Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 máj. 1, 14:50 
Szia Remus!
Sajnos a piros ripochron madaraknál, de még a melainoknál is színre kell táplálni( karatizálni) a madarakat!
Tenyésztök töbsége sajnos nem mondják el, mert örülnek, hogy eladhatják méregdrágán madaraikat! Amit én gusztustalan dolognak tartok!!!! Azt javaslom, hogy keress fel bármilyen madarászati szakboltot és por formályában vásárolj karatinokat! Ezt lágy eleséghez add igen kis mennyiségben.( fött reszelt tojás, répa és kiegészítő tápok) De karatizálhatsz természetesen is, örölt piros édes paprika- Reszelt cékla keveréke a fent emlitett lágy eleségben! Fontos tudni: Hogy ezt csak toll váltáskor (vedlés) tedd mert a tollak csak ekkor élnek és csak ilyenkor jutnak be a tollazatba! Tanácsolom hogy a fiokákat már a fészekben kezd el színezni!
Egész kis kiszerelésben is lehet kapni karatizált tápokat! Amit érdemes egész évben adni, mert hogy madarunk folyamatosan dobálja el kissebb - nagyobb mértékben tollazatát. Amikor én lipochron pirosakat tartottam, akkor felmelegített mézbe kevertem a karatinokat! És ezt egész évbe kapták pici bedugható tégelyekbe, ne félj nem fog beleragadni a madár!
Röviden ennyit szerettem volna hozzá szólni! Telefonszámomat megírom neked, mert ritkán jutok gép közelbe! tell: 0630/ 6278255!!!! Hívj ha úgy érzed segíthetek! Madár baráti üdvözlettel: Gyepszi!

Hozzászólás 2008 máj. 1, 12:12 
Üdv madarasok! Az elöző írásomból kifelejtettem, hogy a kék (fehér-fekete normál) igazából ritkaság számba megy, nem egy divat madár! Nagyon nehéz beszerezni, jó minőséget! Pedig, kevesen tudják, hogy egy tökéletes műhely madár mert az Opál és a Szürke szárnyú mutációt lehet vele erősíteni, Még tenyésztettem ezeket a mutációkat én is töbször felfrissítettem vele az Opálok génállmányát és vele együtt a melaninnyát.
Vigyázat, visszafele nem működik, ugyanis az Opál minden sorozatot ront!
Ez érvényes bármilyen sorozatba ahová Opál faktort viszünk be!

Madár baráti üdvözlettel: Gyepszi

Hozzászólás 2008 máj. 1, 11:59 
Sziasztok Kanárisok!
Megint gépközelbe jutottam! Bélának üzenem, hogy a feltett képeknek a megnevezése a következő, Kanáris nyelven írom: kék domináns nem intenzív- szárnyon jól látszik az evezőtollakon a domináns pigment jelek.(kifehéredés vagy sárgulás)
Az intenzív kék sokkal szebb és látványosabb.
Következő kép: Sárga eumó, ez nem fog veled szembe jönni egy darabig, Kelet- Európa ezen részén ( ez egy régi, de nagyon ritka mutáció)
Köv.kép: Barna- sárga mozaik, de mintha látnék rajta lipochon beütést, ez nem azt jelenti, hogy lipochronnal van keresztezve a melanin, hanem a lipochon zsirszínek erösebben érvényesűlnek egyes sorozatoknál. Ilyen pl. még a Feo, és lipochron pasztel mutánció.
A kékbe létezik receszivben is. Ezek az igazán szépek! Egységes kékek, fekete melaninnal.
Érdemes tanulmányozni ezt a feltett képet (kéket) előző írásokban olvastam, hogy nem igazán látjátok a dominencia jeleit! Ugyanezek a domináns jelek, látszodnak a domináns fehérnél is.

Hozzászólás 2008 ápr. 30, 15:14 
Salut BÉLA!
Már irtam ma neked de mikor ráklikeltem az elküld-re megszünt a net vagy nem is tudom,szóval :én lattam itt sp-ba ilen szinü madarat de itt mint mindenhol kóltési szezon van ,kb.agusztus elsó felében megyek Szatmár-ra szabira ,ha esetleg érdekel ilyen vagy valami mas szinú ,lehet hogy tudok segiteni.
Én eredetileg galambász lennék de emeletes házba nem lehet ilyesmit tartani még engedélyel sem,igy hát egy másik hobimnak hódolok ,vagyis madarászok {kanárik,stb}
Kép
Hát igy jartam mivel nem tudtam miféle szinezöt kell neki adni es még nem beszétem a nyelvet hogy meg tudjam kérdezni mit adjak neki,de azóta már vannak unokái is ugy hogy minden OK.

Kép
Vedlés után.

Hozzászólás 2008 ápr. 30, 7:51 
Sziasztok !
Neco, az első agate eumo yellow intensive , a második isabel yellow ivory frost, igy vannak irva angolul a török honlapra.
Halvány fogalmam sincs hogy jön létre, miből van, de naaaaaaagyon tetszik mind a kettő. És még vannak ilyenek ...
Várjuk a folytatást a szines elméletre, hogy okosodjunk mi is ...

André, üdv nálunk, érezd itt jól magad !
Köszi az útbaigazitást, erról majd később még beszélünk, mikor kirepültek a marárkák, szóljál, esetleg küldjél fényképet, aztán még meglátjuk-megbeszéljük.

:salut:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 ápr. 30, 1:50 
andré írta:
bocsánat,hogy nem mutatkozom be részletesen de 1 ujjal gépelek a másik 9-el meg keresem a betüket és igy elég hosszadalmas lenne. jó éjt mindenkinek:andré

Szeva André! Üdv itt a kanári osztályon! Szerintem majdnem mindenki így kezdte! :D

Béla a második képen az a sárga (talán eumó? :roll: ) gyönyörű... :shock:

http://rollercanary.hupont.hu/

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 21:37 
szia Béla. a gyepszinek tudtommal van eladó kék kanárija.arany izabellába tudok neked segiteni 2 hónap mulva mert most még tart a második költés vagy ha fiatalt keresel akkor oktoberben vedlés után lesz eladó 4-5 db.üdv andré

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 21:25 
bocsánat,hogy nem mutatkozom be részletesen de 1 ujjal gépelek a másik 9-el meg keresem a betüket és igy elég hosszadalmas lenne. jó éjt mindenkinek:andré

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 21:14 
Bocsi, a kép lemaradt ...
Kép

Szóval ilyet keresek ...
Vagy ilyet, ha van valamerre ...

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 21:09 
sziasztok. a fekete fehér normál kanárit nevezzük kéknek.igazából szürkéskék szine van fekete csikozással,csőrrel és lábbal.ezen kivül vannak kék achatok,onixok,szürkeszárnyuak,izabellák és opálok.remélem tudtam segiteni.sajnos nem nagyon értek a számitógéphez ezért képet nem tudok mellékelni. üdv:andré

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 21:03 
Kedves Mona !
Teszek neked egy képet, de a magyarázatot a szakikra bizom ...

Gabesz ... :94:
Nem is pulykakakasért megyek ...

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 17:10 
Sziasztok!

Hát akkor milyen az a kék?
Esetleg tud valaki feltenni képet róla? Ez már engem is érdekelne, mert még nem láttam kék kanárit.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 12:51 
Kedves Margó ! Az a kék azér nem ám annyira kék...Piros meg van egy kocsiderékkal Litéren a Cziráki Pistinél ! Benne van a telókönyvben ...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 10:24 
:61:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 9:32 
Béla írta:
Kedves Margareta !
Természetesen láttam-tudom, sőt, elsősorban hozzá megyek, de mivel ő szakosodott és nincs mindenféle szine, pl. KÉK(KINEK VAN KÉK ???? ) vagy IZABELLA, ezért keresgélek másfelé is.
Tőle remélem, hogy sárgát és sárga mozaikot sikerül szereznem.
Úgy értettem, hogy a bronz az drága, az most nekem sok, de pirosért vajon hova kell fordulnom ?
Ez lenne a tavaszi kiruccanás, a rollerosok őszre várnak ...

Kép
Hát te Béla! Mé nem mondtad???!!!
Van egy üveg nagyon szép kék tentám!!! Semmiperc alatt megoldottuk volna a problémád! És akkor vihettél volna Debrecenbe kék kanárit, mondjuk, pulykakakasért cserébe :roll: :shock: :lol: :lol:
:42: :57:

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 9:27 
Kékről meg még nem is hallottam, csak papiknál...

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 9:26 
Hát ezaz Béla, pont én is egy piros fickót (1-2éves) keresnék aránylag közelben.... Túl messze már nem éri meg nekem elmenni érte...

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 9:11 
Kedves Margareta !
Természetesen láttam-tudom, sőt, elsősorban hozzá megyek, de mivel ő szakosodott és nincs mindenféle szine, pl. KÉK(KINEK VAN KÉK ???? ) vagy IZABELLA, ezért keresgélek másfelé is.
Tőle remélem, hogy sárgát és sárga mozaikot sikerül szereznem.
Úgy értettem, hogy a bronz az drága, az most nekem sok, de pirosért vajon hova kell fordulnom ?
Ez lenne a tavaszi kiruccanás, a rollerosok őszre várnak ...

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 9:09 
Hello Fric, megkaptad a privimet?????
Lágyszííí válaszolj!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 8:55 
Te Bélusom ! MENDEL apánk szerint nyolcad iziglen is lehet a sárga-tarkát hordozó madárnak tarka utódja !...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 134  Következő