Szia Remus!
Sajnos a piros ripochron madaraknál, de még a melainoknál is színre kell táplálni( karatizálni) a madarakat!
Tenyésztök töbsége sajnos nem mondják el, mert örülnek, hogy eladhatják méregdrágán madaraikat! Amit én gusztustalan dolognak tartok!!!! Azt javaslom, hogy keress fel bármilyen madarászati szakboltot és por formályában vásárolj karatinokat! Ezt lágy eleséghez add igen kis mennyiségben.( fött reszelt tojás, répa és kiegészítő tápok) De karatizálhatsz természetesen is, örölt piros édes paprika- Reszelt cékla keveréke a fent emlitett lágy eleségben! Fontos tudni: Hogy ezt csak toll váltáskor (vedlés) tedd mert a tollak csak ekkor élnek és csak ilyenkor jutnak be a tollazatba! Tanácsolom hogy a fiokákat már a fészekben kezd el színezni!
Egész kis kiszerelésben is lehet kapni karatizált tápokat! Amit érdemes egész évben adni, mert hogy madarunk folyamatosan dobálja el kissebb - nagyobb mértékben tollazatát. Amikor én lipochron pirosakat tartottam, akkor felmelegített mézbe kevertem a karatinokat! És ezt egész évbe kapták pici bedugható tégelyekbe, ne félj nem fog beleragadni a madár!
Röviden ennyit szerettem volna hozzá szólni! Telefonszámomat megírom neked, mert ritkán jutok gép közelbe! tell: 0630/ 6278255!!!! Hívj ha úgy érzed segíthetek! Madár baráti üdvözlettel: Gyepszi!