiegészítőt adnék nekik, pl.: Korvimin.

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 8:33 
Nem tudom hogy milyenek ezek a madarak, de valami nincs rendbe velük.
Vedleni még nem kezdtek el a papagájok, ott valami más gond van.
Rakj fel képet róluk hogy rálássunk.
Üdv. Sanyi

hdekakas írta:
Sziasztok!
Az enyémek olyan soványak, hogy ha simogatom a mellüket, akkor teljesen kint van a mellcsontjuk, és majd csak jóval beljebb van rajtuk a husi. Pedig bolti Versele-Laga kaját kapnak, és még tettem hozzá fekete apró napraforgót (amit egyesek mondanak, hogy nem való madárnak, mert elhízik tőle). Annyit kapnak, amennyit teljes mértékben meg sem esznek másnapig, és másnap új adagot kapnak, hogy a léha között se kelljen kutakodniuk. Mégis ilyen soványak. Vagy ez természetes?
(Most mondjuk vedlenek, tiszta tokok a madarak, de ha nincs vedlés, akkor is általános hogy ilyen kis soványkák.)
A helyük egy 100x70x180-as szobai ketrec. Szóval nem is röpködnek, csak ha kiengedem őket. Mondjuk mászkálni mászkálnak egész nap.

Hozzászólás 2013 ápr. 14, 21:58 
Sziasztok!

Valódi név: Krisztián

Hozzászólás 2013 ápr. 11, 14:54 
Szépek! :P 8)

Frici írta:
Pussz :lol:

KépKépKép

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2013 ápr. 10, 12:47 
Pussz :lol:

KépKépKép

Hozzászólás 2013 ápr. 5, 5:16 
gaboca13 írta:
Szia nálam 1him és 2tojó van egy röbdébe és először összepárzott egyik tojóval az letojt utána elkezdte etetni másik tojót avval is párzott és ö is letojt most hol egyiket hol a másikat eteti) kíváncsi leszek hogy születnek e fiókák :)

Ez érdekes! És a tojók nem bántják egymást? Nincs odúért harc?

Valódi név: Gábor

Hozzászólás 2013 ápr. 4, 21:37 
Szia nálam 1him és 2tojó van egy röbdébe és először összepárzott egyik tojóval az letojt utána elkezdte etetni másik tojót avval is párzott és ö is letojt most hol egyiket hol a másikat eteti) kíváncsi leszek hogy születnek e fiókák :)

Hozzászólás 2013 ápr. 4, 20:07 
adam92 írta:
Lacrimosa írta:
Amit viszont én még szeretnék kérdezni: egy szobában mennyire van el két pár kis sándorpapagáj? Főleg az érdekel engem, hogy költési időszakban - még ha nem is áll szándékomban tenyészteni - mennyire számítsak csatákra?

Ha van nekik hely akkor nincs probléma.

Szia!
Köszönöm a választ!
Hát az utóbbi napokban rengeteget gondolkodtam ezen, forgattam jobbra-balra, végül az eredmény megszületett, hogy mennyire jó ötlet, arra várom a válaszotokat.
Most úgy gondoltam, hogy a februárban vásárolt tojómnak veszek egy párt, egy hímet, és mivel ő nem annyira defektes, mint az én kis Kokóm, remélem probléma nélkül párba is áll... ez majd kiderül. Kokó mindenesetre olyan kis anyám asszony katonája, féltem kis lelkét, na meg most 18 éves, nem tudom mennyire erőltessem nála ezt a párba állást... :roll: A többi madár társasága szerintem valamelyest enyhít Kokón, noha sok kapcsolata nincs a nimfákkal és a hullámosokkal, mindig elvonul tőlük. A másik tojóval úgy ahogy meg van, nem az az igazi, nem bántják egymást, de a tisztes távolságot megtartják...
Kokónak egyenlőre nem akarok párt, így is örülök, ha találok valaha egy ivarérett zöld hímet, nem hogy kettőt...
Mindenesetre azon gondolkozom, hogyha sikerül egy hímet beszereznem, és ne adj Isten párba állnak, látnám hogy szeretnének költeni, és sikeresen nevelnének fiókákat, akkor megtartanék 1-2. Ugyanis úgy gondolom, talán Kokónak egyszerűbb lenne ilyen kis tokosokkal megbarátkozni, mint egy felnőtt hímmel, egyfajta anyai ösztön felébredne benne...? Amikor Lucky volt még kis tüskés süni, akkor Kokó nagyon érdeklődött felé...
Egyáltalán azt sem tudom, hogy a februári tojót merjem engedni költeni abban az esetben, ha szeretnének, vagy már ne, hiszen állítólag 10 éves ő is...
Nem tudom mitévő legyek, szenvedés ez neki így is meg úgy is. Egész héten nem vagyok otthon, anyámék gondozzák őket, anyám viszont nem viszonyul úgy hozzá, mint én, meg a madár sem őhozzá. Persze, elprüntyög velük, de Isten igazán Kokó akkor pofázik jókedvűen, mikor itthon vagyok... egész héten kussban van, amint viszont hazaérek, ahogy a kapu nyílik, mindegy mennyire éjjel jövök haza, ő már üvöltözve üdvözöl...
Ezért is akarok a másiknak majd egy párt szerezni, természetesen Kokótól szeparált volierben lennének, mert Kokó abszolút nem foglalkozik vele. Látnák egymást, hallanák egymást... csak nem tudom mennyire jó ötlet. Szerintetek?

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2013 márc. 30, 17:17 
Lacrimosa írta:
Amit viszont én még szeretnék kérdezni: egy szobában mennyire van el két pár kis sándorpapagáj? Főleg az érdekel engem, hogy költési időszakban - még ha nem is áll szándékomban tenyészteni - mennyire számítsak csatákra?

Ha van nekik hely akkor nincs probléma.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 márc. 30, 10:52 
Van ahol nem a galambok vagy a verebek szoknak a ház köré...

Hozzászólás 2013 márc. 29, 16:08 

Hozzászólás 2013 márc. 29, 16:05 
Jámbor írta:
Sziasztok!

Van egy nagysándor tojónk, Jágó. Már olyan 7 éves lehet és nagyon szelíd, de akaratos madárka.
Kérdésem az hogy lehetne-e mellé hímet szoktatni akivel esetlegesen összeállna vagy sem. Minden évben letojik, és mostanában is 4db tojást vettünk el tőle. Ráadásul édesapám nem tud vele eleget foglalkozni, így a nyakán tépni kezdte a tollakat..., ezért is segíthetne egy társ. Ez csak kérdés.... Szerintem a válasz nem, mert már eléggé hozzánk szokott, de gondoltam itt vannak nálam bölcsebbek, tapasztaltabbak. 8)

Erre biztos választ senki nem fog tudni adni, mivel minden egyed más. Hatalmas türelemmel mindenkit vissza lehet szocializálni, csak tényleg ahhoz türelem kell... Nekem 4 évembe került, mire sikerült valamennyire lekoptatnom magamról egy kézzelnevelt nimfapapagáj (!) tojót és hímmel párba állítanom. Lehet és ajánlott nekiállni egy párt keresni neki, főleg mert tojásokat rakosgat, de tényleg iszonyat nagy türelem kell hozzá, és ha pechetek van, sok problémával álltok majd szembe, amik nem feltétlenül legyőzhetetlenek!

Valódi név: Krisztián

Hozzászólás 2013 márc. 26, 13:29 
Sziasztok!

Van egy nagysándor tojónk, Jágó. Már olyan 7 éves lehet és nagyon szelíd, de akaratos madárka.
Kérdésem az hogy lehetne-e mellé hímet szoktatni akivel esetlegesen összeállna vagy sem. Minden évben letojik, és mostanában is 4db tojást vettünk el tőle. Ráadásul édesapám nem tud vele eleget foglalkozni, így a nyakán tépni kezdte a tollakat..., ezért is segíthetne egy társ. Ez csak kérdés.... Szerintem a válasz nem, mert már eléggé hozzánk szokott, de gondoltam itt vannak nálam bölcsebbek, tapasztaltabbak. 8)

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2013 márc. 17, 12:17 
imihb írta:
Sziasztok!
Mindig ostromollak a kérdéseimmel benneteket,de hát aki nem nagyon tud vagy nem tapasztalt benne az kérdez. :)
Van egy kissándor párom,tavaly előtt vettem őket,a hím akkor volt 1,1,5 éves körűl,míg a tojót ivarérettnek vettem.
Már tavaly is meleg helyen voltak,udvarolt a hím,kaptak odút.Le is tojt a tojóm tavaly 2 tojást,viszont otthagyta őket 4 hét után.Gondoltam még nem ivarérett a hímem,kész nem volt termékeny a tojás egyik sem.Idénre már szépen ki van színesedve a hím,udvarolt rendesen,ismételten letojt a tojó most 4 tojáson űl,már 4. hete,viszont megzavarni nem akarom azzal,hogy meglámpázzam a tojásokat mert félek,hogy otthagyja,viszont gyanítom,hogy ebből a projektből az idén sem lesz semmi.Vagy ha meglámpáznám,lehet,hogy visszaűlne még?Nem akarom zavarni őket,most még űli a tojásokat.
Ti mit tennétek a helyemben?
Segítségeteket előre is köszönöm!

Nem ismerem a madaraidat, így inkább azt tanácsolom még várj egy kicsit. Ne zavard le a tojásról.

IDRE tag
Valódi név: Gaál Imre

Hozzászólás 2013 márc. 17, 12:09 
Sziasztok!
Mindig ostromollak a kérdéseimmel benneteket,de hát aki nem nagyon tud vagy nem tapasztalt benne az kérdez. :)
Van egy kissándor párom,tavaly előtt vettem őket,a hím akkor volt 1,1,5 éves körűl,míg a tojót ivarérettnek vettem.
Már tavaly is meleg helyen voltak,udvarolt a hím,kaptak odút.Le is tojt a tojóm tavaly 2 tojást,viszont otthagyta őket 4 hét után.Gondoltam még nem ivarérett a hímem,kész nem volt termékeny a tojás egyik sem.Idénre már szépen ki van színesedve a hím,udvarolt rendesen,ismételten letojt a tojó most 4 tojáson űl,már 4. hete,viszont megzavarni nem akarom azzal,hogy meglámpázzam a tojásokat mert félek,hogy otthagyja,viszont gyanítom,hogy ebből a projektből az idén sem lesz semmi.Vagy ha meglámpáznám,lehet,hogy visszaűlne még?Nem akarom zavarni őket,most még űli a tojásokat.
Ti mit tennétek a helyemben?
Segítségeteket előre is köszönöm!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 71  Következő